>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z laptopem

mocko 0

mocko

Użytkownik
Otóż mam laptopa i mam na nim viste i chcialbym wykasowac viste i zainstalowac windowsa sp3 i teraz czy bedzie mi wszytsko poprawnie dzialac i czy to sie wogole da zrobic jak da to prosilbym o jakas instrukcje

endriu 361

endriu

Forum VIP
Otóż mam laptopa i mam na nim viste i chcialbym wykasowac viste i zainstalowac windowsa sp3 i teraz czy bedzie mi wszytsko poprawnie dzialac i czy to sie wogole da zrobic jak da to prosilbym o jakas instrukcje
jeśli sformatujesz dysk to zainstalujesz na nim każdy system, robiłem i robię to wiele razy :spokodfhgfh:

mocko 0

mocko

Użytkownik
no tak wiem wiem ale nie mam jak sformatowac wkladam plyte do stacji i nic nie idzie nie widzi tej plyty wiec nie wiem jak sformatowac;/ i takie pytanie czy nie bede mial problemow ze sterownikami do laptopa?

wawo 16,9K

wawo

Użytkownik
Mocko jak to Ci nie widzi płyty? Nie widzi Ci jej po właczeniu systemu, czy w Biosie czy nie wykrywa bota na plycie?

mocko 0

mocko

Użytkownik
jak wlaczam komputer to widzi ale tam nie mam jak sformatowac;/ nie mam tez opcji z dyskietki sformatowac bo nie mam stacji dyskietek;/

wawo 16,9K

wawo

Użytkownik
Wgrywales kiedys windowsa? Jak masz win xp sp3, to musi byc ona zbotowana. Właczasz kompa, wkladasz plyte i wybierasz by czytal system ze stacji CD. Po jakims czasie pokaze Ci sie niebieskie okno i tam musisz postepowac wg polecen i zapyta sie Ciebie czy chcesz wgrac swieza kopie systemu. I pozniej masz formatowanie.

wawo 16,9K

wawo

Użytkownik
czyli nie widzi plyty?

jak dajesz czytanie systemu z cd to nie widzi tego i ponownie czyta z dysku win viste?

mocko 0

mocko

Użytkownik
co wy gadacie, vista nie widzi starszych windowsow. musisz na dyskietce dograc steownki sata, albo scalic ja z plyta gdzie masz sp3
O to wlasnie mi chodzilo;) a nie bede mial potem problemow ze sterownikami do laptopa jak zainastaluje xp&#39;eka?

luniu 20

luniu

Użytkownik
snajp 1,1M

snajp

Użytkownik
Jestem tak samo zdziwiony jak Wawo i muszę coś dopisać:-D Musi system wystartować z płyty instalacyjnej WINDOWS XP.Nie wiem czy wchodziłeś do BIOSU i w zakładce BOOT ustawiłeś napęd CD jako pierwszy,po prostu żeby system uruchamiał się najpierw z napędu CD.Jeśli rzeczywiście jest tak że nie chce wystartować (w co wątpię) to ściągnij sobie program &quot; HIRENS BOOT&quot; z nim zrobisz KILL DISC to znaczy format całego dysku lub wybranej partycji (zmiany są nie odwracalne i nawet policja Ci ze starych danych nic nie znajdzie:-D .) Potem wszystkie sterowniki znajdziesz w necie (choć jakieś płytki powinny być dołączone przy zakupie laptopa)

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
masz racje snajp, plytka oczywiscie startuje, ale chodzi o to (ja wyzej troche zle napisalem) ze na okienku z wyborem partycji na ktorej ma sie zainstalowac xp nie widac dyskow twardych (partycji) i dla tego potrzebne sa sterowniki sata, ktorych nie ma na plytce z xp, trzeba je tam dograc albo podczas instalacji dograc je z dyskietki

A 2

algorytm

Użytkownik
Panowie ale wy tak piszecie zeby popisac czy zeby pomoc???
Nie moze zainstalowac Windowsa bo pewnie ma system ATA a na nim winxp nie wejdzie, choc nawet jesli Bios wykryje plyte, ukaze sie magiczne niebieskie okirnko lecz po paru sekundach wyskoczy errorrrekkkk ???? sterowniki potrieba

Do góry Bottom