>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pytanie -

B 7

buklak

Użytkownik
Witam,
Mam nadzieję, iż moderatorzy łagodnie podejdą do tego tematu, gdyż jest on w pewien sposób związany z elektronicznym portfelem, jakim jest Moneybookers.
Bardzo często spotykam się z ludźmi, którzy oferują jakiś tam % kwoty za szybki przelew MB -&gt; mBank, częstokroć są oszukiwani przez różnych gości, którzy niepoważnie podchodzą do sprawy i są po prostu złodziejami.
Co sądzicie Państwo o uruchomieniu na początek witryny, a w przyszłości całej platformy, która oferowałaby taką usługę, a więc szybkiej wypłaty gotówki za stosowną prowizję? Początki rzecz jasna byłby trudne, jednak po zyskaniu pewnej renomy myślę, iż można byłoby stworzyć przede wszystkim BEZPIECZNĄ platformę do zawierania tego typu transakcji.
Pozdrawiam
Bartek

radek_p123 6

radek_p123

Użytkownik
Do tego musiała by być prowadzona jakaś działalność no i najważniejsze umowa z moneybookers, czyli prowizja dla nich, szanse małe na taki biznes. Bez wcześniejszej zgody mb zablokuje Ci konto, jeżeli będziesz miał zbyt duży obrót i dziwne wpływy kasy.

radek_p123 6

radek_p123

Użytkownik
Jeżeli często dostajesz kasę od innych użytkowników to mb chce wyjaśnień, czy konto nie jest używane do celów komercyjnych, coś mi się właśnie takiego obiło o uszy na tym forum, też zaraz padną na ciebie podejrzenia o pranie kasy. Druga sprawa to limity na transakcje, nie wiem jakie limity posiada twoje konto ale u mnie maksymalnie jest niecałe 70000zł/90dni, na początek jest to ok, ale na większą skalę trochę mało. Chyba, że masz już jakieś pomysły na to. Ogólnie fajna sprawa z takimi szybkimi przelewami, próbuj może się jakoś uda to rozwiązać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 7

buklak

Użytkownik
Wiadomo, że na starcie mówię o małym przedsięwzięciu, a więc nie trzeba byłoby nawiązywać współpracy z Moneybookers. Później jak widać byłoby to już niestety konieczne. Zobaczymy.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Małe przedsięwzięcie dotyczące finansów? Coś takiego jest niemożliwe.
To tak jakbyś z dni na dzień stwierdził, że zakłądasz bank

Inna sprawa to wielka kasa jaka byłaby potrzebna żeby wejść z taką ofertą na rynek.

3 rzecz - MB. Myślisz, ze tak chętnie zrezygnują z prowizji za wypłaty pieniędzy? Wątpię.

Otrzymane punkty reputacji: +3
bejo 0

bejo

Użytkownik
Witam, mam pytanie czy trzeba posiadać konto w banku żeby założyć w MB? Nigdzie nie znalazłem takiej odp. więc piszę tu. Istnieje możliwość wpłaty np. na poczcie do MB?

bludek 367

bludek

Użytkownik
Regulamin:
Dokonuja Państwo surowo zabronionej wpłaty gotówkowej, jeśli udaja się Państwo osobiście do banku i dokonują wpłaty gotówkowej na nasze konto bankowe.
Dokonuja Państwo surowo zabronionej wpłaty z konta osoby trzeciej, jeśli inna osoba przelewa pieniądze ze swojego konta bankowego na nasze konte bankowe, przy czym Pan/Pani prosi ta osobę o wpisanie w celu tranzakcji Pana/i ID klienta.
Będą Państwo zmuszeni do pokrycia wszystkich kosztów administracyjnych i opłat za przelewy zwrotne tych tranzakcji. Proszę pamiętać, że ze względu na prawo przeciwko praniu brudnych pieniędzy, nie możemy robić wyjątków od tych zasad.
WSZYSTKIE WPŁATY MUSZĄ BYĆ PRZEPROWADZANE Z KONTA BANKOWEGO, KTÓRE JEST ZAREJESTROWANE NA PAŃSKIE IMIĘ I NAZWISKO.
Dozwolone są tylko wpłaty z własnego konta bankowego. Jeśli wpłacisz w jakikolwiek inny sposób i MB się zorientuje to odeślą Ci pieniądze, potrącając swoje koszty (które mogą być wzięte z kosmosu). Żeby założyć konto MB nie musisz mieć konta bankowego, ale żeby cokolwiek wpłacić lub wypłacić konto bankowe będzie konieczne.

Swoją drogą do pisania regulaminów mógłby zabrać się ktoś kto wie jak napisać transakcja.

M 36

mankiecik

Użytkownik
nie dokonca tak,wplacic moze za pomoca karty kredytowej a wyplacic za pomoca karty MB,wiec konta nie musi miec ????

bludek 367

bludek

Użytkownik
Jeśli masz kartę kredytową to nie musisz nawet wyrabiać karty MB, żeby pobierać pieniądze.

Tyle, że chyba niewiele osób ma karty kredytowe, nie mając konta bankowego ;) .

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
ja też mam pytanie.

U bukmachera mam inną koncówke kodu pocztowego niż na moneybookers czy podczas przesyłania pieniędzy nie blokną mi któreś konto ?? :grin:

bonk87 15

bonk87

Użytkownik
ja też mam pytanie. U bukmachera mam inną koncówke kodu pocztowego niż na Moneybookers czy podczas przesyłania pieniędzy nie blokną mi któreś konto ??
Czemu masz moją dziewczynę w avatarze? :p
Jedni nie mają wglądu do Twoich danych teleadresowych u drugich, liczy się tylko adres email, spoko.

Do góry Bottom