>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rady i parę wyjaśnień dla początkującego

G 0

gemaro

Użytkownik
Witam.

Z racji tego, że interesuję się sportem i mam w pobliżu punkt toto-mix zacząłem obstawiać mecze. Troszkę wychodzi, czasem nie - wiadomo jak to jest ???? Jednak mam parę pytań odnośnie obstawiania w toto-mix&#39;ie.
Cała sprawa kręci się wokół systemów. Tzn. Na czym one dokładnie polegają? Gdy oglądam najwyższe wygrane, prawie na wszystkich kuponach obok zdarzeń są literki a,b,c lub P. Z tego, co zauważyłem, czasem na wygranym kuponie znajdują się mecze, które &quot;nie weszły&quot; i to mnie najbardziej interesuje.

Jeżeli ktoś mógłby wyjaśnić tę kwestię, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie ????

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Przyjmijmy system 2z3.
Wybierasz sobie trzy spotkania do systemu. Z tych trzech spotkań (załóżmy: A; B; C) wystarczy, że wejdą dwa spotkania byś wygrał. Jeśli wejdą dwa spotkania (np. A i B), to wygraną liczysz: A * B * stawka (stawka! nie &quot;wartość kuponu&quot;) * 0,9. Jeśli wejdą trzy spotkania to liczysz wygraną tak, jakbyś wygrał trzy systemy (A*B * stawka * 0,9 + A*C*stawka*0,9 + B*C*stawka*0,9). Te &quot;P&quot; na kuponach to pewniaki dodawane do systemu. Byś wygrał, to nie dość, ze muszą wejść spotkania w systemie, to muszą wejść pewniaki.
Te &quot;a, b, c&quot; to oznaczenia systemu. Na jednym kuponie możesz zawrzeć trzy systemy (np. 1/2, 2/3 i 1/2), z tymże jedno zdarzenie nie może być w dwóch systemach na jednym kuponie.

G 0

gemaro

Użytkownik
Przyjęliśmy system 2z3. A czy są określone systemy, które można stosować, czy mogę sam stworzyć swój system np 2z5, 3x5, 4z12 itp?
Chciałem zapytać jeszcze o minimalną cenę. Czy przy systemach jest tak, jak w zakładach prostych minimalna stawka 2zł, czy jakoś inaczej jest?
Odnośnie pewniaków, to rozumiem, że nie muszę dodawać ich do stworzonego systemu?

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Systemy są od 1z2 do 11z12. Istnieje każda kombinacja tych liczb, czyli 3/10 7/9, 5/11, 2/12 itd. itp. ???? .
Stawka minimalna to 1zł., przy czym wartość kuponu wtedy to 2zł. (wartość kuponu to stawka * ilość kombinacji w systemie).
Ilość kombinacji w systemie to liczba kombinacji, które zapewniają wygraną (czyli w systemie 1/2 są dwie kombinacje, 2/4 to 6 kombinacji).
Pewniaków nie musisz dodawać, są one tylko po to, by zwiększyć ewentualną wygraną.

G 0

gemaro

Użytkownik
a jak to jest, gdy robi się wiele systemów. Powiedzmy jeden system 3/6 i drugi 6/9 i trzeci 2/3. Załóżmy, że W drugim systemie nie weszło mi 5 meczy, czyli jest nieważny już i taką samą sytuację miałbym w trzecim (czyli musiałby mi nie wejść dwa mecze) a pierwszy system wszedłby mi, to należy mi się wygrana?

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Jeśli grasz na kuponie dwa lub trzy systemy, to w każdym z systemów musisz wygrać, byś ogólnie wygrał
Czyli, jeśli masz na kuponie system 3/4, 4/5 i 5/6, to abyś cokolwiek wygrał, to w pierwszym systemie muszą Ci wejść trzy zdarzenia, w drugim cztery a w trzecim 5. Jeśli powiedzmy w drugim systemie wejdą Ci tylko trzy zdarzenia to kupon do kosza.
I pamiętaj, że w takim wypadku płacisz za kupon stawkę * ilość kombinacji w każdym systemie. Czyli w tym konkretnym przypadku przy stawce 1zł.:
1zł. * 4 (ilość kombinacji pierwszego kuponu) * 5 (drugiego) * 6 (trzeciego).

G 0

gemaro

Użytkownik
Chciałem zapytać o jeszcze jedną rzecz. Nie jestem tego pewien, ale powiedzmy, że mam kupon z systemem 4z10. Załóżmy, że weszło mi 7 spotkań z tego kuponu. I w jaki sposób to się liczy? Czy np. Dostałbym te same pieniądze, gdyby weszły tylko 4 mecze?

rpg 1K

rpg

Użytkownik
4z10 czyli system polega na tym, że aby był on trafiony to muszą wejść Ci conajmniej 4 mecze. Im więcej Ci wejdzie to tym więcej wygrasz.
Załóżmy, że miałeś na kuponie typy(na literkach):
A
B
C
D
E
F
G

H
I
J
Zielone to te które weszły a czerwone to te który nie weszły. Miałeś system 4z10 czyli Twoja wygrana to suma wygranych z kombinacji kuponów 4zdarzeniowych z twojego systemu.
Przykład:
a) wygrana z kuponu z typami ABCD
b)
wygrana z kuponu z typami ABCE
c) wygrana z kuponu z typami ABCF
d)
wygrana z kuponu z typami ABCG
e)
wygrana z kuponu z typami BCDE
itd.(ale te kupony tworzy się z 4 zdarzeń, bo jeśli już wiesz to np. system 2/3 to tylko uproszczona wersja tego jak gdybyś stawiał kupony, do których wytypowałeś 3 mecze, ale z każdego wyrzucasz po jednym meczu i masz typki załóżmy A B C, czyli kupony to: AB AC BC)

G 0

gemaro

Użytkownik
Zauważyłem pewną rzecz. Chciałem dziś zrobić kupon i obstawiłem 9 spotkań. Na początku, gdybym grał bez systemu miałbym do wygrania o wiele, wiele mniej niż na kuponie z systemem. To trochę nielogiczne, bo przecież granie systemem zwiększa dużo szansę na ewentualną wygraną. Nawet gdyby parę meczy mi nie weszło, to wygrana byłaby o wiele większa niż stawiałbym same pewniaki, które musiałyby mi wejść.
Tak jest naprawdę, czy tylko źle zrozumiałem coś?

Do góry Bottom