>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja tenis dokładny wynik

Y 9

yancho

Użytkownik
Witam po długiej przerwie,
co prawda sezon tenisowy trwa w najlepsze, ale jest jeszcze trochę czasu, żeby przetestować nową progresję. Wybieram 10 zawodników ale nie światowy top. Będę grał konsekwentnie na zwycięstwo 2:1. Oczywiście w szlemach nie będzie miało to miejsca gdyż gra się pięciosetówki. Zdaję sobie sprawę, że jest to gra na cały sezon a nie na jego końcówkę, ale chcę to sprawdzić by ruszyć z tym w przyszłym roku. W trakcie gry będę dodawał uwagi itd.
Zapraszam do ew. dyskusji.
Stawki będą rosły 2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024
W przypadku porażki progresje kontynuuje pogromca
Gram do 10 poziomu włącznie (w miarę rozwoju sytuacji być może od 6 poziomu wprowadzę amortyzację -25%)
Budżet początkowy 2000 PLN
kursy zazwyczaj są w przedziale 3,5-4,0 (POGRUBIONĄ CZCIONKĄ WYBRANY ZAWODNIK DO PROGRESJI)

1 etap progresji Stawka 2 PLN
Janowicz J..-Benneteau J. 3,75 ✅
Mikhail Youzhny - Jurgen Melzer 4,00 ⛔
Vasek Pospisil - John Isner 3,65 ⛔
Kei Nishikori - Andreas Seppi 3,95 ✅
Kevin Anderson - Alexandr Dolgopolov 3,95 ⛔
Benoit Paire - Stanislas Wawrinka 3,95 ⛔
Alize Cornet - Elena Vesnina 3,95 ⛔
Angelique Kerber - Dominika Cibulková 4,00 ⛔
Venus Williams - Kirsten Flipkens 4,40 ✅
Anastasia Pavlyuchenkova - Na Li 4,00 ⛔

NA NIEBIESKO MECZE wygrane przez oponenta, a więc zawodnika do dalszej progresji
wkład 20 PLN
średni kurs 3,96 PLN
ew wygrana 79,2 PLN
STAN KONTA 1980 PLN

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Takie stawkowanie do kursu 4.00 ?
Zabijesz się prędzej niż myślisz.
Sposób gry jak najbardziej okej, bo kurs 4.00 to dobry kurs.
U jakiego buka grasz?

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
- Warto zmienić stawkowanie na takie, które pozwala na stworzenie przynajmniej trzech-czterech kolejnych poziomów, bo 10 to przy średnim kursie 3,75 (kursów nie podajemy w złotówkach tak jak to zrobiłeś w pierwszym poście) jednak za mało. Częściowo możesz to uczynić na przykład poprzez zdublowanie pierwszego poziomu i stawkowanie 2-2-4-8-16...
- Nie zaczynaj 10 progresji jednocześnie, bo przy przechodzeniu na wyższe poziomy kilka niezamkniętych progresji to znaczne utrudnienie
- Grając dokładny wynik we wszystkich meczach nie masz przewagi nad bukiem (tj. rzadko zachodzi nierówność: kurs*prawdopodobieństwo&gt;1). Wyselekcjonuj mecze gdzie taki wynik jest najbardziej prawdopodobny, a kurs zachęcający, bo przy takiej losowej grze którą planujesz prowadzić równie dobrze możesz zacząć grać progresję na to że w multilotku zostanie wylosowana liczba zaczynająca się od jedynki
- Trzymaj też kasę u paru innych buków

Y 9

yancho

Użytkownik
Tak jak napisałem wcześniej, to jeest próba przed kolejnym sezonem. Stawkowanie na pewno ulegnie zmianie, natomiast nie do końca rozumiem dlaczego uważasz, że prawdopodobieństwo * kurs będzie mniejsze od 1. To jest bardzo delikatna kwestia, zresztą jak oszacowanie prawdopodobieństwa.

Dzięki MaciekLeo za uwagi, wpadnij jeszcze jak będzie się rozwijała sytuacja.

Pozdrawiam

Y 9

yancho

Użytkownik
2 etap progresji Stawka 4 PLN

Mikhail Youzhny - Milos Raonic 4,00 ⛔
Vasek Pospisil - Radek Stepanek 3,85 ⛔
Tomas Berdych - Alexandr Dolgopolov 3,95 ⛔
Maria Kirilienko - Alize Cornet 4,00 ⛔
Dominika Cibulková - Roberta Vinci 4,45 ⛔
Ana Ivanovic - Na Li 3,85 ✅
Marinko Matosevic - Benoit Paire 3,95 ⛔

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Dlaczego sądzisz, że się zabije? Możesz rozwinąć swoją myśl?
Jak napisał kolega MacieqLeo
Za mało progów. Z takim kursem możesz zagrać ich więcej nie bądź łakomy.
Najlepsze kursy są na Betfair, ale nie wiem czy się kalkulują po odjęciu prowizji.

Najgorsze jest to, że nawet jak padnie wynik 2:1 to nieraz może paść w drugą stronę - z resztą chyba wczoraj kilka meczów takich miałeś.

Jeszcze jedno. Widzę, że wychodzisz z założenia, że jak Cibulkowa wygrała, a nie miała wyniku 2:1 to w następnym kroku stawiasz jej wynik 2:1 ?
Sprawdzałeś historię zawodników/zawodniczek - jakie mają długie serie bez wyniku 2:1 / 1:2 ?

Y 9

yancho

Użytkownik
Tak, sprawdzałem. Taka np. Radwańska rzadko wygrywała 2:1 w tym roku (szczególnie na początku). Zauważyłem, że u mężczyzn kickerzy (Gulbis, Dimitrov, Tsonga, Janowicz, Isner) często miewają 2:1, w zależności jak im siedzi serwis. U kobiet się to bardziej losowo zdarza. Progi prawdopodobnie będę zmniejszał. Zobaczę po 3-4 etapie jak to będzie wyglądało. Zastanawiam się jeszcze czy nie lepiej grać np. na porażkę 1:2 do skutku, niż na zwycięstwo. Bo często gęsto ktoś kosi 2:0, 2:0, 2:0 dochodzi do jakiegoś zawodnika z topu i co najwyżej urwie seta. W przypadku facetów też jest problem 5 setowych meczów na WS, czego nie ma u kobiet.
Także mam kilka wątpliwości, fajnie że ktoś się interesuje tym.
Pozdrawiam

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Także mam kilka wątpliwości, fajnie że ktoś się interesuje tym.

Pozdrawiam

Sam szukam czegoś do pogrania w tenisa, bo bardzo lubię ten sport , lubię oglądać a jak się obstawi to się ogląda jeszcze lepiej ????
Problem w tym, że z wytypowaniem zwycięzcy jest problem bo takie szopki się zdarzają, że głowa pęka....

Dlatego ostatnio obrałem sposób gry na niefaworytów ale także z mieszanymi efektami.
Aktualnie testuję : Faworyt nie wygra 2:0 po kursie około od 1.80 wzwyż.

Sposób gry na 2:1 jest fajny ale tak jak pisałeś wyżej - nie wiem czy nie lepiej będzie grać na porażkę zamiast wygranej.

Y 9

yancho

Użytkownik
Coraz bardziej się przekonuję, że jednak na porażkę, wybierając właśnie kogoś z kickiem jest duża szansa, że urwie komuś seta, nie dając się przełamać.

Co do faworytów... Wczoraj byłem na 90% pewny Granollersa, że wygra po 3,85 kursie i koniec końców nie postawiłem. Ale fakt, że faworyci dają ciała ostatnio. Końcówka sezonu

Tak wymyśliłem stawkowanie. 13 etapów. Policzone po kursie 3,75. Raczej zaniżonym. Teraz tylko pytanie 13 etapów to dużo czy mało?

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Tu bym bardziej skłaniał się do zbliżającego US Open ale to nie temat na takie dywagacje.
Co do tematu to proponuję całkowicie porzucić progresję lub ustalić maksymalny próg taki, który nie zje Ci całego budżetu.
U mnie progresja nigdy nie wychodziła mi na dobre.
Nawet sobie popatrz na swoje typy w pierwszym poście - grając je płaską stawką wyszłoby całkiem przyzwoicie , a na pewno na ✅

Y 9

yancho

Użytkownik
3 etap progresji Stawka 6 PLN
Juan Martin Del Potro - Milos Raonic 3,95 ⛔
Berdych T.-Pospisil V. 8,95 ✅
Berdych T.-Pospisil V. 4,30 ⛔
Alize Cornet - Sara Errani 3,85 ⛔
Dominika Cibulková - Na Li 6,00 ⛔
Rafael Nadal - Marinko Matosevic 5,50⛔

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Czyli z Twojego stawkowania wychodzi, że czym bardziej się pocisz tym możesz więcej zarobić ????
Nie lepiej ustawić stały zysk lub z progami zwrotnymi przez co uzyskasz jakieś 15 progów ?
Grając na niefaworyta kursy będziesz miał około 2x lepsze.
Granie obu rozwiązań (2:1 + 1:2) uważam za słabe.
No i kursy... Przy takich dużych szukaj u buków, które oferują największy.
Dla przykładu:
Berdych T.- Pospisil V. 1:2 na Bet365 masz 9.50

Y 9

yancho

Użytkownik
Jeszcze nie było kursów na bet365 jak z betssona wzialem. Akurat się zbiegło, że grają przeciwko sobie, co zresztą też jest warte rozważenia. Bo to się może nieraz powtórzyć...

Y 9

yancho

Użytkownik
4 etap progresji Stawka 9 PLN
Milos Raonic - Ernest Gulbis 3,95 ✅
Vasek Pospisil - Nikolay Davydenko 3,95 ⛔
Agnieszka Radwanska - Sara Errani 3,75 ⛔
Na Li - Sorana Cirstea 3,75 ⛔
Novak Djokovic - Rafael Nadal 3,95 ⛔

Y 9

yancho

Użytkownik