Nie wiem co Rasiak prezentuje swoja postacia w Southamptonie, bo nie zapowiada sie zebysmy mogli go zobaczyc w najblizszym czasie (Southampton 12 miejsce).
Jak poinformował dzisiejszy "Dziennik -
Polska, Europa, Świat" od przyszłego sezonu Polsat Sport będzie transmitował rozgrywki angielskiej League
Championship (2 liga).
Zreszta wczorajszy mecz polaków dobitnie pokazal na co stac naszego napastnika i nie wiem czy trener Janas ma chyba klapki na oczach. A wracajac do tematu kadry : Lewandowski, Jop i Rasiak to jest totalna porazka i nie powinni (dla naszego dobra) jechac na mistrzostwa.
Jak dla mnie to oprócz Gancarczyka, Dudka i Szymkowiaka zagraliśmy tragedioze. Rasiak może i zagrał słabo, jak cała reprezentacja z resztą, ale na pewno nie gorzej niż Franek, Bonin, Mila, czy Kuś. Jeśli chodzi o dwóch ostatnich to powinni już teraz zamówić dekoder polsatu i dla swojego i naszego dobra obejrzeć Mistrzostwa w telewizji. Lewnadowski i Jop zagrali wczoraj bardzo słabo, co nie znaczy, że nie powinni jechać na MŚ. Jak dla mnie Jop jest naszym najlepszym środkowym obrońcą. Lewy gra (!) w mocnym klubie dlatego też powinien jechać. Wracając do Rasiaka, to jeśli uważacie, że on będzi dryblował po 10 obrońców, popisywał się zagraniami, strzelał po 3 gole w meczu, to nie znacie się na piłce... Rasiak to jest taki, a nie inny typ zawodnika, który ma wykonywać to co najlepiej potrafi: wygrywać z obrońcami pojedynki głowkowe, zgyrwać piłkę do drugiego napastnika lub wchodzących skrzydłowych, tak jak to było w Groclinie, gdzie zgrywał piłki szybkiemu Niedzielanowi. Potrafi się także dobrze zastawić i odegrać piłkę. A jeśli ktoś nazywa go 'drewnem' to chyba nie widzial jego bramek z
Championship...
el_fenomeno