>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Prawo jazdy - pytanie.

K 0

kamil6

Użytkownik
18 lat kończe w Styczniu. Chciałbym odrazu po skończeniu tego wieku mieć egzamin, wiem że do egzaminu praktycznego jest potrzebny dowód osobisty(ale na niego będę musiał czekać miesiąc), czy można go zastąpić jakim innym dokumentem???

unique- 32

unique-

Użytkownik
18 lat kończe w Styczniu. Chciałbym odrazu po skończeniu tego wieku mieć egzamin, wiem że do egzaminu praktycznego jest potrzebny dowód osobisty(ale na niego będę musiał czekać miesiąc), czy można go zastąpić jakim innym dokumentem???
u mnie w WORDzie można było przyjść z paszportem . nie wiem jak to jest u Ciebie . skontaktuj się ze swoim ośrodkiem egzaminacyjnym i zapytaj dla pewności ????

K 0

kamil6

Użytkownik
kolega właśnie mówił mi że jest opcja z paszportem, dzięki za pomoc, teraz bardziej się upewniłem, zapytam jeszcze w ośrodku :)

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
@Kamil, z tego co wiem, wniosek o dowód możesz złożyć wcześniej. Ok, 25 dni przed urodzinami. Po urodzinach będziesz już mógł odebrać dowodzik bo z reguły są one wcześniej wyrabiane niż 30 dni ;)

myniu666 0

myniu666

Użytkownik
Podanie o dowód mozesz złożyć najwczesniej w dniu 18 urodzin, złożysz wczesniej to dowód będzie na 5 lat, a tak na 10.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Podanie o dowód mozesz złożyć najwczesniej w dniu 18 urodzin, złożysz wczesniej to dowód będzie na 5 lat, a tak na 10.
Możliwe, nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd. Skoro jest tak jak mówisz, to tak pewnie jest ;)

S 11

support75

Użytkownik
na paszport mozna napewno
niektore osrodki do paszportu chca zaswiadczenie o zameldowaniu (w urzedzie miasta za 17 zł, najczesciej od reki) a czasem jakies potwierdzenie nr pesel bo z tego co wiem te niebieskie paszporty go nie maja.

sawas 27

sawas

Użytkownik
na paszport mozna napewno
niektore osrodki do paszportu chca zaswiadczenie o zameldowaniu (w urzedzie miasta za 17 zł, najczesciej od reki) a czasem jakies potwierdzenie nr pesel bo z tego co wiem te niebieskie paszporty go nie maja.
Dokładnie - zaświadczenie o zameldowaniu - bez niego nie złożysz papierów o prawko, jeśli nie masz dowodu..
Ja wszedłem bez żadnego problemu na paszporcie - prawnie to jest dokument tak samo ważny, jak dowód, ale również słyszałem, że się czepiają - najczęściej, jeśli to kilku(nasto) letni paszport..

roy. 187

roy.

Forum VIP
moj kumpel wpadl z paszportem w ktorym jego zdjecie bylo sprzed wielu lat i go nie dopuscili, zadzwonil do matki. Matka zrobila awanture i zaraz mial egzamin ;) ????

Do góry Bottom