>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pytanie

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Wiadomo jak to w klubach jest ale pytanie moje jest takie: Czy osoba moze zwrócić się o zwrot kosztów za kurtkę jeżeli zostawiła ją w płatnej szatni i została skradziona? Chodzi o klub i jej szatnię. Mogę jeszcze tle powiedzieć ze nie można było wchodzić w kurtce i był obowiazek oddać ją .

basketrulez 3

basketrulez

Użytkownik
Wiadomo jak to w klubach jest ale pytanie moje jest takie: Czy osoba moze zwrócić się o zwrot kosztów za kurtkę jeżeli zostawiła ją w płatnej szatni i została skradziona? Chodzi o klub i jej szatnię. Mogę jeszcze tle powiedzieć ze nie można było wchodzić w kurtce i był obowiazek oddać ją .
zwrócić się możesz ale nie oddadzą ci :?

bruzdzi 73

bruzdzi

Użytkownik
Nigdy nie miałem takiej sytuacji. Ale wg. mnie no i na logikę. Jeżeli ktoś pobiera opłaty za przetrzymywanie kurtek to jest za nie odpowiedzialny w pewnym sensie. No tak mi się przynajmniej wydaje.

princeas 11

princeas

Użytkownik
1. dostałeś za nią numerek?
2. czytałeś regulamin szatni? pewnie jest tam napisane, ze za wartościowe rzeczy pozostawione w ubraniach szatnia nie odpowiada, ciekawi mnie jedynie, czy za same ubrania ponosi pełną odpowiedzialność?
na dobrą sprawę płacąc te kilka złotych i odbierając numerek zawiera się niepisaną umowę o przechowanie, więc myślę, że nie stoisz na straconej pozycji. otrzymałeś numerek - więc na tym wieszaku powinna być Twoja kurtka - to, że szatniarz ją wydał komuś innemu, to już jest wyłącznie jego wina i powinien za to beknąć.
Ja na Twoim miejscu poszedłbym do kierownika/managera klubu i powiedział na czym sprawa stoi. Jak Cię zignoruje, możesz go postraszyć odpowiednimi paragrafami z kodeksu cywilnego (ale musisz sobie poszukać ???? ). Powiedz, ze chcesz regulamin szatni, czepiaj się wszystkich szczegółów. Może zmięknie i zapyta o rekompensatę za tę kurtkę, żeby mieć Cię z głowy. Jednak jeśli to nie zadziała - to już jedyna droga wytoczenia mu sprawy.
podsunę Ci jakieś przykłady, może akurat Ci się przydadzą:
http://forumprawne.org/prawo-cywilne/235181-kradziez-rzeczy-w-szatni.html
http://forumprawne.org/prawo-cywilne/269805-czyj-obowiazek.html
Good luck!

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
ogólnie to kurteczka warta 6baniek wiec nie tak mało;/ numerek mam wiec jak piszesz kurtka powinna być ????
jak nie to postaram sie to inaczej zalatwic

Do góry Bottom