Witam, dziś w szkole biegaliśmy na 60 m. Mam 18 lat i moj wynik to 7,80. Sam sądze ze to dobry wynik a wy?
Chodzi mi trening ma masę nóg(ud i łydek). Znacie jakies?
To nie jest dobry wynik, choć nie jest z Tobą tragicznie. Trening na masę nóg?? Nie wolno rozwijać jednej partii ciała, gdy chcesz się rozwinąć musisz pracować nad całym, z wyszczególnieniem danej partii. Super mocne, zbudowane i rozwinięte nogi mają sztangiści. Skonslutuj się z specjalistą i on Cie pokieruje co i jak. Ehh pewnie Ty chcesz sam troszkę potrenować, w domku a ja Ci doradzam coś takiego... No cóż, ja za rok będe zdawał egzaminy sprawnościowe i chcę osiągnąc takie wyniki:
1000 m - poniżej 2,50
50 m - poniżej 6,8
podciaganie na drążku do wyprostowanyc rąk - powyżej 24
W tym momencie nie jestem w stanie osiągnąc tych wyników. Czasu mam 14 miesięcy i zaczynam ciężką pracę za niedługo. Chcę skonslutować się ze znajomym dobrym trenerem i być może z dietetykiem. Znam swoje ciało i wiem, że te wyniki mogę osiągnąć. Ostatnio zaniedbałem swoją kondycję, ale za to rozwinęła mi się budowa górna część.
Tak na koniec, zachęcam wszystkich aby dbać o swoje ciało i jego kondyncje, sam się troszkę zaniedbałem przez ostatnie czasy ale nadrobie to z nadwiązką!