>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rewanż: FC Porto - Atletico Madryt

Status
Zamknięty.
jancio09 35

jancio09

Użytkownik
O widze dyskusje w tym temacie zażarte hihihi.No i znowu bedzie moim zdaniem mecz bardzo ciekawy i otwarty bo nie wiem czy Atletico potrafi grac defensywnie a musza strzelic bramke w tym meczu jesli chca awansowac wiec mysle ze moze byc znowu over 2,5 tak jak w pierwszym meczu.

damianczyk 0

damianczyk

Użytkownik
Wbrew pozorom jeden z najciekawszych meczów rewanżowych.

Sprawa awansu otwarta....a co najlepsze Atletico wspaniale zagrało ostatnio z Barcą i Realem...

Kurs na nich to 3.80 i mam zamiar zagrać czyste 2 lub awans Porto.....

Po formie obu zespołów myślę, że Atletico powinno awansować...

Duże znaczenie ma fakt iż Atletico ma do dyspozycji cały skład , a forma jakąprezentuje Forlan jest niebywała ????

tttt3 0

tttt3

Użytkownik
Akurat Porto też złapało wiatr w żagle. Mecz zapowiada się co najmniej zajebiście i mocno śmierdzi jakąś kanonadą strzelecką. Atletico znane jest z dziurawej obrony, Porto w tym w aspekcie też nie jest jakimś wielkim mocarzem. Aguero i Forlan vs Lisandro Lopez i Hulk, może być cholernie ciekawie. Do tego jeszcze etatowi reprezentanci Argentyny Maxi Rodriguez (Atletico) Lucho Gonzales (Porto). Tak jak pisałem obydwie drużyny złapały wiatr w żagle dlatego mam nadzieję na świetne widowisko z wieloma bramkami. typ na over 2.5 wg mnie dosyć prawdopodobny.

H 0

howser

Użytkownik
Zgadzam się z opiniami co do typu na over2,5. Obie jedenastki są w dobrej dyspozycji i posiadają w składach graczy potrafiących strzelać gole. Zapowiada się na szalenie zażarty i szybki mecz z duża liczbą akcji po obu stronach.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ojojoj... dla mnie to spotkanie zapowiada się niezwykle pasjonująco. Pierwsze spotkanie 2:2 owszem daje korzyść Porto, bo praktycznie rzecz biorąc Atletico awansuje tylko wygrywając, ale... kto wie czy czasem znów nie będzie 2:2 ? Los Rojiblancos świetnie prezentowali się w pojedynkach z Barceloną i Realem Madryt i jeśli znów będą wstanie zagrać na tak wysokim poziomie na Estadio Dragao to kto wie jak potocza się losy tego spotkania.

Smoki z Porto są jednak drużyną, która świetnie w europejskich pucharach gra właśnie na Estadio Dragao i już nie takie ekipy jak Atletico tam przegrywały.

Osobiście liczę na wielkie emocje, kolejny pasjonujący mecz w ostatnich tygodniach z udziałem Atletico, a typ ? narazie pozostawiam bez typu ;)

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
dla mnie pretendentem do awansu jest jedynie Atletico Madryt ???? Ich atak jest wprost imponujący , do tego pierwszy mecz zakończył się wynikiem 2:2 , więc jeśli Atletico strzeli bramkę dającą im prowadzenie 1:0 już jest w następnej fazie rozgrywek , a nie sądzę , aby FC Porto było aż w takiej formie , żeby stawić czoła drużynie z Madrytu. Atletico naprawdę imponuje w tym sezonie , również w lidze hiszpańskiej nie ma już &quot;tylko&quot; jednej mocnej , liczącej się drużyny z Madrytu , lecz jest również druga (zaryzykuję) równie dobra.

mlodyfan 0

mlodyfan

Użytkownik
dla mnie pretendentem do awansu jest jedynie Atletico Madryt ???? Ich atak jest wprost imponujący , do tego pierwszy mecz zakończył się wynikiem 2:2 , więc jeśli Atletico strzeli bramkę dającą im prowadzenie 1:0 już jest w następnej fazie rozgrywek , a nie sądzę , aby FC Porto było aż w takiej formie , żeby stawić czoła drużynie z Madrytu. Atletico naprawdę imponuje w tym sezonie , również w lidze hiszpańskiej nie ma już &quot;tylko&quot; jednej mocnej , liczącej się drużyny z Madrytu , lecz jest również druga (zaryzykuję) równie dobra.
Nie zgadzam się całkowicie z tym zdaniem.
Po pierwsze Atletico w tym sezonie nic wielkiego nie gra. Mając takich piłkarzy spokojnie powinni być na miejscu 3 przynajmniej a na dobrą sprawę to powinni walczyć z Realem i Barceloną o czub tabeli. Tymczasem zbierają tęgie lanie od drużyn z czołówki i to nie tylko Realu czy Barcelony ale też Villarrealu i Valencii. Potencjał drzemiący w Aguero - Forlanie jest nie wykorzystywany. Skrzydłowi jedni z lepszych w Hiszpanii Maxi Rodriguez i Simao kompletnie nie potrafią pokazać swoich atutów. Obrona mimo że nazwiska są znane nie stanowi kolektywu. Pablo Ibanez Ujfalusi czy Heitinga nie grają na poziomie np. Pepe Cannavaro czy też duetu z Katalonii. Atletico nie da się porównywać do Realu bo ciągle między tymi drużynami jest różnica przynajmniej jednej klasy zwłaszcza jeśli chodzi o taktykę ustawianą przez kolejnych trenerów.
Pozdrawiam ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
MlodyFan wszystko byłoby ok i nawet bym się zgodził, ale z jedną zmianą... a mianowicie Atletico nic wielkiego nie grało. Bo teraz wyraźnie odżyło i widziałem chęć do gry u piłkarzy tej drużyny. Resino, który mówi po meczu z Realem, że miało być zwycięstwo to jest to czego w tym teamie brakowało. Chęc wygrywania kolejnych spotkań. Aguero już dziecko się urodziło, więc może skupić się na grze i widać, że z łatwością dochodzi do kolejnych sytuacji bramkowych. Heitinga chyba wreszcie znalazł swoje miejsce w Atletico a jest ono umiejscowione na prawej obronie. Tam spisuje się znacznie lepiej niż na środku defensywy.

Abel Resino pozmieniał ustawienie głównie defensywy, pozmieniał moim zdaniem podejscie zawodników do gry i choć mimo to nie uważam, że Atletico jest faworytem tego spotkania, bo to Porto jak juz wspominałem jest w uprzywilejowanej sytuacji to mam nadzieję, że to goście ostatecznie awansują do kolejnej rundy.

Wypowiadam się w ten sposób może trochę stronniczo, ale wydaje mi się, że dobrze znam realia jakie mamy wokół drużyny Atletico i staram się je przybliżać. O Porto natomiast wiem znacznie mniej.

mlodyfan 0

mlodyfan

Użytkownik
Oczywiście to Atletico jest faworytem i mimo że jestem z krwi i kości Blancos to jakoś mi bardziej pasuje trochę wariacki styl Atletico ;)
Co do podejścia piłkarzy to zobaczymy jak to bedzie w meczach z zespołami środka i dołu tabeli bo wiadomo że na mecze z Realem czy Barcą nie trzeba nikogo mobilizować specjalnie ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Porto w ostatnim czasie to Hulk i Lucho Gonzales. To jakie przyspieszenie ma ten pierwszy to coś niesamowitego. Miałem okazje oglądac mecz z Leixoes do ok 60min to powiem ze byłem pod wrażeniem. Porto w tym meczu nie wysilając się ograli beniaminka który rywalizuje o najwyzsze cele w tym sezonie 4:0. Lucho Gonzalez to gracz nie do zastąpienia w środku pola. Takiego play makera można im zazdrościc.

Atletico jak dla mnie w ostatnim czasie gra bardzo chimerycznie. Nie miałem okazji jak TBM wzgłębic się w ich gre w meczach bo poprostu nie mam podglądu na Lige Hiszpańską jednak atut własnego boiska może tu byc kluczowy. Od samego początku kiedy skończył się 1 mecz 2:2 w oko wpadł mi typ na zwycięstwo Porto w rewanżu. Estadio Dragao to twierdza która ciężko się zdobywa. W lidze nie wiem czemu nie gral Lisandro Lopez. Mam nadzieje że wystąpi w LM bo swoje zawsze strzeli a razem z Hulkiem stworzy zabójczy duet porównywalny z tym po przeciwnej stronie ;)

Jak dla mnie win Porto po dramatycznym meczu jest dobrym rozwiązaniem .

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dokładnie... Lucho Gonzalez, a w Atletico takiego playmakera jako tako na dzień dzisiejszy nie ma. Paulo Assuncao głównie odpowiada za destrukcję, Raul Garcia nie potrafi ustabilizować formy i choć czasem błyśnie w nim jego geniusz to głównie w tym sezonie rozczarowuje. Ignacio Camacho, który wybiegł w pierwszym składzie na mecz z Realem w Lidze Mistrzów raczej by sobie nie poradził. Zostali Ever Banega, który jest równie chimeryczny oraz Maniche, który ehh... coś zgubił formę.

Środek pomocy wychodzi więc na plus dla Porto. Ten atak równiez faktycznie Lisandro, Hulk, jest Rodriguez ze skrzydła włączający się do akcji. Obrona Atletico niejednokrotnie w tym sezonie nie radziła sobie z akcjami ofensywnymi przeciwnika, ale trzeba brać pod uwagę to, że teraz moim zdaniem nawet mimo 3 straconych bramek z Barceloną jest lepiej &lt;wtedy 2 błędy indywidualne Pablo&gt; . Hmm.. ale lepiej niekoniecznie oznacza, że Atletico zagra na zero z tyłu, a wręcz przeciwnie...

Resino znając problemy swoich piłkarzy z momentami dekoncentracji podczas spotkania, błędami indywidualnymi w obronie powinien skupić się na tym co Atletico ma najlepsze, a mianowicie na ataku grą skrzydłami i korzystania ze swietnej dyspozycji Aguero, Forlana i bądź co bądź Sinamy-Pongolla, który wcale nie jest słabszy od Maxiego ostatnimi czasy.

Czego możemy się spodziewać ? Moim zdaniem Atletico postawi na atak od pierwszej minuty, a przynajmniej tak zrobić powinno, bo to ich jedyna szansa. Jeśli któraś z drużyn wyjdzie tutaj na dwubramkowe prowadzenie to już go nie odda i awansuje do kolejnej rundy. &lt;tak mało odkrywcze wiem ;P&gt;

W każdym bądź razie raczej wykluczam wynik 0-0 jak i 1-0 dla ktorejś z drużyn.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tak jak doszliśmy do porozumienia Porto ma lepszą pomoc, a należy pamiętac że oprócz Lucho Gonzalesa jest jeszcze Raul Meireles który jest reprezentantem Portugalii i grac na wysokim poziomie potrafi. Co do Hulka to widziałem go w akcji pare razy ale ten gracz mawielki potencjał, szybkośc, dynamike i siłe fizyczną potrafi się zastawic. Szkoda że w tym zespole nie ma już Quaresmy ... On zawsze wnosił wiele do gry Porto.

Takie mecze to także podloże rywalizacji z tych w gatunku kto lepszy jest na Półwyspie Iberyjskim. Przecież Portugalia z Hiszpanami rywalizuje od dawien dawna, lepsza na niwie klubowej ostatnio jest Espania. Jako ciekawostke podam statystyke meczów FC Porto z klubami hiszpańskimi na własnym terenie. Otóż na 13 takich meczy Smoki zwyciężyły 5 razy, 6 krotnie przegrywając i 2 razy padal remis. Ostatnie spotkanie z Hiszpanami w domu miało miejsce w sezonie 2003/04 kiedy goscili Deportivo La Coruna w 1/2 finału Champions League wygrywając 1:0 i awansowali do finalu uwygrwyająć potem z Monaco;)

shen 408

shen

Użytkownik
To raczej Atletico jest faworytem do awansu,w pierwszym meczu trochę zlekceważyli Porto,kiepsko z przodu zagrał Aguerro.Dziś warto zagrać over2,5 bo na bank będzie to otwarty mecz z wieloma sytuacjami strzeleckimi.Atletico postawi dziś na atak bo by awansować muszą wygrać lub wysoko zremisować,defensywa Porto też najlepsza nie jest,dziś ponoć nie zagra 2 podstawowych obrońców+Helton na bramce czyli nie za pewnie z tyłu. Ja zagram na awans Atletico+ Atletico strzeli gola, ako 3,31 wg mnie bardzo realne.

J 122

jankos

Użytkownik
Spotkanie: Fc Porto - Atletico Madryt
Typ: x
Kurs: 3.2
bukmacher: bet-at-home
Analiza: Dzisiaj przed nami kolejne ciekawe spotkania rewanżowej rundy 1/8 finału Ligi Mistrzów. Czemu się zdecydowałem na taki typ ? Już wyjaśniam. Po pierwsze: obie ekipy grają otwartą ofensywną piłkę. Strzelają dużo bramek, ale także wiele ich tracą. Świadczył o tym pierwszy mecz w Madrycie. Po drugie oba zespoły obecnie są w podobnej dyspozycji. Grają dobrą piłkę, która może się podobać. Po trzecie: po 90 minutach Atletico nie wygra ponieważ Porto na swoim boisku gra bardzo dobrze. Traciły tam punkty takie zespoły jak Arsenal, czy Chelsea. Podsumowując: Myślę, że Aguero i spółka nie odpuszczą. Zapowiada się ciekawy i wyrównany mecz, w którym zobaczymy dużo goli, ale zwycięzca będzie znany dopiero po dogrywce lub rzutach karnych.

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Porto - Atlético Madrid
Atlético Madrid(+1) 1.70

Spotkanie w ramach Ligi Mistrzow pomiedzy Porto i Atlético Madrid. W pierwszym meczu padl wynik remisowy 2-2 wiec sprawa awansu jest ciagle otwarta.Porto u siebie w lidze jest liderem z dwu punktowa przewaga - ich ostatnia forma w lidze to same wygrane i remisy.Ostatni raz przegrali 1.11.2008 ale wiadomo jaki jest poziom w lidze portugalskiej i jaka Porto ma sile. Atletico natomiast u siebie w lidze hiszpanskiej jest 7 i traci 5 punktow do miejsc premiowanych gra w pucharach. Atletico w styczniu mialo maly kryzys ale juz chyba sie zakonczyl. Ostatnio wygrana 4-3 z Barcelona i remis 1-1 z Realem wrozy bardzo dobrze. Poziom w lidze hiszpanskiej jest napewno wyzszy niz w portugalskiej wiec moim zdaniem faworytem w tym spotkaniu jest Atletico stad tez typ na nich.

S 0

spike90

Użytkownik
Ojojoj
Bardzo wysoki kurs na Atletico nie wiem czemu ✅
Co prawda nie wiem jak tam forma z Porto ale Atletico bez wątpienia się odrodziło, co potwierdziły conajmniej 2 ostatnie mecze.
Jedno jest pewne będzie fajna otwarta swobodna gra. Oba zespoły mają szeroki repertuar ofensywny, jednakże ja postawiłbym czyste 2 na ten mecz.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Nie ma co ukrywać jestem mocno rozczarowany i stwierdzam, że najwidoczniej nie znam się zbytnio na piłce nożnej. Można sobie wszystko rozrysować itp, ale cóż z tego jak wszystko weryfikuje boisko i za to wlasnie powinno kochac sie pilke nozną, bo mimo wszystko jest nieprzewidywalna. Nie wiem jak dokładnie wyglądało całe spotkanie, ale z relacji tekstowych wynika, że to Porto było lepsze i było bliższe zwycięstwa. Atletico ? Czyżby wyładowało maksa z siebie w meczach z Barcą i Realem ?

Niewątpliwie dziwna sprawa, mocno rozczarowałem się wynikiem tego spotkania, czyli 0:0. Koniec i kropka -&gt; .

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
No rzeczywiście , ja też nie spodziewałem się , że takim wynikiem zakończy się to spotkanie . Myślałem , że padnie parę bramek w tym meczu ... Ja też meczu nie oglądałem , ale z relacji na to wychodzi , że to Porto miało pewną optymalną (ponoć niewielką) przewagę , ale niestety bramki im się nie udało zdobyć i mecz zakończył się wynikiem 0:0. W tym wypadku , to FC Porto przeszło do dalszej fazy rozgrywek , a szkoda , bo myślę , że Atletico z pewnością pokazałoby lepszy futbol.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom