Tottenham - Liverpool
X [5/10]
3.30 @ Bet-at-home
Jak wiadomo , jak obydwie drużyny o nic nie grają to często jest remis , warto spojrzec na zeszły sezon i ostatnią kolejke [Liverpool zremisował z Charltonem 2-2 , a Tottenham grał o UEFA]
Obydwie drużyny nie mają nic do stracenia i o nic nie walczą . Reds mają elimincje
LM , a Koguty UEFA za
Puchar Ligi.
Powązniejszych kontzuji nie ma - w Spurs nie zagra King , Robinson i Lennon , a Liverpoolu Aurelio. Z pewnością szkoleniowcy wsytawią drugie składy i mniej znanych zawodników
W ostatnich latach dosyć cześto dochodzi do remisów - 2-2 , 0-0 , 1-1 , 2-2.
Myślę iż obydwie drużyny będą grać na luzie i remis możliwy.
Derby - Reading
Reading
1.60 @ Bet-at-home
Mecz waazny dla tyłów tabeli.
Spadkiem zagrożone są : 19.Birmingham [-19], 18.Reading [-29] , 17.Fulham [-23] i 16.Bolton [-18].
Birmingham gra z Blackburn [przewaga punktu nad Portsmouth o UEFA , tylko że tamci grają o FA Cup , za który jest Puchar UEFA].
Reading gra z ostatnimi Derby [8 punktów , najgorszy bilans w historii PL].
Fulham gra z Portsmouth
Bolton wyjeżdza na Stamford Bridge.
Specjalnie wypisałem bramki , bo to może decydować w przypadku wygranej Fulham i Reading lub innych rozwiązań.
Mecz niby łatwy do przewidzenia , szcególnie przeci drużynie , która stzreliła 20 bramek w lidze [nieco więcej niż 0.5 na mecz] , u siebie zgarneło 8 punktów [zwycięswto ze Srokami - jedyne + 5 remisów].
Ostatnie mecze to typowe porażki - 0-6 z Kanonierami i 2-6 z Aston Villą. Ostatnie 6 meczy ogołnie to 0-1-5 -14.
Reading też nie lepsze i potwierdza o ''syndromie drugiego sezonu beniaminka''.- wyjazdy - 1-4-13 -23. Ostatnie 6 meczy 0-2-4 -8 - bez strzelonej bramki.
Ale muszą dziękowac losowi że dostali Derby w ostatniej kolejce.
Poważnych kontuzji nie am , w Derby kilka jest.
Czy Reading sie utrzyma , jak tak to z kim sie pożeganmy ??
Myśle iż nienormlane jest granie na 1X , bo Derby sie pożegnało i hamowac drogi innym nie będą
Mój typ : Fulham + Birmingham , które dawałem że się utrzyma , ale coż punktu im brakuje , gdyby mieli 33 - byliby w 100x lepszej sytuazji i mogliby rozdawac karty.
A osobiście wole by mistrzem zostało Chelsea.