>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Problem z Gadu-Gadu

mooserix 0

mooserix

Użytkownik
Słuchajcie mam taki problem z gg. Pisałem sobie z kolegą i nagle wyłączyli prąd. Po włączeniu komputera pisało coś że nie znaleziono profilu internetowego (czy coś takiego) i w komputerze utworzyło mi się nowe konto. No to postanowiłem przekopiować sobie ze starego konta wszystkie ustawienia z gg, numery, archiwum itd. Teraz jak tylko zaczne rozmowe to wyskakuje błąd gg i program się wyłancza.
Jak ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać to prosze aby napisał mi o tym w tym temacie albo na PW (gg odpada bo mi nie działa). (Tylko nie jakieś rady o formatce dysku bo mam na nim za cenne rzeczy żeby skasować a nie mam czasu robić kopii wszystkiego

Aha Mam Windowsa XP Profesional

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Słuchajcie mam taki problem z gg. Pisałem sobie z kolegą i nagle wyłączyli prąd. Po włączeniu komputera pisało coś że nie znaleziono profilu internetowego (czy coś takiego) i w komputerze utworzyło mi się nowe konto. No to postanowiłem przekopiować sobie ze starego konta wszystkie ustawienia z gg, numery, archiwum itd. Teraz jak tylko zaczne rozmowe to wyskakuje błąd gg i program się wyłancza.
Jak ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać to prosze aby napisał mi o tym w tym temacie albo na PW (gg odpada bo mi nie działa). (Tylko nie jakieś rady o formatce dysku bo mam na nim za cenne rzeczy żeby skasować a nie mam czasu robić kopii wszystkiego

Aha Mam Windowsa XP Profesional
usuń Gadu Gadu i zainstaluj na nowo i powinno być już ok . Usuń ogólnie z kompa z Dysków obu i zainstaluj jeszcze raz najlepiej najnowszą wersje

mooserix 0

mooserix

Użytkownik
usuń Gadu Gadu i zainstaluj na nowo i powinno być już ok . Usuń ogólnie z kompa z Dysków obu i zainstaluj jeszcze raz najlepiej najnowszą wersje
A dane (archiwum, &quot;książka telefoniczna&quot;) teżmam usunąć :?:

drago 108

drago

Użytkownik
ja mam inny problem z GG minowicie:

Ściagnołem sobie wersje z radiem (najnowszą) instalowałem i kiszka klikam na pulpicie ikone GG i wyskakuje mi okienko na niecała sekundę gaśnie zostaje na pasku zadań (obok zegra) najeżdżam... ZNIKA :/

Instalowałem odinstalowąłem nic napsiali wersja BETA ale że powinno działać kij nie działa :/

Ktoś wie o co chodzi?

Pzdr. Drago

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP

Ściagnołem sobie wersje z radiem (najnowszą) instalowałem i kiszka klikam na pulpicie ikone GG i wyskakuje mi okienko na niecała sekundę gaśnie zostaje na pasku zadań (obok zegra) najeżdżam... ZNIKA :/

Instalowałem odinstalowąłem nic napsiali wersja BETA ale że powinno działać kij nie działa :/

Ktoś wie o co chodzi?

Pzdr. Drago
Mialem identyko to samo juz niepamietam co zrobilem.Ale pamietam ze sie troche bawilem.Kurde jak sobie przypomne to napisze...kurde ah ta skleroza :p

drago 108

drago

Użytkownik

Ktoś wie o co chodzi?

Pzdr. Drago
Mialem identyko to samo juz niepamietam co zrobilem.Ale pamietam ze sie troche bawilem.Kurde jak sobie przypomne to napisze...kurde ah ta skleroza :p
Bawił się :LOL: Przypomnij przypomnij lubie Radio ;)

A tak pozatym to nei wiecie jak skopiować archiwum z innego gg na drugie bo raz mi się ztak popiepszyło i archiwum z jednego numeru poszło na drugie gg :/

Pzdr. Drago

m4ciek 0

m4ciek

Użytkownik
słuchajcie kiedyś działałem na scenie komunikatorów, więc podam coś co w wielu przypadkach pomagało:

macie XPeki zapewne, więc wszystkie pliki odpowiedzialne za gadu-gadu są tutaj:
C:\Documents and Settings\uzytkownik_systemu\Gadu-Gadu\uzytkownik_gg\

uzytkownik_gg - czesto jest to &quot;nazwa&quot; typu ja, ja2, ja3 eeeh no comment :p
w tym katalogu a wlasciwie katalogach sa pliki:
config.dat - zawiera zapisany numer i haslo do naszego numeru GG
archives.dat - zawiera cale archiwum

jesli teraz mamy problemy jakiekolwiek z komunikatorem to jesli korzystaliscie np. z profilu na nazwie JA a teraz macie JA2 to wpierw skopiujcie oba katalogi w calosci w bezpieczne miejsce; potem przy wylaczonym komunikatorze usuncie te katalogi z pierwotnego miejsca; nastepnie wlaczcie gg i utworzcie nowy profil (ponownie bedzie to domyslne &quot;Ja&quot;); wylaczcie gg

potem podmiencie te 2 pliki (config i archives) ze starego skopiowanego katalogu z profilem (czyli np. z katalogu &quot;Ja&quot;) - to przy wylaczonym sofcie rzecz jasna

odpalacie - jak nie ma problemow to bajka sie konczy;
jak sa problemy nadal to wtedy wylaczamy zupelnie gg; usuwamy sam plik config.dat w tym swiezo utworzonym profilu (czyli domyslnie &quot;Ja&quot;) i odpalamy ponownie komunikator; trzeba bedzie ponownie wpisac dane i zaimportowac liste kontaktow z serwera; archiwum powinno zostac na swoim miejscu nienaruszone (a gdyby to podmieniamy je ponownie na to ktore wczesniej skopiowalismy)

A tak pozatym to nei wiecie jak skopiować archiwum z innego gg na drugie bo raz mi się ztak popiepszyło i archiwum z jednego numeru poszło na drugie gg :/
jeśli przeczytałeś to co wyżej ogólnie napisałem to już wiesz... podmienić plik archives.dat z katalogu ze starym profilem :]

Do góry Bottom