>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja na nie remis w hokeju

P 3

piotrek1612

Użytkownik
Co myślicie o takim systemie gry.Mianowicie remisy w hokeju są dosyć rzadko statystycznie raz na 5 meczy.Przy obstawianiu wyniku 12 mamy kurs ok 1,24 na NHL.Wiec stawiajac 2 zlote mamy 2,48. Czyli 0,48 zl+
Ja proponuje taki system progresje na 12
1 poziom za 2zl 0,48zl+
2 poziom za 20 zl 2,4 zl+
3 poziom za 200zl 22 zl +
4 poziom za 2000 zl 258 zl +
itd.
Mozemy zaczac od razu od 2 poziomu lub nawet 3 jezeli ktos dysponuje sporym kapitalem na poziomie 20000 tys to sadze ze mozna na nim sporo zarobic. Z drugiej strony nie sadze ze system jest bardzo ryzykowny poniewaz serie 3 kolejnych remisow w hokeju raczej malo prawdopodobna rzecz.

rrobcioo 31

rrobcioo

Użytkownik
Skoro bierzesz się za przedstawianie swojego pomysłu/systemu gry upewnij się, że to co piszesz jest prawdą, bo skoro:
to znaczy, że:
1 poziom za 2zl 0,48zl+
2 poziom za 20 zl 2,4 zl+
3 poziom za 200zl 22 zl +
4 poziom za 2000 zl 258 zl +
jest kompletną bzdurą ????

A wyglądać powinno tak:

1 poziom za 2zl 0,48zl+
2 poziom za 20 zl 4,8 zl+
3 poziom za 200zl 48 zl +
4 poziom za 2000 zl 480 zl +
Autora odsyłam do podstaw matematyki, pomijając już nawet pomysłowość systemu.

P 3

piotrek1612

Użytkownik
Owszem ale podaje czysty zysk na poziomie 1 mamy 0,48zl na 2 mamy zysku 2,4 ponieważ przegraliśmy poprzedni zakład wiec wydaliśmy 20 zloty na ten i poprzedni 2 złote.Analogicznie z wyzszymi progami Podstawy matematyki jak widac mam opanowane widac ty nie zrozumiales o co chodzi. A jezeli chodzi o pomyslowosc to sadze ze system jest pewniejszy od progresji na remis ktory moze sie zdarzyc po X kolejkach. Natomiast kto widzial w hokeju 5 remisow pod rzad?? System daje maly zysk ale sadze ze pewny. Następnym razem nie tylko przeczytaj to co napisałem ale również spróbuj zrozumieć zanim zaczniesz komentować.

P 13

pitman

Użytkownik
Owszem ale podaje czysty zysk na poziomie 1 mamy 0,48zl na 2 mamy zysku 2,4 ponieważ przegraliśmy poprzedni zakład wiec wydaliśmy 20 zloty na ten i poprzedni 2 złote.
(20 x 1,24) - 2 - 20 = 24,8 - 22 = 2,8
Czyli jak dobrze rozumiem to się obaj pomyliliście. Chyba, że jest w tym jeszcze jakaś inna większa filozofia? ;)

rrobcioo 31

rrobcioo

Użytkownik
Następnym razem nie tylko przeczytaj to co napisałem ale również spróbuj zrozumieć zanim zaczniesz komentować.
Obiecuje następnym razem bardziej dochodzić o cóż takiego Tobie tym razem chodzi, a na pewno już nigdy nie ulegnę iluzji przekazu oczywistego. Tobie natomiast proponuje jaśniej wyrażać się w kwestii swoich pomysłów, żebyśmy w takich jak ten tematach nie musieli debatować nad poprawnością wyliczenia, a nad słusznością pomysłu.
Peace. =P

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Kolega Cock testował kiedyś podobnie ale na piłce nożne i płaską stawką.
Założenie było takie, że gra mecze, gdzie prawdopodobieństwo remisu było największe.
ostatecznie poległ na tym teście ale wydaje mnie się, że można by coś z tego pociągnąć.

adept 1

adept

Użytkownik
Troche odświeżę - już miałem zakładać nowy temat, ale widzę że tu to jest
Moj pomysł jest taki:
- stawiamy całą ofertę jaka jest na NHL codziennie -ew inną ligę która ma stosunkowo dużo remisów(aby kursy 1 i 2 były stosunkowo wyższe) ,
wybieramy zawsze 1 i 2 w zdarzeniu 3 drogowym (lub odpowiednik np w Pinnacle w specjalnych, bądz szukamy najwyzszych u róznych buków, róznice minimalne , ale zawsze jakieś..) Kurs jaki można znaleść dojdzie max do @1,3.
Nie jest to dużo, ba , bardzo mało ,
ale spotkania , gdzie padł remis (X) stanowią 20% (ostatnie sezony podobnie i więcej), czyli wg obliczeń dzięki reszcie wyników (1 lub 2) powinniśmy wyjśc na 0, a przy delikatnej progresji na plus.
Oczywiście progresja nie pokryje wtedy całej straty z progu, gdyż by odzyskać 10j przy kursie 1,3 trzeba by mnozyć *4 albo i więcej, ale powiedzmy standardowa 10j-20j-40j... pozwoli zyskać jakiś procent więcej.
Dodam , iz oczywiście progresja rozpisana w przypadku każdej druzyny , zawsze stawialibyśmy dwa kupony na jeden mecz, ale stawkowane inaczej - dla jednej druzyny np stawkę początkową (10j.) a dla drugiej - jesli wczesniej zremisowała: 20j-40j, itp..
nie wiem czy dobrze wyjaśniam o co mi biega..

Problem to oczywiście czarna seria, w tym wypadku czarna seria remisów , która jednak w hokeju nie powinna być ogromna , skoro w piłce noznej rekordy to 5-6 ..
Można by i w piłce noznej podobnie sie bawić, ale wydaje mi się, że w hokeju mogło by to się sprawdzić.
nie wybieramy konkretnych drużyn , tylko całą ligę. Kwestia jej wyboru.
Zastanawiam sie nad testem i relacją na forum :roll:

Do góry Bottom