>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League 6 KOLEJKA 19.09. - 20.09.2009

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

19 IX Sobota
[13:45] Burnley - Sunderland 2,70 3,20 2,60
[16:00] Hull City - Birmingham City 2,35 3,20 3,00
[16:00] Arsenal Londyn - Wigan Athletic 1,25 5,25 12,50
[16:00] Aston Villa - Portsmouth 1,40 4,00 9,25
[16:00] Bolton - Stoke City 2,05 3,20 3,70
[18:30] West Ham - Liverpool 6,75 3,60 1,55

20 IX Niedziela

[14:30] Manchester United - Manchester City 1,65 3,55 5,50
[15:00] Wolverhampton - Fulham 2,45 3,20 2,85
[16:00] Everton - Blackburn 1,75 3,45 4,80
[17:00] Chelsea - Tottenham 1,50 3,70 7,50

kursy z expekt

Przed nami 6 kolejka Premiership, zapowiadają się wielkie emocje na angielskich stadionach. W niedzielę czas na pierwsze derby Manchesteru, to spotkanie z pewnością przykuje uwagę wszystkich kibiców śledzących piłkarskie zmagania w Anglii i nie tylko. Po zakończeniu tego starcia zostanie już tylko kilka chwil do pierwszego gwizdka na Stamford gdzie Chelsea zmierzy się w derbach Londynu z Tottenhamem. Ciężkie zadanie czeka Liverpool, &quot;The Reds&quot; zagrają z West Hamem, który z pewnością powalczy przed własną publicznością, może uda im się nawet wywalczyć jakieś punkty. Arsenal ma przed sobą teoretycznie łatwiejsze zadanie do wykonania, na Emirates Kanonierzy zmierzą się bowiem z Wigan. Zachęcam do analizowania spotkań 6 kolejki Premiership! ????

camillo 9

camillo

Użytkownik
Na pierwszy rzut oka widzę dwa bardzo fajne typy. Pierwszym z nich jest zwycięstwo Aston Villi✅. Po raz kolejny będę stawiał przeciw drużynie Portsmouth, ponieważ w mojej opinii jest to najsłabszy zespół ze złotej dwudziestki Premier League. Z drużyny jak już kiedyś pisałem odeszli najważniejsi zawodnicy, a do tego klub dopiero niedawno ustabilizował się finansowo. Do tej pory mają fatalny bilans pięciu porażek w pięciu spotkaniach i nie wydaje mi się, żeby zdobyli pierwsze punkty w meczu z silną Aston Villą, który powoli zaczyna wchodzić w sezon i wygrywać swoje mecze.
Drugim typem jest Liverpool✅. West Ham United jest moim zdaniem słabszą drużyną niż w minionym sezonie. Widziałem ich mecz z Tottenhamem i obszerne skróty z 2 ostatnich spotkań z Blackburn oraz Wigan i w ogóle nie podobała mi się ich gra. Liverpool po falstarcie nie może już sobie pozwolić na głupie straty punktów i takie mecze musi wygrywać jeśli chce myśleć o mistrzostwie.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Jak dla mnie swietnie wyglada mecz Sunderland&#39;u... czysta dwojka jest warta gry po takim kursie? Natomiast sam pewnie zagram x2 ( promocja)...
Sundeland pokazal w ostatniej kolejce kawal dobrej pilki i jakos nie chce mi sie wierzyc zeby Burnley urwalo im punkt... Co wiecej goscie to team ktory musi lapac punkty wlasnie z takimi ekipami jak beniaminek. Tym ze Burnley pokonalo MU czy Everton bym sie nie sugerowal w tym przypadku... Wkoncu nie wygrywa sie meczu bo sie jest MU...
Fajnie tez wyglada... Portsmouth, wkoncu wygrac musi czyste 2 warte ryzyka. Nie ma to jak przelamac sie z takim rywalem jak AV, zaskoczyc wszsytkich ogolic ludzi z kaski;) ja osobiscie zagram singla z tego na Portsmouth oraz x2;)
pozdrawiam.

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
Derby Manchesteru

Man City będzie osłabione w meczu derbowym brakiem Emmanuel&#39;a Adebayor&#39;a, który dostał od Football Asociation trzy mecze kary za atak na Robin&#39;a van Persie&#39;go w ostatnim meczu ligowym z Arsenalem. Mało tego, trzej inni atakujący City (Roque Santa Cruz, Robinho oraz Carlos Tevez) najprawdopodobniej nie zagrają z powodu urazów. City będzie mogło skorzystać z usług Craig&#39;a Bellamy&#39;ego i Benjani&#39;ego Mwaruwari&#39;ego, no ale do niedzieli, może się jeszcze coś wydarzyć...

Burnley - Sunderland

Też zasadzam się na wygraną Sunderlandu (czysta 2 lub draw no bet). Limit szczęścia Burnley już chyba się wyczerpał (0:3 z Chelsea i 0:4 z L&#39;pool&#39;em).

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik

Spotkanie: Arsenal Londyn - Wigan Athletic
Sędzia: Michael Jones
Wynik: ?
Miejsce: Emirates Stadium
Ledwie minęły emocje związane z Ligą Mistrzów i Ligą Europejska ( tutaj górę wzięły te złe emocje ;) ) to znowu wracamy do piłki europejskiej. Tym razem w Premier League jest parę ciekawych spotkań do wybrania. Ja postanowiłem opisać mecz pretendenta do mistrzostwa czyli Arsenalu oraz Wigan średniaka ligi, jednak potrafiącego urwać punkty nawet najlepszym drużyną. Ostatnie mecze obydwu drużyn: Arsenal wygrana w Belgii ze Standardem 3:2 mimo iż po paru minutach przegrywali już 2:0 potrafili się podnieść. Wigan skromna wygrana u siebie z innym średniakiem ligi West Hamem. Popatrzmy może jak kształtuję się miejsce w tabeli poszczególnych drużyn: Arsenal po świetnym początku trochę opadli mała zadyszka i ostatnie dwie porażki w lidze dają im dopiero 9 miejsce po 4 meczach i na koncie tylko 6 oczek, plusem jest to że strzelają dużo bramek bo aż 13 lecz także sporo tracą bo 8 co daję 2 stracone bramki na mecz... Wigan: Tuż tuż za Londyńczykami 11 pozycja jednak o jeden mecz rozegrany więcej 6 pkt, i strasznie mało strzelonych bramek bo tylko 4. Ja tutaj widzę tylko jednego faworyta jest nim Arsenal, ale zanim przejdę do typów przyjrzymy się jeszcze jak wygląda sytuacja kadrowa obydwu drużyn: W Arsenalu nie zagra na pewno bramkarz Almunia, ale do składu wraca Van Persie który jak powiedział Wenger najprawdopodobniej zagra w meczu. Obok Almuni nie zagrają także Theo Walcott, Samir Nasri, Łukasz Fabiański, Johan Djourou, Carlos Vela oraz nie wiadomo czy zagra Andriej Arszawin. Wigan zagra w optymalnym składzie, nie wystąpi jedynie Kapo.
Typy:
Wygrana w meczu Arsenal: 1.25
http://tobet.com ✅
Strzelec pierwszej bramki Robin Van Persie: 4.00 http://tobet.com ⛔
Handicap Arsenal (0,0-1,0): 1.77 http://tobet.com ✅

D 0

dexxa

Użytkownik
▶ Aston Villa - Portsmouth = 1 = 1,42
Nie rozumiem dlaczego taki kurs na Aston Ville. Zaczęli słabo od porażki u siebie z Wigan, ale później przyszły trzy zwycięstwa z rzędu. [1:3] nad Liverpoolem, [2:0] nad Fulham aż w końcu w derby Birmingham pokonali [1:0] Birmingham. Portsmouth natomiast po pięciu spotkaniach nie ma ani jednego punktu. W pięciu meczach strzelili zaledwie trzy bramki tracąc przy tym dziesięć. Formy jak nie było tak nie ma. W ostatnim ligowym spotkaniu ulegli na własnym stadionie Boltonowi [2:3]. Najlepszym strzelcem Aston Villi jest Gabriel Agbonlahor, który zagra w tym spotkaniu.

▶ Arsenal Londyn - Wigan Athletic = Goście strzelą bramkę ? TAK = 2,05
Pojedynek dziewiątej z jedenastą ekipą tabeli Premier League. Od pięciu kolejnych spotkań Arsenal strzelał bramkę, ale też ją tracił. Ostatnie dwa spotkania w Premier League to dwie porażki z Manchesterem United [2:1] i jego imiennikiem z City [2:4]. Po tych dwóch spotkaniach na szczęście przyszło przełamanie w LM [2:3] ze Standardem Liege, a przypomnieć trzeba, że Arsenal przegrywał w tym spotkaniu już 0:2. Wigan za to od trzech spotkań potrafiło strzelić bramkę rywalowi. Przegrali dwa z tych meczów [4:1] z Blackpool i [2:1] z Evertonem. Ale ostatnie spotkanie zakończyło się zwycięstwem [1:0] nad West Hamem. Historia spotkań tych drużyn jest miażdżąca na korzyść piłkarzy Wengera. Dziewięć spotkań w tym siedem zwycięstw kanonierów i dwa remisy. Wiadomo o szpitalu w Arsenalu. Do bramki wciąż nie powróci ani Fabiański ani Almunia, więc zagra najprawdopodobniej Mannone. Arsenal pewnie odniesie zwycięstwo, ale nie widzę innego scenariusza jak gol dla Wiganu przy tej dziurawej obronie Arsenalu :twisted: :p

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik

Spotkanie:
Aston Villa - Portsmouth FC
Sędzia:
Stuart Attwell
Miejsce Spotkania:
Villa Park
Godzina:
16.00
Wydaje mi się że zapowiada się łatwy mecz dla podopiecznych Martina O&#39;niella, Villa wysoko w tabeli walczy o europejskie puchary, no cóż ekipa gości od początku sezonu problemy finansowe co za tym idzie bardzo słaba gra 5 meczy i magiczna liczba 0 punktów i ostatnie miejsce w tabeli. Zaraz obok Hull oraz Evertonu są drużyną która traci najwięcej bramek. Goście poza tym od 15 spotkań nie potrafią wygrać spotkania wyjazdowego. Villa może skupić się tylko na lidzie angielskiej, ponieważ z Ligi Europejskiej już odpali. Ostatni mecz Villi to wygrana z Birmingham na wyjeździe 1:0, zaś Portsmouth przegrana u siebie 2:3 z Boltonem. W tym meczu można moim zdaniem pokusić się o under -2,5g. Dlaczego ? Villa strzela mało bramek bo na 4 mecze jest to 6 goli traci także mało bo jak dotąd 3, inaczej ma się rzecz jeśli chodzi o gości, bramek mało strzelają ale dużo tracą to jedyny minus który widzę tutaj który mógłby zagrozić mojemu typowi. Spodziewam się jutro zaciętego spotkania, jeśli Portsmouth chce się utrzymać w lidzie musi zacząć coś grać, w ostatnim spotkaniu nawiązali walkę lecz przegrali, i jutro będzie podobnie.
Typy:
Wygrana w meczu Villa: 1.40
http://tobet.com ✅
Under -2,5g: 1.95 http://tobet.com ✅

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Burnley - Sunderland
W pierwszym spotkaniu szóstej kolejki Premiership, na Tourf Moor Burnley zmierzy się z Sunderlandem. Beniaminek jak do tej pory zdobywa punkty tylko na własnym obiekcie, udało im się pokonać Manchester United co było wielką niespodzianką, a kilka dni później zanotować kolejne 3 punkty, tym razem po zwycięstwie nad Evertonem. W jutrzejszym spotkaniu nie liczyłbym na kolejne szczęśliwe zwycięstwo Burnley. Sunderland od początku nowego sezonu sprawia dobre wrażenie, z pewnością przyczyniły się do tego trafne transfery do klubu, zwłaszcza w formacji ofensywnej. Jak do tej pory świetnie spisuje się nowy nabytek - Darren Bent, były piłkarz Charltonu i Tottenhamu wpisał się na listę strzelców już czterokrotnie. Burnley przed jutrzejszym spotkaniem może poczuć się zbyt pewnie, bo przecież Sunderland to zespół teoretycznie słabszy od Evertonu, nie wspominając o Manchesterze United. Ostatnie starcia pomiędzy tymi drużynami na Tourf Moor lepiej wspominają &quot;Czarne Koty&quot;. W 2004 i 2005r. odpowiednio wygrywali 1:2 i 0:2, w 2006r. padł remis 2:2. Przewiduję remis bądź zwycięstwo Sunderlandu, który piłkarsko wygląda zdecydowanie lepiej co powinien potwierdzić już jutro.
Moja propozycja: Sunderland (remis=zwrot) - 1,75

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Chelsea - Tottenham

jak dla mnie fajnie wyglada typ na Tottenham strzeli gola albo obie strzela:] Tottenahm gra fajna ofensywna pilke(sporo strzelaja ale ale tez niemalo traca goli) lubia atakować w swietnej formie jest Jermain Defoe i w meczu z Chelsea ktorej gra mnie osobiscie nie porywa,mimo iz zespol kroczy od zwyciestwa do zwyciestwa na pewno stac ich na strzelenie gola na Stamford Bridge:]

Chelsea - Tottenham Poniżej/powyżej Tottenham: 0.5 over @ 1.68
Chelsea - Tottenham Both teams to score Yes @ 1.80
kursy z Tobet :]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Po bardzo dobrych występach angielskich zespołów w Europejskich pucharach, bo tak nalezy ocenic ich postawe kiedy wygral Arsenal 3:2, ManU 1:0, Chelsea 1:0, LFC 1:0, Everton 4:0 i Fulham zremisowalo 1:1 przychodzi walka o ligowe punkty na własnym gruncie. Niewątpliwie hity czekają nas w niedzielę, ale o tym jeszcze będzie czas porozmawiac więc przyjrzyjmy się najpierw meczom sobotnim.

Bolton - Stoke Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,65 Expekt✅1:1
Na Reebok Stadium w zasadzie nie ma napastnika z prawdziwego zdarzenia. Elmander na Wyspach sobie nie radzi tak jak wczesniej w Tuluzie. Gra Boltonu to typowy wyspiarski futbol, Stoke zresztą identycznie gra. Ostatnio z Chelsea mieli pecha kiedy sędzia raz do 1poł doliczył 8min i stracili bramke, a w 2 poł doliczyl 5min i też w doliczonym czasie stracili gola ostatecznie przegrywając 1:2. Stoke też jest typowo nastawione na defensywe szczególnie na obcych boiskach. Ofensywa na wyjazdach w ich wykonaniu jest kiepska. Tak więc najlepszym wyjściem w meczu kiedy naprzeciw siebie staja dwa zespoły grające bez fajerwerków i gdzie dominowac będize walka na boisku głównie wydaje się byc postawienie na małą ilośc bramek w całym spotkaniu.

Arsenal - Wigan Typ : 1 @ 1,25 Expekt✅3:0
W tym meczu rzeczywiście inny typ niż zwycięstwo Arsenalu nie przychodzi mi do głowy. O kontuzjach zostało napisane wyżej,ale ciężko mi sobie wyobrazic by Kanonierzy dali sobie wydrzec punkty na Emirates w 3 kolejnym meczu Premiership. DOdatkowo dodam do tego że 6 ostatnich potyczek wzajemnych na stadionie Arsenalu wygrali podopieczni Wengera. Po pogoni w meczu Champions League za dobrym wynikiem i zwycięstwie 3:2 morale sa już lepsze. Wigan z klubami Big Four zwykle sobie nie radzi. Zapewne przyjedzie nastawione defensywnie więc tak sobie myslę czy nie warto postawic tutaj na rozstrzygnięcie underowe. Ale z drugiej strony Mannone w bramce może trochę odradzac takie posunięcie, wiec zostane przy typie na Arsenal na jakimś kuponie na pewno.

Przewidywane składy:

Arsenal: Mannone, Clichy, Gallas, Vermaelen, Sagna, Song, Diaby, Fabregas, Rosicky, van Persie, Bendtner.
Wigan: Kirkland, Melchiot, Scharner, Bramble, Figueroa, N&#39;Zogbia, Thomas, Diame, Koumas, Gomez, Rodallega.

Od innych sobotnich spotkań trzymam się z daleka, LFC nie przekonuje wcale w nowym sezonie, a mecz na Upton Park będzie ciężki. WHU łatwo się nie podda. Tak więc z Premiership tylko dwie propozycje moich typów;)

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Arsenal Londyn - Wigan Athletic
Po trzech bardzo ciężkich spotkaniach wyjazdowych Arsenal w końcu zagra w domu, na pięknym Emirates Stadium. Rywalem Kanonierów będzie zespół Wigan Athletic. Obie drużyny mają na swoim koncie po 6 punktów, tyle, że Arsenal rozegrał jeden mecz mniej. Ostatnie starcia &quot;The Gunners&quot; kolejno z Manchesterem United i Manchesterem City zakończyły się dwoma bardzo pechowymi porażkami, na Old Trafford rzut karny wykorzystany przez Rooneya i gol samobójczy Diaby&#39;ego w kilka minut pogrążyły podopiecznych Arsene Wengera, sama gra mogła się podobać. Nieco słabiej było już na City of Manchester Stadium, ale wynik tego meczu w żadnym stopniu nie odzwierciedla tego co działo się na boisku. W środku tygodnia kolejny ciężki wyjazd Arsenalu, tym razem do Belgii na spotkanie ze Standardem Liege, Kanonierzy nie grali tak jak oczekiwali od nich kibice, ale szczęśliwie udało się wygrać 3:2, warto wspomnieć, że po 5 minutach gry było 2:0 dla gospodarzy. Jutrzejszy mecz może zakończyć się tylko jednym rezultatem - zwycięstwem Arsenalu, remis bądź porażka zupełnie nie wchodzi w grę i jestem pewien, że chłopcy dadzą z siebie wszystko aby tego uniknąć. Niestety w Londynie powtarza się sytuacja z ubiegłych sezonów, bardzo dużo kontuzji sprawia, iż podstawowa jedenastka w zasadzie nigdy nie jest tą optymalną, składającą się z teoretycznie najlepszych piłkarzy. Cieszy powrót po długich kontuzjach Eduardo da Silvy i Tomasa Rosicky&#39;ego, oboje mieli swój udział w ostatnim zwycięstwie Arsenalu i w jutrzejszym meczu przynajmniej jeden z nich powinien rozpocząć mecz w pierwszym składzie. Nadal brakuje takich zawodników jak Manuel Almunia, Łukasz Fabiański, Johann Djourou, Denilson, Theo Walcott, Andriej Arszawin, Samir Nasri i Carlos Vela... do tej niekorzystnej sytuacji Kanonierzy na szczęście są przygotowani i już nie raz udowodnili, że osłabienia wcale nie są aż tak odczuwalne. W jutrzejszym spotkaniu w bramce stanie Vito Mannone, a formację defensywną będą tworzyć najprawdopodobniej Gael Clichy, William Gallas, Thomas Vermaelen i Bacary Sagna. Zagadką jest ustawienie linii pomocy i ataku przez Arsene Wengera, z pewnością zagra trzech pomocników, defensywny Alex Song, Cesc Fabregas i Tomas Rosicky oraz trzech zawodników wysuniętych do przodu, Abou Diaby, Robin Van Persie, Nicklas Bendtner/Eduardo da Silva. Jedno jest pewne - Arsenal zagra bardzo ofensywnie, zresztą tak jak w większości rozgrywanych spotkań. Kilka słów o Wigan, &quot;The Latics&quot; grają w kratkę, potrafili wygrać z Aston Villą na inaugurację rozgrywek, ale potem było już tylko gorzej, porażka i słaba gra przeciwko Wolverhampton, 0:5 z Manchesterem United i po raz kolejny bezbarwny występ, tym razem na Goodison Park. W ostatniej kolejce udało im się pokonać przed własną publicznością West Ham United. Starcia obu drużyn w Londynie od kilku lat niezmiennie kończą się zwycięstwami Arsenalu. Jutro musi być podobnie, stawiam na wysoką wygraną Kanonierów, przynajmniej różnicą dwóch bramek, a co za tym idzie dużą liczbę goli na Emirates.
Moje propozycje: Arsenal (-1) ~ 1,70 // powyżej 2,5 goli ~ 1,60 ✅ ✅

gost3k 0

gost3k

Użytkownik
Arsenal - Wigan 9/10 1.25
W tej kolejce godne uwagi jest spotkanie: Arsenal - Wigan. Nie będę się wielce rozpisywał. Dodam, że zespół Arsenalu jest klasową ekipą, a klasowym zespołom rzadko zdarzą się nie wygrać 3 kolejnych spotkań. (M.C i M.U to czołówka, więc tragedi jescze nie ma) Dzisiaj nie ważny będzie styl, a 3 pkt. Nie zdziwię się, gdyby mecz rozstrzygnęła 1 bramka, bo możliwe jest murowanie bramki przez wigan, więc handi odpuszczam. Co do zwycięstwa jestem jednak przekonany.

Everton - Blackburn 5/10 1.75
Innym ciekawym typem jest Everton, który po słabym początku sezonu powoli musi zacząć odrabiac punkty. Blackburn narazie punktuje tylko u siebie. Przekonuje mnie potencjał Evertonu, który jest dużo większy od Blackburn. Osobiście to bardzo skromnie zagram.

Aston Villa - Portsmouth 1/10 9.00
Odradzam grę na Aston Ville, która jest zespołem himerycznym (potrafi ograc Liverpool, ale równiez przegrać u siebie z Wigan) wydaje się być idealnym kandydatem na przełamanie dla Portsmouth, które wkońcu musi zacząć punktować. Ich sytuacja finansowa się poprawia, zapowiadane są wielkie transfery, nic tylko grać.

Burnley - Sunderland 2/10 2.75
Kolejny typ, który raczej zagram bardzo skromnie. Sunderland bardzo ciekawie prezentuje się w tym sezonie, jednak Burnley jest zespołem swojego boiska. Po słabych występach wyjazdowych muszą wkońcu troszkę popunktować. Sunderland to nie absolutna czołówka, więc skoro udało się nawet Manchester ograć, to dlaczego miałoby się nei udać z Czarnymi Kotami? Przewiduje typowe murowanie bramki przez gospodarzy i minimalną wygranę. Też ciekawym typem jest under 2,5 Moim zdaniem będzie 1-0 dla gospodarzy.

Reszty spotkań nie polecam grać, nawet za symboliczną stawkę. Pozdrawiam

tbm 642

tbm

Forum VIP
Fajnie tez wyglada... Portsmouth, wkoncu wygrac musi czyste 2 warte ryzyka. Nie ma to jak przelamac sie z takim rywalem jak AV, zaskoczyc wszsytkich ogolic ludzi z kaski;) ja osobiscie zagram singla z tego na Portsmouth oraz x2;)

Już myślałem, że wszyscy grają dziś na Aston Villę, ale na szczęście zarówno Ty jak i Gost3k macie odmienne zdanie.

Na prawdę nie rozumiem co dziś widać ciekawego w typie na Aston Villę. Ok pokonali Liverpool na Anfield oraz Birmingham w derbach, ale mnie swoją grą nie oczarowali. Portsmouth wszystko przegrywa, ale wydaje mi się, że z meczu na mecz gra co raz lepiej i nie zdziwię się jeśli dziś nadejdzie dla nich chociażby małe przełamanie w postaci remisu.

Moim zdaniem dzis z Premiership najlepsza opcją mimo wszystko jest Liverpool. Ok, może i kurs dla wielu jest nieprzekonujący, ale ja pobieram typ na wygraną ekipy Beniteza. West Ham jakoś nie powala na kolana grą ofensywną, a jeśli gospodarz nie ma wiele do przeciwstawienia obronie Liverpoolu to The Reds powinni kontrolować ten mecz i choć może nie znacznie to ostatecznie go wygrać.

Mój typ: Liverpool - 1,55 [7/10] w Tobet

dfrugo 140

dfrugo

Użytkownik
Już myślałem, że wszyscy grają dziś na Aston Villę, ale na szczęście zarówno Ty jak i Gost3k macie odmienne zdanie.

Na prawdę nie rozumiem co dziś widać ciekawego w typie na Aston Villę. Ok pokonali Liverpool na Anfield oraz Birmingham w derbach, ale mnie swoją grą nie oczarowali. Portsmouth wszystko przegrywa, ale wydaje mi się, że z meczu na mecz gra co raz lepiej i nie zdziwię się jeśli dziś nadejdzie dla nich chociażby małe przełamanie w postaci remisu.
Popieram przedmówce, tym bardziej że w drużynie Aston Villi zabraknie Reo-Cockera który nawrzucał trochę trenerowi podczas treningu;)

olek308 0

olek308

Użytkownik

Moim zdaniem dzis z Premiership najlepsza opcją mimo wszystko jest Liverpool. Ok, może i kurs dla wielu jest nieprzekonujący, ale ja pobieram typ na wygraną ekipy Beniteza. West Ham jakoś nie powala na kolana grą ofensywną, a jeśli gospodarz nie ma wiele do przeciwstawienia obronie Liverpoolu to The Reds powinni kontrolować ten mecz i choć może nie znacznie to ostatecznie go wygrać.

Mój typ: Liverpool - 1,55 [7/10] w Tobet
ja też pominąłem Aston Villę. Jest to drużyna wyjazdowa i naprawdę trudno przewidzieć do czego może dojść w tym meczu. ja bardziej bym obstawiał remis. ale co jak co ciekawy się wydaje ty Over 2,5 na mecz Arsenalu. Raz, że Kanonierzy strzelą minimum 2 bramki zwłaszcza po tych 2 porażkach ligowych i cudem uratowaną wygraną w meczu ze Standardem Liege a Dwa to to, że bramka Arsenalu będzie łakomym kąskiem dla piłkarzy Wigan, gdyż Mannone to nie jest klasowy bramkarz. Także ostateczny wynik może paść 2:1, 3:1 ale jeśli padnie Under 2,5 będzie to wielkie zaskoczenie zarówno dla mnie jak i pewnie dla innych.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Zgadzam się, że nie warto grac na Ville w tym spotkaniu po 1.40 czy mniej. Pompey w meczu z Boltonem nie grali tak zle, byli nawet stroną nieco lepszą (z Boltonem to żadne osiągniecie ale zawsze...) ale przegrali głównie przez błędy obrońców. Decydujące znaczenie miał drugi gol dla Boltonu bo tuż przed nim Portsmouth miało sporą przewagę i pachniało golem dla nich. Najpierw Belhadj się zakiwał a później Ben Haim raczej niepotrzebnie wykonał bardzo ryzykowny wślizg po którym sędzia podyktował karnego. Generalnie Pompey gra z meczu na meczu odrobine lepiej co nie zmienia faktu, że obok Burnley są wręcz pewniakiem do spadku. Mimo wszystko uważam, że Villa to zbyt nieprzewidywalna drużyna żeby grac ją na 1.40 przeciwko drużynie, która jakieś punkty w najbliższym czasię zdobędzie.

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik

Spotkanie: Manchester United - Manchester City
Miejsce: Old Trafford
Sędzia: Martin Atkinson
Już za niespełna godzinę bo o 14:30 na boisko w Anglii wybiegną gracze Manchesteru United oraz Manchesteru City, już na początku można powiedzieć że te derby od kiedy City przejął multimiliarder ze Wschodu spotkanie będzie bardziej zacięte, ponad 100milinów funtów wydane na transfery w City nie były wydawane po to by City wygrywało tylko mecze z średniakami ligi. Już tak nie jest ostatnia świetna wygrana u siebie z Arsenalem 4:2, City obok Chelsea jeszcze nie przegrało spotkania na koncie komplet punktów i bardzo wysokie 4 miejsce. United także bardzo wysokie 2 miejsce w tabeli tuż tuż za Chelsea, jednak jedno przegrane spotkanie z beniaminkiem z Burnley daje graczom Fergusona 12 oczek na 5 spotkań. Piłkarze United już dawno o meczu przegranym zapomnieli pokonując ostatnio w LM Turecki zespół 1:0 oraz kapitalna wygrana z Tottenhamem 3:1 na White Hart Line. Obydwie drużyny tracą bardzo mało bramek United 3 City 2. Pojedynek zapowiada się niezwykle emocjonującą zobaczmy może jak wyglądały poprzednie pojedynki o Derby Manchesteru. Będzie o 161 pojedynek. United przegrywało 41 razy, City 61. Wartym uwagi faktem jest to że City ostatnie spotkania na Old Trafford nie zaliczają do udanych. Dlaczego ? City w ostatnich 12 spotkaniach w Teatrze Marzeń wygrali tylko jedno rok temu w Lutym. Ciekawym faktem jest także że Tevez strzelił bramkę w ostatnim spotkaniu derbowym tylko że jeszcze wtedy był piłkarzem United ;) A dzisiaj na pewno zagra od pierwszej minuty ponieważ Adebayor jest zawieszony a Robhinio ma kontuzję. Najlepsi strzelcy obydwu drużyn: United: Rooney 6 bramek, Nani 2 bramki. City: Adebayor 4 bramki, Wright-Philips 3 bramki. Mam takie wrażenie że City może zagrać dziś defensywnie i będzie grało z kontry z powodu braku napastników. Dlatego moim typem w tym meczu jest Manchester United nawet pokusił bym się o handicap. Dla mnie za United przemawia własne boisko, bardziej wyrównana kadra, mniej kontuzji i fakt że gdy City przegra będzie to ich 200 porażka w Premier League, także United dziś w tym im pomogą. Pokuszę się nawet o typ że Rooney strzeli bramkę w tym spotkaniu ;)
Spójrzmy teraz może na prawdopodobne składy.

Manchester United: Foster - O&#39;Shea, Evans, Vidic, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson, Giggs - Berbatov, Rooney ( nie wiadomo czy zagra Ferdinand dlatego zamiast jego Evans. )
Manchester City:
Given - Richards, Toure, Lescott, Bridge - Wright-Phillips, Ireland, Barry, De Jong - Tevez, Bellamy.
Typy:
Wygrana w meczu Manchester United: [1.59] http://tobet.com ✅
Strzelec bramki Wayne Rooney: [2.25] http://tobet.com ✅
Handicap United 0.0-1.0: [2.65] http://tobet.com ⛔

toudi 715

toudi

Użytkownik
Wolverhampton - Fulham
2 DNB 2.03
lub x2 @ 1.50

Wolves to naprawdę słaba ekipa. Gdyby mieli na początku sezonu trudniejszych rywali mogliby teraz miec, tak jak Pompey, 0 pkt. Na otwarcie sezonu przegrali gładko z zawodzącym w tym sezonie West Hamem, później niby jakoś wygrali ale było to ze słabym Wigan. Zaledwie 0:1 z City może sugerowac, że Wolverampton był wręcz równorzędnym przeciwnkiem dla Man City - nic bardziej mylnego, do przerwy City mogli prowadzic ze 4:0, brakowalo skutecznosci. W drugiej połowie Wolves mieli co prawda dwie dobre sytuacje bramkowe ale generalnie z przebiegu gry zasłużyli na wyższą porażke niż 0:1. Później zaledwie remis u siebie ze słabiutkim Hull i gładka porażka z drewnianym Blackburn. Krótko mowiąc Wolves dotychczas grali jedynie z jednym poważnym przeciwnikiem. Wilki mają problemy praktycznie w każdej formacji, poczynając od niby utalentowanego ale niepewnego bramkarza Henneseya, kończac na napastniku Keogh, który błysnął na początku sezonu a później w skrótach pokazywali raczej jego kiksy niż udane akcje. Dziś do składu Wilków powinien wrocic napastnik Ebans-Blake jednak nie jest to napastnik będący w stanie zrobic kariere w Premiership, Man Utd oddał go dużo łatwiej niż chociażby Fraizera Campbella, który ma problemy z grą w Sunderlandzie.
Fulham z kolei dotychchczas miało naprawde trudny terminarz. Początek co prawda ze słabym Portsmouth ale później Chelsea, Aston Villa i Everton. Fulham co prawda jest druzyną własnego boiska ale z Wolverhampton powinni poradzic sobie nawet na wyjezdzie. W końcu Wilki zdobyły u siebie w dwóch meczach 1pkt remisujac z beznadziejnym na wyjazdach Hull i lekko rozczarowującym West Hamem. Fulham ma zdecydowanie mocniejsza kadre, Hodgson zrobil przemyslane transfery, m.in. tanio kupil wciąz wartosciowego Duffa czy zatrzymal Hangelanda (co nie było łatwe). Nie sądze, że mecz z CSKA w lidze europejskiej bedzie mial zly wplyw na dzisiejsza gre Fulham. Hodgson zdecydowanie wyzej stawia lige, dal odpoczac kluczowym zawodnikom, ponadto remis 1:1 CSKA powinien podniesc morale w zespole (debiut w fazie grupowej, mecz wyjazdowy, rezerwowy sklad a mimo to zdobyty 1pkt) Spodziewam się niewielu bramek w tym meczu, 1:1 jest prawdopodobne, dlatego gram DNB.
Dodatkowo ciekawie wygląda typ:
Pierwszy gol od 31 minuty lub później @ 2.05 (szanse oceniam na jakieś 65% a kurs jest naprawde dobry)

krisss 0

krisss

Użytkownik
Manchester United - Manchester City
under 2.5 @ 1.85
remis do połowy
@ 2.30

Derby Manchesteru, obie drużyny na fali. Goście jeszcze nie pokonani w tym sezonie, ale nie ma sensu opisywać poprzednich spotkań obu drużyn. Są to derby a wszyscy wiemy jak to z nimi jest;) Citizens zagrają bez Robinho, Adebayora i niepewny jest występ Carlosa Teveza, więc goście napewno będą utrudniać dostęp do bramki Givena - a jak narazie stracili tylko 2 bramki. Stawiam na under 2.5 oraz remis do połowy

Chelsea FC - Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur lub remis @ 2.32
Czy będzie rzut karny - TAK @ 3.60
under 2.5 @ 1.85
Kolejny niedzielny hit, oba zespoły radzą sobie bardzo dobrze. Tottenham przegrał ostatni mecz z ManU czeka go kolejna ciężka przeprawa w Londynie. Chelsea nie straciła jeszcze punktu w tym sezonie ale goście napewno nie przyjeżdżają by odnieść kolejną porażke. Jeśli chcą się liczyć w lidze muszą udowodnić, że potrafią postraszyć także drużyny z &#39;wielkiej czwórki&#39;. Tottenham na Stamford Bridge nie wygrał jeszcze nigdy, ale kiedyś musi nastąpić przełamanie. Napewno są w stanie wywieźć conajmniej 1 punkt z Londynu - Stawiam na 0:0. Sędzią będzie Howard Webb a spotkanie będzie bardzo zacięte więc dla zabawy postawiłbym także na rzut karny;]

toudi 715

toudi

Użytkownik
Manchester United - Manchester City
under 2.5 @ 1.85
remis do połowy
@ 2.30

Derby Manchesteru, obie drużyny na fali. Goście jeszcze nie pokonani w tym sezonie, ale nie ma sensu opisywać poprzednich spotkań obu drużyn. Są to derby a wszyscy wiemy jak to z nimi jest;) Citizens zagrają bez Robinho, Adebayora i niepewny jest występ Carlosa Teveza, więc goście napewno będą utrudniać dostęp do bramki Givena - a jak narazie stracili tylko 2 bramki. Stawiam na under 2.5 oraz remis do połowy

Chelsea FC - Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur lub remis @ 2.32
Czy będzie rzut karny - TAK @ 3.60
under 2.5 @ 1.85
Kolejny niedzielny hit, oba zespoły radzą sobie bardzo dobrze. Tottenham przegrał ostatni mecz z ManU czeka go kolejna ciężka przeprawa w Londynie. Chelsea nie straciła jeszcze punktu w tym sezonie ale goście napewno nie przyjeżdżają by odnieść kolejną porażke. Jeśli chcą się liczyć w lidze muszą udowodnić, że potrafią postraszyć także drużyny z &#39;wielkiej czwórki&#39;. Tottenham na Stamford Bridge nie wygrał jeszcze nigdy, ale kiedyś musi nastąpić przełamanie. Napewno są w stanie wywieźć conajmniej 1 punkt z Londynu - Stawiam na 0:0. Sędzią będzie Howard Webb a spotkanie będzie bardzo zacięte więc dla zabawy postawiłbym także na rzut karny;]
Kompletnie nie zgadzam się z typami na mecz Chelsea - Tottenham. 0:0 to moim zdaniem najmniej prawdopodonny wynik tego meczu. Chelsea wygra to spotkanie, Tottenham w spotkaniu z Man Utd grał przeciętnie, także z Birmingham nie zachwycił. W Premiership nikt nic nie musi, tutaj nie ma ustawionych spotkań. Fakt, że Tottenham nigdy nie wygrał na SB to raczej argument za Chelsea, nie wiem w czym to ma pomóc Tottenhamowi... Przełamanie też nie musi nastąpic, w sporcie nie ma czegos takiego jak musi ???? , gdyby było nie istniałyby firmy bukmacherskie. Brak Modricia to duże osłabienie Tottenhamu, brakuje im trochę kreaywnosci w srodku pola. Huddlestone i Palacios to raczej walczaki niż gracze z bardzo dobrym podaniem i przegladem pola, Robbie Keane (powinien zagrac na lewej pomocy) dla mnie zawsze był &quot;przereklamowany&quot; a Lennon gra tylko przy słabym obrońcy, Evra w ogóle nie dał mu pograc.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom