18 lat kończe w Styczniu. Chciałbym odrazu po skończeniu tego wieku mieć egzamin, wiem że do egzaminu praktycznego jest potrzebny dowód osobisty(ale na niego będę musiał czekać miesiąc), czy można go zastąpić jakim innym dokumentem???
18 lat kończe w Styczniu. Chciałbym odrazu po skończeniu tego wieku mieć egzamin, wiem że do egzaminu praktycznego jest potrzebny dowód osobisty(ale na niego będę musiał czekać miesiąc), czy można go zastąpić jakim innym dokumentem???
u mnie w WORDzie można było przyjść z paszportem . nie wiem jak to jest u Ciebie . skontaktuj się ze swoim ośrodkiem egzaminacyjnym i zapytaj dla pewności ????
@Kamil, z tego co wiem, wniosek o dowód możesz złożyć wcześniej. Ok, 25 dni przed urodzinami. Po urodzinach będziesz już mógł odebrać dowodzik bo z reguły są one wcześniej wyrabiane niż 30 dni
na paszport mozna napewno
niektore osrodki do paszportu chca zaswiadczenie o zameldowaniu (w urzedzie miasta za 17 zł, najczesciej od reki) a czasem jakies potwierdzenie nr pesel bo z tego co wiem te niebieskie paszporty go nie maja.
na paszport mozna napewno
niektore osrodki do paszportu chca zaswiadczenie o zameldowaniu (w urzedzie miasta za 17 zł, najczesciej od reki) a czasem jakies potwierdzenie nr pesel bo z tego co wiem te niebieskie paszporty go nie maja.
Dokładnie - zaświadczenie o zameldowaniu - bez niego nie złożysz papierów o prawko, jeśli nie masz dowodu..
Ja wszedłem bez żadnego problemu na paszporcie - prawnie to jest dokument tak samo ważny, jak dowód, ale również słyszałem, że się czepiają - najczęściej, jeśli to kilku(nasto) letni paszport..
moj kumpel wpadl z paszportem w ktorym jego zdjecie bylo sprzed wielu lat i go nie dopuscili, zadzwonil do matki. Matka zrobila awanture i zaraz mial egzamin ????