>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League 12 kolejka 08.11-09.11.2008

Status
Zamknięty.
sieku 31

sieku

Użytkownik
Spotkanie: Manchester City - Tottenham
Typ: 2
Kurs: 3.45
Buk: Betsson
Analiza:
Zacznę od MC:
Wykupieni przez jakiegoś szejka czy coś w tym stylu, mieli w tym sezonie a w następnym już na pewno walczyć o najwyższe cele. Czołówka tabeli i puchary. Mają nawet jednego dobrego zawodnika... tylko jakoś na razie im te plany palą na panewce. Ani nie grają skutecznie ani ładnie ani tym bardziej przyszłościowo. Niby są na 10 pozycji w tabeli tylko chyba nie o to chodziło... Walcza w pucharze UEFA ale jakoś tak mało przekonywująco. Mecz w którym byli zdecydowanym faworytem wygrywają w kiepskim stylu jedną bramką: Manch. City vs. Tw.Enschede 3:2
A Tottenham? Ci z kolei zaczeli sezon jako rozczarowanie ligi. Nadal okupują ostatnią lokatę. Ze swoich 8 pierwszy meczy przegrali aż 6 i zaliczyli 2 remisy... Postawa fatalna! Ale ostatnie 3 spotkania w lidze przyniosły pewną odmianę, która zapewne nie jednego zaskoczyła. 2-0 z Boltonem; remis 4-4 z Arsenalem na wyjeździe i ostatnio 2-1 z Liverpoolem. Albo coś zaskoczyła albo zwyczajnie lepiej im idzie z lepszymi [na początku sezonu zaliczyli remis 1-1 z Chelsea]. Ja jednak myślę że to wyraźny wzrost formy. Dodatkowo ładnie zagrali ostatnio z pucharze UEFA wygrywając pewnie z Dynamo Z. aż 4-0.
Ponadto bilans spotkań bezpośrednich również przemawia za Kogutami. Na ostatnich 6 konfrontacji ligowych wygrali aż 5 razy!
Myślę że te kursy to pomyłka buków i należy ją wykorzystać.
Polecam!

beau 1

beau

Forum VIP
Blackburn Rovers - Chelsea FC 2✅
Po porażce w europejskich pucharach z Romą, The Blues wracają na krajowe podwórko.Jutro po kolejne 3 punkty drużyna Scolariego jedzie do Blackburn.Blakcburn nie zachwyca już od dawna formą.Od pięciu 5 kolejek Rovers nie wygrali spotkania i nie wróże im dobrze.Kontuzje czołowych zawodników znacząco ograniczają pole trenerowi.W ostatniej kolejce Blackburn zremisowało zaledwie z WBA będąc drużyną gorszą od beniaminka.Najsłabsza obrona w lidze zmierzy się z najlepszą drużyną obecnego sezonu pod każdym względem.W LM strat punktów nie ma wielkiego znaczenia ale w lidze w końcowym rozrachunku każdy punkt jest ważny.Trener i jego asystenci więdzą co nie zdało egzaminu w środę i jutro nie powinno być podobnych błędów.W ostatnich 2 sezonach obie drużyny mierzyły się sześciokrotnie i padł tylko 1 remis jak łatwo sie domyślić pozostałe spotkania wygrała Chelsea.W zespole gospodarzy zabraknie dwóch znaczących napastników: Santa Cruza i McCathnyego.W porównaniu z poprzednim mecze ze składu wypadli Emerton i Grella a od dłuższego czasu nie grają Reid i Dunn.W Chelsea brakuje Ashley Cole&#39;a, Carvalho, Ballacka i Essiena ale i bez tych piłkarzy The Blues nie powinni mieć problemów z Blackburn, które nie jest już tą druzyną co przez ostatnie kilka sezonów.

mozi 552

mozi

Użytkownik
vs
Manchester City - Tottenham Typ: 2 Kurs: 3.45 Bukmacher: betsson​

Dziś na City of Manchester Stadium dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku w którym swoje siły zmierzą lokalny Manchester City i Londyński Tottenham Hotspur. City w tym roku ma ogromne aspiracje ale jak na razie nic z tych aspiracji nie wychodzi ... Grają w kratkę i fenomenalny mecz przeplatają z fatalnym. W ostatnich 6 kolejkach zdobyli zaledwie 4 pkt. ! Ostatnie dwa spotkania to wyjazdowe porażki po 2:0 z Boltonem i Middlesbrough. Tottenham natomiast po fatalnym starcie ciągle na 20 miejscu w tabeli ale już z 9 pkt. i z tego aż 7 zdobyte w ostatnich 3 kolejkach w których na dodatek grali z takimi rywalami jak: Arsenal, Liverpool i Bolton. W zeszłym sezonie oba zespoły spotkały się 3-krotnie. W lidze na White Hart Lane Tottenham wygrał 2:1, później w Carling Cup w Manchesterze również wygrał Tottenham tym razem 2:0 i ostatni mecz to spotkanie ligowe na City of Manchester Stadium w którym Manchester wygrał wreszcie 2:1 choć przegrywał 0:1 ! Co ciekawe na 22 mecze w Premier League pomiędzy tymi zespołami Tottenham wygrał aż 15 razy, 3 razy zwyciężyło City i 4 razy padł remis. Widać że zespół City zdecydowanie &#39;&#39;leży&#39;&#39; Tottenhamowi i myślę że jutro także Londyńczycy odniosą zwycięstwo. W tabeli ligowej Tottenham jak już wyżej pisałem na ostatnim 20 miejscu z dorobkiem 9 pkt. natomiast Manchester City na 12 miejscu z dorobkiem 13 pkt. co daje zaledwie 4 pkt. przewagi pomiędzy ostatnim, a 12 miejscem! No cóż Tottenham który musi walczyć o wyjście ze strefy spadkowej dzisiejszy mecz wręcz musi wygrać. Ostatnio oprócz zwycięstw ich styl gry jest także fenomenalny i pokazali to chociażby w czwartek w meczu pucharu UEFA z Dinamem Zagrzeb (4:0). Zespół City w czwartek również w czwartek rozgrywał mecz w pucharze UEFA i również wygrał tyle że po ogromnych męczarniach 3:2 Twente. Myślę że grający ostatnio fenomenalnie Tottenham sprosta zadaniu i wygra dzisiaj na City of Manchester Stadium ...

szary 0

szary

Użytkownik
Tym razem będzie krótko ;)
[16.00] Manchester City - Tottenham Hotspur 2.10 3.20 3.40
W City może imponować jedynie Robinho, bo widać że się stara. Zespół nie gra jednak tak jak się od niego oczekuje. Tottenham z kolei wreszcie zaczyna łapać formę i bardzo dobrą skuteczność. Pojedynek trenerów zdecydowanie wygrywa Redknapp. Jeśli chodzi o składy raczej na remis. Atut boiska dla Manchesteru. Wychodzi remis.
2 rzeczy mnie jednak niepokoją w tym typie. 1) Gdy w ubiegłym sezonie Tottenham remisował z Chelsea 4-4, w następnej kolejce dostał cięgi od spadkowicza Birmingham 1-4, więc jak widać o świetnych występach potrafią zagrać koszmarnie, nawet będąc w dobrej formie. 2) City już w tym sezonie ograło Portsmouth Redknappa i to boleśnie bo aż 6-0.
Manchester City - Tottenham X
Manchester City - Tottenham 1X
[17.00] Fulham FC - Newcastle United 2.30 3.20 3.00
Wciąż twierdzę że Fulham to najsłabszy team w stawce. Potwierdza to zaledwie 8 goli strzelonych w 10 meczach, najsłabsza skuteczność ze wszystkich. Obrone wydają się mieć dobrą bo stracili jak dotąd tylko 9 goli, ale to tylko pozory. Spośród klubów z pierwszej 5 Fulham grał tylko z Arsenalem i to u siebie. Spodziewam się że juz niedługo zaczną przegrywać dość wysoko, może właśnie już dziś.
Fulham - Newcastle X2 :spokodfhgfh:
Fulham - Newcastle X

[16.00]
Aston Villa - Middlesbrough FC 1.70 3.50 4.80
Aston Villa już od 3 sezonów nie może wygrać u siebie z Boro, za to z wyjazdów zawsze w tym okresie przywoziła komplet punktów. Czas na przełamanie niemocy u siebie. Kluczowi zawodnicy gospodarzy jak Brad Friedel, Luke Young, Martin Laursen, Gareth Barry czy Nigel Reo-Coker odpoczywali w meczu PUEFA więc zespół jest na pewno świetnie przygotowany do tego spotkania.
Aston Villa - Middlesbrough 1 :spokodfhgfh:
Aston Villa - Middlesbrough 1/1

[14.30] Blackburn Rovers - Chelsea FC 6.50 3.80 1.50
Benni McCarthy, Roque Santa Cruz i Brett Emerton nie zagrają, a to przecież kluczowi zawodnicy dla Blackburn. Chelsea powinna więc mieć łatwiej utrzymać dystans do Liverpoolu i wygrać ten mecz. Coś mi jednak mówi że to może być kolejna dotkliwa porażka The Blues. Roma bez formy potrafiła ich miażdżyć już 3-0. Blackburn też potrafi. Chelsea na wyjazdach jeszcze nie przegrało natomiast u siebie poza 3 wygranymi ma już 2 remisy i porażkę. Bardzo możliwe że tym razem na wyjeździe straci punkty.
Blackburn podejmował już Arsenal i Manchester United. Oba mecze przegrał odpowiednio 0-4 i 0-2. Chelsea też powinna sobie poradzić, ale po takim kursie na pewno nie warto ryzykować.
Blackburn strzeli gola

mou 0

mou

Użytkownik
Spotkanie: Blackburn Rovers - Chelsea Londyn
Typ: Chelsea wygra do zera ✅
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Chelsea aby powrócić na fotel lidera musi wygrać dzisiejszy mecz ze słabo spisującymi sie podopiecznymi Paula Ince&#39;a, zajmującymi dopiero 14. miejsce. The Blues na pewno będą chcieli zmazać plamę po dość pechowej, ale znacznej porażce w LM z Romą (1:3). A w powodzenie tego planu nie można wątpić, gdyż dzięki kapitalnej formie wyjazdowej (5 meczów, 5 WIN, bramki: 14-1, ostatnie mecze 3:0 z Hull i 5:0 z Sunderlandem), drużyna ze Stamford Bridge powalczy dzisiaj o powrót na 1. miejsce w Premiership.
Słowo o gospodarzach. Blackburn z dotychczasowych 11 spotkań, wygralo zaledwie 3, remisując 4. Także zajmują swoje typowe miejsce w ligowej hierarchii, zawsze ten klub kojarzył mi się z takim archetypem ligowego średniaka, który nie jest zdolny do wygrywania z potentatami ligi. Warto dodać że na Ewood Park, gospodarze w tym sezonie mają bardzo zły bilans bramowy 3:8.
Historia też nie przemawia za korzystnym rozwiązaniem tego meczu dla Blackburn. Bardziej potwierdza słuszność mojego typu:
23/12-07 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:1
25/10-06 Carling Cup Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:2
27/08-06 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:2 W Blackburn nie ma dzisiaj co liczyć na bramki, gdyz za kartki pauzuje Benni McCarthy, niepewny jest występ Roque Sannta Cruza, a już na pewno nie zagra Brett Emerton. Tym samym grono potencjalnych strzelców gospodarzy zawęża się znacznie. W Chelsea żadnych nowych na liscie kontuzjowanych, nie grają Ashley Cole, Ricardo Carvalho, Michael Ballack i jego imiennik Essien.
Reasumując, Chelsea po wpadce z Romą powróci na dobre tory i wygra do zera, nie pozostawiając zludzeń osłabionemu Blackburn.

beau 1

beau

Forum VIP
Manchester City - Tottenham Hotspur over 2,5✅
Myślę podobnie jak Miko MU.Spotykają się drużyny dla, których gra w piłkę to skupianie się na ataku.The Citizens strzelają bardzo dużo bramek ale punktów nie przybywa.Po ostatnich 2 wyjazdowych porażkach do zera dziś Robinho i spółka zagrają przed własna publicznością.Na 5 spotkań na City of Manchester Stadium 5 razy padł remis.Tottenham ustabilizował formę i zdobył 7 pkt w 3 ostatnich meczach.Nowy trener zorganizował drużynę i od razu są tego efekty.Tottenham nigdy nie miał dobrej obrony i przyjście Rednknappa odrazy tego nie zmieni.Do składu Manchesteru City wraca Brazylijczyk Jo oraz rewelacja poprzedniego sezonu Benjani.W zespole Spurs problem ma Jenas a kontuzjowany jest do Santos.Sześć z siedmiu ostatnich spotkań ligowych między tymi zespołami kończyło się wynikiem overowym.Oba teamy należą do ekip grających szybko do przodu bez zbędnego czajenia się.Gospodarze mają bardzo słabą obronę.Większość piłkarza woli atakować niż bronić.Goście na pewno są lepsi taktycznie i to oni powinni być stroną przeważającą w tym spotkaniu.

Aston Villa - Middlesbrough FC X⛔
Nie grałbym dziś na gospodarzy.Zagrali bardzo słabo z WBA.W czwartek w pucharze UEFA wygrali dość szczęśliwie ze Slavią Praga tocząc wyrównany bój.Boro po porażce z Chelsea zaczęło zdobywać punkty.Drużyna Garetha Southgate&#39;a wygrała z Manchesterem City, zremisowała z WHU i Blackburn.Twardo grający i wybiegani goście tanio skóry nie sprzedadzą i powalczą z zagubioną ostattnio Aston Villą.Middlesbrough nie przegrało od 3 sezonów na Villa Park ale rzadko wygrywało dlatego stawiam tutaj na remis.

lukaszek69 0

lukaszek69

Użytkownik
Blackburn @ Chelsea Londyn Typ:2 @1.45 Unibet
Wynik: 0-2✅

Przed ta kolejka The Blues mieli tyle samo punktów co prowadzący The Reds. Jak wiadomo wczoraj podopieczni Beniteza pewnie pokonali West Bromw. 3-0.
Chelsea by nie stracic dystansu dzis bedzie musiała uporac sie na wyjeździe z Blackburn Rovers. Powinno byc o to łatwo, bowiem goispodarze bardzo kiepściutko radzą sobie na własnym stadionie gdzie zdobyli raptem 5 punktów. ZUpełnie inaczej wygląda sprawa w ekipie Scolariego , która na wyjazdach gra najlepszy futbol w lidze.
Kolejnym powodem dla którego warto postawić na wicemistrza Anglii jest fakt , że będzie chciał zamazać niemiłe wrażenie po porażce 3-1 z Roma w CL.
Jeszcze garść statystyk:
23/12-07 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:1
25/10-06 Carling Cup Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:2
27/08-06 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:2
02/05-06 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 1:0
02/02-05 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 0:1
01/02-04 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 2:3
11/09-02 Premier League Blackburn Rovers vs. Chelsea 2:3
Jak widać Chelsea radzi sobie dobrze z ekipą Blackburn , wg mnie dzis powinno byc podobnie
????

mozi 552

mozi

Użytkownik
Tak króciutko podsumowując kolejkę to jestem jednak w dobrym humorze bo choć zarobić wiele nie zdołałem to jednak jestem na minimalnym plusie. W sobotę wielki klasyk ManU - Arsenal stał na prawdę na bardzo wysokim poziomie choć wynik trochę (mnie) boli ... Najbardziej zawiodło mnie Hull które jednak wyżej ceniłem widać przeceniłem ich ... Aston Villa - Middlesbrough to miał byc mój podstawowy typ na niedziele ale po tym jak ktoś mi ten mecz odradził, odpuściłem i widac słusznie :]. No i dwa mecze na których dzisiaj najwięcej zarobiłem (tyle że po wczorajszej porażce trochę mi się to wyrównało) Chelsea i Tottenham bardzo pewnie weszły mi te dwa mecze z których całkowity kurs wyniósł prawie 5.00 ... No cóż kolejka bardzo ciekawa, a już od Wtorku 4 runda Carling Cup i wiele ciekawych spotkań takich jak chociażby: ManU - QPR, Arsenal - Wigan, Chelsea - Burnley i zdecydowanie najciekawiej zapowiadające się spotkanie - Tottenham - Liverpool ...

beau 1

beau

Forum VIP
Arsenal FC - Manchester United X2⛔ Dumny ze zwycięstwa ????
Wigan Athletic - Stoke City under 2,5✅
West Ham United - Everton FC 2 ✅
Hull City - Bolton Wanderers X⛔ było blisko
Blackburn Rovers - Chelsea FC 2✅
Manchester City - Tottenham Hotspur over 2,5✅
Aston Villa - Middlesbrough FC X⛔ ale niespodzianka przewidziana Mozi nie musisz dziękować :p
To była bardzo do typowania...przynajmniej dla mnie.Może inni powiedzą, ze przegrana Hull i Aston Villi to były niespodzianki ale prawie przewidziałem oba wyniki.Bolton wygrał 0-1 głównie dzięki świetnym interwencjom Jaaskelainen, który w niebywały sposób wyciągnął 2 strzały Geovanniego.Gospodarze byli stroną przeważającą ale nie potrafili umieścił piłki w bramce i ponieśli 3 porażkę z rzędu.Dla Boltonu była to 2 wygrana z rzędu i dopiero 3 w sezonie.W następnej kolejce Bolton podejmie The Reds i nie będzie im do śmiechu.
Stoke City w meczu z Wigan zagrało beznadziejnie.Oddali zaledwie 2 strzału i za 1 pkt mogą dziękować Sorensenowi i słabej postawie Koumasa i Heskeya.Ten drugi doznał kontuzji i opuścił boisko w 57 minucie.15 listopada beniaminek jedzie na Old Trafford i już można myśleć jak wysoko przegra.
Kibice na Upton Park przeżyli wielkie rozczarowanie.Osłabieni kadrowo gospodarze nie byli faworytem potyczki z Everton ale o dziwo pierwsi wyszli na prowadzenie kiedy w 63 minucie wyszli na prowadzenie.Większość spotkania do 83 minuty było bardzo nudne.Drużyny grały wolno i jedyne szanse stwarzali sobie gospodarze po rzutach rożnych.Na 7 minut przed końcem spotkania Louis Saha zaczął swój popis.Najpierw dogra świetnie piłkę do Lescotta ten głową umieścił ja w bramce.2 minuty później Saha cieszył się ze swojego 2 gola.W 87 minucie były napastnik ManU ustalił wynik na 1-3 dla gości.Była to 3 wygrana The Toffees z rzędu.Widać, że zespół Davida Moyesa wrócił na dobre tory i wraca na dobrą pozycję.Na razie są na 7 miejscu.Ciekawe kiedy WHU wyjdzie z kryzysu oraz jak długo Zola pozostanie trenerem.
Liverpool nie dał szans WBA.Zabłysną w końcu Keane, który strzelił gola nr 1 i nr 2 w tym sezonie Premier League.Goście mieli jedną dobrą szanse ale napastnik źle przyjął piłkę.Torres wrócił po kontuzji więc można się spodziewać coraz lepszej gry The Reds.
Sunderland przegrał dość pechowe z Portsmouth.Czarne koty prowadzi już od 3 minuty ale nie wykorzystali bardzo dobrych okazji i to się zemściło.Djibril Cisse przegrał 3 pojedynki z Davidem James a Richardson trafił w słupek.Pierwsze połowa należała w całości do gospodarzy.Po zmianie stron spaniałym strzałem z 30 metrów popisał się Belhadj i było 1-1.W 90 minucie po faulu na Glenie Johnsonie , Defoe wykorzystał rzut karny i Pompeys sprawili, że zespół Roya Keane;a przegrał 3 mecz z rzędu.Ten sezon dla Portsmouth nie zapowiada się za dobrze.
Hitem tej kolejki było spotkanie na Emirates Stadium.Zdziesiątkowany Arsenal wygrał zasłużenie 2-1 po golach Nasriego.Myślałem, że Rooney, Berbatov i Ronaldo będą groźniejsi ale zawiedli oni swoich kibiców.Arsenal grał bardzo mądrzę i było widać spokój w poczynaniach zawodników.Spotkanie mogło się podobać a kibice Manchesteru szczególnie powinni żałować sytuacji Ronaldo i Carricka.Mam nadzieję, że to zwycięstwo pozwoli wyjść z kryzysu drużynie Arsene Wengera.
W spotkaniu Tottenhamu z Manchesterem City zgodnie z planem padł over.Tottenham odniósł 3 zwycięstwo z rzędu i odrodził się jak Feniks z popiołu a wszystko dzięki Harremu...nie Potterowi:p.Spursi wygrali w pełni zasłużenie i wynik powinien być wyższy.Zobaczymy jak Tottenham poradzi sobie w Carling Cup.Zmierzą się z Liverpoolem, który pokonali tydzień temu 2-1.
Chelsea wygrała gładko 2-0 z Blackburn po dwóch trafieniach Anelki teraz samodzielnego króla strzelców ( 10 goli).Ince nie nadaje się na trenera takie jest moje zdanie.Wystawił osamotnionego Robertsa, który ani razu nie zagroził bramce Chelsea.Wymiar kary byłby wyższy gdyby nie świetne interwencje Robinsona.The Blues wrócili na fotel lidera i nadal nie stracili punktu na wyjeździe.Następny mecz grają z WBA.
Aston Villa przegrała co mnie nie dziwi.Widziałem, że mają ostatnio problemy.Znów o sobie znać dała katastrofalna gra w obronie.Najpierw Shorey nie przeciął proste dośrodkowania a potem Sidwell fatalnie podał do piłkarza Boro_Oba prezenty wykorzystał Sanli- lider zespołu Southgate&#39;a, którego powrót sprawił, że Middlesbrough znów zdobywa punkty i nie przegrywa spotkań.AV sięgnęła dna będąc w najpierw w bardzo dobrej formie.Ciężko typuje się ten zespół z tego powodu.
W ostatnim spotkaniu kolejki londyński Fulham pokonał 2-1 Sroki i podtrzymał serię 3 meczy bez przegranej na własnym stadionie.

szary 0

szary

Użytkownik
[16.00] Manchester City - Tottenham Hotspur 2.10 3.20 3.40
Manchester City - Tottenham X ⛔
Manchester City - Tottenham 1X ⛔
[17.00] Fulham FC - Newcastle United 2.30 3.20 3.00
Fulham - Newcastle X2 ⛔
Fulham - Newcastle X ⛔

[16.00]
Aston Villa - Middlesbrough FC 1.70 3.50 4.80
Aston Villa - Middlesbrough 1 ⛔
Aston Villa - Middlesbrough 1/1 ⛔

[14.30] Blackburn Rovers - Chelsea FC 6.50 3.80 1.50
Blackburn strzeli gola ⛔
I tradycyjnie po w miarę udanej sobocie przychodzi koszmarna niedziela. Nie daje więcej na tacę! :jezora:
Beau: Jak chcesz podsumowywać swoje typy w oddzielnym poście to napisz coś sensownego.

beau 1

beau

Forum VIP
Wyniki 12 kolejki
Arsenal FC - Manchester United 2-1
Wigan Athletic - Stoke City 0-0
Hull City - Bolton Wanderers 0-1
Sunderland AFC - Portsmouth FC 1-2
West Ham United - Everton FC 1-3
Liverpool FC - West Bromwich Albion 3-0
Blackburn Rovers - Chelsea FC 0-2
Aston Villa - Middlesbrough FC 1-2