>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Grecji

Status
Zamknięty.
bakar 0

bakar

Użytkownik
1/8

Wednesday January 9, 08 Thrasivoulos Fylis 14 : 00 Preveza FC 1.33 4.06 8.45
Wednesday January 9, 08 Agrotikos Asteras 14 : 00 OFI Heraklion 4.25 3.35 1.70
Wednesday January 9, 08 Ethnikos Katerinis 16 : 45 Aris Saloniki 9.18 4.87 1.23
Wednesday January 9, 08 AO Xanthi 19 : 00 AEK Athens 3.48 3.10 1.96
Thursday January 10, 08 Apollon Kalamaria 16 : 50 AE Larisa 2.67 2.99 2.44
Wednesday January 16, 08 Asteras Tripolis 16 : 50 Atromitos Athens 1.94 3.05 3.71
Wednesday January 16, 08 Olympiakos Piraeus 20 : 30 Panathinaikos Athens 2.03 3.05 3.41
Thursday January 17, 08 Iraklis Saloniki 16 : 50 Panionios Athens

Zdecydowanym hitem będzie spotkanie Olympiakos - Panathinaikos, ale to dopiero za tydzień.
Z dzisiejszych spotkań widzę to tak:

Terasivoulos - PAS Preveza - 3 zespół Ligi B gra z zespołem niższej ligi, który zresztą z nie do końca dla mnie jasnych przyczyn znalazł się w tej rundzie - ponieważ w poprzedniej przegrał z I ligowym Verią. Typ: 1 3:0✅

Agrotikos Asteras - OFI Crete
10 zespół Ligi B gra z 13 zespołem ligi A. Ponieważ to puchary - wszystko zdarzyć sie może, a do tego liga B nie gra od prawie dwóch miesięcy trudno jest jednoznacznie oceniać formę tych zespołów. Typ: x2 1:1✅

Ethnikos Katerini - Aris Saloniki
Etnikos dość sensacyjnie wyeliminował rundę wcześniej pierwszoligowca Levad Levadię. Ale Aris to solidna drużyna w I lidze (5 miejsce) z przy różnicy dwóch klas rozgrywkowych powinna sobie poradzić. Typ: 2 0:3✅

Xanthi - Athens AEK
Spotkanie dwóch pierwszoligowców - dziewiątej i trzeciej (choć dopiero co pierwszej). W dotychczasowych spotkaniach pomiędzy tymi drużynami albo jedną bramką wygrywał AEK albo padał remis (zarówno w lidze, jak i w pucharach). Nie wydaje się, żeby Xanthi przełamała ten trend, natomiast AEK pewno będzie chciał osłodzić swoim kibicom spadek z pozycji lidera. Typ: x2 2:0 w tym kolejny gol Radzińskiego⛔

Trzy na cztery - nie jest źle

tbm 642

tbm

Forum VIP
A ja dziś poszukałbym niespodzianek w tym pucharze Grecji i grałbym na:

Agrotikos - OFI 1x ✅ oraz Xanthi - AEK 1x ✅

Dla drugoligowca awans do kolejnej rundy Pucharu Grecji byłby fajną przygodą i wg mnie jak najbardziej do spełnienia. AEK zagra dzis bez Rivaldo i Arruabarreny, a Xanthi jest u siebie naprawdę solidną druzyną. W swoich szeregach ma m.in Radzińskiego i Grzelaka ;P

bakar 0

bakar

Użytkownik
Grecki prosoccer typuje następująco (jedynie dwa mecze z powyższych):
Agrotikos - OFI 1 62%
Xanthi - AEK x2 procentowo 28%-33%-39%
Xanthi się w styczniu istotnie wzmocniła - doszli do nich:
Stavros Tziortzopoulos z Omonii Nicosia, Argentyńczycy Gaston Ruben Esmerado i Sebastian Penco, Rumun Marius Mitu z Metalurga Donieck oraz Rafał Grzelak

bakar 0

bakar

Użytkownik
dokończenie 1/8 - środa i czwartek

Asteras Tripolis - Halkidona 1.82 3.15 4.08 16.01.2008 - 17:50
Olympiakos Piraeus - Panathinaikos Athens 2.03 3.06 3.37 16.01.2008 - 20:30
Iraklis Saloniki - Panionios Athens 2.50 2.97 2.57 17.01.2008 - 16:50

bakar 0

bakar

Użytkownik
Asteras Tripolis - Halkidona 0:1 - gol w 90 minucie gdy Halkidona od pół godziny grała w 10
Czwarty zespół ligi spotyka się z ósmym. Asteras jest jak na razie rewelacją rozgrywek 16 spotkań: 8 zwycięstw, 5 remisów, 3 porażki, bilans bramkowy 17:8. U siebie jeszcze lepiej - 9 spotkań: 6 zwycięstw, 2 remisy, 1 porażka, bramki: 8:2. Halkidona na wyjeździe nie zachwyca - 7 meczów: 2 zwycięstwa, 1 remis, 4 porażki, bramki 4:7. Oba zespoły spotkały się do tej pory raz - 23 grudnia na boisku Asteresa i gospodarze pokonali Halkidonę 1:0.
Wydaje mi się, że Asteras powalczy o zwycięstwo. W lidze raczej już lepszej pozycji nie wywalczy, a i o czwartą będzie musiał zacięcie walczyć. Za plecami ma i Aris, i PAOK, i Panionos, a jeszcze Xanthi się mocno wzmocniło i chce polepszyć pozycję. W pucharze z groźnych rywali pozostały już tylko Aris i Xanthi - do tego dojdą jeszcze zwycięzcy środowo-czwartkowych meczy. Ale to oznacza, że z wielkiej greckiej trójki pozostanie w Pucharze tylko jeden. Jest to dobra pozycja do walki przynajmniej o finał. Myślę więc, że Asteras potraktuje mecz poważnie i wygra.⛔
Oba zespoły są też zdecydowanie underowe - stąd prognozuję w tym meczu under.✅
Olympiakos Piraeus - Panathinaikos Athens 4:0
Powtórka z niedzieli ligowej. Ponownie spotykają się te dwa zespoły - w niedzielę stawiałem na Olympiakos, ale zakończyło sie remisem 1:1. jednakże na boisku przeważał Panathinaikos (m.in. nie wykorzystał karnego). Olympiakos nie skorzystał natomiast jeszcze wówczas ze swoich nowych nabytków. Z typowaniem poczekam na jutro, aż zostaną podane składy.

bakar 0

bakar

Użytkownik
W niedzielę zagrali w następująaych składach
OLYMPIAKOS: Nikopolidis, Pantos, Torosidis, Antzas, Zewlakow, Mendrinos(70΄ Sisic), Patsatzoglou, Djordjevic, Lua Lua(77΄ Konstantinou), Kovacevic, Galleti(83΄ Nunez)

PANATHINAIKOS: Malartz, Vintra, Nilsson, Goumas, Sarriegi, Tziolis, Simao, Karagounis, Ivanschitz, Ndoye, Salpingidis(63΄Papadopoulos)
co do dzisiaj informacje są na razie takie:
Olympiakos pokłada nadzieje w Ieroklisie Stoltidisie, kluczowy gracz środka pola wraca po kontuzji i najprawdopodobniej zagra w jutrzejszych derbach w ramach Pucharu Grecji.
Argentyńczyk Fernando Belluschi, który został sprowadzony z River Plate do Olympiakosu, nie zagra, klub ogłosił iż Belluschi nie będzie jeszcze gotowy aby wystąpić w tym spotkaniu.
Portugalski napastnik Helder Postiga, który został graczem Panathinaikosu na zasadzie 6 - miesięcznego wypożyczenia z FC Porto, przybył wczoraj do Aten i jego występ w tym spotkaniu jest bardzo możliwy.

bakar 0

bakar

Użytkownik
Mecz czwartkowy
Iraklis Saloniki - Panionios Athens 1:0
13 zespół ligi gra u siebie z siódmym. Ale forma Panionosu w kratkę - w ostatnich 10 spotkaniach 3 zwycięstwa, 3 remisy i 4 porażki, bramki 11:15. Potrafili pokonać u siebie Panathinaikos w grudniu, by ostatnio przegrać z Arisem Saloniki też u siebie 0:3.
Iraklis w ostatnich dziesięciu 2 zwycięstwa, 3 remisy i 5 porażek, bramki: 9:12.
Jak do tej pory Iraklis fatalnie gra u siebie - tylko jedno zwycięstwo w lidze.
W meczach wzajemnych na boisku Iraklisu w kratkę - raz lepszy Iraklis, raz Panionos i raczej underowo. Under wydaje mi się też najpewniejszy.✅ Przy typowaniu (ale bez przekonania) 1x - wydaje mi się, że Iraklis nie ma nic do stracenia, a Panionos niewiele do zyskania - będą bardziej walczyć o dobre miejsce w lidze, niż o Puchar, do którego głównym faworytem po dzisiejszym rozgromieniu Wszechateńskich jest Olympiacos. ✅

bakar 0

bakar

Użytkownik
Pary ćwiećfinałowe (mecze 27 luty - 19 marca):
Nr 1. Thrasivoulos Filis Ateny (II liga) - AE Larisa
Nr 2. Atromitos Ateny - zwyc. OFI Iraklion/Agrotikos Asteras Saloniki (II liga)
Nr 3. Olympiakos Pireus - Iraklis Saloniki
Nr 4. Skoda Xanthi - Aris Saloniki

bakar 0

bakar

Użytkownik
dokończenie 1/8 - środa
OFI Crete - Agrotikos Asteras 1.39 3.83 7.09 13.02.2008 - 15:00
9 stycznia padł w meczu między tymi drużynami remis 1:1, co było z pewnością sukcesem drugoligowca.
OFI nie przywiązuje chyba szczególnego znaczenia do pucharu, ważniejsze jest dla nich wyrwanie się ze strefy spadkowej. Ale ostatnie mecze są w ich wykonaniu dobre - remis w niedzielę z Asteras Tripolis na wyjeździe, zwycięstwo nad PAOK-iem u siebie tydzień temu, remisy na wyjeździe z Ergotelis i Kalamarią, jedynie nieznaczne porażki z Olympiakosem i Arisem.
Agrotikos Asteras jest na 9 miejscu w drugiej lidze i z wieści z Grecji wychodzi, że wspierana jest nie zawsze w sportowej rywalizacji i to z reguły na swoim stadionie. Ale na pierwszoligowca łapy te będą chyba zbyt krótkie... Ich bilans na wyjeździe to 2 zwycięstwa i 5 porażek.
Wydaje się, że tym razem pierwszoligowiec nie powinien mieć problemu z uporaniem się z Agrotikos.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom