>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - RPA 12.10.2012, Warszawa

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Dużo ostatnio mówi się o wyborach w PZPN, a przez to w cieniu stanął produkt docelowy, ci którzy grają w narodowych barwach. Ciężar gatunkowy tego meczu jest duży, cztery dni później gramy z Anglią i to w jakich nastrojach nasi przystąpią do tego spotkania będzie kluczowe w tym jak zagrają z Anglikami. Miejmy tylko nadzieję, że to nie jest próba nadmuchania kolejnej bańki... egzotyczny rywal, łatwo, przyjemnie dla okaz zagrają, wygrają, a 16 października przegramy, pęknie wspomniana bańka. Przeglądając skład RPA, nie widzę
potencjału na Polskę, no ale zobaczymy.

Zapraszam do dyskusji.

raiders 164

raiders

Użytkownik
Nie wiem po jaką cholerę ten mecz gramy ... zapewne zobowiązania sponsorskie i inne pierdoły nakazują rozgrywać taki egzotyk przed tak ważnym meczem z Angolami .
No ale cóż jak grają to zapewne dadzą zarobić .... nasi . BO ja osobiście nie widzę jak wygrywamy z RPA ... jak my męczymy się z Mołdawią ,Estonią z Czarnogórę worek szczęścia ... to co tu mówić o takim egzotycznym rywalu .Nie widzę spinki na ten mecz żadnej , nie sądzę aby nasze &quot; orły &quot; podeszły do tego ambitnie ....( no ale nasi do mało których meczy podchodzą ambitnie ) za duże ryzyko urazu itp itd .
Osobiście widzi mi się na to spotkanie underek nawet 1,5 ,X2 ,2HC+0,5 i czyste 2 .
Ale poczekam aż bet365 wystawi kursy na ten egzotyk i w tedy zaktualizuję post i podam konkretne bety z kursami .
Nie zdziwię się jak wyjdziemy na ten mecz ligową 11 ????​

k42a 112

k42a

Użytkownik
Wy naprawdę uważacie ekipę RPA za egzotykę?!
Znaczy nie neguję tego, że to raczej Polska jest faworytem tego meczu (tym bardziej, że mają go grać na Narodowym), ale reprezentacja która dwa lata temu organizowała mundial, na którym co prawda nie wyszła z grupy, ale pokazał się dobrze na pewno nie będzie rywalem łatwiejszym niż chociażby Czarnogóra.
Ale z drugiej strony będzie to tylko spotkanie towarzyskie więc boję się trochę o nastawienie do tego meczu gości. O gospodarzach nie ma co wspominać - jak już wcześniej pisałem mecz na Narodowym, kilka dni po nim bardzo ważne starcie z Anglią - warto byłoby nabrać pewności siebie przed takim meczem. Chociaż, tak jak pisałem, nadal będzie to mecz towarzyski. A takich naprawdę nie powinno się obstawiać. Jak na moje to Fornalik nie wystawi całkiem pierwszego składu, kilka rotacji pewnych także na pewno NO BET.

bsk 184

bsk

Użytkownik
Z tego co czytałem mecz ten nie jest na rękę reprezentacji RPA ani na rękę reprezentacji Polski. Fornalik nawet podobno jakieś awantury urządzał, żeby tego meczu nie było, co jak na jego usposobienie jest faktem znaczącym. Wybiegną pewnie dwie rezerwowe 11 i cholera wie co z tego wyjdzie.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Z moich afrykańskich źródeł wiem, że RPA ma nowego trenera od niedawna. On od początku był przeciwny spotkaniu z reprezentacją Polski (o meczu zdecydowano zanim go wybrano). Nie chce jechać pół swiata, żeby zagrać sparing, do tego nie jesteśmy jakąś drużyną z najwyższej półki. Wolałby przygotowywać się z zespołem u siebie z ekipami ze swojego kontynentu, tym bardziej, że mają gdzie grać, bo stadiony nowoczesne. Trener podobno bardzo dobry jak na warunki afrykańskie, po próbie z czarnoskórym szkoleniowcem wrócili do białych twarzy ???? Większość reprezentantów to gracze rodzimej ligi ale jak na warunki afrykańskie to poziom tamtejszych rozgrywek jest dość wysoki.

Z tego co czytałem mecz ten nie jest na rękę reprezentacji RPA ani na rękę reprezentacji Polski. Fornalik nawet podobno jakieś awantury urządzał, żeby tego meczu nie było, co jak na jego usposobienie jest faktem znaczącym. Wybiegną pewnie dwie rezerwowe 11 i cholera wie co z tego wyjdzie.
Z tego co ja wiem to Fornalikowi nie bardzo pasowało grać w Bydgoszczy. Dwa mecze w Warszawie to dla niego była o wiele lepsza opcja i tak się stało.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Informacja ze strony South African Football Association
Kadra na mecz z Polską.
GOALKEEPERS:
1. Itumeleng KHUNE Kaizer Chiefs FC (SA)
2. Wayne SANDILANDS Mamelodi Sundowns FC (SA)
3. Moeneeb JOSEPHS Orlando Pirates FC (SA)
DEFENDERS:
4. Bevan FRANSMAN Supersport United FC (SA)
5. Thabo NTHETHE Bloemfontein Celtics (SA)
6. Siyabonga SANGWENI Orlando Pirates FC (SA)
7. Eric MATHOHO Kaizer Chiefs FC (SA)
8. Punch MASENAMELA Mamelodi Sundowns FC (SA)
9. Luvhengo MUNGOMENI Moroka Swallows FC (SA)
10. Bongani KHUMALO PAOK Thessaloniki (Greece)
11. Ricardo NUNES MSK Zilina (Slovakia)
MIDFIELDERS:
12. Oupa MANYISA Orlando Pirates FC (SA)
13. Reneilwe LETSHOLONYANE Kaizer Chiefs FC (SA)
14. Siphiwe TSHABALALA Kaizer Chiefs FC (SA)
15. Sifiso MYENI Orlando Pirates FC (SA)
16. George LEBESE Kaizer Chiefs FC (SA)
17. Teko MODISE Mamelodi Sundowns FC (SA)
18. Delron BUCKLEY Maritzburg United FC (SA)
19. Katlego MASHEGO Free State Stars FC (SA)
20. May MAHLANGU Helsingborg (Sweden)
21. Kagisho DIKGACOI Crystal Palace (England)
22. Dean FURMAN Oldham Athletic (England)
STRIKERS:

23. Lerato CHABANGU Moroka Swallows FC (SA)
24. Bernard PARKER Kaizer Chiefs FC (SA)
25. Dino NDLOVU Maccabi Haifa (Israel)
26. Tokelo RANTIE Malmo FF (Sweden)

bsk 184

bsk

Użytkownik
Z tego co ja wiem to Fornalikowi nie bardzo pasowało grać w Bydgoszczy. Dwa mecze w Warszawie to dla niego była o wiele lepsza opcja i tak się stało.
Po pierwsze tak się stało nie za jego decyzją, a decyzją wojewody, po drugie zaaranżował to jeszcze Lato za Smudy, z racji jakiś zobowiązań sponsorskich tak jak piszecie.
Jak dla mnie to znakomity pojedynek pierwszych w historii dwóch gospodarzy Mistrzostw Europy i Świata, którzy dostali najłatwiejsze grupy i z nich nie wyszli, którego to pojedynku obie ekipy nie chcą grać. Panowie, tu naprawdę może paść cokolwiek.

Otrzymane punkty reputacji: +3
bender7 91

bender7

Użytkownik
&quot;Łukasz Skorupski i Adam Danch z Górnika Zabrze, Jakub Wawrzyniak i Marek Saganowski z Legii Warszawa, Arkadiusz Piech z Ruchu Chorzów, Paweł Wszołek z Polonii Warszawa i Waldemar Sobota ze Śląska Wrocław. Ci piłkarze Ekstraklasy otrzymali od Waldemara Fornalika powołania na październikowe mecze z RPA (12.10) i Anglią (16.10)&quot;
Źródło: sports.pl
Mogę się zgodzić ze wszystkimi powołaniami oprócz jednego. Za co dostał powołanie Łukasz Skorupski? Za mecz z Rosją U-21 czy może Górnik - Legia w ostatnim czasie? W tych spotkaniach jego gra i ewidentne błędy zdecydowały o wynikach. Nie rozumiem tej decyzji Fornalika...

tubul 20

tubul

Użytkownik
powołania super, oprócz jednego - Skorupskiego, j/w.
już mógł wziąć Janukiewicza zamiast na rezerwową go ciskać, a Skorupskiego do pierwszej. bez sensu to powołanie, ale reszta bardzo dobra i jest nadzieja, że w końcu normalny selekcjoner, a nie bęcwał

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Przy obecnych bramkarzach Skorupski powinien dostać szansę ale dużo wcześniej a nie teraz przy babolach ... nie piszcie że Janukiewicz miał dostać powołanie nie róbmy z tego kadry Dyzmy każdy amator ma dostać szansę ??
Nareszcie powołanie Dancha chociaż niestety nie liczę na jego grę od pierwszych minut niestety zagraniczny szrot ma lepsze poparcie .
Niestety dalej powołany szrot typu Mierzejewski czy Obraniak nie wiadomo po co znów będziemy grać w 10 od początku meczu .

tubul 20

tubul

Użytkownik
Przy obecnych bramkarzach Skorupski powinien dostać szansę ale dużo wcześniej a nie teraz przy babolach ... nie piszcie że Janukiewicz miał dostać powołanie nie róbmy z tego kadry Dyzmy każdy amator ma dostać szansę ??
Nareszcie powołanie Dancha chociaż niestety nie liczę na jego grę od pierwszych minut niestety zagraniczny szrot ma lepsze poparcie .
Niestety dalej powołany szrot typu Mierzejewski czy Obraniak nie wiadomo po co znów będziemy grać w 10 od początku meczu .
a widziałeś co bronił Janukiewicz?
jak wg. Ciebie Danch ma szansę grać to czemu nie Janukiewicz? ta sama półka, piłkarze wyróżniający się w PL lidze

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
a widziałeś co bronił Janukiewicz?
jak wg. Ciebie Danch ma szansę grać to czemu nie Janukiewicz? ta sama półka, piłkarze wyróżniający się w PL lidze
Sorry, ale bramkarzy rzadko w kadrze mamy średnich albo wyróżniających tylko bardzo dobrych ... Janukiewicz owszem dobrze broni ,ale to nie jest poziom reprezentacji .

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Nie rozumiem o co ta cała dyskusja nt Skorupskiego skoro on i tak oba mecze obejrzy z trybun, tyle tylko, że będzie miał możliwość trenowania z pierwszą drużyną i jej poznania.

Nie widzę wklejonego całego składu naszej kadry na ten mecz, więc pozwolę sobie to zrobić dla przejrzystości:

Bramkarze:
Tomasz Kuszczak (Brighton &amp; Hove Albion FC) 10/0
Łukasz Skorupski (Górnik Zabrze) 0/0
Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven) 10/0

Obrońcy:
Adam Danch (Górnik Zabrze) 1/0
Kamil Glik (Torino Calcio) 13/1
Marcin Komorowski (Terek Grozny) 6/0
Damien Perquis (Real Betis Balompie) 11/1
Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909 Dortmund) 30/0
Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht) 54/2
Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) 29/1
Grzegorz Wojtkowiak (TSV 1860 Monachium) 19/0

Pomocnicy:
Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909 Dortmund) 57/12
Ariel Borysiuk (1.FC Kaiserslautern) 6/0
Kamil Grosicki (Sivasspor) 16/0
Grzegorz Krychowiak (Stade de Reims) 3/0
Adrian Mierzejewski (Trabzonspor) 28/2
Ludovic Obraniak (FC Girondins de Bordeaux) 27/5
Eugen Polanski (1.FSV Mainz 05) 14/0
Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław) 2/1
Paweł Wszołek (Polonia Warszawa) 0/0

Napastnicy:
Robert Lewandowski (BV Borussia 1909 Dortmund) 48/15
Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów) 2/0
Marek Saganowski (Legia Warszawa) 34/5
Artur Sobiech (Hannover 96) 7/1

Lista rezerwowa:
Radosław Janukiewicz (Pogoń Szczecin)
Adam Kokoszka (Polonia Warszawa)
Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin)
Rafał Murawski (Lech Poznań)
Sebastian Mila (Śląsk Wrocław)
Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze)

Najbardziej cieszy, że Murawski załapał się jedynie do listy rezerwowej. Mam nadzieję, że zagra wreszcie od początku Krychowiak, który zbiera dobre recenzje we francuskiej lidze, zamiast Borysiuka. Oprócz tego nie widzę jakiś większych niespodzianek. Na pewno będzie to mecz podporządkowany przymiarkom na Anglików. Może będą jakieś niespodzianki w wyjściowym ustawienu ale jakoś nie nastawiałbym się na rewolucję wobec tego, co widzieliśmy w ostatnich spotkaniach.

tubul 20

tubul

Użytkownik
Sorry, ale bramkarzy rzadko w kadrze mamy średnich albo wyróżniających tylko bardzo dobrych ... Janukiewicz owszem dobrze broni ,ale to nie jest poziom reprezentacji .
no wporządku, no w takim razie Skorupski też nie jest jeszcze na poziomie repry i tyle, tylko oto mi chodzi
pozdro

bael 0

bael

Użytkownik
Patrząc na przedstawione składy obu reprezentacji, mimo wszystko skłaniałbym się ku drużynie RPA. Odnoszę wrażenie, że nasi piłkarze będą oszczędzać się przed spotkaniem z Anglią. Skład również może być eksperymentalny. Wiadomo, każdy kij ma dwa końce i zmiennicy mogą zagrać dobry mecz, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Dla mnie nieporozumieniem jest obecność w kadrze Skorupskiego. Jeśli to on zagości dla próby między słupkami bramki w tym spotkaniu, to faworyta ciężko wskazać nie będzie.

troglak 312

troglak

Użytkownik
Arkadiusz Milik otrzymał powołanie do reprezentacji Polski na mecze z RPA i Anglią - poinformował Górnik Zabrze na swojej oficjalnej stronie internetowej. W kadrze zastąpił nominowanego wcześniej Marka Saganowskiego z Legii, który przechodzi badania w związku z problemami z sercem.
by Interia.pl
Jestem ciekawy, czy z RPA Fornalik ponownie skusi się na zagranie 2 napastnikami. W tym wypadku zagrałby Lewandowski z Sobiechem, a z rezerwy właśnie Milik mógłby się pokazać.

W 606

wanderlei

Użytkownik
by Interia.pl
Jestem ciekawy, czy z RPA Fornalik ponownie skusi się na zagranie 2 napastnikami. W tym wypadku zagrałby Lewandowski z Sobiechem, a z rezerwy właśnie Milik mógłby się pokazać.
Kuba Kosecki też został dołączony do reprezentacji ????
I tak dostaniemy baty od Angoli więc na miejscu Fornalika wypuścił bym młodych głodnych może coś by ugrali ambicją bo u tych starszych to zero ambicji a umiejętności nie wiele większe niż u tych młodych albo i gorsze ...

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Czy byłby kuba czy nie , NIE MAMY SZANS Z ANGLIĄ!!!!
Środka obrony dalej nie ma , skrzydeł obecnie również brak do tego są powoływani zawodnicy bez formy oraz ci którzy nie grają w klubach ... lepiej dać szansę młodym może coś ugrają .
Kuszczak - Piszczek Danch Glik Wawrzyniak - Polanski Krychowiak - Grosicki Sobota Obraniak(Kosecki) - Lewandowski

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom