>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problemy z nagrywarką CDR

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Witam .Ostatnio mam problemy z nagrywarką CDR podczas nagrywania nastepuje komenda błąd zapisu i w ten sposób straciłem juz parę płytek.Wycwaniłem sie kupiłem pare CDRW I TU NASTEPUJE CIEKAWOSTKA....Płyta niby jest nagrana,lecz ja nie mogę jej odtworzyć ,ani płytki skasować.Dałem te pare płytek kumplom i co najciekawsze oni nagrany film moga obejrzeć,ale płytki nie moga skasować.Już zgłupiałem...Może ktoś podpowie co jest?Z góry dziękuję.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
a nagrywasz przez Nero czy jakos inaczej, bo jak np przez ten zwykly kreator nagrywania w dysku F to potem dzieja sie rozne dziwne rzeczy z plytkami, mi tez kiedys sie to zle nagrywalo ale jak uzywam Nero to jest gitara :]

kwiatekptl 0

kwiatekptl

Użytkownik
1) sprobuj z mniejsza predkoscia
2) masz nagryware liteona ? ???? bo ja np mam cos takiego w swoim ze nagrywa mi tylko plyty dvd-rw, a wszystkie pozostale niszczy..

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Oj Foxie powodów może być wiele

1) zbyt duża prędkość zapisu
2) spadek bufora zapisu do poziomu 0 i kapota
3)wada fabryczna nagrywarki
4) sprawdź czy nagrywa Ci płytki CD+R czy CD-R bo to robi wielką różnicę ????

Napisz więcej od kiedy się tak dzieje, czy nie przestawiałeś coś w ustawieniach i inne takie pierdoły

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Napisz jakiej firmy i jaki model masz nagrywarki. Rozumiem, że to zwykła nagrywarka CD-R, więc tutaj nie ma żadnych CD-R- czy +.
Na jakie płyty nagrywasz. Może warto zainwestować w lepsze płyty CD, a nie te po 50 czy 60 groszy. Kolejna sprawa. Nie nagrywaj najszybszą prędkością, tylko x32 czy x40.
Spróbuj odkurzaczem przelecieć CDik

Do góry Bottom