>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pomocprzy obliczeniach

T 0

tczesiek

Użytkownik
Hej, mam taki problem główkuje nad wzorem, który by mi wyliczał ile muszę tak naprawdę postawić, żeby pokryć wcześniejsze straty i zarobić udział. Nie wiem czemu ciągle mam z tym problem, może dla jasności wyjaśnię krok po kroku jak to ma wygląda.
Mamy trzy parametry:
Suma Strat (SS)- czyli ile straciliśmy w poprzednich zakładach.
Kurs - czyli nasz przelicznik u buka np. 1,7
Stawka - czyli tyle ile zazwyczaj stawiamy
No i teraz tak, załóżmy, że gramy progresją 2x ale doszliśmy do progu kiedy chcemy poprostu żeby się kasa zwróciła z małym zyskiem. Mało tego nasze wybrane spotkania mają często różny kurs od 1,25 do 2,6. Załóżmy, że jest to 5 poziom kiedy poniosłem porażkę i na szóstym chcę się odkuć. Jeżeli moja stawka to 5zł to:
na 1 progu straciłem 5zł
na 2 progu 10zł
na 3 - 20
na 4 - 40
na 5 - 80
w sumie to 155zł
Ile powinien postawić, przy np kursie 1,45, aby stawka się zwróciła, a dodatkowo do tego zarobie te 5zł! (czyli stawę)
Główkuje nad wzorem i ciągle coś mi nie wychodzi, na razie doszedłem do:
(SS+stawka)/kurs
Niestety wtedy wychodzę na zero, co jest zrozumiałe. Niestety jak się pobawię wysokością kursu, lub sumą strat (,ale przedtem muszę potęgować nawias do 1,18, czyli (ss+stawka)^1,18/kurs) to albo wychodzi na to, że za dużo postawiłem (zaryzykowałem więcej niż powinienem), albo za mało.
Jakieś sugestie?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Cześć.

Naszą stawkę obliczamy ze wzoru:

I etap: stawka=zysk jaki chcemy osiągnąć/(kurs-1)

Kolejne etapy: stawka=(suma stawek z poprzednich etapów+ zakładany zysk)/(kurs-1)

Do góry Bottom