>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Roland Garros '13 - kwalifikacje kobiet

Status
Zamknięty.
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Kumkhum L. v Diyas Z. ✅
2,11 Betsson

Dziś rozpoczynamy kwalifikacje do turnieju głównego Roland Garros. Pod lupę biorę mecz długo nie widzianej w WTA, Luksiki Kumkhum. Jak każdy wie ta młoda zawodniczka ma ogromny potencjał co kilkukrotnie udowadniała w tym sezonie. Druga runda Australian Open, ćwierćfinał w Kuala Lumpur, 1/8 finału w Pattaya gdzie Luksika wygrywa jednego seta w starciu z późniejszą tryumfatorką, Marią Kirilenko. Wygrana w ITF w Phuket. Wyniki bardzo dobre. Oficjalnie ostatnie spotkanie rozegrała 2 maja, co oznacza, że Kumkhum skupia się na Rolandzie Garros i trenowała przez kilkanaście dni na mączce. Obie zawodniczki nie grały w oficjalnym spotkaniu na clay od 2011 roku. Diyas to zawodniczka poziomu ITF, nie szuka nawet szansy występów na wyższej rangi turniejach. Jedynie w Kuala Lumpur próbowała swoich sił dochodząc do 1/8 finału. Rówieśniczki, jednak zdecydowanie większy potencjał drzemie w Tajce. Nie rozumiem tylko dlaczego faworytką tutaj jest Diyas, przecież nic za nią nie przemawia, chyba, że to, że obie są zawodniczkami na clayu nie grającymi.

Otrzymane punkty reputacji: +24
M 23

matosevic

Użytkownik
Wczoraj z 20.07 euro wpadlo 89 euro z groszem a na dzis niby niskie kursy 9 meczy , kurs ponad 5 , ale raczej wejdzie powodzenia! ????

misha12 72

misha12

Użytkownik
Turniej główny jeszcze nie wystartował, ale ja chciałbym zwrócić uwagę na Zakład końcowe zwycięstwo French Open. Kurs 2.15 jaki widnieje przy nazwisku Williams Serena to wg mnie value. Wielu może się z tym nie zgodzić, wiadome Serena preferuje szybkie nawierzchnie, na French Open wygrała tylko raz i to w 2002 roku. Spójrzmy jednak z drugiej strony. Ostatnie tygodnie to koncert gry, jedzie po przeciwniczkach jak walec. 4 ostatnie turnieje = 4 zwyciestwa w tym w 3 turniejach na nawierzchni ziemnej. Nie chce robić z Williamsowej superfaworytki ale analizując to co dzieje się ostatnio w kobiecym tenisie pozwala mi stawiać ją w roli głównej faworytki do końcowego zwycięstwa w tym turnieju.
Kurs jest na pewno bardziej adekwatny niż 1.8 na Nadala, który NADAL w moim odczuciu nie jest tym samym zawodnikiem co przed kontuzją.
Taki mój luźny wywód i zakład długoterminowy.
Pozdrawiam.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Turniej główny jeszcze nie wystartował, ale ja chciałbym zwrócić uwagę na Zakład końcowe zwycięstwo French Open. Kurs 2.15 jaki widnieje przy nazwisku Williams Serena to wg mnie value. Wielu może się z tym nie zgodzić, wiadome Serena preferuje szybkie nawierzchnie, na French Open wygrała tylko raz i to w 2002 roku.
Jak slusznie zauwazyles, ostatni final Sereny Williams na French Open mial miejsce w 2002 roku, czyli 11 lat temu. Pozniej Amerykanka nawet nie zblizyla sie do tytulu wiecej. Rok temu przegrala dla przykladu z Virginia Razzano. Triumfy w Madrycie czy Rzymie czynia z niej oczywiscie zawodniczke, ktora trzeba wymieniac w gronie faworytek, ale i tak sadze ze Roland Garros wygra inna zawodniczka.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Hercog-Min 1
Oczywiscie po w miare przystepnym kursie, ktorego narazie nie widze. Slowenka juz uraz ma za soba, wystartowala w 1 czy 2 ITF. Wczoraj ograla trudna rywalke w osobie Tomljanovic, a umiejetnosci ma spore, wiec wysoka cenie jej szanse awansu do turnieju glownego.

W 108

wolnosc-slowa

Użytkownik
Turniej główny jeszcze nie wystartował, ale ja chciałbym zwrócić uwagę na Zakład końcowe zwycięstwo French Open. Kurs 2.15 jaki widnieje przy nazwisku Williams Serena to wg mnie value. Wielu może się z tym nie zgodzić, wiadome Serena preferuje szybkie nawierzchnie, na French Open wygrała tylko raz i to w 2002 roku. Spójrzmy jednak z drugiej strony. Ostatnie tygodnie to koncert gry, jedzie po przeciwniczkach jak walec. 4 ostatnie turnieje = 4 zwyciestwa w tym w 3 turniejach na nawierzchni ziemnej. Nie chce robić z Williamsowej superfaworytki ale analizując to co dzieje się ostatnio w kobiecym tenisie pozwala mi stawiać ją w roli głównej faworytki do końcowego zwycięstwa w tym turnieju.
Kurs jest na pewno bardziej adekwatny niż 1.8 na Nadala, który NADAL w moim odczuciu nie jest tym samym zawodnikiem co przed kontuzją.
Taki mój luźny wywód i zakład długoterminowy.
Pozdrawiam.
W zasadzie value tu nie widze, Serena na pewno nie jest zdecydowana faworytka, chociaz fakt Madryt i rzym robia wrazenie, kurs,28-3 to ok,ale 2,2 ?? Juz wiekszym pewniakiem jest w sredniem formie Nadal,bo niby kto mu ma zagrozic? Federer nie umie z nim grac,Murray nie gra,Ferrer tylko postraszy,jedynie Novak moze z nim wygrac...o ile dojdzie do finalu ,chyba ze spotkaja sie wczesniej

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Dushevina 1.75 bet-at-home✅✅

Vara jest lepsza moim zdaniem, lepsza jest na clayu, Greczynka zbliża się do emerytury pomału. Straszny spadek formy w tym sezonie, mało ,kiedy udało się osiągnąć drugą rundę. H2H 2-2. ostatni mecz w tym roku na hardzie wygrała Rosjanka. Greczynka na clayu ma słaby bilans, Vera ma lepszy, ciężki mecz ale coś mi mówi ze powinna wygrać Rosjanka.
Voskobayeva 1.3 bet-at-home✅✅
Galina jak chce to potrafi, Konta pokonała wczoraj Chinkę, dla której to był pierwzy mecz na clayu. Galina gładko rozprawiła się z Dentoni, z takimi zawodniczkami Galina powinna spokojnie wygrać.
Parra-Sontonja 1.55 bet365✅✅
Hiszpanka uwielbia grać na clayu, pamiętam ją parę lat temu to jeszcze była zawodniczka na poziomie, teraz już słabiej ale z Turczynką powinna dać radę, tym bardziej ze clay to nie jest ulubiona nawierzchnia urodziwej Turczynki. Buyukackay niespodziewanie pokonała Burnett, ale wiemy że młoda Włoszka jest chimeryczna. Hiszpanka rozprawila się bez problemów z Jukic-Salkic, a to że przegrała z Domachowską o niczym nie świadczy...chciała po prostu odpocząć przed kwalami.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Kumkhum L. v Zahlavova S. ⛔ Nie wierzę, to jakaś totalna masakra..
2.00 Bet365
Po raz drugi w tym turnieju Luksika nie jest uważana za faworytkę a ja sądzę inaczej. Dla mnie Tajka to dobra zawodniczka z dużymi perspektywami na późniejsze sezony. Zahlavova dobre lata ma za sobą, teraz tylko chcę dorobić się dobrej sportowej emerytury. W tym sezonie gra praktycznie tylko w ITF-ach. Próbowała swoich sił w Katowicach i Stuttgardzie jednak szybko życie zweryfikowało jej plany. Na początku sezonu dobre wyniki na kortach twardych, wygranie ITF-u w Grenoble, ćwierćfinał w Bath i finał w Croissy-Beaubourg. O Kumkhum pisałem wczoraj, nie ma sensu się powtarzać. Widać po wczorajszym meczu, że ten clay nie jest taki straszny dla Tajki. Nie dała szans wczoraj swojej rywalce. Dziś myślę, że będzie podobnie. Zahlavova to zawodniczka, która już powoli upada. Nie widzę jej wygranej w tym starciu. Wszystko jednak zweryfikuje kort, polecam!

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Dushevina 2.65 unibet
kurs troszkę moim zdaniem zawyżony. Vera gra dobrze w tych kwalach, a młoda Niemka nie miała jakis super ekstra rywalek a troszkę się pomęczyła. Z School miała słaby początek, żeby amerykanka nie waliła tyle podwójnych i niewymuszonych błędów wynik mógł być inny. Dziś grała z rosjanką z 265 miejsca i w pierwszym secie straciła swoje trzy podania, z tym że pięć razy sama przełamała. Vera natomiast łatwo pokonała Greczynkę a wczoraj troszkę pomęczyła się z Semmą. Śmie twierdzić że rosjanka miała trudniejsze rywalki. Fakt rosjanka grała słabo w tym sezonie ale teraz jest motywacja na maksa. Niemka wygrała parę ITF, ale jej też zdarzają się wpadki. Wiemy jak to jest w kobiecym tenisie, wszystko się zdarzyć może....

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Glushko-An.Rodionova 2 @1.5
Rodionova to duzo wieksza marka i tenisistka naprawde o niezlych umiejetnosciach. Rodionova nie jest najmlodsza zawodniczka i nie hasa juz tak czesto i regularnie w duzych turniejach, ale to zawodniczka wybiegana i dobra technicznie. Duzo lepsze wyniki osiagala rosyjska Australijka, w tym dwukrotnie 3 runde French Open. Uwazam, ze starsza Rodionova spokojnie zamelduje sie w turnieju glownym i stanie na wysokosci zadania. W 1 rundzie Australijka pomeczyla troche z Patrica Mayr, ale to nie jest latwa rywalka bo Mayr dysponuje niezlym tenisem silowym. Glushko gra przyzwoicie, ale w CV Rodionovej mozna zanlezc niezle wyniki w turniejach takich jak Rzym czy wspomniana 3 runda French Open, wiec potencjal widac wyraznie.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Glushko J. v Rodionova An. ✅✅✅
2,37 Bet365

Ja do tego meczu podchodzę trochę inaczej niż kolega wyżej, jak dla mnie Rodionova wcale tego meczu nie musi wygrywać. Glushko w tym sezonie na clayu gra dobrze, finał jednego z Amerykańskich ITF (btw. wygrana w finale z Mayr) i tutaj w Paryżu żadna z pierwszych dwóch rywalek nie była w stanie zagrozić Izraelce. Na pewno poprzez całokształt tego sezonu, faworytką może być Julia, Rodionova gra w kratkę na clayu trzy zwycięstwa, poza RG tylko jedno z młodą Francuzką Garcią w kwalifikacjach do turnieju w Oerias. Anastasia najlepsze lata ma już za sobą, powinna ustępować już miejsce młodszym zawodniczką. Dzisiejsze spotkanie pokaże na co stać młodą Glushko. Nigdy te tenisistki nie spotykały się w bezpośrednim pojedynku. Kurs mnie zadowala, bo ja tutaj nie widzę zdecydowanej faworytki, więc 2,37 to DLA MNIE mega promocja, polecam!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom