>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Ligi Francuskiej 2015/16

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mecze 1/8 finału Pucharu Ligi Francuskiej

100zł na Darmowy zakład w BetClic

We wtorek i środę mecze w pucharze Ligi Francuskiej, ciekawie zapowiada się rywalizacja Bordo z Monaco oraz PSG z St.Etienne, o ile w pierwszym meczu jednak faworyta nie sposób wskaząć o tyle druga para to raczej pzrekonująca wygrana PSG, też tak sądzicie?

Zachęcam do dyskusji ;)

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Bourg - Marsylia✅✅✅????
Marsylia czyste konto? NIE
Kurs: 1.66
bet365

Marsylia traci gole co mecz. Gospodarze jak na drużynę z Ligue 2 dość sporo strzelają, a wiadomo jaka to liga. U siebie 19 z 28 goli. Skład gości jest mi obojętny, w pucharach we Francji dogi często zdobywają bramki z mocnymi ekipami z Ligue 1. W 2012 grały już te drużyny ze sobą w pucharze i było 3-1, ale to wiadomo tylko taka ciekawostka, bo składy drużyn całkiem inne. Kurs dupy nie urywa, ale powinno być zaksięgowane.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bourg - Marsylia

Przewidywane składy:
Bourg-en-Bresse : Callamand – Ogier, Perradin, B.Traoré – M.Alphonse, A.Dembélé, Nirlo (cap), Berthomier, N’Simba – Boussaha, Boujedra
Marseille : Pelé – Manquillo, Sparagna, Rekik, Ben.Mendy – Zambo Anguissa, Romao (cap), L.Silva – B.Sarr, Batshuayi, Ocampos

Czyli widać, że w bramce zmiana i nie będzie Mandandy,a to spore osłabienie zważywszy jak on bronił w wielu meczach. Nie ma lidera obrony N&#39;Kolou, ale jest słabo grający Rekik i Benjamin Mendy, który ostatnio zawodził.
W pomocy także spore braki bo bez Diarry, Cabelli i N&#39;Koudou może być ciężko. ale też kiedyś oni muszą odpocząć przecież...

PSG - St Etienne

Faworyt jest jeden, Paryż wygrywa jak leci co się da w kraju. Dziś wreszcie bez Trappa w bramce, który popełnił już tyle baboli w tym sezonie, że głowa mała. Dwa zawalone gole z Bordeaux, gol z Realem, a ostatnio wpuścił szmatę w starciu z Lyonem, jak to Białas ujął &quot;zagrał w siatkówkę sam ze sobą&quot; ????
Nie wiem o co chodzi, że Blanc nie dawał pograć wcale Sirigu....
Ponadto kilka zmian, ale kadra PSG szeroka i Lucas od początku, a on jest w formie, ale nie gra bo jest Di Maria i Cavani niestety, a Lucas jest kapitalny. Do zdrowia wrócił tez Verratti i dziś ma dostać swoje minuty podobnie jak Van der Wiel, Marquinos, Rabios, Stambouli i Lavezzi.

St Etienne bez Ruffiera w bramce, bez Maurice-Belaya, bez Hamoumy. Szykuje się jednostronny mecz, no ale kurs jest jaki jest.

PSG : Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva (cap), Kurzawa – Verratti, Stambouli, Rabiot – Lucas, Ibrahimovic, Lavezzi
Saint-Etienne : Moulin – Pierre-Gabriel, Bayal, L.Perrin (cap) (ou Polomat), Brison – Clément, Pinheiro – J.Bamba, Corgnet, Eysseric, Maupay

Bordeaux - Monaco

Bordeaux : C.Carrasso – Biyogo Poko, Guilbert, Yambéré, Poundjé – Plasil, Ab.Traoré, Saivet (cap) – Ounas, C.Diabaté, Khazri
Monaco : Nardi – Fabinho, Raggi, R.Carvalho, Echiejile – Toulalan (cap), Pasalic – Dirar, Lemar, Ber.Silva – I.Cavaleiro

Ol.Lyon - Tours

Lyon nie dość,że gra tragicznie to jeszcze na dodatek szpital mogą otworzyć! Ostatnio do kontuzjowanych dołączyli Valbuena i Lacazette. Grający z przodu Beauvou gra tragicznie więc z nim w ataku to OL jest niegroźne, na plus z pewnoscą powrót Greniera.ale ogólnie Lyon to obecnie przeciętność. Jako, że to puchar to tym bardziej bym mecz omijał szerkim łukiem

ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Ol.Lyon - Tours
Lyon nie dość,że gra tragicznie to jeszcze na dodatek szpital mogą otworzyć! Ostatnio do kontuzjowanych dołączyli Valbuena i Lacazette. Grający z przodu Beauvou gra tragicznie więc z nim w ataku to OL jest niegroźne, na plus z pewnoscą powrót Greniera.ale ogólnie Lyon to obecnie przeciętność. Jako, że to puchar to tym bardziej bym mecz omijał szerkim łukiem
Owszem szpital jest i to spory, ale ja gram smialo Lyon. Sugeruje sie glownie tym, ze licze na przelamanie Lyonu, a z kim jak nie z II ligowcem, ktory okupuje dolne rejony tabeli. Dodatkowo przemawi za mna fakt, ze to ostatni mecz na starym stadionie i raczej beda za wszelka cene chcieli zakonczyc zwyciestwem. Zawodnicy Lyonu przenosza sie na nowy stadion budowany na Euro 2016.
Propozycje:
Lyon 1.42 ✅
Lyon (-1) 2.15 ⛔

solucky 283

solucky

Użytkownik
Jak Robson Lyon bym sobie odpuscil ze wzgledu na to, ze w 1/4 i tak zagraja z PSG, wiec ... Dodatkowo szpital, kiepska forma itd. Dopoki Lacazette nie wskoczy na optymalne obroty, a Fekir nie wyleczy kontuzji to staram sie unikac ich meczow. Kurs w granicach 1.40 wcale nie zacheca.
Co do OM to maja oni autostrade do finalu. Wiem, wiem, ze jest to puchar i roznie moze byc, ale wedlug mnie sa oni faworytami ze swojej czesci drabinki - do finalu nie maja mozliwosci spotkania sie z St. Etienne, Lyonem, Monaco czy tez albo przede wszystkim PSG.
Trzeba pamietac, ze tutaj nie ma dwumeczu i trener Marsylii powiedzial, ze zdaje sobie sprawe z tego, ze sa to bardzo krotkie rozgrywki i beda walczyc o to trofeum.
Gospodarze pochodza z 6-tysiecznego miasteczka i graja w Ligue 2, a dokladnie sa typowym sredniakiem tej ligi w tym sezonie - 10. miejsce.
Dodatkowo bramkarz Bourg Peronnas - Julien Fabri, ktory rozegral w tym sezonie okolo 1200 minut we wszystkich rozgrywkach jest wypozyczony wlasnie z OM, a kojarze sytuacje z ligi holenderskiej, gdzie bramkarz wypozyczony bodajze z Ajaxu przy niekorzystnym wyniku swojego klubu w ostatnich minutach meczu &quot;przypadkowo&quot; zkiksowal. ????
Mysle, ze smialo mozna walic na OM po 1.50.✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bordeaux już w półfinale Pucharu Ligi Francuskiej, dziś czekają nas trzy pozostałe ćwierćfinały Tuluza - Marsylia, Guingamp - Lille i PSG - Ol.Lyon. Warto wspomnieć, że mecze można obejrzeć na antenach Eleven i Eleven Sports.

VS

Touluse - Ol. Marsylia
Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,950 b 365
✅✅1:1​

W sytuacji Ol. Marsylii jestem na bieżąco, oglądam ich najczęściej spośród wszystkich zespołów Ligue1, widziałem także ich ostatnie starcie z Guingamp w niedzielę kiedy to zremisowali u siebie 0:0. Mecz był paskudny do obserwowania, nic w zasadzie się nie działo ciekawego, jedynie kilka minut z początku 2 połowy Marsylia zaatakowała groźniej co zaowocowało strzałem w poprzeczkę Rolando z główki po rzucie rożnym. Ale sytuacji tyle co kot napłakał. Nie ma się też z drugiej strony co dziwić bo wszyscy ofensywni gracze odpowiedzialni za kreację w OM są kontuzjowani niestety!
I tak kontuzje leczy Remy Cabella, Romain Alessandrini, Lucas Ocampos i Barrada. Dwaj ostatni doznali urazów w meczu z Guingamp własnie. Tak więc pole manewru w ofensywie jest w zasadzie żadne bo kadra OM nie jest szeroka. Batsuayi ostatnio się zablokował, ale nie dostaje podań wcale, w meczu z Guingamp niewidocznyz upełnie. Nkoudou coś szarpnie, ale to młody piłkarz, nie można na niego liczyc w każdym meczu.

Co może martwić w kontekście undera w tym meczu to zawieszenie środkowych obrońców Rekika i N&#39;Koulou, którzy także nie zagrają, ale akurat Rekika to ja wcale nie cenie bo jest po prostu słaby. Do tego brakuje jeszcze kotnzujowanych bocznych obrońców Dja Djedje i Mendy, ale akurat Manquillo jest dobry i załata tę dziurę.

Tuluza z Ben Yedderem na ławce ma zacząć, a to jeden z lepszych graczy fioletowych.

Toulouse : Ahamada - Somalia, Diop, Tisserand, Moubandjé - Akpa-Akpro, Blin, Doumbia - Trejo - Braithwaite, Pesic.
Marseille : Pelé - Manquillo, Rolando, Sparagna, Sané - Silva, Romao, Diarra - Isla, Batshuayi, Nkoudou.

Wiem, że Marsylia lepiej spisuje się na wyjazdach ostatnio niż u siebie na Velodrome gdzie jakaś dziwna niemoc ich dotyka, ale wobec tylu braków zawodników ofensywnych nie przewiduję dzisiaj strzelania w Tuluzie.

Ostatnie 6 wizyt Marsylii w Tuluzie to 5 underów i 1 over przy wygranej OM 6:1. Taki kurs na under to ja chętnie biorę!

Otrzymane punkty reputacji: +2
solucky 283

solucky

Użytkownik
Sporo juz napisal robson, ale mimo brakow kadrowych uwazam, ze Marsylia tego meczu nie przegra. Jak juz wspominalem przy 1/8 Marsylia w swojej czesci drabinki jest najlepsza druzyna, oczywiscie na papierze, a czy to potwierdza w meczu to sie okaze. Mimo, ze OM w tym sezonie to cien druzyny z ubieglego sezonu to jednak Tuluza wyglada jeszcze gorzej, glownie pod wzgledem defensywnym. W to starcie nie ma co sie pchac grubym kapitalem, ale moim zdaniem mozna probowac:
BTS 1.70 ✅
OM lub remis 1.54 ✅
OM awansuje 1.95 ⛔
OM HT / FT 5.00 ⛔
WYNIK: 2:1 (1:1 90&#39;)

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Lille - Bordeaux

@ awans Bordeaux 2,00 STS
No to Bordeaux pokazało klasę... 5:1
No ten kurs mnie dość mocno zaskoczył. Według mnie na awans Żyrondystów powinno być max 1,80. Dzisiaj półfinał Pucharu Ligi Francuskiej. Bordeaux w ostatnim czasie bardzo się poprawiło. Nie przegrało meczu od 11 spotkań. W ostatniej kolejce zremisowało z Nantes. Wcześniej miało serię 5 zwycięstw. Grają znacznie lepiej. Moim zdaniem w takiej dyspozycji są spokojnie w stanie pokonać Lille i awansować do finału rozgrywek. Lille ostatnie trzy mecze przegrało...w tym właśnie w Ligue 1 z Bordeaux. Odpadli także z pucharu Francji. Nie podoba mi się ich gra od samego początku sezonu. Kompletnie nie rozumiem skąd faworytem bukmacherów dzisiaj jest ekipa Lille. Zdecydowanie widzę sens w grze na awans Bordeaux.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Posiada ktoś wiedzę na temat absencji w meczu Pucharu Ligi Lille - Bordeaux ?
Bordeaux: Prior, Bobe - Contento, Guilbert, Poko, Poundjé, L.Sané, Yambéré, Ambrose – Chantôme, Plasil, Ab.Traoré, Vada – Crivelli, Rolan, Khazri, Ounas, T.Touré

Nieobecni: Lefebvre, Gajic, Jussiê, Maulun, Maurice-Belay, Pablo, Pallois, Sertic, Kiese Thelin, C.Carrasso, C.Diabaté, Pallois

źródło -&gt; http://www.football365.fr/france/infos-clubs/bordeaux/bordeaux-le-groupe-face-a-lille-1304536.shtml

Lille: Enyeama, Elana – Corchia, D.Sidibé, Civelli, Sunzu, Soumaoro, Pavard – Mavuba, Balmont, Obbadi, Amadou, Bauthéac, Boufal, R.Lopes, M.Amalfitano – Benzia, Tallo

Nieobecni: Maignan (épaule), Basa (reprise) - Kontuzje + decyzją trenera: Butez, Y.Koné, Mbemba, S.Meïté, Béria, Yeboah, Mar.Martin, Frey, Nangis, Guillaume
Read more at http://www.football365.fr/france/infos-clubs/lille/lille-le-groupe-face-a-bordeaux-1304494.shtml#ROkT49JppzAe0V0J.99

źródło -&gt; http://www.football365.fr/france/infos-clubs/lille/lille-le-groupe-face-a-bordeaux-1304494.shtml

Otrzymane punkty reputacji: +1
nole 6,1K

nole

Forum VIP
PSG over 1,5 gola 1,25 +++
PSG 1 1,25 +++
Angel strzeli gola 3,00 +++
Za stratę pierwszego gola Steeve Yago powinien ponieść karę ;)

Wczoraj Bordeaux totalnie zawiodło.Dziś nie ma innej opcji jak awans do finału PSG. Dla mnie te typy dzisiaj są takie mocno na luzie. Uważam, że jedynie over 1,5 gola PSG można dorzucić mocniej do jakiegoś AKO. PSG u siebie jest MEGA mocną ekipą. Wygrywają wszystkie mecze...jak leci. Ostatni remis zaliczyli z ... Realem Madryt. W ostatnich 25 meczach nie strzelili gola tylko .. Realowi Madryt. Tuluzie strzelali zawsze min. 2 gole. Gram też bramkę Angela lekko. Widziałem jego ostatniego gola przeciwko Angers...bajka !
Wygląda na to, że jest w formie. Tuluza to ekipa, która walczy o utrzymanie w Ligue 1, nie ma absolutnie żadnych argumentów za tym, aby dziś zaskoczyła.
Edit : Zadzam się z Robsonem, że bramka van der Wiela była ładna w meczu z Angers, ale jednak w moim odczuciu nie tak ładna jak pierwsza strzelona przez Angela ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Przewidywane składy:
PSG : Douchez - Aurier, Marquinhos, David Luiz, Kurzawa - Rabiot, Thiago Motta, Matuidi - Di Maria, Cavani, Ibrahimovic (cap)
Toulouse : Goicoechea - Somalia, Spajic (cap), Yago, Tisserand, Matheus - T.Doumbia, Machach - Regattin, Ben Yedder - Pesic
PSG dziś bez: Ongenda (nc), Pastore (mollet), Sirigu (adducteurs), Thiago Silva (adducteurs), Van der Wiel (appendicite), Verratti (mollet)
Tuluza dziś bez: Aguilar (reprise), Kana-Biyik (cuisse), którzy są kontuzjowani i bez zawieszonych za kartki I.Diop, Akpa-Akpro

Gol Angela o którym wspomina @Nole to pikuś, dużo ładniejsza była bramka van der Wiela, a raczej cała akcja! Ulala! No, ale to fakt Di Maria lata aż miło i mecz z Angers to był jego popis. Szkoda, że dziś Lucas niby znowu na ławce ma zacząć. Wystawianie Cavaniego na skrzydle lub w parze z Ibrą nigdy mi się nie podobało, to odebranie sobie atutów w postaci szybkich boków, Lucas stanowczo za mało szans dostaje w PSG, a jak już gra to gra wybornie.

Do góry Bottom