Połaziłem po "nowym" forum i z pierwszych rzeczy jakie zwróciły moją uwagę lub ich brak to:
- brak linku w każdym dziale "oznacz wszystkie posty jako przeczytane" - jest tylko na głównej stronie forum
- brak linków na dole w postaci ścieżki wątków w którym się obecnie znajdujemy, aby po przczytaniu postów np w VIPach, cofnąć się po linku do Ogólnego tematu z kuponami
- co do spolszczenia to nie bardzo wiem co spolszczyć? no chyba że przyciski jak New thread czy Reply ale bez przesady każdy chyba poradzi sobie z ich obsługą choćby intuicyjnie ????
- ooo pisząc poprzednie zdanie odkryłem że działają skróty Wordowskie, np. ctrl + B (Bold), może na starym enginie też tak było tylko nigdy tak nie wciskałem
- jak dla mnie czcionka chyba jest większa niż wcześniej, a może to tylko złudzenie; no ale na pewno mieści się mniej postów na stronie, teraz jest 10 wcześniej było chyba więcej no ale to już jak tam uważacie pewnie łątwo można dostosować
- theme forum może być, ale mógłby być jakiś ładniejszy ale w sumie można ten dostosować (kolorystycznie i merytorycznie); sam bawiłem się w dostosowywanie themu na swojej stronie i wiem ile to zajmuje czasu i jakie jest wku***e jak coś zmienisz a tu się cała stronka sypie i rozjeżdża, nie wiem tylko czy podobnie jest w przypadku for...
- co do emotek to już sprawa kosmetyczna jeśli chodzi o wygląd, natomiast również czasochłonna do wprowadzenia (przynajmniej jeśli chodzi o php i robi się to 1 raz); żeby pojawiały się w SB i odpowiedziach i nie kolidowały z wprowadzanym tekstem
- no ale teraz forum śmiga jak dzikie ????
Także życzę powodzenia w dostosowywaniu forum i cierpliwości jego userom, bo może być tylko lepiej ???? Jakby coś mi się jeszcze rzuciło w oczy to będę pisać
P.S. Proponuję później zrobić
konkurs na nowe logo forum, bo teraz stare już jest "stare" i jakoś tak nie pasuje ; )
Z chęcią też coś zrobię ale to za kilka dni jak się uporam z licencjatem :/