>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Punkty stacjonarne a obstawianie przez internet?

L 0

lenny1412

Użytkownik
Cześć wszystkim. Chcę zacząć obstawiać mecze i nie wiem czy lepiej iść do punktu stacjonarnego czy obstawiać przez internet? Czytałem ze weszła jakaś ustawa i obstawianie online może być nielegalne to prawda? Z drugiej strony punkty stacjonarne to szkoda czasu, jak myślicie? Ktoś obstawiał tu i tu i może powiedzieć co jest lepsze? Jeszcze czytałem że żeby obstawiać przez internet trzeba podać wszystkie dane. To chyba trochę przesada? W punkcie stacjonarnym można obstawiać całkiem anonimowo? To brzmi trochę lepiej. Podsumowując lepiej wybrać punkty stacjonarne czy obstawianie przez internet? Będę wdzięczny za każde info. pozdrawiam

Camilla P. 34,5K

Camilla P.

Forum VIP
Ja zanim zaczęłam grać przez sieć lubiłam zajrzeć do punktu i obstawić jakiś remis. Kilka razy się udało ale mniejsza z tym.
Co do wyboru. Obstawiać przez neta czy w punktach naziemnych.
Moim zdaniem to pytanie z gatunku tych czym lepiej pojechać na wakacje, mesiem czy smartem. 
Nie ma nawet porównania. Zaoszczędzisz czas, nie wspominając o możliwościach. Jednym kliknięciem na tablecie czy smarcie dokonujesz wyborów, masz w ułamku sekundy statystyki, porównania itp.
No chyba, że masz sześćdziesiąt lat, nudzi Ci się w domu, pies szczeka a żona marudzi, żebyś talerze po obiedzie pozmywał  :))
Wtedy lepszą opcją jest wziąć laskę i podreptać na spacer do punktu.

Co do ujawniania danych. W czym problem? Nie masz osiemnastu lat? Bo jeśli jesteś pełnoletni to ja nie widzę problemu?
Sama w miesiąc założyłam konta w STS, Forbet, Fortunie i Etoto. Podałam pełne dane, numer konta, skany dowodu, nawet mojego buziaka pokazałam. I co? I nic. Aktywowali konto w kilka minut z pełnym dostępem. I jakoś wszystko gra, więc bez obaw. 
Nielegalna jest tylko gra u zagranicznych buków i tutaj już rejestrujesz się na własne ryzyko. Chociaż i tam nie ma problemów z wypłatą kasy. Mój tata grał na Betfair, B365 i na Skrilla wypłacał bez problemów. Oczywiście przed wprowadzeniem ustawy, teraz już w ogóle nie gra u polskich bo uznał, że zabawa śrubkami go nie interesuje. 
Ale wracając do tematu, nigdy więcej nie pójdę do punktu naziemnego skoro mogę wygodnie obstawiać zbierając grzyby w lesie albo leżąc na materacu w basenie. Jednym minus, trzeba uważać, żeby smart nie wpadł do wody ;))

Otrzymane punkty reputacji: +51
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP

dużo już Ci wyjaśniła @kamilcia21 ja od siebie dodam jeszcze, że chodzenie do punktów stacjonarnych powoli odchodzi do lamusa. Oczywiście obstawianie przez internet u legalnych bukmacherów jest jak najbardziej legalne i nadzorowane przez odpowiednie instytucje. Nie musisz zatem obawiać się tego, że do zweryfikowania konta potrzebny jest skan dowodu czy innego dokumentu tożsamości. To nie przesada, a nawet ma swoje plusy, bo dzięki temu masz pewność, że nikt nie założy konta na Twoje dane. Dzięki temu bukmacherzy mogą również "odsiać" oszustów, którzy próbują pobierać bonus powitalny co najmniej więcej niż raz. Obstawianie przez telefon jest wygodniejsze, szybsze i można to robić przez całą dobę. Wiadomo, że punkty otwarte są do danej godziny, ale sport nigdy nie śpi i mając aplikację czy po prostu wchodząc na stronę bukmachera, mamy możliwość grania późniejszych zdarzeń jak na przykład sporty amerykańskie, czy ligi z innych zakątków świata. Stawiając przez internet możesz także grać szeroką ofertę zakładów na żywo, nawet siedząc na stadionie, czy przed telewizorem we własnym domu. Oczywiście sam zdecydujesz co bardziej Ci odpowiada, jednak ja gorąco polecam spróbowanie gry przez internet i myślę, że szybko wybierzesz tę metodę ;)

Otrzymane punkty reputacji: +24
Do góry Bottom