Ciężkie rozgrywki do wytypowania, bo mocniejsze zespoły lubią eksperymentować ze składami, co przynosi czasem ciekawe i zaskakujące skutki

Jednakże pokusiłem się na kilka typów:
1)
FC Cartagena – Villarreal CF
Data: 03.01 - godz. 19:00
Typ: Villarreal wygra
Kurs: 1,55 (STS)
Analiza:
Stosunkowo wysoki kurs na zwycięstwo przyjezdnych zachęcił mnie do postawienia na nich. Zdaje się, że zawodnicy Żółtej Łodzi Podwodnej wracają na właściwe tory - wygrali ostatnio z silnym rywalem, Valencią, oraz dobrze zaprezentowali się w okresie między końcem mundialu a powrotem rozgrywek ligowych, wygrywając 3 z 4 spotkań. Moim zdaniem ostatnie męczarnie w Pucharze Króla zmotywują graczy zespołu z
LaLiga do zagrania lepszego spotkania celem uniknięcia kolejnej dogrywki. Za 4 dni potyczka z Realem Madryt, więc z pewnością Quique Setién będzie chciał mieć wszystkich piłkarzy wypoczętych na to spotkanie, więc zrobi wszystko, żeby zakończyć ten mecz jak najszybciej. Moim zdaniem Villarreal wyjdzie mocnym składem, żeby wyrobić bezpieczną przewagę, a później lepsi zawodnicy zejdą z boiska, aby odpocząć. Cartagena to zespół grający w drugiej lidze hiszpańskiej, który w tychże rozgrywkach radzi sobie całkiem przyzwoicie, jednak w ostatnich 5 spotkaniach (rozegranych w grudniu) podopieczni Luisa Carriona zdołali zdobyć jedynie 2 bramki, co świadczy o ich nie najlepszej formie. Uważam, że Villarreal nie pozostawi dzisiaj złudzeń i wygra pewnie. Oczywiście jeżeli ktoś, w przeciwieństwie do mnie, ma dzisiaj więcej czasu wieczorem, sugeruję wstrzymanie się z obstawianiem do ogłoszenia składów
2)
RCD Espanyol – Celta Vigo
Data: 03.01 - godz. 19:00
Typ: Remis
Kurs: 3,15 (STS)
Analiza:
Spotkanie dwóch drużyn reprezentujących ostatnio bardzo podobny poziom. Spodziewam się wyrównanego spotkania - w
LaLiga obydwa zespoły nie zdołały wygrać żadnego z ostatnich spotkań, przy czym Espanyol remisował aż 4 razy, a Celta 3 razy. W mojej opinii to dużo. Dodatkowo w pojedynkach bezpośrednich obu tych ekip na ostatnie 10 meczów remis padł aż 7 razy. Mam wrażenie, że ten mecz również nie zamknie się w 90 minutach i obejrzymy tutaj dogrywkę.