>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Prawdopodobieństwo w grze live

D 0

ddd

Użytkownik
Witam, mam pytanie jak liczycie prawdopodobieństwo grając live, dajmy na to w Betfair, mogę oczywiście je policzyć z wystawianych przez graczy kursów, ale chcę poznać zasadę liczenia zmian prawdopodobieństwa w trakcie upływającego czasu. Oraz jak policzyć prawdopodobieństwo w trakcie meczu na to, że padnie gol w ciągu np. najbliższych 5 minut, korzystając z bieżących kursów, ewentualnie w inny sposób. Na przykład w 20 minucie pada gol jakie jest prawdopodobieństwo, że w ciągu 5 minut padnie następny gol.
Z góry dziękuję za pomoc.

dawio 0

dawio

Użytkownik
Obawiam się, że w sporcie matematyka i te rachunki prawdopodobieństwa mało dają. Jeżeli chcesz iść w tym kierunku to radzę spróbować Lotto czy coś takiego ;)
Sport ma to do siebie, że jest NIEPRZEWIDYWALNY i dosłownie WSZYSTKO może się zdarzyć i nie wyliczysz tego ;)

D 0

ddd

Użytkownik
Oczywiście patrząc na konkretny mecz jest on nieprzewidywalny, ale gdy spojrzy się globalnie na duże ilości meczy, całe sezony okazuje się ze statystyk, że wypadające wyniki są ilościowo bardzo zbliżone. Kiedy weźmiemy np. najprościej liczone prawdopodobieństwo z kursów stworzonych przez rynek na Betfair, to się okazuje że pokrywa się z rzeczywistością, przy dużych ilościach gier. Obliczone prawdopodobieństwo traktuje jako początek analizy w sporcie, dalej idą własne przemyślenia i doświadczenie. Jeżeli sport byłby tak nieprzewidywalny to Bukmacherzy, nawet przy swojej wyliczonej marży nie mogliby być pewni zysków, ponieważ konkurując ze sobą starają się marże zminimalizować, nie ma tu miejsca na błędy. Pewnie dawno doszli by do tego wniosku, że sportu jest nieprzewidywalny i nie zatrudniali by oddsmakerów. Osobiście gram tylko na Betfair, głównie na żywo stąd moje pytania. W lotto skazani jesteśmy na przegraną, żadna matematyka nie pomoże, pozostaje tylko fart.

T 0

tomasz-more

Użytkownik
najprościej liczone prawdopodobieństwo z kursów stworzonych przez rynek na Betfair, to się okazuje że pokrywa się z rzeczywistością, przy dużych ilościach gier.
To jest ocena prawdopodobieństa przez graczy, a nie prawdopodobieństwo, choć zazwyczaj jest dość dobra(zwłaszcza na rynku +200,000 e). Jak się da w podglądzie &quot;widok odwrotny&quot; to wyskakuje wyliczone % prawdopodobieństwo ????

Do góry Bottom