adamo80
Użytkownik
Uważam, że przejdzie do historii USA, ale i Świata jako jeden z najgorszych Prezydentów ever... Przepowiadałem to 4 lata temu jak obejmował urząd... To taki trochę nasz PiS - tzn wszyscy, którzy nie są z nim byli przez niego uważani za zdrajców i nie patriotów. W USA jednak gdzie bardzo ważna jest ciągłość władzy jak i pewne obyczaje, symbolika to co on robił, a szczególnie koniec jest SZOKUJĄCE ! Tam Amerykanie bardzo chcą aby ustępujący Prezydent przekazał władzę nowemu. Aby generalnie były dobre fluidy. I było tak chyba ZAWSZE... Nie jestem aż takim specjalistą od USA, ale chyba nawet Nixon nie robił takich cyrków...
Z punktu widzenia globalnego to największe błędy, moim zdaniem to było odejście od pakietu klimatycznego bo ja nie mam dzieci i mi to w sumie wisi, ale słabo by było jakby ludzkość wyginęła za 100 lat. Tak samo źle się stało, że rozpoczął wojnę z Chinami. Gościu był na maxa skupiony tylko na sowim kraju, a jednak od największego mocarstwa na świecie możemy wymagać aby było takim strażnikiem całego Świata...
Co do Polski to akurat nie mamy co płakać. Dużo zyskaliśmy i rząd PiS miał z nim dobry kontakt (jak to populiści z populistami
). Oczywiście WIZY... Niby dla elit, które i tak je miały i było im to w nosie to wszystko jedno, ale dla zwykłych ludzi to ogromne osiągnięcie bo wreszcie każdy z nas może pojechać sobie na wycieczkę do USA ! Oczywiście to być może główna zasługa Pani Ambasador, ale dobre relacje Tumpa też pomogły... Była kontynuowana obecność żołnierzy USA co też na plus. Szkoda, że nie powstał fort Trump... Ale w sumie czy szkoda ? Jak przejdzie do historii jako najgorszy Prezydent to taka "pamiątka" mogła by nam wizerunkowo nie służyć...
Tu artykuł dotyczące smutnego końca tego faceta:
wiadomosci.wp.pl
Zapraszam do kulturanej dyskusji... Wszystkie posty typu: "Lewaku, komuchu nie pisz bzdur" będą raportowane i bez mojej odpowiedzi.
Z punktu widzenia globalnego to największe błędy, moim zdaniem to było odejście od pakietu klimatycznego bo ja nie mam dzieci i mi to w sumie wisi, ale słabo by było jakby ludzkość wyginęła za 100 lat. Tak samo źle się stało, że rozpoczął wojnę z Chinami. Gościu był na maxa skupiony tylko na sowim kraju, a jednak od największego mocarstwa na świecie możemy wymagać aby było takim strażnikiem całego Świata...
Co do Polski to akurat nie mamy co płakać. Dużo zyskaliśmy i rząd PiS miał z nim dobry kontakt (jak to populiści z populistami
Tu artykuł dotyczące smutnego końca tego faceta:
Donald Trump wyprowadza się z Białego Domu. Media obiegły zdjęcia
Waszyngton przygotowuje się na zaprzysiężeniem na prezydenta Demokraty Joe Bidena. Uroczystość odbędzie się 20 stycznia…

Zapraszam do kulturanej dyskusji... Wszystkie posty typu: "Lewaku, komuchu nie pisz bzdur" będą raportowane i bez mojej odpowiedzi.