>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rafał Jackiewicz (38-9; 18KO) - Kell Brook (24-0; 16KO) 08.10.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Jutro kolejna bardzo ciekawa walka z udziałem Polaka. Kolejna szansa dla Rafała Jackiewicza na osiągnięcie czegoś w boksie. Po porażce na punkty z rąk mistrza IBF Dejana Zavecka Rafał stoczył dwie lżejsze walki i dostał kolejną &quot;grubszą&quot; walkę. Otóz jutro w Sheffield stoczy walkę o pas WBA Inter Conitnental z Kellem Brookiem. Inna , ta wazniejsza stawka tej walki to to że zwycięzca tej walki będzie oficjalnym pretendentem do walki z mistrzem Wiaczesławem Sanczenką. Więc jest się o co bić. Kell Brook to młody prospekt tej wagi , Jackiewicz natomiast &quot;stary wyjadacz&quot; walka powinna byc dobra. Jak widać po kursach ze Sportingbetu ( jak i u innych bukmacherów) Brook jest duzym faworytem do wygranej. Znając jednak charakter Jackiewicza to łatwo nie odpuści ;)

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Kell Brook - Lovemore N&#39;dou powyżej 9,5 rund 1.50✅
Zdecydowanym faworytem tej walki jest Brytyjczyk, rekord 23-0 (16 KO). Jego rywal Południowoafrykańczyk, statystyk aż tak imponujących nie ma, 48-12 (31 KO), ale za to może pochwalić się tytułem mistrza świata IBF, który wywalczył w 2007 roku. Co prawda przegrywał aż dwunastokrotnie, ale nigdy przed czasem, a jego rywalami byli tak znani zawodnicy jak Sharmba Mitchell, Miguel Angel Cotto, Junior Witter, Paul Malignaggi (choć on akurat zbyt mocno nie bije), Kermit Cintron czy w ostatniej walce obecny mistrz WBC w wadze junior średniej Saul Alvarez. Najbardziej znane nazwiska w rekordzie Brooka to Krzysztof Bienias i Michael Jennings, obu co prawda pokonał przed czasem odpowiednio w 6 i 5 rundzie, ale żaden z nich wielkim bokserem nie jest. Tak więc dzisiejsza walka będzie dla Brytyjczyka największym testem w dotychczasowej karierze, a zwycięstwo w dobrym stylu może przybliżyć go do dużych walk. O ile jego wygrana jest bardzo prawdopodobna, to nie wydaje mi się, że miałby być pierwszym, który pokona Afrykańczyka przed czasem. N&#39;dou mimo 40 na karku ciągle znajduje się w dobrej formie fizycznej, czego dowodem było przeboksowanie 12 rund w grudniowej walce ze wspomnianym już Alvarezem.
E: Tak jak można było się spodziewać, Brook pewnie na punkty (119:110, 119:110, 118:111).
W zasadzie to samo można napisać o dzisiejszej walce, także bez analizy ponawiam typ:
Kell Brook - Rafał Jackiewicz over 9,5 rund 1.80 (unibet)

T 86

typoman_

Użytkownik
Jackiewicz bedize obijany przez wiele rund nie wytrzyma tego i padnie, Brook robi sie twarza Brytyjskiego boksu powolutku. Powinno byc przed czasem.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Kell Brook vs Rafał Jackiewicz .Mój typ na walkę to Brook by KO,TKO or DQ 1.66✅✅✅ sportingbet.Już dziś walka w Sheffield.Być albo nie być w światowym boksie dla Rafała.Jakoś jestem osobiście sceptycznie nastawiony do sukcesu Rafała,nie widzę w nim tej woli walki które miał w poprzednich walkach,wydaję mi się że po porażce na Słowenii Rafał się skończył.Rafał jest już zresztą za stary na dobre walki z lepszymi przeciwnikami.W starciu z Brookiem wg mnie polegnie przed czasem,znacznie szybciej.To już nie jest ten sam zawodnik, którego znamy z pojedynków sprzed dwóch-trzech lat.Według mnie pojechał tam tylko i wyłącznie po wypłatę.Szybkość i siła Brooka zadecydują o jego zwycięstwie.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.Edit:TKO 6 Runda :grin:

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ja jednak noł bet tą walkę. Lubię Rafała , sam w wywiadach wie jaka jest stawka tej walki al pytanie czy stać go jeszcze na boks na wysokim poziomie ? Ma już swoje lata , to nie HW gdzie śmiało można boksować do 40. Brook komplementuje trochę Jackiewicza , że im starszy tym lepszy itp itd ale to chyba tak z kultury u przymusu trochę powiedział.
Brookowi w Anglii ciężko będzie zrobić krzywdę , Po za tym promotor Kella już planuje przyszłe walki i ewentualne starcie z Andre Berto.
Kibicował Jackiewiczowi naturalnie będę ale żadnych pieniędzy nie zainwestuje w tą walkę.

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Jak tu typować jak sędziuje taki ******. Na pewno wiedział, że Jackiewicz nigdy nie przegrał przed czasem i musiał mu to po chamsku zabrać żeby wygloryfikować zwycięstwo swojego. Szkoda gadać.

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Przerwać pojedynek w takim momencie to niepoważne, obejrzałem sobie dziś właśnie przed chwilą powtórkę tej walki i w pełni zgadzam się z komentatorami. Było może słabo, przegrywał, ale przerwanie walki to brzydkie zachowanie. Angielski sędzia, wszystko mówi za siebie :/

kris11 3

kris11

Użytkownik
Fakt Jackiewicz przegrywał ale nie był zamroczony, wyprowadzał ciosy. Zachowanie sędziego było skandaliczne, moim zdaniem wziął za to sporą kase.

S 11

skorp

Użytkownik
Wiecie co w tym wszystkim jest najgorsze ,ze ponownie boks zawodowy umiera najlepszy sport z nagortszymi regulami skandaliczne werdykty dziwne decyzje sedziow ringowych a takze po 10 pasow w kazdej kategori wagowej.Nie jestem fanem Jackiewicza jest on przecietnym bokserem ale to nieznaczy ze sedzia powinienien okradac go z szansy wygrania.Najgorsze sa kometarz typu i tak przegrywal wiec sluszne przerwal.A wiec poco w boksie mamy 12 rund? dla &quot;fahofcof&quot; boksu ktorzy twierdza ze walka powinna byc przerwana proponuje oboejrzej walke davida Haye z 40 letnim carlem thompsonem gdzie carl byl obijany jak worek treningowy co chwila chwiejac sie na nogach natomiast przetrwal odpalil sierpowy i zdolal pokonac 100% faworyta to jest cale piekno boksu ktore poraz kolejny zostalo zabite.Nieprzypominam sobie gali od kilkui miesiecy na ktorej niebyloby kontrowersji szczytem byla gala w Niemczech gdzie oprocz walki Proksy wszystkie wyniki byly skandaliczne czas na zmiany!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom