>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Przejazd na czerwonym swietle

grzesiuk 0

grzesiuk

Użytkownik
Panowie przejechalem dzisiaj na czerwonym swietle a wlasciwie tak na styk gdy zmienialo sie swiatlo i nie chcialem juz hamowac, zauwazylem pozniej ze jechala za mna policja ale nie zatrzymali mnie i mam pytanie czy moga np.spisac moj numer rejestracyjny i poslac mandat poczta? wiem ze mandat za przejazd na czerwonym to 500 zlotych ???? prosze o odpowiedz

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Cześć.
W przepisach jest napisane gdy zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowanie to można przejechać przez skrzyżowanie.
Wątpie, żeby coś spisywali, raczej od razu by Cię zatrzymali.

malutki_194 0

malutki_194

Użytkownik
W przepisach jest napisane gdy zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowanie to można przejechać przez skrzyżowanie.
Pokaż mi gdzie jest napisane że możesz przejechać na czerwonym gdy zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowania.:-?
Co do mandatu to gdyby chcieli Ci go dać to raczej by Cię od razu zatrzymali i wypisali. Chociaż mają taką możliwość żeby Ci go wręczyć później (w terminie 7 dni) niekoniecznie pocztą ale dostarczając go do domu przez policjanta. Chociaż jak mówie to tylko możliwość, raczej nie wykorzystywana.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pokaż mi gdzie jest napisane że możesz przejechać na czerwonym gdy zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowania.:-?
Co do mandatu to gdyby chcieli Ci go dać to raczej by Cię od razu zatrzymali i wypisali. Chociaż mają taką możliwość żeby Ci go wręczyć później (w terminie 7 dni) niekoniecznie pocztą ale dostarczając go do domu przez policjanta. Chociaż jak mówie to tylko możliwość, raczej nie wykorzystywana.
Czytaj ze zrozumienie.Kolega napisał, że przejechał gdy światło się zmieniało, a nie gdy było czerwone.
Łap :

EDIT :
Przepraszam, że takie duże, ale nie wiem jak to się pomniejsza :kwasny4565:.

grzesiuk 0

grzesiuk

Użytkownik
OK dzieki panowie za odpowiedzi czyli raczej moge spac spokojnie ale lepiej nie ryzykowac nastepnym razem pozdro

midel 189

midel

Użytkownik
Cześć.
Wątpie, żeby coś spisywali, raczej od razu by Cię zatrzymali.
Ten przepis odnosi się do żółtego, a on wjechał na czerwonym ????

snajper 322

snajper

Forum VIP
Panowie przejechalem dzisiaj na czerwonym swietle a wlasciwie tak na styk gdy zmienialo sie swiatlo i nie chcialem juz hamowac, zauwazylem pozniej ze jechala za mna policja ale nie zatrzymali mnie i mam pytanie czy moga np.spisac moj numer rejestracyjny i poslac mandat poczta? wiem ze mandat za przejazd na czerwonym to 500 zlotych ???? prosze o odpowiedz
Ten przepis odnosi się do żółtego, a on wjechał na czerwonym ????
Nie masz czego bac. Jakbys mial zaplacic to by Cie odrazu zatrzymali i by sie potoczylo

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
OK dzieki panowie za odpowiedzi czyli raczej moge spac spokojnie ale lepiej nie ryzykowac nastepnym razem pozdro
Tak jak już koledzy napisali na 90% nie masz się czego obawiac. Gdyby chcieli Cię ukarac to po przejechaniu na czerwonym natychmiast usłyszałbyś za sobą syrenę ;)
Jednego tylko nie rozumiem: po jakiego pchac się na pałę na skrzyżowanie jeśli już świeci się żółte ?! Zbawi kogoś te 2 minuty?! A potem przez takich &quot;rajdowców&quot; mamy stłuczki/wypadki :kwasny4565:

hugo_bosss 0

hugo_bosss

Użytkownik
Dokładnie tak jak poprzednicy napisali nie ma się czego obawiać.
Ja ostatnio miałem ciekawą przygodę z policją właśnie za przejechanie na czerwonym świetle. Miałem dostać 6 pkt i 600 zł ale dobra gadka nie jest zła ???? . Ale gdybym zaczął hamować to ten za mną na stówę nie wyhamowałby i miał bym ładnie dupę rozwaloną.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Nie każdy policjant może zatrzymać Ciebie do kontroli a tymbardziej nie mogą dać Ci mandatu za to wykroczenie jeśli Ciebie nie zatrzymali. Zresztą w ogóle nie wiem w czym problem połowa ludzi w dużych miastach w czasie szczytu jeździ jeszcze na czerwonym a policja też wcale nie jeździ 50 i trzyma się wszystkich przepisów :mrgreen:

V 0

vip_madame

Użytkownik
Czesc,a ja mam troche inne zapytanie,a mianowicie jakby sie jechalo za szybko (dop.40km/h) a jechaloby sie 100km/h i na przeciwnym pasie by jdchala policja z foto radarem to moga oni zrobic pomiar predkosci i przysalac mandat?
Pozdrawiam

Do góry Bottom