>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z Allegro (przekręt)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Siema ;) Mam problem z allegro i jego pewnym użytkownikiem. Otóż. Jakis miesiąc temu sprzedałem telefon , kase wpłacił , telefon wysłałem jak kasa doszła na koncie ( na drugi dzień wysłałem) Telefon wysyłałem z Anglii , tam dają potwierdzenie nadania paczki , ale takie trochę dziwne bo nie pisze gdzie ta paczka poszła , tylko data , waga ( i jakieś inne pierdoły). Gość po jakiś 3 tygodniach zaczął robić dym , że telefon nie doszedł , chciał zwrotu itp. Rozpoczął spór na allegro , ja do allegro ten skan wysłałem ale to takie ciemnoty że w dupie mają to. W piątek przyszedł list z windykacji , dziwny jakiś bo żadnej pieczątki ani nic , jakby wydrukowany na kompie , na kartce A4 i wysłany. I teraz sedno sprawy. Gość na allegro ma ponad 300 negatywnych komentarzy , wszystkie prawie jednakowe , o wyłudzenia , wmawiał , że paczki nie doszły , straszył policją itp. Ludzie może i po oddawali mu kasę , ale ja nie zamierzam dawać mu telefonu i jeszcze kasę. Jak to możliwe , że gość co codziennie dostaje kilka negatywów , ma takie poparcie u allegro ? Dostałem mejla od allegro , że mam wysłać telefon i tyle. Ja im odesłałem skan nadania paczki i nawet nei raczyli odpisać.

A i dodam , że z Anglii wysyłałem ze 20 telefonów , szybciej dochodziły z Anglii niż przesyłki w Polsce. Każdy był zadowolony że szybko itp a ten typ pewnie chce wykorzystać sytuację , że paczka z Anglii i zarobić drugie tyle.

Jak tą sprawę można &quot;fachowo&quot; rozwiązać ? Miał ktoś podobne sytuacje ? Każda wskazówka się przyda ;)

sawas 27

sawas

Użytkownik
Olej sprawę, najwyżej dostaniesz negatywa czy coś, ale chyba to lepiej niż stracić pieniądze. Podkładkę w postaci tego dowodu nadania masz, więc w razie poważniejszej akcji będzie ok.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Negatywa już dostałem ????
Denerwuje mnei tylko ten list z windykacji. Przecież powinna być jakaś piczeątka czy coś ? Nie wiem bo pierwszy raz dostaje taką &quot;pocztówkę&quot; i ewentualnie jak mnie dopiszą do tego KRD to moga chyba być z tego problemy w przyszłości tak ?

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Żeby wpisać Cię na Krajową Listę Dłużników, Urząd Skarbowy pierw musi do ciebie dotrzeć i sam zbadać sprawę. Chyba nie sądzisz, że klient, który ma tyle negatywów pójdzie na policję czy coś i od razu wyślą Ci windykatora wierząc kretynowi na słowo. Masz dowód nadania, dochodzenie zawsze może sprawdzić drogę paczki. Kolejna sprawa, taki koleś jest cwaniaczkiem zapewne do potęgi więc nie zdziwię się jak to on wysłał Ci ten list windykacyjny... poza tym pismo takie musi zawierać pieczątkę i podpis komornika o ile się nie mylę. Więc olej kretyna, nie masz się czym przejmować.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Żeby wpisać Cię na Krajową Listę Dłużników, Urząd Skarbowy pierw musi do ciebie dotrzeć i sam zbadać sprawę. Chyba nie sądzisz, że klient, który ma tyle negatywów pójdzie na policję czy coś i od razu wyślą Ci windykatora wierząc kretynowi na słowo. Masz dowód nadania, dochodzenie zawsze może sprawdzić drogę paczki. Kolejna sprawa, taki koleś jest cwaniaczkiem zapewne do potęgi więc nie zdziwię się jak to on wysłał Ci ten list windykacyjny... poza tym pismo takie musi zawierać pieczątkę i podpis komornika o ile się nie mylę. Więc olej kretyna, nie masz się czym przejmować.
no pismo nie ma żadnej pieczątki , jest podany aby jakiś numer konta do wpłaty dla windykatora. Z tego co wiem , gość ma kilka kont na allegro , na różne dane , bo pisało do mnie kilka osób które próbował naciągnąć na kasę. każdy z nich podawał mi inne dane tego gościa. Dwie sprawy które mnie denerwują.

1. Dobrze by było gościa skasować , aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości
2. bierna postawa allegro. zadzwonię chyba do nich i im co nieco powiem , bo to co robią jest śmieszne.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Może rzecznik praw konsumenta?
z tego co poczytałem o RPK to dość skuteczne działanie mają. Jutro chyba zadzwonię , albo mejla napisze.

PS. Co do tego skanu. Mam go , ale jak pisałem w Anglii dają takie , że aby jest data , waga i jakieś inne pierdoły. Data i godzina elegancko zgadza się z aukcją i wpłatą pieniędzy na konto.

Spróbuję poszukać jeszcze info , o listach z windykacji bo to mi śmierdzi.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Jest to firma windykacyjna, napisz do nich e-mail bądź zadzwoń czy wyszło od nich takie pismo, jeżeli nie, to sprawę do sądu mogą wnieść, że jakiś typ się pod nisz podszywa, a wtedy ten ktoś może mieć na prawdę poważne tarapaty.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jak możesz to wrzuć skan koperty w której został wysłany list, nie nie żartuję ;)
Albo zrób jak kolega wyżej mówi, dla świętego spokoju.
Ja sam bym tą sprawę zlał, bo koleś tylko starszy i myśli że uda się wyłudzić cokolwiek.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jak możesz to wrzuć skan koperty w której został wysłany list, nie nie żartuję ;)
Albo zrób jak kolega wyżej mówi, dla świętego spokoju.
Ja sam bym tą sprawę zlał, bo koleś tylko starszy i myśli że uda się wyłudzić cokolwiek.
jutro Ci skana podeśle ;)
chciałbym zrobić jak Narosdz mówi , żeby zrobić gościowi koło dupy ale najpierw trzeba sprawdzić. Pismo wygląda wiarygodnie ... no ale zobaczymy.
W razie czego się go oleje.
A jeszcze mam pytanie. Czy ten list windykacyjny został wysłany ( jak jest prawdziwy) za pośrednictwem allegro ? Znaczy , ze oni coś udostępnili , potwierdzili itp ? czy gość sam z sibie niby zgłosił sprawę i przyszła ta kartka ? W tym piśmie słowa nic nie ma, ze to coś z allegro związane

Do góry Bottom