>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Pytanie o obliczanie

L 2

libaner

Użytkownik
Witam, od razu przejdę do rzeczy o którą mi chodzi a mianowicie o obliczanie prawdopodobieństwa.
Załóżmy że używam wzoru z tego tematu pt. &quot;Trochę teorii&quot; czyli:
PRAWDOPODOBIEŃSTWO=1/KURSX(1-MARŻA)
i wg tego np. dla kursów 1 - 1.95 X - 3.10 2 - 3.40
Marża = (1/1.95+1/3.1+1/3.4)-1=(0,51+0,32+0,29)-1=1,12-1= 12%
Więc P dla zdarzenia 2 :p = 1/3.4x(1-0.12) = 0.29x0.88 = 0.2552 (więc czy dobrzę rozumiem, że P dla zdarzenia 2 to 25%? czy może popełniłem błąd?)
A teraz P ze wzoru z tematu pt. &quot;Ocena prawdopodobieństwa - dokładny wynik&quot; czyli:
Prawdopodobieństwo = 1/marża/kurs
P = 1/0,12/3,4 = 28% mamy rozbieżność 3%
Ale korzystając z tego wzoru wychodzi, że P dla zdarzenia 1, które jest bardziej prawdopodobne wychodzi 16.25%
Czy ktoś może wytłumaczyć, który wzór jest poprawny, albo poprawić mnie jeśli źle coś wyliczyłem?

L 2

libaner

Użytkownik
Mam kolejne pytanie. W temacie &quot;Trochę teorii&quot; można przeczytać:
&quot;Mając już obliczone prawdopodobieństwo obliczone przez naszego bukmachera musimy je porównać z szacowanym przez nas prawdopodobieństwem(...) Mając już obliczone nasze prawdopodobiństwo oraz prawdopodobieństwo oszacowane przez bukmachera jasno widzimy ???? w jakich spotkaniach kurs jest zaniżony w stosunku do P, a w których zawyżony. Oczywiście - wytrawny gracz gra tylko spotkania z kursem zawyżonym w stosunku do obliczonego prawdopodobieństwa.&quot;
I tu moje pytanie, czy powyższe zdania odnoszą się do szukania Valuebetów? Czy wg tego poradnika należy szukać Valubetów wszędzie, w każdym meczu, który chcę obstawić? Pytam ponieważ jestem trochę skołowany. Jak odnosi się to do zwykłego meczu w którym wg mnie kurs i P są dobrze oszacowane przez buka, to co wtedy? Czy też muszę szacować kurs i P dla siebie? Mam nadzieje, że napisałem zrozumiale o co mi chodzi.

bender7 91

bender7

Użytkownik
Nie chcę zakładać nowego tematu, a chciałbym zadać pytanie odnośnie marży. Załóżmy, że mam takie kursy: 1,85 - 3,20 - 4,30 i chciałbym wiedzieć ile wynosi marża u bukmachera naziemnego? Normalnie to 7,88 % ale jak z podatkiem? Czy każdy z tych kursów trzeba obniżyć o 12% i wtedy wyjdzie 1,63 - 2,82 - 3,78 i marża 18,87?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Podatek obrotowy, czyli te 12% płaci się fiskusowi, a buk jedynie pobiera go na jego konto od grających, tak więc nie ma to wpływu na wysokość marży firm bukmacherskich.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Do góry Bottom