Długoterminowy:
????
Australian Open 2013-wygra typ:
Novak Djokovic (2.20) bet365 9/10j
Nie lubię Djokovicia, ale rozum mi mówi, że to on będzie wygranym w tym turnieju. Tytuł zdobywał już 3 razy- w tym 2 ostatnie edycje AO. Ogólnie rzecz biorąc ma dobre początki sezonów będąc wypoczętym i widać pewność w jego grze, w trakcie sezonu dziwnie jakby opada z sił (chociaż i tak jakoś wygrywa).
Przeciwnicy- Federer, Murray. Fedex nie jest tym samym zawodnikiem co parę lat temu i wiek daje mu się we znaki, zresztą sam przyznał iż ograniczy teraz starty oszczędzając się już na IO 2016. Końcówki turniejów ma zatem dosyć ciężkie i nie wiem czy dotrze tu do finału. Własny styl gry Nadalowi dał się we znaki i Hiszpan ma już problemy z kolanami, oficjalnie nie zagra z powodu choroby wirusowej, zostaje więc z poważnych rywali Murray, który zrobił duży skok w zeszłym sezonie i zagraża na kortach twardych Serbowi. Co do AO dwa razy przegrywał w finałach tego turnieju w 3 setach, w tym z Djokoviciem, rok temu odpadł z nim w półfinale. Jakoś nie jestem przekonany, że Murray na tyle wyrówna swoją grę żeby regularnie ogrywać Djoko w Wielkich Szlemach, jeszcze nie teraz. Co do Ferrera- to ta sama gra co Djokovic, tyle że mniej siły w uderzeniach- nie jestem przekonany. O innych rywalach nie wspominam no bo kto może tutaj coś zawojować... Chyba że Jurek Janowicz, każdy wielki kiedyś wygrywał swój pierwszy turniej tej rangi ????
Podsumowując, wychodzi na to, że "świeży" Djokovic swoją nudną grą zamęczy rywali (a kondycję ma jak mało kto) i sięgnie po kolejny tytuł.