Skład naszej kadry na dzisiejszy mecz jest słabszy niż zwykle, gdy gramy zawodnikami z ligi polskiej. W przerwie zimowej z
Ekstraklasy odeszli: Peszko, Grosicki, bracia Brożkowie. Poza tym nie ma bardzo ważnych dla kadry zawodników z Polonii: Mierzejewskiego, Sadloka, i Sobiecha, którzy grywają w podstawowym składzie kadry (zwłaszcza dwóch pierwszych) oraz Jodłowca, który prawdopodobnie też wyszedłby dziś w podstawowej jedenastce. Nie ma również Małeckiego i Iwańskiego, a Bandrowski doznał kontuzji. Mamy za to drużynę złożoną z zawodników, z których większość zagra ze sobą pierwszy raz. Przez kilka dni nie da się stworzyć dobrze grającej drużyny. Spodziewam się więc jeszcze gorszej gry naszej reprezentacji niż w dotychczasowych meczach krajowym składem.
Mołdawia jest jedną ze słabszych europejskich reprezentacji, ale amatorami na pewno nie są i w piłkę grać potrafią. Większość zawodników występuje w klubach zagranicznych, głownie w Rosji, Ukrainie, Rumunii... W eliminacjach do Euro 2012 pokonali u Finlandię i San Marino po 2:0 oraz minimalnie przegrali z Węgrami 1:2 i z Holandią 0:1. Wyniki te sugerują, że nie jest to łatwy przeciwnik. W przeciwieństwie do naszej reprezentacji, Mołdawia zagra w najsilniejszym zestawieniu, czyli możemy się spodziewać, że zawodnicy będą się świetnie rozumieć na boisku a ich gra będzie poukładana. Myślę, że mecz będzie wyrównany z lekkim wskazaniem na Mołdawię. Ja zagrałem rano X2 po kursie 2.20 w Betway. Teraz kursy na Mołdawię trochę spadły, a najwyższy aktualnie oferuje chyba Betway.
Polska - Mołdawia
Typ: Mołdawia lub remis
Kurs: 2.05
Bukmacher: Betway