>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pomoc w treningu

ponio 0

ponio

Użytkownik
Witam, dziś w szkole biegaliśmy na 60 m. Mam 18 lat i moj wynik to 7,80. Sam sądze ze to dobry wynik a wy?

A do rzeczy. Chodzi mi trening ma masę nóg(ud i łydek). Znacie jakies?
WIem ze to nie forum o tych sprawach ale bukmacherka to też sport!:-D

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Olo ma rację ;) Poza tym to oczywiście jazda na rowerze, najlepiej po jakiś wzniesieniach. Co do treningów to można w sieci znaleźc takie informacje, ja sam mam wydrukowany rozpis takiego treningu (przepisałbym go i Tobie wysłał ale niestety czasu to mam tyle żeby tylko sobie przejrzec forum - chyba że po połowie maja ;) )

A i jeszcze jedno: jakbyś mógł przebiec na 100m i podac swój czas (bo na 60 to się przeważnie max do końca gimnazjum biega )

olo 2,4K

olo

Użytkownik
w necie jest taki trening na skoczność gdzieś, taki pod koszykówkę, nie pamiętam jak się nazywał, ponoć dobry, sam nie robiłem więc nie wiem
i wchodzi w nogi dobrze

majkello 0

majkello

Użytkownik
przysiadyze sztanga na plecach, wspiecia na palcach z obciazeniem... dużo ćwiczen jest ale pierwsza i podstawowa spr to dieta bez tego nic Ci nie urosnie;)

ponio 0

ponio

Użytkownik
Olo ma rację ;) Poza tym to oczywiście jazda na rowerze, najlepiej po jakiś wzniesieniach. Co do treningów to można w sieci znaleźc takie informacje, ja sam mam wydrukowany rozpis takiego treningu (przepisałbym go i Tobie wysłał ale niestety czasu to mam tyle żeby tylko sobie przejrzec forum - chyba że po połowie maja ;) )

A i jeszcze jedno: jakbyś mógł przebiec na 100m i podac swój czas (bo na 60 to się przeważnie max do końca gimnazjum biega )
No co ty, u mnie w 2 klasie liceum na 60 biegamy a na 100m nie;]

na 100 nie biegałem tak żeby czas mierzyć ale podam jak się przebiegnę.

Zreszto sa nawet rekordy biegu na 60m i to jest czas bodaję 6,35 to jak zejde jescze ponizej 1,5 sek bo rekord:] troche marzen;]
na rowerze tez czesto jeżdze teraz . Poszukam w necie treningów ale teraz to LM. dzieki i narka

k.@.m.i.l 0

[email protected]

Użytkownik
Zapisz się na siłownie, a jak chcesz biegać to przede wszystkim biegaj.
Wynik 7,80 muszę się rozczarować nie jest oczarowujący.
Najprostsze ćwiczenie na mięśnie uda to uda. Na łydki - stajesz opierając się o ścianę i stajesz na palce - w górę i w dół. Chodzi o równomierne napięcia.
Kolega wyżej również ma rację, dieta jest bardzo ważna, nie chodzi tutaj o specjalistyczną dietę ale raczej zdrowsze odżywianie.
Jednak mimo to polecam siłownie. To już jest odpowiedni wiek aby się trochę &quot;rozwinąć&quot;. Nie radzę zapisać się do siłowni gdzie są jedynie sztangi, a do profesjonalnego klubu gdzie będzie się tobą opiekował instruktor.

P 0

pavlinho

Gość
Ja biegam codziennie 30-45 minut. Poprawia skoczność (siatkówka) no i czasy na jakiś dystanasach. Zadne siłownie, po prostu biegaj regularnie.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
ja bym bieg czasem zamieniał na rower xD
ale i tak najbardziej polecam góry, i można ze znajomymi wyjechać i popatrzeć bo ładnie i przy okazji w nogi wchodzi

ucubucu 9

ucubucu

Użytkownik
wbijaj na sfd.pl tutaj nie pytaj bo teksty w stylu jazda rowerem Ci najlepiej wejdzie mnie rozpie..... przedewszystkim siła i dynamika, sprinterzy oprócz treningów na bierzni robią 3 treningi siłowniowe siła-wytrzymalosc-dynamika cos takiego nie pamietam dokładnie na sfd masz odpowiedni dział i tam poszukaj

majkello 0

majkello

Użytkownik
Bieganiem zrobisz mase haha ???? W 1 poście wyraznie pisze że chłopak chce mase a nie rzezbe czy wytrzymałość... Tylko ćwiczenia siłowe odpowiednio dobrane dadza Ci mase. I dieta czyli czynnik najważniejszy;)

A 2

areklipno

Użytkownik
Moim zdaniem powinieneś zaczać właśnie od biegania, roweru itp Dopiero po jakimś czasie (okolo 2-3 miesiecy) siłownia, diety itp (oczywiscie wszystko już wtedy połączone)

S 0

spike90

Użytkownik
No niestety według mnie to słaby wynik.
Ja w wieku 16 lat miałem taki jak ty (bez bloczków) - dużo ogólnie w piłke gram, ale przy******ch ud to nie posiadam.

Ale do rzeczy:
- podobno rower źle działa na ścięgna sprintera.
- biega na 11 piętro po schodach - naprawde chyba nigdzie się tak nie zmęczysz (co 2- 3 schodki)
- do tego białko i inne suplementy.
- dobrze by było poprawić motoryke ciała - przykłądowo gra w piłkę

revil 0

revil

Użytkownik
Mam pytanko co za palanty proponują gościowi rower?
Kolarstwo skraca mięśnie nóg, co w bieganiu wcale nie pomaga. Nie znacie się to nie doradzajcie. A najlepiej to udać się do trenera i pogadać z nim na żywo. On sam Cię oceni i powie Ci co masz robić oraz jaką dietę stosować.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Witam, dziś w szkole biegaliśmy na 60 m. Mam 18 lat i moj wynik to 7,80. Sam sądze ze to dobry wynik a wy?

Chodzi mi trening ma masę nóg(ud i łydek). Znacie jakies?
To nie jest dobry wynik, choć nie jest z Tobą tragicznie. Trening na masę nóg?? Nie wolno rozwijać jednej partii ciała, gdy chcesz się rozwinąć musisz pracować nad całym, z wyszczególnieniem danej partii. Super mocne, zbudowane i rozwinięte nogi mają sztangiści. Skonslutuj się z specjalistą i on Cie pokieruje co i jak. Ehh pewnie Ty chcesz sam troszkę potrenować, w domku a ja Ci doradzam coś takiego... No cóż, ja za rok będe zdawał egzaminy sprawnościowe i chcę osiągnąc takie wyniki:

1000 m - poniżej 2,50
50 m - poniżej 6,8
podciaganie na drążku do wyprostowanyc rąk - powyżej 24

W tym momencie nie jestem w stanie osiągnąc tych wyników. Czasu mam 14 miesięcy i zaczynam ciężką pracę za niedługo. Chcę skonslutować się ze znajomym dobrym trenerem i być może z dietetykiem. Znam swoje ciało i wiem, że te wyniki mogę osiągnąć. Ostatnio zaniedbałem swoją kondycję, ale za to rozwinęła mi się budowa górna część.

Tak na koniec, zachęcam wszystkich aby dbać o swoje ciało i jego kondyncje, sam się troszkę zaniedbałem przez ostatnie czasy ale nadrobie to z nadwiązką!

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
- biega na 11 piętro po schodach - naprawde chyba nigdzie się tak nie zmęczysz (co 2- 3 schodki)
to ćwiczenie bardziej dla średniaka, bo ćwiczysz wytrzymałość. Sprinter siłe i szybkość musi ćwiczyć. Nogi to nie wszystko, ręce również bardzo są ważne, ponadto brzuch też lepiej ćwiczyć gdyż cały czas jest napiety.

Do góry Bottom