>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z systemem 2z3 itp

lynx 0

lynx

Użytkownik
Witam, od niedawna zajmuje sie bukmacherstwem, wiec za duzo nie rozumie, ostatnio stawialem tylko system Akumulowany, dlatego mam pytanie do was expertow - o co chodzi z tym systemem 2z?

Aktualnie gram w sieci sts - http://www.sts.pl

Ciezko mi to pojac
Skoro mam 6 meczy i stawiam je za 2zl to wygrana wynosi 44.93zl, a gdy zmienie na 2z3 to wygrana zmienia sie na 77.12zl i oczywiscie wklad wzrasta do 30zl..tak wiec mam do was pyatnie, czy chodzi oto, ze gdy trafie 2 z tych 6ciu meczy, to wygram te 77.12zl?
Czytalem tutaj troszke na forum, ale i tak tego nie umiem pojac..

Lecz jesli nie jest tak jak powyzej napisalem z ta wygrana, to mozecie mi powiedziec jak to wszystko obliczacie?

I mam jeszcze jedno pytanie skoro z 6 meczy zaznaczam opcje 2z6, to wychodzi mi:
&quot;Ilosc kombinacji&quot; - 15
&quot;Wklad calkowity&quot; - 30zl
&quot;Zakladana wygrana&quot; - 77.12zl

To gdy pojde do bukmachera(aktualnie gram w sts)i normalnie wypisze nry zakladow i powiem obslugujacemu ze chce 2z6 to czy on sam wydrukuje juz te wszystkie mozliwosci?Czy chodzi w tym oto, ze sam musze to wszystko kalkulowac..szczerze to troche nie lapie o co w tym chodzi.

Prosze o wytlumaczenie.

Dziekuje z gory.

zapala81 228

zapala81

Użytkownik
wkleje to co juz opisałem kilka temamtów wyzej :
tu zostalo to wyjasnione :
http://forum.bukmacherskie.com/showthread.php?t=32067

nie wiem jak ci to prosto opisac.
załózmy ze do systemu bierzemy 4 mecze a system to 3 z 4 - te mecze to A B C D.
i teraz z tych 4 meczy robisz kupony skladajace sie z 3 zdarzen (bo to system 3 z 4):
ABC, BCD, ABD, ACD
wygrana obliczasz w nastepujacy sposób:
stawka x 0,9 x{(AxBxC) + x(BxCxD) + (AxBxD) + (AxCxD)}
zebys cokolwiek wygral musza ci wejsc 3 zdarzenia.
załózmy ze weszly ci wszystkie to twoja wygrana wynosi : stawka x 0,9 x{(AxBxC) + x(BxCxD) + (AxBxD) + (AxCxD)}
załóżmy ze nie wejdzie zdarzenie A wowczas twoja wygrana wynosi : stawka x 0,9 x{ (BxCxD) } - usuwasz wszystkie te kombinacje w ktorych nie weszlo zdarzenie A.
liczbe kombinacji obliczasz ze wzoru np. przy systemie 3 z 6
6 silnia / 3 silnia x (6-3) silnia czyli 1x2x3x4x5x6/ 1x2x3 x 1x2x3 co daje 4x5x6/1x2x3 co daje 4x5 czyli 20 kombinacji.

Do góry Bottom