>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pytanie od początkującego

L 0

lajdia

Użytkownik
Witam, zacząłem bawić się już na &quot;serio&quot; bukmacherką z miesiąc temu i z 20 zł zrobiłem sobie na koncie już ponad 800 zł i teraz mam pytanie:
1. Czy w grze bukmacherskiej online trzeba jakoś odprowadzać podatki za wygrane ? bo wiem że w sts niby nie

Wiem pewnie że było milion razy ale nie mogłem znaleźć dzięki wielki za pomoc ; )

ted 12,8K

ted

Forum VIP
nie trzeba u bukmacherów internetowych

w sts automatycznie pobieraja ci podatek wiec nic nie trzeba odprowadzac

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
1. Czy w grze bukmacherskiej online trzeba jakoś odprowadzać podatki za wygrane ?
Zapoznaj się z zawartością tego wątku:
http://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-76.html

i tam znajdziesz informację o tym, że wg aktualnie obowiązującego prawa wynikającego z Ustawy hazardowej , gra online w firmach innych niż posiadające zezwolenia od MF i płacące podatki w Polsce ( więc: Milenium , Fortuna, STS , Totolotek ) jest nielegalna...

http://www.eporady24.pl/bukmacherzy_internetowi_legalnosc_obstawiania_zakladow_w_polsce,pytania,17,107,4531.html

Obecnie tzw. hazard online stanowi naruszenie art. 107 § 2 Kodeksu karnego skarbowego, tzn. uczestniczenie w zagranicznej grze losowej „podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie”. Natomiast zgodnie z art. 109 tej ustawy każdy, „kto uczestniczy w grze losowej, zakładzie wzajemnym, grze na automacie lub grze na automacie o niskich wygranych, urządzonych lub prowadzonych wbrew przepisom ustawy lub warunkom zezwolenia, podlega karze grzywny do 120 stawek dziennych”.

.

L 0

lajdia

Użytkownik
więc mam rozumieć przez to że osoby grające na stronach zagranicznych typu Unibet, BAH, Bet365 itp. itd. to grają nielegalnie ? Jest możliwość otrzymania kary ?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
tak &#39;nielegalnie&#39;, ale taka prawda że nikt z tego nie wyciąga prawnych konsekwencji i można grać bez obaw

Do góry Bottom