>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Przelewy do Bukmachera w Euro

Y 35

yanusz

Użytkownik
Chciałbym zapytać, czy to w porządku i zgodne z prawem. Miałem taką sytuację : robię przelew do bukmachera w sobotę na kwotę 500 Euro. Bank robi mi blokadę na koncie na kwotę ok 2080zł (po średnim kursie euro z danego dnia 4,17). Natomiast po paru dniach, pobrana kwota zwiększa się do ponad 2140zł, bo bank sobie przyjął kurs sprzedaży euro 4,28.

Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Według mnie nie do końca to sprawiedliwe, skoro zrobiłeś przelew po kursie 4,17 euro, a później kursy podrosły... Co innego gdybyś zrealizował przelew po kursie euro 4,28 to by się zgadzało. Lepiej zadzwoń do banku i popytaj i wyjaśniaj.

kocurro84 92

kocurro84

Użytkownik
Nie wiem jaki to bank, ale zapewne chodziło o tzw. przewalutowanie.
Wiele banków stosuje taką regułę, że w momencie transakcji w obcej walucie nakładana jest blokada na kwotę odpowiadającą średniemu kursowi z danego dnia, a rozliczana jest już według reguł ściśle określonych w tabelach kursowych danych banków.
Sam miałem kiedyś podobną sytuację w ING, tyle, że tam chodziło o płatność kartą.
Żeby nie tracić niepotrzebnie pieniędzy z przewalutowania, najlepiej założyć konto walutowe.

Do góry Bottom