>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z pewnym systemem w Polsce - proszę o pomoc

U 0

uluru

Użytkownik
Witam. Mam problem z systemem gry w Polsce, a w zasadzie jego braku, gdyż nie potrafię znaleźć bukmachera, który by go oferował. Do rzeczy.. niedawno byłem w Niemczech i tamtejsze stacjonarne buki oferowały takie granie, konkretnie chodzi mi o to, abym mógł w swoim kuponie zagrać takim systemem, który pozwoli mi zagrać przykładowo, że zespół 1 wygra LUB zremisuje mecz (nie chodzi mi o granie 1x po małym kursie), lecz o graniu 1 albo x, i w przypadku gdy jest remis to liczy się kurs z remisu, a gdy wygra zespół 1 to liczy się kurs z wygranej gospodarza.. Wie ktoś czy w Polsce jakiś stacjonarny bukmacher oferuje taką możliwość? Jeśli żaden, to czy jakiś internetowy bukmacher, w którym mogę grać za złotówki spełni moje oczekiwania? Proszę o pomoc.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie jest to oczywiście to o co pytasz, ale wygraną gracza w przypadku 1 lub x a nawet przegranej typowanej przez niego drużyny tylko 1 bramką, zapewnia dostępny w zagranicznych firmach netowych handicap azjatycki AH 1.5
Handicap 0:1 1/2
(1.5)

Milan -1 1/2
Juventus +1 1/2

Stawiając na Juventus (+1 1/2) cały Twój zakład wygrywa, jeżeli Juventus wygra, zremisuje lub przegra dokładnie jedną bramką; natomiast jeśli przegra różnicą co najmniej dwóch bramek to cały Twój zakład przegrywa.
https://forum.bukmacherskie.com/f46/linki-do-ah-czyli-azjanow-78512.html#post5371850
http://static1.johnnybet.com/uploads/new/other/handicapy%20azjatyckie%202.jpg

U 0

uluru

Użytkownik
Jest to również ciekawa opcja, myślę, że w przyszłości mogę spróbować, dzięki za odpowiedź. Czy ktoś jest w stanie rozwiązać mój problem o który pytam w temacie?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Podaj nazwę tego niemieckiego naziemnego buka/buków, gdzie spotkałeś się z tym zdarzeniem - gdyż chcę zobaczyć jego opis na ich netowej stronie.
Na 100% żadna polska firma nie ma takiego zakładu.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Sprawdziłem ew. obecność takiego zakładu w meczu gospodarzy czyli Niemców, który to mecz z oczywistych powodów powinien zawierać i tę opisaną przez Ciebie opcję, ale:
- w firmie https://www.tipwin.com/de nie ma takiego zakładu - dla mającego 50 opcji różnorakich zdarzeń meczu Niemcy-Czechy
- w firmie https://www.bet3000.com/de także nie ma takiego zakładu - dla mającego tam 32 opcje różnorakich zdarzeń meczu Niemcy-Czechy
- w firmie https://www.tipico.com także nie ma takiego zakładu - dla mającego tam 111 opcji różnorakich zdarzeń meczu Niemcy-Czechy
.............
Zastanawia mnie użyte przez Ciebie określenie:
chodzi mi o to, abym mógł w swoim kuponie zagrać takim systemem
- czyżby więc chodziło Ci tu jednak o grę systemową?
Bo jeśli tak, to może po prostu w ramach jakiegoś systemu np. 2z7 dopuszczalne tam było umieszczenie tych 2 oddzielnych opcji wynikowych: na 1 FT i na x FT, bowiem nie mogą one wystąpić równolegle i stąd akceptacja dla umieszczenia ich na 1 kuponie, w ramach wszystkich 5 jeszcze innych zdarzeń granego przykładowego systemu 2z7, gdyż nie są to zdarzenia wzajemnie się wspierające, a wręcz z góry determinujące niemożność trafienia wtedy wszystkich 7 zdarzeń w takim systemie ????
Jeżeli jednak nie, to do czasu precyzyjnego wskazania mi w ofercie jednego z tych niemieckich buków tego opisanego przez Ciebie zdarzenia - wstrzymuję się od dalszych komentarzy, do czasu aż pojawi się twardszy grunt...

U 0

uluru

Użytkownik
Może łatwiej bedzie jak pokaże Ci ten oto kupon. Oczywiscie przegrany gdyż Anglia wygrała tylko 2:0.. Ale ten kupon był zagrany systemem o jaki mi cały czas chodzi. Gdyby Anglia wygrała to 91 euro bym wygrał. Jeżeli weszłyby wszystkie remisy w tych meczach gdzie miałem 1-2 albo X to maksymalną wygraną bym zgarnął, która podana jest na dole kuponu..

U 0

Usunięty użytkownik 112896

Gość
Pierwszy raz takie cos widze .. Ale chyba nie ma takiego bukmachera w polsce

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@uLuRu &gt;&gt; wszystko jest tu jasne i w 100% zgodne z tym jak Ci poprzednio napisałem - bo to jest właśnie system na 7 podwójnych typów (7x 1z2) oraz 11 pewniaków, stąd te 128 kombinacji na kuponie, gdyż:
(1z2)*(1z2)*(1z2)*(1z2)*(1z2)*(1z2)*(1z2)=2^7=128
Jak wiesz, w Niemczech jest 5% podatek obrotowy, stąd przy koszcie gry tym systemem 14E, to na kuponie widnieje 13.3E jako realna kwota uczestnicząca w grze po odjęciu tego podatku.
W polskich firmach bukmacherskich także, choć nie bez sporego trudu, możesz zagrać takim w/w systemem pełnym na 128 kombinacji z 7 podwójnych oraz 11 pewniaków - lecz niestety ograniczenia mentalno-umysłowe i dyletanctwo zawodowe decydentów w/w firm, wykluczają zawarcie w ramach 1 kuponu systemowego wspólnie typów np. na 1 oraz x z tego samego meczu, choć nawet początkujący gracz wie o tym, że nie są to przecież te zakazane regulaminami buków z oczywistych powodów, typy wzajemnie się wspierające - bowiem przy tej grze na wynik np. 1 FT lub x FT nie istnieje możliwość równoczesnego wystąpienia zarówno 1 i x jako wynik FT tego samego spotkania, a zatem trafionym typem dającym wygrywające AKO może stać się tylko jeden z tych obu.
Ale w żadnej z polskich firm nie chcą przyjąć tego do wiadomości i oprogramowanie funkcjonujących w nich systemów komputerowych z miejsca odrzuca takie dwa różne typy z 1 meczu, jeśli razem pojawiają się w kuponie gracza...
Zatem w miejsce tego co w Niemczech grałeś sobie spokojnie tym systemem na
7 typów podwójnych i 11 pewniaków na pokazanym 1 kuponie systemowym - to w Polsce chcąc to zagrać musisz nadać 128 tych kombinacji (bo 2^7=128) aż na tych w tym przypadku 128 oddzielnych kuponach.
Absurd i totalna paranoja, bo to co w Niemczech obsługa kolektury wydrukuje w kilka sekund na 1 kuponie jaki teraz przedstawiłeś - to w takim np. STS babka będzie wklepywała każdy zakład ręcznie i dostaniesz ten sam system po straconej w kolekturze* minimum godzinie oczekiwania na wprowadzenie ich wszystkich, wydrukowany na 128 oddzielnych świstkach...
* uprzednio w domu też będziesz zmuszony poświęcić jeszcze tyle samo czasu na wypełnienie 128 blankietów pomocniczych ze swoimi typami, które musisz przecież dopiero zanieść do kolektury.
Mam jednak nadzieję, że rozumiesz doskonale iż grając w Niemczech te podwójne zakłady: albo/albo czyli 1z2 w ramach 7 grup, nie były one żadnym prezentem dla klientów - a to że oddzielnie płaciłeś za każdą możliwą ich kombinację, uzyskaną w ramach tak granego systemu, czyli za każde 2 typy w jednej z 7 grup z 2 zdarzeniami płaciłeś osobno, bo 1z2=2
Pozytywem jest tam zatem sama możliwość nadania takiego systemu, gdzie pozwalają zagrać w ramach tej samej grupy systemu kilka opcji wynikowych - bez konieczności ew. a przecież jakże nieracjonalnego rozpisywania ich na wiele kuponów...
...........
@uLuRu&gt;&gt; abyś ew. nie musiał grać w Polsce takich 7 podwójnych zdarzeń + Pewniaki w ramach rozpisu systemu pełnego aż na 128 oddzielnych zakładach, to rozważ ich grę nie systemem pełnym a systemem skróconym, gdzie oczywiście podobnie jak w systemie granym u niemieckiego buka, do uzyskania wygranej musisz mieć trafione po 1z2 typów w tych 7 grupach oraz wszystkie pewniaki.
I tak mając 7 podwójnych typowań z tych samych 7 spotkań, można zastosować system skrócony z gwarancją 6 przy 7 rozpisany na 16 zakładów, gdzie każdą linię takiego rozpisu po 7 typów zagrasz oddzielnym systemem 6z7=7 co da 7*16=112 kombinacji + stałe pewniaki.
Minimalny koszt nadania 1 kombinacji w systemie 6z7 to 0.29zł, a zatem cena każdego zakładu to 0.29*7=2.03zł i całego systemu 2.03*16=32.48zł
Przy np. 8 podwójnych typowaniach + Pewniaki, system skrócony gwarantujący 7 przy 8 ma 32 zakłady, które należy następnie zagrać oddzielnym systemem pełnym 7z8=8 a zatem nadasz wtedy 8*32=256 kombinacji.
Minimalny koszt nadania 1 kombinacji w systemie 7z8 to 0.25zł a zatem cena każdego zakładu to 0.25*8=2.0zł i całego systemu 2.0*32=64zł
Takie i inne rozpisy zarówno systemów pełnych ( FULL WHEEL ) oraz skróconych ( ABBREVIATED WHEEL ) generuje bezpłatny program TOTO WIZARD do ściągnięcia z:

http://www54.zippyshare.com/v/41614123/file.html
..............
....................
Tak na marginesie, to w innym wątku bo o STS przedstawiłem problem, jaki ma tam z grą systemem znajomy mocno już starszy pan emeryt z sąsiedztwa - bo można w STS zagrać systemami np. 6z13 i 7z13 mającymi po 1716 kombinacji - ale chcianym zagrać przez niego wielosystemem na zaledwie 36 kombinacji z 10 zdarzeń
A(2z3)*B(2z3)*C(3z4)=36 już nie wolno ???? i dlatego musi do kolektury w miejsce 1 blankietu, zanosić tam wtedy aż 36 oddzielnych blankietów, gdyż ten sam wielosystem z 3 grup jest przyjmowany wyłącznie jako rozpisany na wszystkie możliwe 36 kombinacji i grany jako zakłady proste na oddzielnych kuponach a nie na jednym:
https://forum.bukmacherskie.com/f190/sts-opinie-38100-23.html#post6115032
I to jest dopiero patologia!
.............

Otrzymane punkty reputacji: +26
Do góry Bottom