>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premiership by Jake

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Witam, zakładam nowy temat. Z góry informuje, że jestem początkującym graczem posiadającym przeciętną wiedze o footballu. Mam zamiar obstawiać pierwszą ligę angielską. Jak juz wspomniałem dopiero zaczynam dłuższą przygodę z bukami (wcześniej grałem tylko okazjonalnie), więc moje stawki będą minimalne.
Pula = 30 PLN, 1j= 1,5, zatem głównie liczy się zabawa.
Będe obstawiał głównie single, chociaż nie wykluczam, że czasem może znaleźć się kilka meczy na jednym kuponie.

Zachęcam do komentowania i konstruktywnej krytyki wobec mocih typów i analiz.

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Sunderland - Arsenal
typ Sunderland 0,+0,5, Bet365 2,10, stawka 2 j

Zmiana trenera w Sunderland pozytywnie wpłynęła na formę tej drużyny. O&#39; Neill zdobył w dotychczasowych meczach 22 pkt na 30 mozliwych. W meczu z Arsenalem ich atutem jest oczywiście własne boisko, a także fakt, że w przeciwieństwie do swojego sobotniego rywala są obecnie na fali. Biora pod uwagę ostatnich sześć meczy to są liderami tabeli z dorobkiem 15 pkt (5 wygranych i jedna przegrana). Obrona Czarnych Kotów również stoi na przyzwoitym poziomie- 24 bramki stracone w seezonie (o 10 mniej niż Arsenal), z czego 7 w 10 ostatnich meczach przy strzelonych 17 golach.

Co się tyczy Arsenalu to ostatnie spotkanie wygrał aż 7-1 z Blackburn. Jednakże 3 ostatnie mecze na wyjeżdzie to 2 przegrane - z Swansea i Fuhlam oraz bezbramkowy remis z Bolton. W jego obecnej formie nie widzę poważniejszych atutów przed sobotnim spotkaniem (nie myle tego oczywiście z ogronym potencjałem jaki drzemie w tej drużynie).

Kontuzje:
Sunderland: Vaughan, Cattermole, Bramble, Brown i Bendtner (który i tak by nie zagrał). Arsenal: brak poważniejszych kontuzji, a Gibbs i Jenkinson powinni być już przygotowani do gry w sobote.

Z uwagi na powyższe uważam, że obecna forma Sunderlandu pozwala oczekiwać od piłkarzy tej drużyny, że wyrwie punkty Arsenalowi. Piłkarze O&#39;Neilla będe zapewne walczyć o zwycięstwo przed własną publicznością, dlatego swój typ podpieram handicapem 0,+05, gdyby Londyńczykom udało się coś ugrać.

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Tottenham- Newcastle
typ Newcastle +1, Bet 365 2,075 1 j

Nie rozumiem dlaczego bukmacherzy daja takie małe szanse Srokom. Nie jest to zespół środka tabeli tylko drużyna, która włączyła się o grę o Ligę Mistrzów. Co prawda być może dzieje się tak za sprawą tego, że główni rywale mają spadek formy, ale jednak są na 5 miejscu z 1 punktową stratą do 4 miejsca.

W Newcastle na pewno nie wystąpią Tiote i kontuzjowany Taylor.Za to wraca Cabayane. Co prawda defensywa Srok po meczu z Aston Villą daje dużo do życzenia, szczególnie gra Wiliamsona przez którego przechodziła większośc groźniejszych ataków rywala, a także Simpsona, który nie radził sobie z kryciem Charlesa N&#39;Zogbi. Jednakże uważam, że ofensywa Newcastle rokuje na plus, szczególnie Papiss Cisse, którego transef moze okazać się strzałem w dziesiątkę. Po jego wejściu ozywił grę, miał kilka niezłych odbiorów na połowie przeciwnika. Niesety dużo spalonych pozycji, jednakże sytrzelona bramka i chęć do gry wskazują, że warto na niego stawiac od samego poczatku. Na uwage zasługuje też Demba Ba. Co prawda po wejściu na boisko dużo jego gra charakteryzowała się dużą niedokładnoścą, jednak w końcówce grał na przyzwoitym poziomie. Być może nie wszedł jeszcze w angielski rytm po PNA

Co się tyczy Tottenhamu to zremisował on z Liverpoolem na Anfield Road w mocno osłabionym składzie. I najwidoczniej będą pewne braki w sobote. Wg mnie również Luis Saha nie jest już tym zawodnikiem co kiedyś i uważam, że nie wniesie zbyt wiele do zespołu.

Jesli chodzi o sam typ, będe stawiał na Newcastle z handi. Co więcej druzyna ta ma już 8 meczów bez remisu i w tym też bede upatrywał jakiejś szansy

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Kupon 3:
Man Utd- Liverpool
Typ Man Utd -1, Bet365 2,85 2j

Pierwszym aspektem tego spotkania jest to, że MU w meczach z najsilniejszymi druzynami na Old Trafford zalicza wysokie bilansy bramkowe: Spurs (3), Arsenal (10!) Man City (7!) i Chelsea (4), tylko w meczu z Newcastle padły 2 bramki. Dodatkową sprawą jest to, że obrona MU nie jest w najwyzszej formie i ma pewne braki z powodów osobistych i kontuzji, Dlatego istnieje w druzynie przeświadczenie, że trzeba po prostu strzelić więcej bramek niż przeciwnik.
Drugi mój typ to wygrana (wysoka) Man U. Jak dla mnie jedynym poważnym atutem Liverpoolu jest Suarez, który sam meczu na Old Trafford nie wygra, a w dodatku nie będzie miał łatwego życia ze strony kibiców z Machesteru, którzy pewnie będą próbowali go zniszczyć psychicznie z uwagi na zachowanie w stosunku do Evry.

Do góry Bottom