>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pytanie o wybór waluty

L 1

lazumir

Użytkownik
Dzień dobry,

Mam pytanie odnośnie płatności internetowych, konto chciałbym wykorzystywać do wypłacania kartą głównie z bankomatu, sporadycznie płacenie w knajpach czy sklepach. I tu moje pytanie jak ustawić waluty by najmniej stracić na operacjach walutowych itp. bukamchera i skrilla ( netteler chyba mniej opłacalny) ustawić usd/usd czy w PLN?

Za odpowiedz z góry dziękuję!
Pozdrawiam

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Dzień dobry,
Mam pytanie odnośnie płatności internetowych, konto chciałbym wykorzystywać do wypłacania kartą głównie z bankomatu, sporadycznie płacenie w knajpach czy sklepach. I tu moje pytanie jak ustawić waluty by najmniej stracić na operacjach walutowych itp. bukamchera i skrilla ( netteler chyba mniej opłacalny) ustawić usd/usd czy w PLN?
Za odpowiedz z góry dziękuję!
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o uzywanie karty to skrill w PLN a neteller w euro lub usd zależy w jakiej walucie grasz u buka korzystajac z netellera a większosc raczej w euro wiec neteller EURO a skrill PLN.

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 1

lazumir

Użytkownik
Jeżeli chodzi o uzywanie karty to skrill w PLN a neteller w euro lub usd zależy w jakiej walucie grasz u buka korzystajac z netellera a większosc raczej w euro wiec neteller EURO a skrill PLN.
Czyli używanie skrilla w innej walucie jak PLN jest nieopłacalne? Jeśli tak to najwygodniej będzie otworzyć duplikat bet365 w PLN i skrilla w tej samej walucie. Gdzieś czytałem że jak ma się skrilla w złotówkach to przy wypłacaniu z bankomatu przewalutowuje z PLN na euro po czym znowu na PLN ale to chyba jakaś bajka była ???? oczywiscie Sylwek +dzieki !!

M 418

maat

Użytkownik
Czyli używanie skrilla w innej walucie jak PLN jest nieopłacalne? Jeśli tak to najwygodniej będzie otworzyć duplikat bet365 w PLN i skrilla w tej samej walucie. Gdzieś czytałem że jak ma się skrilla w złotówkach to przy wypłacaniu z bankomatu przewalutowuje z PLN na euro po czym znowu na PLN ale to chyba jakaś bajka była ???? oczywiscie Sylwek +dzieki !!
Najprościej moim zdaniem mieć konto Skrill w PLN i połączoną z kontem kartę też w złotówkach. Większość najpopularniejszych bukmacherów obsługuje polską walutę więc nie tracisz na przewalutowaniu, wyjątkiem są buki takie jak 1xbet, marathonbet, parimatch. Jedna waluta na Skrill i w buku ułatwia życie.

L 1

lazumir

Użytkownik
Najprościej moim zdaniem mieć konto Skrill w PLN i połączoną z kontem kartę też w złotówkach. Większość najpopularniejszych bukmacherów obsługuje polską walutę więc nie tracisz na przewalutowaniu, wyjątkiem są buki takie jak 1xbet, marathonbet, parimatch. Jedna waluta na Skrill i w buku ułatwia życie.
Dzięki wielkie za odpowiedz ???? , ze wszystkim co mi piszecie jak najbardziej się zgadzam jednakże miałem wątpliwości gdyż przeczytałem kiedyś że wewnątrz portfela internetowego dochodzi do wymiany waluty na tzw. &quot;rodzimą&quot; czyli mając w PLN konto i wypłacając z bankomatu portfel przeliczał złotówki na euro po czym ponownie na złotówki. ale to była głupota.

mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
W netellerze nie ma możliwości wyrobienia karty w PLN dlatego najlepiej:
-Skrill w PLN + karta w PLN.
-Neteller w Euro albo Dolary i karta w takiej samej walucie co konto.
Nie wszystkie buki mają możliwość wyboru PLN dlatego warto mieć 2 portfele w różnych walutach.

L 1

lazumir

Użytkownik
W netellerze nie ma możliwości wyrobienia karty w PLN dlatego najlepiej:
-Skrill w PLN + karta w PLN.
-Neteller w Euro albo Dolary i karta w takiej samej walucie co konto.
Nie wszystkie buki mają możliwość wyboru PLN dlatego warto mieć 2 portfele w różnych walutach.
A jak jest z opłatami ? Załóżmy że buka mam w USD ale nie operuje dużymi liczbami. Opłaca się do tego podłączyć netteler czy lepiej przewalutować konto u buka mowa tu o 365 na PLN i jechać na Skrillu(którego też musiał bym przewalutować gdyż byłem taki mądry i ustawiłem to i to w USD) ?

Do góry Bottom