>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Puchar Francji i Puchar Ligi [Temat Zbiorczy] - Sezon 2010/11

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jak widac powyżej zainteresowanie Pucharem Francji póki co było żadne ...
Postanowiłem więc połączyc to z rozgrywkami o Puchar Ligi.
Bieżące kursy i pary :
Najciekawiej zapowiadają się spotkania St Etienne - Bordeaux i Lyon - PSG. W poszukiwaniu typów warto brac pod uwage informacje dotyczące składów. Niektórzy mogą dac odpocząc swoim najlepszym graczom. Także trzeba z respektem podchodzic do zespołów z niższych lig bo we Francji są one zawsze groźne. Przykład ? Bodaj dwa lata temu drugoligowe Guingamp potrafiło wygrac Puchar Francji. I właśnie wspomniane Guingamp w tegorocznych rozgrywkach już sprawiło niespodzianke pokonując obecnego lidera Ligue1 czyli Stade Rennes! Kolejnym rywalem ich będzie Marsylia.
Guimgamp i Bastia to jedyni przedstawiciele spoza L1 i L2.
Myślę,że mozna pokusic się o kilka ciekawych typów na najbliższe mecze.
Osobiście widze typy na wygrane OM, Auxerre, Lille i Montpellier. Ale to tak na &quot;sucho&quot;. Trzeba przyjrzec się składom i coś wymyślec ;)
Zapraszam do dyskusji ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Valenciennes - Boulogne
Typ : Under 2 and 2,5 @ 1,847 Pinnacle⛔4:0
Boulogne to zespół z Ligue2. Przed rokiem jeszcze grali w L1. Szybki rzut oka na ich dokonania w lidze. po 12 kolejkach mają bilans 2-10-0! Nie przegrali meczu, a na uwage zasługuje liczba remisów! Bramek strzelają mało, a także mało tracą.
Valenciennes także jako tako sobie przędzie. Średniak ze wskazaniem na dolne rejony tabeli.
W dzisiejszym meczu gospodarze zagrają bez : K.Bangoura , M.Dossevi , Kadir , Lacourt , Rafael , Samassa, Wimbée, a także zawiesoznych za kartki Bisevac, Ducourtioux.
Z zawodników, którzy są w kadrze na ten mecz najbardziej rozpoznawalne twarze to Pujol i Aboubakar.
Przyznam szczerze, że czysto statystycznie typ zapowiada się dobry. Bo przez pryzmat statystyk ligowych wychodzi &quot;fajny&quot; Under. Ale to puchary i boisko zweryfikuje. Mimo wszystko ja pobieram ;)
-------------------------
Ponadto jakby ktoś szukał informacji na temat składów innych drużyn to :
MONACO : Ruffier, Chabbert - Bonnart, Lolo, Mongongu, Hansson, Kurzawa, Dj.Traoré - Gosso, Nkoulou, N.Mendy, Coutadeur, Bulot, C.Malonga - Park, P-E.Aubameyang, Mbokani, Gakpé
Kontuzje : Haruna (cuisse), Niculae (cheville), E.Costa (genou), Mangani (cheville), Muratori (reprise)
Zawieszeni : Puygrenier
LORIENT : Lecomte, Joinel - Baca, Sosa, Ecuele Manga, Le Lan, Bourillon - M.Amalfitano, Jouffre, S.Diarra, Romao, Dubarbier, Mulumba, Mvuemba - Gameiro, Kitambala, Monnet-Paquet, F.Robert
Kontuzje
: Morel (genou), L.Koné (péroné), Bouderbal (pubalgie), Buron (pubalgie), Audard (dos), Coquelin (genou), Gégousse (coude)
Zawieszeni : nikt
-------------
ST ETIENNE : Janot, J.Moulin - Cros, Ebondo, Marchal, Monsoreau, Nery, Bayal - Batlles, Ghoulam, Matuidi, N&#39;Daw, S.Sagna, Sako - Bergessio, E.Rivière, Saadi
Kontuzje : Bocanegra (entorse cervicale), Andreu (pubalgie), Sanogo (cuisse), Guilavogui (cheville), L.Perrin (cheville)
Zawieszeni : Landrin, Payet
BORDEAUX : C.Carrasso, Olimpa - Ciani, Sané, Savic, Trémoulinas, Marange - Ben Khalfallah, Fernando, Plasil, Wendel, F.Ayité, Ducasse - Bellion, Jussiê, Maazou, Modeste, Saivet
Kontuzje
: Chalmé, Henrique, Planus
Zawieszeni : A.Diarra, Gouffran

Zatem trenerzy będą wybierali spośród zawodników którzy są w kadrze na dzisiejsze mecze. Od razu rzuca się w oczy brak Payeta w ekipie St Etienne. POnadto bez Bocanegry w defensywie. Czy to odbije się czkawką na postawie gospodarzy w starciu przeciwko Bordo?

To tyle na temat dzisiejszych meczów ode mnie;)
Mam nadzieje, że ktoś napisze coś sensownego jeszcze...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
robson z jakiej strony bierzesz dane o składach?na lquipe nic niema
Dopiero teraz moge odpisac.
Ale zapytanie jeszcze jakby aktualne bo dzisiaj kolejne mecze.
http://www.football365.fr/
Myślę, że każdy chcący coś znalesc sobie poradzi;)
NIestety wczorajszy typ na under Valenciennes okazał się klapą..
Trzebabyło grac Montpellier tak jak pisałem na wstępie.
Ale cóż trudno, może dzisiaj coś lepiej pójdzie.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GUINGAMP - OM
Typ : Marsylia @ 1,855 Pinnacle✅0:1
OM:
Andrade - Kaboré, L. N&#39;Diaye, Mbia, Taiwo (k) - E.Cissé - Abriel, Cheyrou - J. Ayew, A. Ayew, Brandao
Rezerwowi: Riou, Azpilicueta, Diawara, Sabo, Lucho, Gignac, Rémy
Skład już potwierdzony bo mecz zacznie się o 17:00.
Widac poważnie traktują to starcie mimo iż w perspektywie spotkanie z Rennes w sobote i LM w następnym tygodniu. Brakuje tylko Valbueny, Mandandy i Heinze w kadrze. Na ławce trzy działa które mogą wejśc w razie niepowodzenia tj Lucho, Gignac i Remy.

LILLE - CAEN
Typ : Lille @ 1,741 Pinnacle ✅4:1
W kadrze brakuje tylko Frau z powodu kontuzji. Ostatnio Lille w lidze mimo przegranych 1:3 z OL i OM wyglądało momentami ciekawie. Zapewne kilku rezerwowych dostanie szanse a jak wiadomo ławka Lille jest szeroka i wiele zespołów z L1 chcialoby takową miec. Obraniak zapewne zagra od początku. De Melo też może na to liczyc chyba. Że zagra Gervinho to nie licze, ale może Hazard dostanie okazje do zaprezentowania się.

Ponadto warto napisac, że Lyon dzisiaj bez Llorisa, Toulalana, Kołodziejczaka, Lacazette, Novillo, Cissokho, Delgado, Edersona.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
OL - PSG

Over2.5 @ 2.25 ⛔⛔⛔

3/10 | Tobet

Dość ryzykowny typ, ale uważam, że kurs jest bardzo dobry, a i prawdopodobieństwo zdarzenie w miarę duże.Robson wymienił już braki w zespole Lyonu, jakby nie było część z nich to podstawowi zawodnicy zespołu.Dziś na pewno dostaną szanse zmiennicy m.in Vercoutre w bramce, który w wywiadzie dla http://www.football365.fr mówi, że ten mecz dla Klubu jest mniej ważny aniżeli mecze ligowe.Twierdzi, że Puchar nie jest priorytetem bo Aulas przede wszystkim wymaga sukcesu w Ligue 1 oraz LM.Oczywiście sam stwierdza, że piłkarze zepną się na sto procent.Nie mniej jednak moim zdaniem ta opinia może poniekąd charakteryzować dzisiejszą grę zespołu.Puel sam zapoweidział, że da szansę zmiennikom także na pewno będą chcieli pokazać, że należy im się gra w pierwszej drużynie.Co za tym idzie nie będzie kunktatorstwa i bardzo uważnej gry w defensywie.Oglądałem ostatnie spotkania Lyonu i bardzo podoba mi się ich gra w ofensywie, akcje są przemyślane, przebojowe i przede wszystkim większość kończy się strzałem.
Co do PSG to wyjdą w podstawowym składzie, a że ostatnio są w dobrej formie co pokazuje liga to tanio skóry nie sprzedadzą, sam Nene zapowiada, że jadą wyeliminować Lyon.Historia spotkań jak i ostatnie osiągnięcia drużyn pokazują, że poprawiły grę w ofensywie i czują się dość pewnie.Uważam, że dzisiejszy kurs na ilość goli powyżej dwóch jest duży i można za drobną sumę zagrać.

A 4

alex123

Użytkownik
jutro kolejna odsłona puchatu francji,dla mnie najbardziej pewnym meczem wydaje sie marsylia w starciu z monaco,macie jakies info o skłądach?

A 4

alex123

Użytkownik
OM : Mandanda, Andrade, Azpi, Diawara, Mbia, Taiwo, L. N&#39;Diaye, Sabo, Cissé, Kaboré, Lucho, Cheyrou, Abriel, Valbuena, A. Ayew, J. Ayew, Brandao, Gignac, Rémy.grupa marsylczyków na mecz z monaco
MONACO :Ruffier, Chabbert - Adriano, Bonnart, Puygrenier, Mongongu, Hansson, Traoré - Gosso, Mendy, Nkoulou, Coutadeur, Haruna, Bulot, Malonga - Aubameyang, Gakpé, Makengo kadra monaco

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

OM-MONACO​

Typ:under 2.5
Kurs:1.80
⛔2:1
Buk:Bwin

W dzisiejszym meczu 1/4 Pucharu Ligi Francuskiej o 20:45 na Stade Vélodrome zmierzą się Olympique Marsylia i AS Monaco.
Co prawda OM jest obrońcą tytułu, ale dzisiaj mimo powołania wszystkich najlepszych piłkarzy, mogą wyjść w &quot;lekko&quot; rezerwowym składzie. Bardzo ważne jest jak marsylczycy potraktują ten mecz.
Trener OM Didier Deschamps powołał 19 zawodników dzisiejszy mecz.
W kadrze na to spotkanie nie znalazł się kontuzjowany Heinze
Po zawieszeniu wraca Mbia, gotowy zaś do gry jest już Edouard Cissé.
Kadra OM na dzisiejszy mecz:
Bramkarze: Andrade, Mandanda
Obrońcy: Azpilicueta, Diawara, Mbia, N&#39;Diaye, Sabo, Taiwo
Pomocnicy: Abriel, Cheyrou, E. Cissé, Kaboré, Lucho, Valbuena
Napastnicy: A. Ayew, J. Ayew, Brandao, Gignac, Rémy
Jeśli chodzi o drużynę gości, Monaco dzisiaj przyjedzie bardzo osłabione.

Aż trzech napastników zabrakło w kadrze ASM na dzisiejszy mecz.
Chu-Young Park (4g w lidze) wyjechał na mecz reprezentacji, Mbokani (1g w lidze) jest kontuzjowany, a Niculae (4g w lidze) dopiero co wznowił treningi po urazie. Po 4 miesięcznej przerwie wraca Haruna.
Ponadto dzisiaj nie wystąpią: Alejandro Alonso, Eduardo Costa, Mangani oraz Muratori.
Kadra ASM na dzisiejszy mecz:
Ruffier, Chabbert - Adriano, Bonnart, Puygrenier, Mongongu, Hansson, Traoré - Gosso, Mendy, Nkoulou, Coutadeur, Haruna, Bulot, Malonga - Aubameyang, Gakpé, Makengo.
W pucharze ligi oba zespoły spotakły się dopiero 2 razy; w 2003 roku ASM zwyciężyło na wyjęździe 1:0, a w kolejnym roku w meczu, który był rozgrywany również w Marsyli wygrali 2:0 gospodarze.
Jak już wspomniałem, wszystko zależy od nastawienia OM do meczu. W przypadku wyjścia w najmocniejszm składzie nie wahałbym sie postawić 1. Lecz ja pójde w troszkę innym kierunku. Wczoraj zanotowaliśmy underowy wynik 2:0 w meczu Auxerre.
Dzisiaj również proponuję under 2.5. Z jednej strony nie wiadomo jak OM przystawią się do meczu, a z drugiej Monaco nie ma kim postraszyć.

Valenciennes vs PSG​

Typ: under 2.5
Kurs:1,67
⛔1:3
Buk:Bwin

W kolejnym meczu ćwierćfianłowym Valenciennes podejmie Paris Saint Germain.
Oto kadra gospodarzy na mecz z PSG:
Leca, Penneteau - Angoua, Balde, Bisevac, Ducourtioux, Mfuyi Mater, Pallois - Cohade, Danic, Dossevi, Loriot, Nam, Saez, Sanchez - Massampu, Pujol.
Nieobecny: Abubakar (infekcji wirusowej), Bangoura (pachwina), Bong (kolano), Kadir (rekonwalescent) Lacourt (rekonwalescencji), Rafael (pokrycie), Samassa (pachwina), Wimbée (palec).
Na uwagę zasługuję brak podstwoego obrońcy Bonga, który w ostatnim meczu zoznał kontuzji, oraz napastnika Abubakara (strzelec 3 bramek w poprzednim meczu Pucharu Ligi). Pozostałe braki są już od jakiegoś czasu. W pierwszym składzie powinni wybiec obaj najlepsi strzelcy gospodarzy: Pijol (6g) oraz Danic (3g). Ciekawostką jest, że Valenciennes w meczach &#39;u siebie&#39; gra ustawieniem zdecydowanie ofensywniejszym (4-3-3) niż na wyjazdach (4-2-3-1).

Oto kadra PSG na dzisiejszy mecz:
APOULA Edel, ARMAND Sylvain, CAMARA Zoumana, CEARA Marcos
CHANTOME Clément, CLEMENT Jérémy, COUPET Grégory, ERDING Mevlut, GIULY Ludovic, HOARAU Guillaume, JALLET Christophe, LUYINDULA Peguy
MAKELELE Claude, MAKONDA Tripy, SAKHO Mamadou, SESSEGNON Stéphane
TIENE Siaka, TRAORE Sammy

Teoretycznie faworytami są Paryżanie, trzykrotni zwycięzcy Pucharu Ligi, ale VAFC gra u siebie i nie ma nic do stracenia. Uważam, że gospodarze tanio skóry nie sprzedadzą. Dodatkowo paryżanie w poprzednim tygodniu 4.11 rozegrali mecz w ramach LE z Borussia (0:0) w weekend 7.11. wygrali szlagier z OM (2:1). Dzisiaj trener napewno zdecyduję się oszczędzić kilku graczy.

Otrzymane punkty reputacji: +17
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Znane są już daty półfinałów Coupe de la Ligue. O awans walczyć będą Paris Saint Germain z Montpellier oraz Auxerre z obrońcą trofeum Olympique Marsylia. Pierwsze spotkanie odbędzie się w Montpellier 18 stycznia (godzina 20:45), a drugie w Auxerre następnego dnia, o tej samej godzinie.
Finał zaplanowano na 23 kwietnia.​

slaviu 343

slaviu

Użytkownik
Trelissac - Quevilly 2 - 1,65 ✅ 0:1 (typ na awans, betclic)
dla odważniejszych 2 - 2,2 ✅ 0:1 (betclic)

Przed nami 1/32 Pucharu Francji. Wiadomo puchary jak to puchary rządzą się swoimi prawami i nie ma co przesadzać ze stawkami. Jednak mi dwa mecze wpadły w oko. Pierwszy to Quevilly, mecz drużyn z niższych lig. Zabezpieczam się typem na awans bo w meczach niskich lig, biorąc pod uwagę zapewne kiepski stan boiska różnie może być, dogrywka jak najbardziej możliwa. Trelissac to zespół CFA2 (czyli 5 liga), aktualnie zajmuje w swojej grupie miejsce 11 (na 17 zespołów), bilans meczy 5-1-5. Po drodze do meczu z Quevilly pokonali amatorów Murat 6:1 i 4-ligowe Marignane 2:1. Quevilly to zespół CFA (czyli 4 liga), jednak od wspomniane Marignane dzieli ich wiele. Przede wszystkim doświadczenie. Quevilly w Pucharze Francji występuje od 2005 roku, a rok temu doszli w nim aż do półfinału(!) gdzie odpali po wyrównanym meczu z PSG 0:1. W lidze spisują się w tym roku równie dobrze, są póki co an 3 miejscu z niewielka stratą do lidera i z jednym meczem zaległym. W Pucharze Francji w tym sezonie póki co ograli amatorów Eu 3:0 i 5-ligowy Lannion aż 6:0. Myślę że biorąc pod uwagę doświadczenie, formę prezentowaną w lidze i ubiegłoroczne sukcesy (które na pewno zechcą powtórzyć, dla takich klubów gotówka z awansu do kolejnych rund i dochodzy z biletów są bezcenne) Quevilly ambitnie podejdzie do meczu i powinno awansować.

Lorient - Vannes 1 - 1,5 ✅ 4:1 (Betclic)

Drugi mecz, któremu można się przyjrzeć to Lorient, które zajmuje obecnie 12 miejsce w Ligue 1 i podejmować będzie drugoligowe Vannes, miejsce 17 w Ligue 2. Lorient w meczach na wlasnym stadionie w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze, w 11 meczach mają bilans 7-2-2. Vannes ogólnie gra kiepsko, a wyjazdy to już totalna porażka w 12 meczach legitymują się bilansem 3-0-9. Jeśli chodzi o absencje, w Lorient nie zagra przede wszystkim Gameiro (i nie wiadomo czy w ogóle jescze kiedyś zagra, bo podobno negocjuje transfer do Bordeaux) ponadto w składzie z ważniejszych zawodników nie ma Dubarbiera, Jouffre, Bacy, Couqelina i Burona. Lorient i tak ma kim postraszyć, ja liczę na dwójkę Amalfitano - Kitambala. A może w końcu z dobrej strony pokaże się Monnet-Paquet... Jeśli chodzi o Vannes, wiem tyle że nie zagra jeden z dwóch najlepszych strzelców (3 bramki...) Loval-Landre. Vannes przeszło już dwie rundy tegorocznego Pucharu Francji wygrywając kolejno na własnym boisku z 4-ligowym Lucon 4:2 i 2-ligowym Guingamp 3:2. O dziwo większe problemy mieli w pierwszym z tych meczy gdzie po pierwszej połowie przegrywali 0:2... Lorient rok temu szybko odpadło z Pucharu Francji po porażce wyjazdowej 1:4 z Saint Etienne (które to w następnej rundzie pokonało 2:0 właśnie Vannes). Myślę że w tym roku na własnym boisku Lorient nie odpuszczą i powalczą chociaż o rundę wyżej. Ciekawostką jest, że Lorient i Vannes spotkały się w Pucharze Francji w 2006 roku i wówczas Lorient wygrało na wyjeździe 2:1. Myślę, że i tym razem podobny wynik jest realny.

Jest jeszcze szereg innych ciekawych meczów, ale szczególnie w tych z udziałem pierwszoligowców kursy są śmiesznie niskie (1,25 itp), także nie polecam, szkoda ryzykować ???? . Ja poniżej 1,5 się nie tykam ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
sparta 309

sparta

Użytkownik
nie będe pisał analiz bo mam mało czasu, powiem tylko że warto chyba spróbować zagrać St. Etienne (1.45). Gospodarze jak i gościem w najmocniejszych zestawieniach, jednak St. Etienne to wyższa półka, grają dość dobrze na własnym terenie i trener zapowiedział że poważnie traktuje puchar, więc myślę że powinni to wygrać tym bardziej że drugoligowiec zajmuje dopiero 13 pozycję i bardziej powinen myśleć o walce o utrzymanie (4pkt przewagi nad strefa spadkową). Bilans wyjazdowy 1-4-4. Myślę że gospodarze wykorzystają atut własnego boiska i pokonają Clermont.

Drugi typ to wyjazdowa wygrana Sochaux. Grają w lidze kiepsko na wyjazdach 1-1-7, w domu za to nadrabiaja ale dzis powinni przelamac sie na boisku rywala tym bardziej ze jest to zespol z CFA2 (5liga gdzie zajmuje 12 pozycję w 16 zespolowej lidze i maja 1pkt przewagi nad strefa spadkowa).
Sochaux jedzie w mocnym składzie jak podaje oficjalna strona. 3-4 graczy z ławki, reszta pierwszy skład który wystarczy na jedną z gorszych ekip 5 ligi..

St.Etienne 1.45
Sochaux 1.25

witek-k 326

witek-k

Forum VIP

1/16 Finału Pucharu Francji
21.01.2011

Sochaux- Paris FC
1,4 4,0 7,0
22.01.2011
Chambery- Stade Brestois 29
8,5 4,0 1,36
Clermont Foot- Stade de Reims
1,95 3,2 3,6
Angers- Bordeaux
3,8 3,2 1,9
Boulogne- Jeanne d,Arc Darcy
1,3 4,5 9,0
Nimes- Nancy
3,1 3,0 2,25
Nantes- Raon- l&#39;Etape
1,25 4,75 11,0
US Quevilly- Martigues
2,1 3,1 3,3
Fontenay Foot- Lorient
7,0 4,0 1,4
Cherbourg- Le Mans
6,5 3,5 1,5
Strasbourg- Evian Thonon Gaillar
3,2 3,0 2,2
23.01.2011
Valux- Stade Rennes
15,0 6,5 1,2
Lille- ES Wasquehal
1,15 7,0 18,0
Sedan- Metz
1,7 3,4 4,5
Agen- PSG
11,0 5,5 1,2
Nice- Lyon
4,2 3,2 1,8

Zachecam do wyrazania opinii na temat powyzszych spotkan. Na pewno na pierwszy rzut oka, zachecajacy wydaje sie kurs na zwyciestwo Lyon. Nicea w pierwszym tegorocznym meczu ligowym ulegla Lille 0-2 na wlasnym stadionie. Styl gry miejscowych pozostawial wiele do zyczenia.
Najwiekszym zagrozeniem ze strony Nicei jest Daniel Ljuboja i jego atomowe strzaly z rzutow wolnych. Lecz jest to zdecydowanie zbyt malo na wyeliminowanie bardzo dobrze grajacego zespoly Lyon. Gomis w koncu spelnia pokladane w nim nadzieje od czasu transferu z St Etienne. Widac zrozumienie w jego wspolpracy z Lisandro Lopezem.
Sadze, ze goscie nie beda mieli wiekszych problemow z pokonaniem Les Aiglons.​

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Pomimo tego, że jeszcze nie znam przewidywanych składów jestem skłonny stawiać już w tej chwili na zespoły grające w najwyższej lidze, czyli Ligue 1. Z tego co mi wiadomo ten puchar jest bardzo prestiżowy we Francji i wszystkie zespoły podchodzą do niego bardzo poważnie, występując w każdym meczu niemal identycznymi składami jak na boiskach ligowych.
FC Lorient - FC Metz 1 @ 1,45 Bet-at-home
Lorient szczególnie na własnym stadionie gra bardzo dobrze notując bilans 7-2-2. Udowodniło to też już w tym pucharze wygrywając z Vannes aż 4:1. Potem przyszło słabsze spotkanie z Fontenay, wygrane dopiero po dogrywce. Ostatnio w dobrej formie strzeleckiej jest Kevin Gameiro, który zapewnił ostatnie zwycięstwo ligowe nad Stade Brest. Natomiast Metz w tym sezonie będzie walczyć tylko o utrzymanie, a nie jak w poprzednich latach o awans do Ligue 1. Goście słaby zespół jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, chociaż w tym pucharze radzą sobie nad wyraz dobrze - wyjazdowe zwycięstwa z Sedan i Troyes, lecz nie wróżę im nic dobrego w meczu z Lorient.
FC Martigues - Paris Saint Germain 2 @ 1,35 Bet-at-home
PSG w 1 rundzie rozgromiło na własnym obiekcie Lens, aż 5:1, następnie wygrana z Agen 3:2. Z tego co pamiętam to pierwsze spotkanie w wykonaniu podopiecznych Antoine Kombouare było bardzo dobre. Drugiego nie widziałem więc się nie wypowiadam. Teraz przychodzi im zagrać z kolejnym bardzo słabym rywalem - Martigues. Matrigues to jedna z lepszych ekip 4 ligowych mająca duże szanse na awans w górę.
Myślę, że Nene i spółka spokojnie wygrają i awansują dalej, ale granie handi w tym spotkaniu bym raczej odradzał.

Chambery ST O - FC Sochaux 2 @ 1,40 Bet-at-home
Sochaux dotychczas grali z 5-ligowym Jarville i 3-ligowym Paris, oba mecze wygrywając przewagą jednej bramki. Teraz ponownie przychodzi im się mierzyć z słabym rywalem, a mianowicie Chambery.
Gospodarze zajmują obecnie 7 lokatę w Grupie D 5 ligi. W tym meczu nie liczyłbym na fajerwerki ze strony Sochaux, ale na skromne zwycięstwo jedną lub dwoma bramkami.
Jeśli tylko czas pozwoli, postaram się bardziej rozlegle opisać mecz pomiędzy Lille i Nantes.

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Stade Rennes- Stade de Reims
Kilka informacji personalnych. Gospodarze w tym spotkaniu wystapia bez:
  1. Kadera Mangane( 17/2)- uraz miesnia uda,
  2. Stephane&#39;a Dalmata( 19/1),
  3. Nicolasa Doucheza( 20/0)-bramkarz- zawieszony,
  4. Tongo Doumbii( 12/0),
  5. Georgesa Mandjecka( 14/0).

Goscie natomiast zagraja oslanieni brakiem:
  1. Johana Ramare( 11/0),
  2. Vincenta Gragnicia( 4/0),
  3. Luciena Aubeya( 12/0),
  4. Cedrica Faure&#39;a( 16/4),
  5. Grzegorza Krychowiaka( 19/2).

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
FC Lorient - FC Metz 1 @ 1,45 Bet-at-home Lorient szczególnie na własnym stadionie gra bardzo dobrze notując bilans 7-2-2. Udowodniło to też już w tym pucharze wygrywając z Vannes aż 4:1. Potem przyszło słabsze spotkanie z Fontenay, wygrane dopiero po dogrywce. Ostatnio w dobrej formie strzeleckiej jest Kevin Gameiro, który zapewnił ostatnie zwycięstwo ligowe nad Stade Brest. Natomiast Metz w tym sezonie będzie walczyć tylko o utrzymanie, a nie jak w poprzednich latach o awans do Ligue 1. Goście słaby zespół jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, chociaż w tym pucharze radzą sobie nad wyraz dobrze - wyjazdowe zwycięstwa z Sedan i Troyes, lecz nie wróżę im nic dobrego w meczu z Lorient.
Typ jak najbardziej warty zagrania. Zwlaszcza, ze z kadry Metz na to spotkanie wypadlo az 3 napastnikow:
  1. Tenema N&#39;Diaye( 13/4),
  2. Rudy Gestede( 11/3),
  3. Thibault Burgeois( 7/0).

Wiec z nominalnych napastnikow do dyspozycji trenera przyjezdnych beda Sakho( 20/2) i Duhamel( 2/0).
Poza tym w Metz nie zagraja rowniez pomocnicy:
  1. Ludovic Guerriero( 18/0),
  2. Yeni N&#39;Gbakotko( 12/0),
  3. Kevin Diaz( 6/1).

W skladzie Lorient natomiast z wazniejszych graczy zabraknie:
  1. Alaixys Romao( 20/1),
  2. Yann Jouffre( 7/1),
  3. Arnaud Le Lan( 12/0),
  4. Francis Coquelin( 12/0).

Wobec tego jedynka na Lorient do zagrania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom