>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Posiadanie piłki i kontrola spotkania drogą do sukcesu

sopel145 19

sopel145

Użytkownik
Wstęp:
Witam, ostatnio poszukując systemu który przyniósłby mi długofalowe zyski przypomniały mi się słowa byłego trenera polskich orłów boskiego Leo Beenhakkera. Powiedział on wtedy &quot;Jeśli będziemy dłużej utrzymywać się przy piłce to będziemy bliżsi wygranej od naszego rywala.&quot;. Pomyślałem wtedy, że coś w tym jest i zacząłem testować ten system. W weekend poprzedzający mecze reprezentacyjne uzyskałem dobre zyski. W sobotę trafiłem 7 na 11 meczy, a w niedzielę 6 na 10. Uśrednione kursy tych spotkań wyniosły ponad 1.70 i stawiając 20zł na każdy mecz przez weekend zarobiłem ponad 90zł.

Jak to wygląda w teorii?:

Oczywiście zespół na który stawiamy nie może być tylko lepszy w posiadaniu piłki od naszego rywala. Musi mieć też lepszy bilans domowy od wyjazdowego przeciwnika, w przypadku gdy gra u siebie lub bilans wyjazdowy od domowego przeciwnika w przypadku gdy gra na wyjeździe. Gdy już wybraliśmy odpowiednie mecze, analizujemy je pod kątem uśrednionego posiadania piłki każdej z 2 drużyn w ostatnich 5 meczach oraz stosunek oddanych strzałów do strzałów przeciwnika w ostatnich 5 meczach.
Jak to wygląda w praktyce?:
Przedstawię to na przykładzie dzisiejszych 2 meczów.
Avellino - Modena
50 = Śr posiadanie piłki w ostatnich 5 meczach = 49
13/11 = Śr ilość strzałów oddanych przez zespół/przeciwnika = 10/11
Varese - Catania
42 = Śr posiadanie piłki w ostatnich 5 meczach = 48
5/15 = Śr ilość strzałów oddanych przez zespół/przeciwnika = 10/12​
Wynik: Z pośród tych 2 spotkań lepszym typem będzie te drugie, gdzie stawiamy na Catanie, bo współczynnik plusowy wynosi 14, a w przypadku Avellino 4.
PS. Jeśli ktoś nie będzie wiedział jak liczyć ten współczynnik to na [PW] wszystko wyjaśnię.
Podsumowanie:
Myślę, że granie tym systemem nie spowoduję, że codziennie będziemy na plusie ale będzie więcej dni gdzie będziemy czerpać zysk niż będziemy stratni. Najlepiej rozpisać sobie jak najwięcej meczów i postawić na te zespoły, które mają najlepszy współczynnik na plusie. Wiem, że niektóre drużyny mają stosunkowo małe posiadanie piłki tak jak Crystal Palace a dobrze radzą sobie w swoich ligach. Co do tego systemu to gramy kursy powyżej 1,5. Najlepiej jeśli współczynnik plusowy na gospodarza jest w okolicach 10 lub powyżej a na zespół wyjazdowy 15 na plusie. Jeśli chcecie typować Barcę i Bayern to tylko w spotkaniach na szczycie ????
Fajnie by było, gdyby ten system dawał 60% skuteczności przy takich kursach w długim okresie.

Jeśli macie jakieś zastrzeżenia do tego systemu bądź pytani to piszcie śmiało. W piłce nożnej siedzę długo, w bukmacherce mniej ale przyjmę wszelką krytykę.

Grając tym systemem umieszczam swoje typy. Znajdziecie je pod tym linkiem. Dopiero dzisiaj zacząłem, na razie 100% skuteczności na 3 typy - http://forum.bukmacherskie.com/f35/pilkarskie-typy-od-sopelka-120289.html

A 498

addam44

Użytkownik
Gdy już wybraliśmy odpowiednie mecze, analizujemy je pod kątem uśrednionego posiadania piłki każdej z 2 drużyn w ostatnich 5 meczach oraz stosunek oddanych strzałów do strzałów przeciwnika w ostatnich 5 meczach.
Hej.
Analizujemy;5 ostatnich meczy u siebie lub na wyjezdzie czy 5 ostatnich meczy jak leci?
Bo jesli 5 meczy tylko u siebie lub na wyjezdzie to oznacza ze czasem analizujemy ponad 2 miesiace? ???? a sporo w tym czasie w kazdej druzynie sie dzieje.

sopel145 19

sopel145

Użytkownik
Hej.
Analizujemy;5 ostatnich meczy u siebie lub na wyjezdzie czy 5 ostatnich meczy jak leci?
Bo jesli 5 meczy tylko u siebie lub na wyjezdzie to oznacza ze czasem analizujemy ponad 2 miesiace? ???? a sporo w tym czasie w kazdej druzynie sie dzieje.
Nie, analizujemy 5 ostatnich meczy ogólnie jeśli chodzi oczywiście o posiadanie piłki i stosunek strzałów.
O Legnica ???? - Moje rejony ????

A 498

addam44

Użytkownik
Z tym posiadaniem pilki to rozmaicie bywa i bardzo czesto sa to mylace statystyki.Jakze czesto jest tak ze nawet faworyt strzela gola na poczatku a potem wieksza czesc meczu pilke posiada dog-bije glowa w mur-rzadko cos z tego bywa ale...statystyka nabita.
A juz zupelnie inna rzecz to metodologia liczenia tego posiadania pilki.W linkach ktore podeslal edi8 tez o tym wspominaja.

Bo Dln.Slask piekny jest;)

sopel145 19

sopel145

Użytkownik
Z tym posiadaniem pilki to rozmaicie bywa i bardzo czesto sa to mylace statystyki.Jakze czesto jest tak ze nawet faworyt strzela gola na poczatku a potem wieksza czesc meczu pilke posiada dog-bije glowa w mur-rzadko cos z tego bywa ale...statystyka nabita.
A juz zupelnie inna rzecz to metodologia liczenia tego posiadania pilki.W linkach ktore podeslal edi8 tez o tym wspominaja.
Bo Dln.Slask piekny jest;)
Fakt, nie każdy zespół grający dłużej piłką potrafi to wykorzystać. Często takie zespoły narażone są też na kontre. Mimo wszystko trzymam się reguł i na razie jestem na sporym plusie ????

A 498

addam44

Użytkownik
A z jakiej strony korzystasz ustalajac procent posiadania pilki i ilosci strzalow?
Bo np.zagrales Florentina-Sampdoria a wg.soccerway.com to trzymajac sie Twoich zalozen ;to srednie z ost.pieciu meczy;
...................posiadanie pilki.........ilosc strzalow
Florentina............52.6%................10.4
Sampdoria............47.2%.................8.8
Czyli taka przewaga Florentiny spowodowala ze postawiles na nia?Bo ostatnio forma podobna a i w tabeli sasiaduja(2pkt roznicy).

sopel145 19

sopel145

Użytkownik
A z jakiej strony korzystasz ustalajac procent posiadania pilki i ilosci strzalow?
Bo np.zagrales Florentina-Sampdoria a wg.soccerway.com to trzymajac sie Twoich zalozen ;to srednie z ost.pieciu meczy;
...................posiadanie pilki.........ilosc strzalow
Florentina............52.6%................10.4
Sampdoria............47.2%.................8.8
Czyli taka przewaga Florentiny spowodowala ze postawiles na nia?Bo ostatnio forma podobna a i w tabeli sasiaduja(2pkt roznicy).
Korzystałem z livesports. I ja obliczam stosunek strzałów zespół/przeciwnik w ost 5 meczach a nie tylko strzały oddane przez dany zespół.

G 5

gregry608

Użytkownik
Witam,
Mam kilka pytań odnośnie systemu/sposobu gry.
1. Śr ilość strzałów oddanych przez zespół/przeciwnika
Hmm, strzały ? Nie patrzymy na ilość zdobytych goli w ostatnich meczach interesują nas tylko strzały ?
2. Jak liczyć ten współczynnik ? :smile:
Życzę powodzenie w typach tym sposobem ;-) Widzę dzisiaj dobry dzień - tylko Tottenham strasznie mnie załamał. :cool:
Pozdrawiam :grin:

sopel145 19

sopel145

Użytkownik
OMG. Jak się rozpisałem odpowiadając tobie na pytanie to wyskoczyło mi, że mój post musi być zaakceptowany przez moderatora ;S

A 498

addam44

Użytkownik
Poki co wyniki imponujace:spokodfhgfh:
Choc lepiej by to wygladalo gdybym napisal to besposrednio pod nimi,ale nie wiem czy pozwalasz pisac w watku z typami.
Niemniej na livesports to masz statystyki wylacznie dla najwazniejszych lig,przez co masz mniejszy wybor meczy.Chyba ze mniejsze ligi celowo pomijasz-moze to miec uzasadnienie bo statystki ktore Cie interesuja moga byc mniej dokladne.

sopel145 19

sopel145

Użytkownik
Poki co wyniki imponujace:spokodfhgfh:
Choc lepiej by to wygladalo gdybym napisal to besposrednio pod nimi,ale nie wiem czy pozwalasz pisac w watku z typami.
Niemniej na livesport to masz statystyki wylacznie dla najwazniejszych lig,przez co masz mniejszy wybor meczy.Chyba ze mniejsze ligi celowo pomijasz-moze to miec uzasadnienie bo statystki ktore Cie interesuja moga byc mniej dokladne.
Zastanawiałem się nad kilkoma mniejszymi ligami, ale livesports właśnie udostępnia statystyki tylko dla tych najważniejszych lig. Jeśli masz jakieś wiarygodne strony ze statystykami meczowymi to fajnie by było jakbyś się ze mną podzielił. Nie mam nic przeciwko jak na jakiś czas w moim wątku z typami coś napiszesz ????

A 498

addam44

Użytkownik
Ja najczesciej korzystam z soccerway.U nich sa statystyki nawet dla IV ligi angielskiej czego na livesports prozno szukac;
www.soccerway.com/matches/2015/04/03/england/league-two/luton-fc/exeter-city-fc/1707801/
Co do wiarygodnosci ...Problem nie w wiarygodnosci,ale w metodologii mierzenia czasu posiadania pilki-tak wynika z lektury linkow ktore zamiescil wyzej edi8.
W sumie jesli tak dobrze Ci idzie to trzymaj sie livesports.Tym bardziej ze jednak o meczach najwazniejszych lig jest wiecej info niz tych&#39;&#39;zasciankowych&#39;&#39; ???? bo przeciez jak sie dowiesz o pewnych zlych rzeczach w druzynie ktora spelnia Twoje kryteria to ja pominiesz w typowaniu,a o takie info w przypadku np.II ligi tureckiej ciezko ????
Niemniej zauwaz ze soccerway ma przewagi.Np.mozna latwo oddzielic mecze ligowe od pucharowych,towarzyskich ktore moga Cie nie interesowac.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sopel145 19

sopel145

Użytkownik
Ja najczesciej korzystam z soccerway.U nich sa statystyki nawet dla IV ligi angielskiej czego na livesports prozno szukac;
www.soccerway.com/matches/2015/04/03/england/league-two/luton-fc/exeter-city-fc/1707801/
Co do wiarygodnosci ...Problem nie w wiarygodnosci,ale w metodologii mierzenia czasu posiadania pilki-tak wynika z lektury linkow ktore zamiescil wyzej edi8.
W sumie jesli tak dobrze Ci idzie to trzymaj sie livesports.Tym bardziej ze jednak o meczach najwazniejszych lig jest wiecej info niz tych&#39;&#39;zasciankowych&#39;&#39; ???? bo przeciez jak sie dowiesz o pewnych zlych rzeczach w druzynie ktora spelnia Twoje kryteria to ja pominiesz w typowaniu,a o takie info w przypadku np.II ligi tureckiej ciezko ????
Niemniej zauwaz ze soccerway ma przewagi.Np.mozna latwo oddzielic mecze ligowe od pucharowych,towarzyskich ktore moga Cie nie interesowac.
No właśnie zastanawiałem się nad tymi statystykami na Soccerway dotyczącymi posiadania piłki. Różnią się dość od tych z livesports. Ale zawsze jest mieć dobrą alternatywę także dzięki śliczne.

Do góry Bottom