Jak dla mnie najpewniejszym typem na ten weekend jest Everton.
Po serii ciężkich meczów, w których bardzo dobrze sobie poradzili (w PL: remis z Arsenalem, remis z Liverpoolem, przegrany 1:0 mecz z MU - bramkę stracili w samej końcówce meczu, twardo trzymali się prawie 90 minut. W FA Cup: Remis z Liverpoolem, w rewanżu wygrali 1:0 w doliczonym czasie gry), przyszła pora na głębszy oddech i przełamanie serii remisów. Bolton w tym sezonie, jak i w poprzednich, radzi sobie średnio.
Jak dla mnie kurs 1,65 bardzo atrakcyjny.
Warto byłoby rozważyć także typ: under 2,5
Blacburn - Aston Villa.
Do składu Aston Villi powraca po 3 miesiącach przerwy Carew. Norweg mimo iż nie jest w pełni formy, zdołał w ostatnim meczu FA Cup z Doncaster rozegrać pełne 90 minut a nawet strzelił bramkę.
Ogólnie Aston Villa, bardzo dobrze spisuje się na wyjazdach w tym sezonie. Zgarniają punkty za punktami, nawet jeżeli nie dobrą grą, to fartem.
Ostatnio zaliczyli "wpadkę" - bo tak chyba można nazwać remis 0:0 drużyny która walczy o top 4 na własnym stadionie z dużo słabszym przeciwnikiem.
Ponadto, piłkarze z Birmingham muszą pamiętać (mimo 5 punktów przewagi) o goniącym ich Arsenalu
Kurs 2.5 - dla mnie bomba.
Portsmouth - Liverpool.
Wiadomo, Liverpool ciągle w walce o mistrzostwo. Ostatnio w dobrej formie, radzą sobie zacnie
Kurs 1,70 kusi.