>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Prosze o pomoc :)

paint12 130

paint12

Użytkownik
chciałbym się zapytać o co w tym chodzi :

Petersburg (+1) - Real M.
Arsenal - FC Porto (+1)

Dokładniej mówiąc chciałbym sie zapytać o co chodzi z tym (+1) Przy nazwie zespołu ????

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Nazywa się to handicap i oznacza to że ta drużyna ma dodany gol przy koncowym wyniku, czyli siłą rzeczy jeśli stawiasz w tym przypadku na Real Madryt i pNazywa się to handicap i oznacza to że ta drużyna ma dodany gol przy koncowym wyniku, czyli siłą rzeczy jeśli stawiasz w tym przypadku na Real Madryt i p[adnie wynik 0-3 to wygrywasz ponieważ po dodaniu handicapu wynik wynosi 3-1

P 1

premi

Użytkownik
Jareks przyznasz że w tym przypadku chodzi chyba o asiany (handicapy azjatyckie) czyli jeżeli Petersburg lub Porto przegra tylko jedną bramką to ma zwroty (analogicznie jeżeli zremisują lub wygrają to wygrywa a przegrywa tylko w przypadku porażki różnicą dwóch bramek Petersburga i Porto)
Paint upewnij się jakie to handicapy bo jest różnica pomiędzy zwykłymi a asianami. Dla mnie to co napisałeś to handi azjatyckie co chyba wyraźnie wyjaśniłem Tobie na podanych przez Ciebie przykładach wygrane/ przegrane...
Zwykłe handi ma przeważnie oznaczeni 0:1 dla którejś drużyny...

dawidm 9

dawidm

Użytkownik
@premi : bardziej zalezy to w sumie od tego czy handi jest dwu- czy trzy- drogowe ;] oznaczenie jest różne i czasami +1 to w praktyce to samo co +1,5 ;]
ale najlepiej podaj buka gdzie grasz ;)

dawidm 9

dawidm

Użytkownik
No to teraz trochę minąłeś się z prawdą. Handi +1 to nigdy nie jest tyle, co handi +1,5; w żadnym buku.
chodziło mi o to, że jeśli jest handi +1 trzydrogowe to jeśli stawiamy np
X - Y (+1) na X, to ta druzyna musi wygrac 2 bramkami ;) czyli w tym wypadku, to to samo co +1,5 w handicapie dwudrogowym ;)
ale w sumie przyznaje Ci racje ;] dobrze, ze zwrociles na to uwage
sorki za male wprowadzenie w blad
pzdr.

G 46

ghs

Użytkownik
chodziło mi o to, że jeśli jest handi +1 trzydrogowe to jeśli stawiamy np
X - Y (+1) na X, to ta druzyna musi wygrac 2 bramkami :wink: czyli w tym wypadku, to to samo co +1,5 w handicapie dwudrogowym :wink:
Ciągle mijasz się z prawdą. Jeśli jest handi +1 trzydrogowo, to można to rozpisać jako +0,5 na jedną drużynę (X może zremisować) i -1,5 na drugą drużynę (Y musi wygrać dwiema). W żadnym wypadku nie ma tam +1,5!
Inaczej:
2 drogowo --- 3 drogowo
1 (+0,5) --------1 (+1)
---------------X (+/-1)
2 (-1,5) --------2 (-1)

G 46

ghs

Użytkownik
chciałbym się zapytać o co w tym chodzi :
Petersburg (+1) - Real M.
Arsenal - FC Porto (+1)
Dokładniej mówiąc chciałbym sie zapytać o co chodzi z tym (+1) Przy nazwie zespołu ????
Odpowiadając koledze na pytanie: zasady na prawie wszystkich forach mówią, żebyś najpierw spróbował poszukać samodzielnie odpowiedzi na Twoje pytanie. Wyobraź sobie, że co parę dni pojawia się ktoś nowy i ciągle padają te same pytania. To tak, jakby ludzie przychodzili na przystanek autobusowy i pytali innych o godziny odjazdu, zamiast przeczytać na rozkładzie jazdy.
Odpowiedź na Twoje pytanie jest tutaj: http://forum.bukmacherskie.com/showthread.php?p=2742#post2742

dawidm 9

dawidm

Użytkownik
nie wiem czy dobrze sie zrozumielismy ;)
handi dwudrogowe czyli azjatyckie (w przypadku remisu zwrot) - to mialem na mysli. W tym wypadku gdy mamy w ofercie np Barcelona - Atletico to :
Barcelona (-1,5) (handicap azjatycki) to to samo co Barcelona (-1) w handi trzydrogowym. W zależności od buka jest tak lub tak (w bet 365 np sa obie mozliwosci). A sprowadza sie to do tego samego - aby zakład był wygrany Barcelona musi wygrać &gt;= 2 golami ;)
jeśli i tym razem się mylę, to już nie wiem ;) wtedy będę musiał zmienić swój podpis na
&quot;wydaje MI się, że mam rację ?
mam rację, wydaje mi się... ;]&quot;
pozdrawiam

G 46

ghs

Użytkownik
Barcelona (-1,5) (handicap azjatycki) to to samo co Barcelona (-1) w handi trzydrogowym. W zależności od buka jest tak lub tak (w bet 365 np sa obie mozliwosci). A sprowadza sie to do tego samego - aby zakład był wygrany Barcelona musi wygrać &gt;= 2 golami ;)
To się zgadza dla handicapu ujemnego, ale ty pisałeś wcześniej o handi +1. Handi +1 trzydrogowo oznacza, że drużyna może wygrać albo zremisować. Odpowiednik azjatycki to +0,5 (a nie jak pisałeś +1,5).
Przy handi +1,5 drużyna może przegrać jedną bramką i nadal zakład wygrany. Przy handi +1 (trzydrogowym) przegrana jedną bramką powoduje przegranie kuponu (remis z handi). Tak więc to nieprawda, że:
(...) czasami +1 to w praktyce to samo co +1,5 ;]

dawidm 9

dawidm

Użytkownik
(...) Odpowiednik azjatycki to +0,5 (a nie jak pisałeś +1,5).
zgadza się, +1,5 dawałby jeszcze wygraną w przypadku przegranej 1 bramką więc to nie to samo ???? zakręcony coś ostatnio jestem (zajęcia na studiach na 8 i niewyspany coś chodzę) i tak jakoś napisałem bezmyślnie ????
wszystko już chyba wyjaśnione ????

Do góry Bottom