>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pytanie odnośnuie maxikombi i systemów.

A 44

adrian11141133

Użytkownik
Witam, mam pytanie odnośnie typu kuponu maxikombi w fortunie. Otóż po zmienieniu z AKO na MAXIKOMBI pojawiają się grupy meczów. W moim przypadku np. było 6 grup A B C D E F. Widziałem rozpiske ile mozna wygrać przy jednym błędzie, przy dwóch itd. Teraz moje zapytanie odnośnie systemu np. 3/5 2/7 itd.. skoro mam ustawiony kupon MAXIKOMBI i mam go podzielonego na 6 grup to gdzie to mogę wybrać by był typ kuponu 3/5 itd?
Przykladowo tutaj kolega mial 7 grup, kupon MAXIKOMBI, a system 5/7. Gdzie on to wybrał? https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/nahled_tiketu/index.html?ticket_id=MzM0NjM2NTA1MzU3NjgwMDolfrmRg1PqXtdY%2Boc%3D&amp;amp;kind=MAIN

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Teraz moje zapytanie odnośnie systemu np. 3/5 2/7 itd.. skoro mam ustawiony kupon MAXIKOMBI i mam go podzielonego na 6 grup to gdzie to mogę wybrać by był typ kuponu 3/5 itd?
NIGDZIE, gdyż nie można z 6 grup zrobić systemu 3/5 - chyba, że z początkowych 6 grup utworzysz 5 grup i w 1z5 tych grup będą 2 zdarzenia, czyli zrobisz tu 4 grupy po 1 i 1 grupę/blok z 2 zdarzeniami.
Czytaj&gt;&gt;
https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/pomoc/tutoriale/kupon_maxikombi/index.html

A 44

adrian11141133

Użytkownik
Wszystko czytałem już wcześniej, jednak nadal nie rozumiem gdzie i w jaki sposób wybierana jest opcja 1z6 2z6 etc. jeżeli ja wybiore sobie 12 meczy i podziele je na 6 grup w każdej po 2 mecze i stawkę za cały kupon dam np. 10 zł to w przypadku 1 bledu moge wygrac np. od 1000 do 2000. W przypadku 2 blędów od 200 do 400.

Gdzie w takim przypadku mowa o tym jaki to jest kupon? Z jakim systemem ? 1z6 2z6? Tego nie kminie.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Po wyborze np. 6 grup i MAXIKOMBI, najedź kursorem na pole &quot;Do zapłaty&quot; a zobaczysz:
Zapłacić za kombinację system
1/6 ( 6 )
2/6 (15)
3/6 (20)

4/6 (15)

5/6 (6)

6/6 (1)

✘ Wyzeruj Do zapłaty (Zł)

A 44

adrian11141133

Użytkownik
Niestety nie zrozumiem dlatego napisałem na forum, bo chyba mnie to przerasta. To tak samo jak uczenie się matematyki, można się uczyć całymi dniami a jeżeli się tego nie ZROZUMIE to nigdy tego się nie będzie umiało/wiedziało. Ja by zrozumieć potrzebuję normalnego opisania.

Czekam na jakąś odpowiedź na chłopski rozum.

Aha no i tak dodam jeszcze, że jeżeli na 1z5 wkład to np 10zł, na 2z5 5zł, na 3z5 15zł, na 4z5 20zł, na 5z5 5 zł

To jaki to jest zakład systemowy? 1z5 2z5 3z5 4z5 ?

Edi, tak widzę i już sie bawilem w te zmiany stawek za kombinację itd, ale no kurna, chodzi o to, że np. w takim kuponie https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/nahled_tiketu/index.html?ticket_id=MzM5MDQ2NTA0NjUwMzEwMDpe%2Fg1VjKHoZlkzXVY%3D&amp;amp;kind=MAIN pisze, że byl to zaklad systemowy 5 z 11. Co ten gość musiał zrobić/ jakie stawki ustalić by ten zakład wlasnie taki był?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Gracz który nadal system 5z11 - po wyborze swoich 11 typów i opcji MAXIKOMBI , kliknął na pole Do zapłaty, tam zobaczył wszystkie możliwe kombinacje z 11 typów i wybrał system 5/11 ( wpisując w pole po lewej przy systemie 5/11 swoją stawkę ) a następnie widząc, ze ten system 5z11 ma 462 kombinacje i chcąc grać wszystkie z taką samą stawką w ramach swojego budżetu 150zł na grę - wpisał w polu &quot;Do zapłaty&quot; te 150zł.
Dlatego zagrał system 5z11 za 150zł.
..........

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 44

adrian11141133

Użytkownik
Oo to dobre, ogarnąłem o co chodzi i chciałem spróbować na wlasnym przykładzie.

Wybrałem 11 meczy, które podzieliłem na 7 grup. Chciałem wybrać system 5/7. Dla tego systemu jest 21 kombinacji. Podzieliłęm stawkę ktora chce zagrać (np. 10 zł) przez 21 kombinacji. Wyszło mi 0,47. W systemie 5/7 wpisane miałem w wkładzie na kombinacje 0,08 i zmieniłem to na 0,47. Wkład zmienił się z 10 zł na 15,17. Dlaczego się zmienił? bo miałem w jednej grupie więcej niż 1 mecz?

Ogólnie nie wiem czy dobrze interpretuję wszystko, ale `wpisując w pole system` trochę nie rozumiem, ja ten system wybieram sobie w głowie czy mam jakoś go kliknąć? bo w fortunie mam rozpiske wszystkich systemów i ile kombinacji no, ale jak chcę wybrać 5z7 i stawkę na całość chcę postawić 10zł to w jaki sposób mam to zrobić? źle zrobiłem z dzieleniem na 21 kombinacji?

DObra chyba ogarnąłem już ????

W systemie 5z7 wpisałem 10zł, a w reszcie systemów wpisałem 0 zł.
Calosc do zaplaty wyszła 10zł, w przypadku 1 bledu miałbym od 665 do 1700, a w przypadku 2 bledow od 63 do 450. Dobrze wszystko poszło? Dałem CI reputkę za starania i pomoc, myślę, że już to dobrze mi wyszło..

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Przy grze MAXIKOMBI, w środkowej kolumnie masz pokazane wszystkie możliwe systemy dla wybranej ilości zdarzeń ( w tym grup kilkuelementowych czyli bloków, bo blok jest liczony jako 1 grupa ) a więc gdy chcesz zagrać np. system 5z11 to w pierwszej kolumnie na wysokości tego systemu musisz przy 5/11 wpisać stawkę a jeśli to jedyny system jakim będziesz grał, to nie musisz dzielić kasy przez ilość kombinacji i podawać stawki za kombinację po prawej, a tylko wpisać łączną kasę na grę w pole &quot;Do zapłaty&quot;.
..............
Zrób e-kupon , wygeneruj link do niego i podaj tu a zobaczę co tam zmajstrowałeś...

A 44

adrian11141133

Użytkownik
Cholera, na wysokości tego systemu(5/11) w pierwszej kolumnie, czyli tej po lewo, jak wpisuję 5/11 to nic sie nie dzieje. Tam trzeba wpisać kwotę jaką sie daje na ten system. Wpisalem w polu do zapłaty np 200zł, w kolumnie system obok tego 5/11 wpisałem też 5/11 klikam enter i mi to sie usuwa.

Na tej fortunie to chyba trzeba wpisać wkład przy odpowiednim systemie, a przy reszcie wpisać 0 bo inaczej to ***** to nie wiem jak działa..

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Trudno mi dalej Ci pomagać, bo nie wiem co źle robisz - bowiem gdy już poprawnie wpiszesz system i kwotę do zapłaty, to wtedy zobaczysz po lewej stronie 2 rozpisy: na błędy i na kombinacje - następnie tylko jeszcze klikasz na e-kupon i go odpalasz, a z jego numerem idziesz do kolektury.
Trenuj aż to w końcu opanujesz.

A 44

adrian11141133

Użytkownik
Tylko ja nie wiem gdzie mam wpisać system... Ja tutaj nie widze opcji by gdziekolwiek to wpisać, moze jakieś zdjęcie? to byłoby wybawienie dla mnie.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Czytaj/ćwicz tak długo aż zrozumiesz:
&quot;Gracz który nadal system 5z11 - po wyborze swoich 11 typów i opcji MAXIKOMBI , kliknął na pole Do zapłaty, tam zobaczył wszystkie możliwe kombinacje z 11 typów i wybrał system 5/11 ( wpisując w pole system po lewej 5/11 swoją stawkę) a następnie widząc, ze ten system 5z11 ma 462 kombinacje i chcąc grać wszystkie z taką samą stawką w ramach swojego budżetu 150zł na grę - wpisał w polu &quot;Do zapłaty&quot; te 150zł.
Dlatego zagrał system 5z11 za 150zł.&quot;
Powodzenia!
.........
Ponadto: przecież skoro nie możesz opanować robienia e-kuponu to możesz po prostu spisać na kartce numery swoich zdarzeń i napisać system np. 5z11 oraz łączną kwotę na grę i podać to obsłudze.
Posiadanie numeru e-kuponu nie jest żadnym wymogiem dla możliwości zagrania.

A 44

adrian11141133

Użytkownik
No w porządku, ale jak nadać ten system skoro nie wiem gdzie jest pole do wpisania/ wybrania systemu? ;/

Rozumiem z tą kartką, aczkolwiek jest tutaj zniwelowane popełnienie błędu, a także po prostu chcę to zrozumieć..

ZROBIŁEM TAK, wybralem swoje mecze, kliknalem do zaplaty i widzialem wszystkie kombinacje itd, chcialem te 5 z 11 wybrać. Najechalem na pole do zaplaty i w rubryce ` system ` przy 5/11 wpisałem 5/11, jednoczesnie wpisalem stawke 200zł w polu do zapłaty. WTEDY TO 5/11 co wpisalem się anulowalo.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
&quot;Gracz który nadał system 5z11 - po wyborze swoich 11 typów i opcji MAXIKOMBI , kliknął na pole Do zapłaty, wtedy tam zobaczył wszystkie możliwe kombinacje z 11 typów i wybrał system 5/11 ( wpisując w pole: system po lewej &gt;&gt; 5/11 swoją stawkę ) itd.&quot;.
Skoro nie postępujesz zgodnie z tym co masz napisane, to czego się spodziewasz.
Ucz się aż to kiedyś sam opanujesz, skoro nie czytasz i robisz wbrew instrukcjom...

A 44

adrian11141133

Użytkownik
Gdy wpisuje się w polu `system ` przy odpowiednim systemie to wszystko sie anuluje gdy chce sie wpisać stawkę za kupon.

Niestety robię wszystko zgodnie z instrukcjami i to nie działa, ponieważ z tego co widzę to w rubryce `system` nie mozna wpisywac 4/7 5/7 5/11 tylko trzeba wpisać wkład na dany system. Gdy wpisuje jaki kolwiek z systemow 4/7 5/11 to zmienia się on na `0`. Robię tak jak mi piszesz ;)

DO CHOLERY tu jest raptem kilka opcji, a ja jako jedyny nie moge sobie z tym poradzić? nie rozumiem

Może nagram filmik z przykladowym kuponem i powiesz mi co robię źle?

----------------

Dobra, to nie moze byc takie zrąbane.. wybieram x meczy w 10 grupach, chce zagrac 8 z 10 bo jestem pewien tych grup, pisze więc w ` system ` stawkę, przy systemie 8/10.. NP 100 zł, a w reszcie systemów piszę 0. Wtedy bedzie zatwierdzony zaklad 8 z 10. Wtedy za 1 blad mam mniej hajsu i za 2 bledy mam tez kase, ale mniej. W fortunie nie ma nigdzie opcji, gdzie można kliknąć myszką bądź wpisać &quot; 5/11 &quot; W fortnie można jedynie PRZY takim systemie wpisać wkład. Tak mi się wydaje i teraz jestem przekonany w 99%. Jeżeli jeszcze ktoś przeczytałby ten wątek niech da mi znać czy to na jedno i to samo wychodzi, bądź da jeszcze jakieś info ;)

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Opisuję krok po kroku co trzeba zrobić - a w finale podam Ci link do wygenerowanego e-kuponu:
1/ wybieram z oferty 11 przypadkowych zdarzeń
2/ wybieram opcję MAXIKOMBI tworząc z nich 11 grup A-K
3/ po najechaniu kursorem na pole &quot;Do zapłaty&quot; ukazuje się trzy kolumnowa tabela, gdzie w środkowej są możliwe systemy dla gry z 11 zdarzeń, zaś po lewej i prawej pola Zapłać za:system/kombinację
4/ wpisuję kwotę 150zł do lewego pola przy systemie 5z11, po chwili system przelicza to na stawkę za kombinację wpisując 0.32 w prawe pole oraz kwotę 150zł w dolne pole Do zapłaty
5/ Klikam e-kupon otrzymując jego numer, w który klikając uzyskuję podgląd kuponu oraz następnie klikam w link do kuponu, kopiując go &gt;&gt;&gt;
https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/nahled_tiketu/index.html?ticket_id=OTk5MDE2NTI5MjUxNjcwMDrubikLu88vka6F6NI%3D&amp;amp;kind=MAIN

Do góry Bottom