>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Polska - Meksyk 02.09.2011 (Pepsi Arena)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

4 dni przed starciem z Niemcami naszą kadrę czeka inne , bardzo trudne zadanie. Otóż, na Pepsi Arenę do Warszawy przyjedzie reprezentacja Meksyku. Meksyk to bardzo trudny rywal , wysoko kwalifikowany i zwycięzca ostatniego Złotego Pucharu CONCACAF gdzie w finale w świetnym stylu ograli USA.
Tak więc w 4 dni czekają nas 2 bardzo ciężkie mecze i w żadnym z nich nie jesteśmy faworytem. Kursy wg bwin.

Kursy póki co takie bo aby bwin ma w ofercie ten mecz. Nie długo pewnie pojawią się u innych.
A i dodam od razu listę powołanych grających po za granicami kraju.
Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Grzegorz Sandomierski (KRC Genk), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven)
Obrońcy: Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AC Torino)
Pomocnicy: Ludovic Obraniak (Lille OSC), Adam Matuszczyk (FC Koeln)
Sławomir Peszko (FC Koeln), Eugen Polanski (FSV Mainz), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor)
Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor)
Zachęcam do dyskusji ;)

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Polska - Meksyk
Kadra Meksyku.
Bramkarze: Guillermo Ochoa (AC Ajaccio, Francja), Alfredo Talavera (Deportivo Toluca FC).
Obrońcy: Efraín Juárez (Real Zaragoza CD, Hiszpania), Sergio Pérez (CF Monterrey), Rafael Márquez (New York Red Bulls, USA), Francisco Rodríguez (VfB Stuttgart 1893, Niemcy), Héctor Moreno (RCD Espanyol, Hiszpania), Edgar Dueñas (Deportivo Toluca FC), Carlos Salcido (Club Tigres de la UANL).
Pomocnicy: Adrián Aldrete (CA Monarcas Morelia), Gerardo Torrado (CDSyC Cruz Azul), Israel Castro (CDSyC Cruz Azul), Jesús Molina (CF América), Jesús Zavala (CF Monterrey), Pablo Barrera (West Ham United FC, Anglia), Christian Bermúdez (CF Atlante), Andrés Guardado (RC Deportivo de La Coruña, Hiszpania), Efraín Velarde (Club Universidad Nacional AC), Zinha (Deportivo Toluca FC).
Napastnicy: Giovani dos Santos (Tottenham Hotspur FC, Anglia), Javier Hernández (Manchester United FC, Anglia), Aldo de Nigris (CF Monterrey), Oribe Peralta (Club Santos Laguna).

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik

Trener Franciszek Smuda powołał do reprezentacji Marcina Wasilewskiego. Ten doświadczony obrońca występujący w Anderlechcie zastąpi kontuzjowanego Łukasza Brozia. Wasilewski jest dwukrotnym mistrzem Belgii w barwach Anderlechtu i ma za sobą poważna kontuzję. Dzi mnie te powołanie skoro Franc upierał się że budeje drózynę na ME 2012 i eliminacje MŚ 2014. Oj plącze się Pan Panie Franc w zeznaniach. ???? ????

luque 3,6K

luque

Użytkownik
dosc wysoki kurs na meksyk myslalem ze bedzie cos kolo 1,8
jak wszyscy wiemy Meksyk to nie byle jaki zespol a mloda i waleczna druzyna ktora no moze i wyeliminowalaby argentyne z MS2010 gdyby nie ten spalony.
A polacy no niby graja lepiej , maja dobra pomoc (kuba,mierzej,ludovic,.....)
ale obrona to juz inna bajka - brak srodkowych obroncow a do tego nie mamy naszych najlepszych bocznych - Piszczek/Boenisch.
Ten mecz moze byc podobny do meczu Polski z Francja gdzie nasi reprezentanci walczyli lecz ostatecznie przegrali z duzo lepszym rywalem.
W kadrze Meksyku sa ci o ktorych opiera sie gra wiec: Dos Santos , Chicarito , Guardado ....widze ze brak Carlosa Veli ale to nie jest jakies zbyt duze oslabienie.
moje typy na mecz:
- Meksyk DNB (1,72)
- Meksyk X2 do polowy ~1,3
- Meksyk strzeli
- under 1,5 do polowy

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Polacy potrafią spiąć tyłki na mecz z dobrym rywalem (pod warunkiem, że nie jast to Hiszpania), natomiast przeciwnicy traktują nas jak zespół &quot;ezgotyczny&quot; dlatego szansa na korzystny wynik, czyli minimalna porażka, a nawet remis jest spora!

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Polska - Meksyk

W kolejnym meczu przygotowawczym do mistrzostw Europy Polska reprezetacja zagra z Mekykiem.Spotkanie odbędze się na stadionie Legii w Warszawie.Meksyk to jedna z moich ulubionych reprezentacji piłkarskich.Grają dobry ofensywny futbol co na pewno sprawi że przy Łazienkowskiej zobaczymy ciekawe widowisko.Kadra Smudy można by powiedzieć że robi malutkie kroczki do przodu.Zapewne &quot;nasze&quot; chłopaki dadzą z siebie wszystko i będą chcieli zaprezentować się jak najlepiej na tle zawsze groźnego Meksyku.Wydaje mi się że zobaczymy dobry mecz okraszony kilkoma bramkami bowiem w obu ekipach mamy zawodników którzy potrafią zadbać o zdobycze bramkowe.Nie podejmuję się w tym meczu typowania 1x2 ale wydaje mi się że over 1,5 powinien zostać spokojnie pokryty.

Moje typy : over 1,5 1,35
over 2,5 2,15
BTS 1,91

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Eugen Polański z powodu kontuzji a dokładnie lewego kolana i mięśni lewej łydki opuścił zgrupowanie naszej Reprezentacji. Czyli &quot;przyszywany&quot; Polak nie zagra w meczach z Meksykiem i Niemcami. Czyżby strach przed grą z krajem gdzie się wychował.

ice29 251

ice29

Użytkownik
Nasza obrona jak zwykle wygląda niepewnie, brakuje dobrych bocznych obrońców. Dodatkowo wypadło 2 podstawowych defensywnych pomocników. Siła ofensywna Meksyku wygląda imponująco: DosSantos, Chicharito, Guardado nie powinni mieć problemów ze stworzeniem i wykorzystaniem kilku okazji w tym meczu. Bardzo podoba mi się typ:
Meksyk over 1.5 @ 2.42 w tobet

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Polacy potrafią spiąć tyłki na mecz z dobrym rywalem (pod warunkiem, że nie jast to Hiszpania), natomiast przeciwnicy traktują nas jak zespół &quot;ezgotyczny&quot; dlatego szansa na korzystny wynik, czyli minimalna porażka, a nawet remis jest spora!
my nie jako też traktujemy ich jako egzotyczny. wystarczy spoytać kogoś wymień kilku pilkarzy z ekipy Meksyku i jest Dos Santos , Hernandez Marquez i dalej standardowe yyyyyyyy.
Patrząc na powołanych , kilka tam nazwisk z EU klubów jest , ale nie wiem jaki sens mają mecze z Meksykiem WKS i nnymi nie Europejskimi reprezentacjami ?
Ogranizujemy Mundial czy MŚ. Takie mecze jak Niemcy , Hiszpania , Francja czy Wlochy. Do taki powinien dążyć PZPN , grać z najlepszymi i uczyć się od najlepszych.
Dobrze że w tym roku w Lidze Mistrzów kilku Polaków zagra + do tego 2 druzyny w LE , i to nie na ławce. Musi to zaprocentować w kadrze.

maui 83

maui

Użytkownik
Nasza obrona jak zwykle wygląda niepewnie, brakuje dobrych bocznych obrońców. Dodatkowo wypadło 2 podstawowych defensywnych pomocników. Siła ofensywna Meksyku wygląda imponująco: DosSantos, Chicharito, Guardado nie powinni mieć problemów ze stworzeniem i wykorzystaniem kilku okazji w tym meczu. Bardzo podoba mi się typ:
Meksyk over 1.5 @ 2.42 w tobet
Decydując się na taki typ uważam, że lepiej zagrać czysto na Meksyk po pięknym 2.60 w Tobet. Jeśli Meksyk ma strzelić co najmniej 2 gole to zapewne wygra ten mecz... nie chcę mi się wierzyć aby nasi strzelili więcej niż 1 brameczkę. Gruzja dostała tylko jedynaka a Meksyk ma dostać więcej? Nie sądzę.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Po pierwsze to mecz meczowi nie równy.Po drugie widzę ,że każdy się zachwyca Dos Santosem i Hernándezem a Meksyk to nie tylko oni mają świetnych zawodników ze swojej ligi jak Peralta 6 meczy 4 bramki, De Nigris też jest dobrym zawodnikiem , Sergio Pérez obrońca bramkostrzelny już ma 2 bramki na koncie w tym sezonie.Jest Carlos Salcido doświadczony obrońca ,który już ma nie całą setkę meczy w rep Meksyku.Christian Bermúdez bramkostrzelny pomocnik a jednocześnie może grać jako napastnik w tym sezonie 7 meczy 3 bramki ,Zinha już 35letni zawodnik rozegrał 347 meczy w lidze doświadczenie straszne ,w rep Meksyku będzie to jego 50 występ.Ogólnie pomoc to zawodnicy poniżej 25 lat ,technicznie świetnie wyszkoleni ,szybcy ,dobry strzał z dystansu.Opisałem tak mniej więcej tych lepszych z ligi.Tutaj Meksyk bronić się nie przyjedzie over w całym spotkaniu nie źle wygląda .Nie ma co patrzeć na Copa America z wiadomych względów ,lepiej zobaczyć wcześniejsze mecze Meksyku .To nie jest słaby zespół potrafili zremisować z Hiszpanami ,pokonać Włochów ,Francję.Przegrywali z Anglią ,Holandią,Argentyną ale w każdym z tych spotkań coś strzelali.Ofensywa wygląda bardzo ciekawie tutaj nie ma sensu wymieniać 2 ,3 zawodników najbardziej znanych tam każdy nie wziął się bez powodu ,to jest solidna drużyna

zfnp 15

zfnp

Użytkownik
Nie chcę się chwalić ale ... Od pewnego czasu na mecze polaków udaje mi się wytypować zdarzenia z kursem Over 2. Na mecze naszych orłów nielotów daje wtedy właśnie to jedno zdarzenie na kupon i powiem ze idzie zarobić. W poprzednim meczu z Gruzinami miałem Polska 1/1 i Plus. Z Norwegią też to miałem 9 (1/1) ( 5.25 ???? )
W tym meczu czuję że nie wygramy. I na ten mecz najlepszą z najlepszych opcji jest Meksyk strzeli więcej niż 1 bramkę. Kurs myślę w granicach 2.30 - 2.50 będzie dostępny. Swoje przeczucia mogę też idealnie podeprzeć analizą. Polska obrona jest ... słaba. W meczu z Gruzią widzieliśmy jak to wygląda. Duża liczba sytuacji podbramkowych i tylko Wojtek nas uratował. Ale chyba każdy sobie zdaje sprawę z tego że nie zawsze nas będzie bramkarz ratował ... oj nie zawsze. Napastnik typu Dos Santos czy Hernándezto nie takie ogórki jak Ci napadziory nic nie warte z Gruzji. A i jeszcze jedno. Coś mi się wydaje że mało jest spotkań w której Polska nie traci gola w 2 meczach pod rząd. Ja zagram któreś z tych 3 zdarzeń :
Meksyk 2.50
Meksyk DNB 1.70 - 1.80
Meksyk over 1.5 2.30 - 2.50

koczek11 524

koczek11

Użytkownik
Damian Perquis jest już polskim obywatelem. O przyznaniu 27-letniemu obrońcy polskiego obywatelstwa za pośrednictwem portalu Twitter poinformował Sławomir Nowak, sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta. Perquis przebywa już na zgrupowaniu reprezentacji, która w Warszawie przygotowuje się do meczów towarzyskich z Meksykiem i Niemcami.
Z Meksykiem pewnie go nie zobaczymy ale z Niemcami mysle ze jest duza szansa na debiut.
W tym meczu nie wystapi natomiast Peszko, ktory narzeka na bol kolana.

Niedlugo bydzie wiecej pilkarzy poczodzenia polskiego niz rodzimych zawodnikow.Mysle ze w spotkaniu z Meksykiem nasi sie spreza i przynajmniej zremisuja ,ale niebedzie napewno latwo.jezeli czodzi o euro to moze niebedzie tak zle jak pokazuja obecne wyniki i przynajmniej wyjdziemy z grupy przy korzystnym losowaniu.powolanie Perkinsa i Wasilewskiego to jest bladzenie Smudy po Omacku,przeciesz powinien miec juz jakis skrystalizowany sklad

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Niedlugo bydzie wiecej pilkarzy poczodzenia polskiego niz rodzimych zawodnikow.Mysle ze w spotkaniu z Meksykiem nasi sie spreza i przynajmniej zremisuja ,ale niebedzie napewno latwo.jezeli czodzi o euro to moze niebedzie tak zle jak pokazuja obecne wyniki i przynajmniej wyjdziemy z grupy przy korzystnym losowaniu.powolanie Perkinsa i Wasilewskiego to jest bladzenie Smudy po Omacku,przeciesz powinien miec juz jakis skrystalizowany sklad
Jak Smuda nie potrafi się wysłowić a ty od niego oczekujesz że będzie mieć gotowy skład . Miał nie powoływać zawodników grzejących ławy - powołuje , miał nie powoływać szrotu typu Polański - powołuje ... niestety człowiek bez honoru poczekamy na Euro trzy razy baty i zmiana trenera na normalnego .

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Polska vs Meksyk
Typ - obie drużyny strzelą bramkę
Bukmacher - Betgun
Kurs Betgun - 1,78

Rzadko zdarza się, żeby prowadzone przez Smudę zespoły nie strzelały bramek. Gry ofensywnej akurat nie można odmówić naszemu selekcjonerowi. Paradoksalnie Polska lepiej prezentuje się grając z silniejszymi zespołami. Mamy wtedy okazję do gry z kontry a w tym elemencie potrafimy naprawdę stwarzać ciekawe akcje. Co do drużyny Meksyku to wszyscy doskonale wiemy jak mocną kadrą w tej chwili dysponują. Meksykanie rzadko grają w Europie i napewno będą chcieli udowodnić, że na obcym terenie również potrafią zagrać ładny ofensywny futbol. Myślę, że oba zespoły strzelą dziś co najmniej po jednej bramce a mecz będzie naprawdę ciekawy.
Kadra Polski na mecze z Meksykiem i Niemcami:
bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Grzegorz Sandomierski (KRC Genk), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven);
obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AC Torino), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Jakub Warzyniak (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela);
pomocnicy: Ludovic Obraniak (Lille OSC), Adam Matuszczyk, Sławomir Peszko (obaj FC Koeln), Eugen Polanski (FSV Mainz 05) Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań);
napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor), Patryk Małecki (Wisła Kraków).

Kadra Meksyku na mecze z Polską i Chile:
Bramkarze: Guillermo Ochoa (AC Ajaccio), Alfredo Talavera (Toluca);
Obrońcy: Efrain Juarez (Real Saragossa), Sergio Perez (CF Monterrey), Rafael Marquez (New York Red Bulls), Francisco Rodriguez (VfB Stuttgart), Hector Moreno (Espanyol Barcelona), Edgar Duenas (Toluca), Carlos Salcido (Tigres UANL), Jesus Molina (America Meksyk);
Pomocnicy: Adrian Aldrete (CA Monarcas Morelia), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Cruz Azul), Jesus Zavala (CF Monterrey), Pablo Barrera (West Ham United), Christian Bermudez (CF Atlante), Andres Guardado (Deportivo la Coruna), Efrain Velarde (UNAM Meksyk), Antonio Naelson Zinha (Toluca);
Napastnicy: Giovani dos Santos (Tottenham Hotspur), Javier Hernandez (Manchester United), Aldo de Nigris (CF Monterrey), Oribe Peralta (Santos Laguna).

Otrzymane punkty reputacji: +6
lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
Moje typy na dziś:
(mogę sobie pozwolić po WGP w siatce i postawić na nożną, choć nie lubię przez remisy) ;)
Wenezuela - Argentyna (2) kurs 1.33
Polska - Meksyk (2) kurs 2.30
Kurs łączony: 3.06
Stawka: 106,80zł
Potencjalna wygrana: 326,81zł
Bez urazy dla patriotów, ale w zakładach nie ma miejsca na &quot;jestem sercem za naszymi&quot;. Nasza kadra w połowie kontuzjowana, w ostatnim czasie zlepiona innymi zawodnikami nie jest przygotowana by wygrać z kimś takim jak Meksyk! Argentyna nie ma kłopotów kadrowych jako takich na chwilę obecną i gra jak zwykle dobrą piłkę, nie spodziewam się niespodzianki by nie wygrali z Wenezuelą. Moim zdaniem warto taki kupon postawić, dobre kursy daje betsafe na te mecze :] Spodziewałam się na meksyk około 1,70 ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Może i ja kilka zdań dodam od siebie :] Zdaje sobie sprawę, że teraz już na kilka miesięcy przed Euro atmosfera wokół kadry jest gorąca, wszyscy oczekują dobrych wyników, dobrej formy itp. Lecz dziś Polska reprezentacja niestety nie spełnia tych oczekiwań, chociaż z formą nie jest aż tak tragicznie i myślę, że widać progres chociaż duża w tym zasługa zagranicznych klubów. Faworytem są Meksykanie, ale Polaków jeszcze bym nie skreślał. Prawda jest tak, że meksykańscy zawodnicy nie będą mieli motywacji żeby z Polską wysoko wygrać, Ci co będą za półtora tygodnia grać w euro-pucharach (dos Santos i Hernández) będą bardzo uważać na kontuzję bo pewnie zapoznali się z listą polskich nazwisk, a klub z BL pojawi się przy kilku zawodnikach co dla kogoś kto nie jest temacie zwiastuje silnych, twardych, wytrzymałych piłkarzy wiec dla tych dwóch panów, których wymieniłem ryzyko kontuzji nie wchodzi w grę. Reszta Meksykanów z tego co widzę to piłkarze podobnie do tych z Argentyny która z nami grała. Drużyna Meksyku według mnie nie jest taka straszna, pewnie pod względem technicznym będą nas znacznie przewyższać, ale trzeba wziąć pod uwagę, że może to być typowy mecz pod publikę, raczej na wygraną naszych bym nie liczył, ale remis według mnie wchodzi w grę, dlatego ode mnie DNB na Meksyk.

Polska - Meksyk (Zakład bez remisu) Typ:2 Kurs:1,75 Tobet

zwirek365 13

zwirek365

Użytkownik
A mój typ na dziś jest następujący: Javier Hernandez strzeli gola po kursie 2,25. ✅✅✅ elegancko ????

Jeśli nie on to kto w drużynie meksyku ma strzelić gola( no jest jeszcze dos Santos-ale wg mnie prawdopodobieństwo tego jest mniejsze), a z tym że to meksyk ma większe szanse na zwycięstwo jak widzę zgadzają się wszyscy-a nawet jeśli nasi zagrają świetnie i wygrają-na co liczę-typ i tak ma szansę wejścia ???? . Myślę, że przy takim kursie typ jest warty grania szczególnie, że mamy kiepską obronę-a dziś jest ona jeszcze gorsza niż normalnie.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Jak Smuda nie potrafi się wysłowić a ty od niego oczekujesz że będzie mieć gotowy skład . Miał nie powoływać zawodników grzejących ławy - powołuje , miał nie powoływać szrotu typu Polański - powołuje ... niestety człowiek bez honoru poczekamy na Euro trzy razy baty i zmiana trenera na normalnego .
Nareszcie znalazłeś kolesia na swoim poziomie ???? zdolnego jedynie do zbędnego zrzędzenia i narzekania.
Kadra Smudy odnieisie sukces i zowu schowasz głowę w piach jak po sukcesie Legii.Stary odpuść wszyscy wiedza że nie masz zielonego pojecia o piłce nożnej.Proponuję Ci zacząć grać w bierki ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom