Koledzy podali tu swoje przemyslenia , wiec i ja sie podziele.Otoz bedzie tu sporo kontrowersji, gdyz moja pierwsza mysla bylo ze....Unia leszno nie zdobedzie Mistrzostwa, chociaz tu jestem troszke na ta chwile wstrzemiezliwy.Nie chce umniejszac ich doskonalych wynikow w przeciagu ostatnich 3-ch lat- zdobywali tytuly calkowicie zasluzenie, podkreslam - calkowicie zasluzenie !!!! Jest tylko male ale...byli piekielnie mocni , niemniej rywale nie zrobili nic , albo prawie nic by im w tym przeszkodzic.Czesto myslalem ze przeciwnicy przegrywali juz przed meczem.Teraz sytuacja sie zmieni, bowiem wszyscy maja dosc dominacji Unii na zasadzie bij Mistrza! Bywalo ze wygrywali wszedzie(procz Gorzowa i bodajze Grudziadza), wiec morale bylo wysokie.Teraz mysle to sie zmieni i przytrafia sie porazki , a wiec zacznie sie nerwowka i moze nawet jakies kwasy w ekipie(ktos bedzie niezadowolony z roli rezerwowego.Dochodzi tez kwestia przeskoku Smektaly w wiek seniora- to fantastyczny zawodnik ale ...teraz presja bedzie znacznie wieksza i uwazam ze nie w kazdym meczu musi jej podolac.Rywale przegrupowali szyki i teraz podejma walke, nie tak jak ostatnio , gdy kazda ekipa miala swoje problemy i czesto przegrywali przed meczem.No zobaczymy jak to wyjdzie.Teraz moja bomba! Uwazam ze czarnym koniem rozgrywek zostanie........GKM GRUDZIADZ!!! Ta ekipa ma juz wszystko by wlaczyc sie do walki nawet o tytul!!! Wysmienita i wyrownana para seniorow, kapitalna 5.Ktos powie, nia maja juniorow, moze i tak ale...uwazam ze po kilku latach juniorow , nastanie czas ...seniorow.Juz nie beda tak o wyniku meczu decydowac mlodziezowcy.Teraz szanse mlodych sie wyrownaly ale tez poziom sie obnizyl wiec bedz zdobywac pkt tylko na sobie a nie tak jak do tej pory na sobie i seniorach rywali, wiec cala role powinni przejac starsie zawodnicy(pewnie beda wyjatki, ale to sporadycznie)Dodam tylko ze Grudziadz w ub.sezonie byl juz jedna noga w P.OFF, ale na wlasne zyczenie z nich wysiadl.Teraz wzmocnieni Pedersenem, powinni sie tam zameldowac.Procz Unii , GKM, Czestochowy, widze w 4 jeszcze Gorzow., chociaz Z.Gora potencjalem zblizona, to jednak obstawiam na Gorzow.Przyznaje duze to ryzyko ale mysle ze sukces Bartka napedzi dobra koniunkture, kasa plynie od sponsorow a to najwazniejszy czynnik dla morale zawodnikow.Teraz napisze o najwiekszym moim rozczarowaniu a jest/byl nim K.Kasprzak.Moja anegdota sprzed kilku dobrych lat.Otoz delikatnie sobie drinkowwalem i po kazdym razie ....widzialem K.K coraz wyzej w GP. heheh stanelo na tym ze na innym forum napisalem ze Kasprzak w przeciagu 4-ch lat zostanie...Mistrzem Swiata! Po latach z tego sie smieje, ale z drugiej strony, gdyby nie o jeden za duzo- trafilbym w 10.Jak wiemy Krzysztof byl swego czasu 2-gim rajderem globu.Jeszcze jedna ciekawostka z nim zwiazana.Otoz moim idolem byl swego czasu J.Crump i pamietam mecz w anglii(chyba Belle Vue-Poole)Krzysiek mojego idola zrobil jak chcial, ostro ale ok, po biegu Crump miaL pretensje , doszlo do przepychanek , ale moj idol nie mial racji Kasper byl lepszy i tyle.Pisze o tym , bo zal jak taki gosc ma wszystko w swoich rekach , ma talent i nie potrafi z tego korzystac.Licze wiec ze to sie zmieni, ze sukces Bartka go zmotywuje i znowu bedzie fascynowal swoja jazda- papiery nadal ma nawet (po awansie) na pierwsza 5 GP.Jeszcze moze dwa zdania o Lublinie.Niby paka jest, w dodatku wzmocniona Zagarem, ale chyba nie bedzie szalu.To tylko moja mysl , ale uwazam ze w ub roku pojechali na 120% swoich mozliwosci, rywale juz poznali ich tor i tak sobie mysle ze kolorowo nie bedzie, niemniej chyba bezpiecznie, bo Rybnik do spadku - nie widze dla nich zadnych szans, nie ta ekipa , nie ten level.Najwieksza zagwostke mam z Z.Gora, nie wiem co pokaze.Wszystko zalezy od Pepe.Jesli wroci do formy, beda walczyc o 4 , jesli nie...walka z Rybnikem.To wszystko bardziej intuicja, a jak bedzie - czas pokaze.Pozdrawiam .CDN