>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Pytania początki bok-macherki :)

pdw 1

pdw

Użytkownik
Witam mam parę pytań ponieważ chcę zacząć robić zakłady ????
Pierwsze pytanie pewnie notoryczne ;) czyli jakiego buka wybrać? Zakłady na początku będą minimalne typu 2zł żeby się po prostu nauczyć
Dużo dobrych opinii słyszałem o bet-at-home co w o nim sądzicie? ile wynosi minimalna wpłata i wypłata? Czy mogę to zrobić jako zwykły przelew bankowy i taka samą robią wypłatę na konto bankowe?
Drugie pytanie jest takie w jakim dziale lub temacie mogę dawać moje próby zakładów jakie zamierzał bym obstawić i poradzić się co o nich sądzą Experci i żeby ktoś mi doradził jaki zakład usunąć a jaki dodać?
Trzecie pytanie to Gdzie na jakich stronach analizujecie mecze?
Czwarte pytanie jakie pytania i uwagi do początkującego?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

bludek 367

bludek

Użytkownik
Instrukcja jak wybrać odpowiedniego bukmachera

Otwórz po kolei strony bukmacherów, którzy mają swoje działy na forum:
- Expekt
- Betclic
- Bwin
- Bet-at-home
- Bet365
- Unibet
- Betsson
- Sportingbet
- Betgun
- Gamebookers
- Tobet
- Betway
- Ladbrokes
Oraz tych, którzy mają przyklejone tematy w &quot;Pozostałe Firmy&quot;
- Centrebet
- Jetbull
- Betsafe
- Bet24
- William Hill
- DOXXbet
- Mybet
- PinnacleSports

Są to popularni i dosyć pewni bukmacherzy. Większość posiada strony w języku polskim oraz polski support. Na ich stronach możesz swobodnie się poruszać bez zakładania konta (założenie konta u każdego z bukmacherów jest DARMOWE).

Sam najlepiej wiesz jakiego rodzaju zakłady chcesz grać. Sprawdź ofertę tych bukmacherów pod kątem takich zakładów jakie Cię interesują.

Jeśli chcesz grać zwykłe 1 X 2 z najpopularniejszych lig to takie zakłady są dostępne u każdego z nich. Jeśli jednak zamierzasz grać handicapy azjatyckie lub undery / overy w różnych wysokościach to już nie każdy spełni ten warunek. Podobnie w tenisie. Jedni oferują dużą ilość różnych zakładów, a inni ograniczają się do minimum. Jeśli chodzi o siatkówkę to niektórzy ograniczają się tylko do zakładu zwycięstwo gospodarza - zwycięstwo gości, a inni oferują trzy różne linie punktowe, handicapy setowe, handicapy punktowe, wynik po dwóch setach, kto wygra pierwszego seta, ilość punktów w pierwszym secie itd. Tak jest ze wszystkimi mniej popularnymi sportami. Ty sam najlepiej wiesz co jest Ci potrzebne. Przejrzenie ofert tych bukmacherów nie zajmie Ci wcale dużo czasu. Przy okazji dowiesz się, który bukmacher ma najczytelniejszą i najłatwiejszą w obsłudze stronę.

Kolejna sprawa to zakłady live. Jeśli chcesz grać na live to zwróć uwagę jakie zakłady są zaplanowane w kalendarzu. Zerknij też jakie są możliwości gry. I tu tak samo jak wyżej - sam najlepiej wiesz na czym Ci zależy, a co będzie tylko &quot;zbędnym bajerem&quot;.

Trzeba rzucić okiem na kursy - im wyższy kurs tym większe wygrane. Im większe wygrane tym większy będzie budżet do gry (i tym lepsze pole manewru w wypadku kilku wpadek).

Jeśli oprócz zakładów chcesz grać w kasynie lub w pokera to również musisz wziąć to pod uwagę.

Jeśli wykluczysz bukmacherów, którzy nie spełniają Twoich wymagań to możesz sprawdzić opcje wpłat i wypłat. Sprawdź dostępne waluty (chyba nie wszyscy dają możliwość gry w PLN). Jeśli masz konto bankowe z możliwością dostępu przez internet to dobrze korzystać z Przelewów24 (pieniądze będą u bukmachera po kilku minutach od zrobienia przelewu - doczytaj sobie o Przelewach24). Jeśli chcesz wpłacać zwykłym przelewem to musisz się liczyć z tym, że potrwa to kilka dni (sprawdź czy bukmacher u którego będziesz chciał grać ma konto w polskim banku). Sprawdź sobie minimalne wpłaty i wypłaty, żebyś później nie był zaskoczony. Oczywiście wypłatę możesz zrobić na swoje konto bankowe.

Przygotuj sobie skan (lub zdjęcie zrobione aparatem cyfrowym) dowodu osobistego lub paszportu, bo może być potrzebny do weryfikacji. Mogą być też potrzebne skany / zdjęcia wyciągu bankowego lub jakiegoś rachunku z Twoimi danymi.

Pamiętaj, że nie jesteś w żaden sposób przywiązany do bukmachera. Jeśli założysz konto i stwierdzisz, że bukmacher Ci nie pasuje to możesz wypłacić swoje pieniądze (najczęściej bukmacher wymaga postawienia kuponów za kwotę równą Twojej wpłacie, czyli jeśli wpłacisz 100 zł, to przed wypłatą musisz 100 zł postawić - obojętnie jaka będzie wartość poszczególnych kuponów - w sumie) i wpłacić je do innego bukmachera.

Pamiętaj też, że jeśli będziesz próbował oszukiwać, np. zakładać konto nie mając 18 lat, podawać fałszywe dane, podawać konto bankowe nie należące do Ciebie itd. musisz liczyć się z komplikacjami (z utratą pieniędzy włącznie).

BAH nie jest najlepszym wyborem z racji bardzo niskich kursów i ubogiej oferty zakładów. Jedynym ich plusem jest to, że nie przykładają większej uwagi do weryfikacji (choć i to nie jest zasadą).

Otrzymane punkty reputacji: +1
bludek 367

bludek

Użytkownik
Swoje typy możesz podawać w dziale &quot;Kupony ze Statystykami&quot; (jeśli chcesz prowadzić statystyki swojej gry) lub &quot;Kupony&quot;. W tych działach każdy będzie mógł skomentować Twoje poczynania.

Dużo linków masz w dziale &quot;Linki Bukmacherskie&quot;, a na forum znajdziesz sporo gotowych analiz.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kolega napisał na początku że będzie grał symbolicznie, tak żeby załapać o co tym wszystkim chodzi. Jeśli tak to myślę że BAH będzie dla niego dobry.

Z czasem, gdy zaczniesz grać już bardziej na poważnie, za większe stawki to wtedy proponuje się przenieść do innego buka bo faktycznie marża w Bet At Home zabija gracza.

Minimalna wpłata do Bet At Home poprzez przelew bankowy to 10 zł.

Resztę opisał Ci bardzo dobrze bludek.

Poczytaj sobie trochę starszych tematów, tam na pewno znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań.

http://forum.bukmacherskie.com/f188/

Tutaj masz tematy dotyczące najpopularniejszych bukmacherów internetowych.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pdw 1

pdw

Użytkownik
Bardzo wam dziękuje naprawdę bardzo mi to pomogło

A co do BAH&#39;a to wszystko było by ok gdyby nie to że są słabe stawki tak?

i widzę że wpłaty trzeba robić w euro ale to nie ma żadnych komplikacji gdy będę chciał zrobić przelew poprzez &quot;przelewy 24&quot; z konta w złotówkach?

A co do innych buków to szczerze to czytałem te wątki a mimo wszystko nie umiem sobie znaleźć innego buka oprócz BAH&#39;a na początek. Bo każdy z buków ma swoje plusy i minusy. A ja dopiero się chcę nauczyć co i jak ;)

Pozdrawiam

kurdzio 0

kurdzio

Użytkownik
A co do innych buków to szczerze to czytałem te wątki a mimo wszystko nie umiem sobie znaleźć innego buka oprócz BAH&#39;a na początek. Bo każdy z buków ma swoje plusy i minusy. A ja dopiero się chcę nauczyć co i jak ;)
Ze swojej strony mogę polecić Bwin. Duża firma, język PL, kursy w porządku, bogata oferta, zakłady Live, pewne wypłaty, bonus na początek, czytelny interfejs strony, szybkie wpłaty.
Ja właśnie od Bwin zaczynałem i nigdy nie miałem żadnych problemów. Wiem, że spotkasz się z różnymi opiniami ale najlepiej przekonać się samemu.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Wpłaty robisz w takiej walucie w jakiej otwierasz konto (na przewalutowaniach będziesz tylko tracił). U większości bukmacherów możesz wybrać złotówki (z tych których podałem może 1-2 nie daje możliwości gry w PLN).. Żeby korzystać z Przelewów24 chyba musisz mieć konto w złotówkach (jeśli masz konto w innej walucie opcja Przelewów24 się nie wyświetla, choć nie jestem na 100% pewny).

W BAH na który się uparłeś możesz spokojnie otworzyć konto z walutą PLN i możesz wpłacać przez P24, ale to taki sobie wybór.

Zamiast BAH możesz np. zacząć grać w Unibecie. Ich strona nie jest jakoś o wiele bardziej skomplikowana, a mają bogatszą ofertę i mniejszą marżę na kursach. Ale to Twój wybór.

pdw 1

pdw

Użytkownik
zaciekawił mnie ten Unibet ;)
A powiedz mi czy się obstawia mecze w złotówkach czy w euro? bo trochę nie ogarniam kalkulatora na unibecie ;d i nie umiem wyliczyć meczów ile bym mógł wygrać (symulacja) i wcześniej oglądałem tylko BAH&#39;a to teraz aż mi się nie chce wierzyć że Unibet ma takie stawki ;d

bludek 367

bludek

Użytkownik
Przy zakładaniu konta wybierasz walutę. W Unibet możesz wybrać PLN (tak samo jak w większości bukmacherów, którzy są w moim pierwszym poście).

Co do wyliczenia wygranych: wejdź na stronę unibet, wybierz zakładkę &quot;Zakłady bukmacherskie&quot;. Po prawej stronie masz rozwijane menu z wyborem sportów.

http://img62.imageshack.us/img62/6997/beztytuualv.png

1. Klikasz na [+] żeby rozwinąć sobie dyscyplinę.
2. Klikasz na [ ] żeby zobaczyć mecze z interesującej Cię ligi.
3. Klikasz na kursy, żeby dodać mecze do kuponu.
4. Wpisujesz stawkę
5. Klikasz na te strzałki aby pokazało Ci wygraną za kupon (po dodaniu/usunięciu meczy lub zmianie stawki też musisz &#39;odświeżyć&#39; wygraną).

I w ten sposób wiesz ile możesz wygrać. Waluta nie ma większego znaczenia w tym wypadku. Jeśli postawisz 2€ to wygrasz 15,6€. Jeśli postawiłbyś 2 zł wygrałbyś 15,6 zł itd. Oczywiście jeśli postawiłbyś tak jak na obrazku.

Otrzymane punkty reputacji: +10
pdw 1

pdw

Użytkownik
ok wielkie dzięki a gdzie mam wpisać te 2zł?
bo mam takie coś

&quot;Combinations
pojedyncze 6 x
podwójne 15 x
potrójne 20 x
poczwórne 15 x
pięciokrotne 6 x
sześciokrotny 1 x &quot;

i jeszcze małe pytanie czy to normalnie że gdy założyłem swój wątek w dziale kupony i chciałbym żeby ktoś to ocenił i czy jest to dobry zakład czy coś dodać czy coś usunąć że nikt nie odpisuje ani nic? może jednak zły dział dałem?

bludek 367

bludek

Użytkownik
Jeśli wpiszesz w:
1. &#39;pojedyncze&#39; to utworzy Ci 6 kuponów - na każdym po jednym zdarzeniu Jedno zdarzenie z Twoich sześciu na kupon.
2. &#39;podwójne&#39; to utworzy Ci 15 kuponów po dwa mecze (wszystkie możliwe kombinacje par). Dwa zdarzenia z Twoich sześciu na kupon.
3. &#39;potrójne&#39; to utworzy Ci 20 kuponów po trzy mecze (wszystkie możliwe kombinacje &#39;trójek&#39;). Trzy zdarzenia z Twoich sześciu na kupon.
4 i 5 analogicznie.
Stawka którą wpiszesz będzie stawką dla jednego kuponu. Np. w wypadku kuponów podwójnych przy wpisaniu stawki 2 zł taka przyjemność będzie kosztowała 30 zł (15 x 2).

Oczywiście jeśli będziesz zmieniał ilość swoich meczy to będzie zmieniała się ilość kombinacji.

Jeśli chcesz zagrać kupon AKO połączony ze wszystkich sześciu meczu wybierasz &#39;sześciokrotny&#39;. Jeśli masz siedem meczy to &#39;siedmiokrotny&#39; itd, czyli zawsze ten przy którym będzie &#39;1 x&#39;.

Jeśli założyłeś swój temat w dziale kupony to bardzo dobrze... tylko zwróć uwagę ile osób jest takich jak Ty, które również tam mają swoje tematy i również nie pogardzą wskazówkami...

Wykaż odrobinkę inicjatywy, czytaj analizy innych w działach dotyczących konkretnych lig. Wyrabiaj sobie zdanie, które ligi/dyscypliny są pewniejsze, a które charakteryzują się niespodziankami. Zwracaj uwagę, któremu typerowi warto ufać, który podaje ciekawe argumenty, a który w 15 zdaniach opisuje sytuację w tabeli. Na to wszystko potrzeba czasu i cierpliwości ;)

Do góry Bottom