>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - Litwa [mecz towarzyski, poniedziałek 06.06.2016 r. godz 18:00]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

POLSKA - LITWA

Za nami pierwszy z testów przed Euro, Polska przegrała 1:2 z Holandią w Gdańsku. Biało- czerwoni sprawili póki co słabe wrażenie, ale trzeba pamiętać, że to jedynie test mecz przed imprezą docelową.
Jak myślicie, czy był to po prostu etap przygotowań, z którego wyciągną wnioski? Jak to wpłynie na mecz z Litwą, w Krakowie?

Zapraszam do dyskusji ;)

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Na początek może trochę o wczorajszym meczu. Moim zdaniem zagraliśmy przynajmniej o pół tempa wolniej niż zwykle. Mam nadzieję, że jest to związane z mocniejszymi treningami w ostatnim czasie i na tym tle Holendrzy szykujący się do wakacji wyglądali po prostu korzystniej. Jeśli zagramy podobnie z Litwą to będę się martwił, że będzie to, co w ostatnich latach jest dla nas normą, czyli zajechanie przed turniejem. Obecnie jednak myślę, że i tak zagraliśmy nieźle.
Co do personaliów to od razu mi wpadła w oko zależność - brak Krychowiaka=musi być Jodłowiec. Ogólnie myślę, że Krychowiak jest najważniejszym ogniwem tej reprezentacji. Mączyński jako defensywny się nie nadaje, bo w ogóle nie ogarniał wczoraj krycia i przesuwania w obronie. Na plus, że potrafi przyłożyć z dystansu. Cionek to wielka zagadka, co on tu robi. Jak dla mnie bardzo elektryczny i tęsknie za Wawrzyniakiem, który jednak zawsze swój poziom trzyma ???? Jędrzejczyk nieźle ale widać, że bardziej pasuje mu prawa strona. Mam nadzieję, że z Litwą zagra w obronie duet Glik-Salamon, bo coś nie mam zaufania do Pazdana.
Z przodu to nikt jakoś nie zachwycił, nikt też poniżej jakiegoś poziomu nie zagrał. Zieliński mógłby wreszcie błysnąć, bo tych spotkań na swoim poziomie to w reprezentacji jak na lekarstwo. Nie rozumiem też decyzji o wyborze Stępińskiego zamiast Sobiecha ale to już mniej ważne.
Co do Litwy to nie są to wirtuozi futbolu, nasi też powinni motorycznie wyglądać już lepiej. Do tego to ostatni mecz przed wyjazdem więc kibicom i trenerowi warto się pokazać, tym bardziej że pewnie trochę roszad będzie. Wbijaliśmy Czechom, Islandii czy Finlandii po 3 i więcej bramek więc myślę, że i tu trochę goli padnie. Dla rywali to po prostu ostatni mecz przed wakacjami.
Polska - Litwa over 2,5 1,86 Unibet ⛔

K 0

-kulfon-

Użytkownik
Generalnie widać było, że brakowało zaangażowania i pomysłu na akcje ofensywne. W pierwszej fazie meczu było sporo twardej gry, ale z czasem ona znikła i każdy unikał ostrych wejść by przypadkiem nie złapać kontuzji. Z Litwą nawet przy podobnej postawie taka gra da nam pewnie 2-3 bramkową wygraną więc ten mecz i tak nic nam nie powie w kontekście Euro!

Ciężko wskazać plusy wczorajszego meczu. Chyba tylko to, że obyło się bez kontuzji.

Na minus na pewno można zaliczyć grę w obronie. Nie przypominam sobie tak słabej gry Glika i Pazdana w ostatnich spotkaniach kadry. Jeden przewracał się co chwilę a drugi fatalnie obliczał stykowe sytuacje. Gdyby Holender się przewrócił przy tym ciągnięciu za koszulkę to sędzia powinien już w 1 połowie wywalić Pazdana z boiska. Drugi ważny aspekt fatalna gra skrzydłowych. Błaszczykowski przez 45 minut dosłownie nie zrobił nic. Grosik zagrał niemal całe spotkanie też bez większego pożytku i wypracowanych sytuacji.

Gorzej już być nie może więc głowa do góry. Niemcy też zebrali bęcki od Słowaków, prezentując się przy tym katastrofalnie.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Gdyby Holender się przewrócił przy tym ciągnięciu za koszulkę to sędzia powinien już w 1 połowie wywalić Pazdana z boiska.
sędziowie nie będą już za takie coś dawać &quot;czerwonych&quot;
będzie karny ale bez usuwania zawodnika z placu gry

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Polska vs Litwa
Polska Over 1.5 @ 1.50
Polska Over 2.5 @ 2.50
bet365

Bardzo dobry kurs w mojej opinii. Po ostatniej porażce wylał się kubeł zimnej wody na głowy piłkarzy i kibiców. Ale lepiej teraz niż np z Irlandią lub Ukrainą.
Ostatni sparing przed Euro z Litwą, która nie jest jakimś super zespołem.
Przegrali 3:0 z Rosją, przegrali 3:0 z Anglią, przegrali 2:1 z Łotwą i 1:0 z Rumunia, wygrali też 2:0 z Estonią.
Moim zdaniem można celować w bramki Polaków, myślę, że będą chcieli pokazać, że stać ich na dobrą grę, że z Holandią to był wypadek przy pracy, a i pamiętajmy, że Litwa to jednak nie Holandia. Nawałka nie odpuści ;)
Dlatego 3:0 z Litwą przed Euro nie będzie dla mnie zaskoczeniem. Kurs na Over 1.5 również bardzo dobry do jakiegoś dubla ;).

I 389

ise

Użytkownik
No to ostatni spring przed E2016. Nawałka na konferencji mówił o tym, że będzie próbował różnych formacji i być może da zagrać zmiennikom. Litwa potęgą nie jest, ale ma wielu zawodników grających w Ekstraklapie i na pewno będą chcieli się pokazać, chociaż jak ktoś wyżej napisał ostatni mecz przed wakacjami. Ciężko przewidzieć czy Polska wygra 6-1 czy 2-0. Ja myślę, ze biorąc pod uwagę zawirowania w naszej defensywy, jak i prawdopodobnie paru zmienników
Litwa strzeli @2,33 PINNACLE

R 10

rysiu1987

Użytkownik
Mecz Towarzyski
Polska - Litwa 1 (handicap 0-2) kurs 2.85 Unibet

Dzisiaj naszą reprezentację czeka łatwa przeprawa. Mecz określiłbym bardziej jako jednostka treningowa niż sparing. Różnica umiejętności na naszą korzyść jest ogromna. Dodatkowo nikt nie będzie odpuszczał, gdyż każdy z zawodników chce wywalczyć sobie miejsce w podstawowym składzie na Euro 2016, a dobrym występem dzisiaj mozna wiele zyskać. Według mnie nawet bez Lewandowskiego jesteśmy w stanie strzelić conajmniej 3 bramki słabym Litwinom i gładko wygrać 3-0.

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
POLSKA - LITWA

A ja delikatnie wejdę w remis. Co prawda część zawodników jeszcze będzie chciała się pokazać ale chcieć, a móc to dwie różne sprawy. Uważam, że niektórzy mogą się po prostu spalić.

Reszta - jak widać było z Holandią - gra na 70% możliwości i wg mnie nikt nie będzie szarżował, bo pewnie sam trener woli aby zawodnik odpuścił niż nabawił się kontuzji w ostatnim meczu przed EURO.

Kolejna sprawa to brak Lewego i pewnie jeszcze kilka zmian w trakcie.

Bet365 ma możliwość sprzedaży typu więc jakby do 60-70 min utrzymywało się 0-0 to można upchnąć z mniejszym zyskiem.

X @ 6.00 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
I co możemy powiedzieć o naszej kadrze po tych dwóch meczach ?
raczej mało...
Można było zagrać jeszcze z jakimś potentatem typu San Marino , Andora żeby sobie morale poprawić przed EURO

kowal1980 35

kowal1980

Użytkownik
I co możemy powiedzieć o naszej kadrze po tych dwóch meczach ?
raczej mało...
Można było zagrać jeszcze z jakimś potentatem typu San Marino , Andora żeby sobie morale poprawić przed EURO
dla pewności lepiej nie, byl juz kiedyś taki mecz wygrany z san marino 1-0 po bramce strzelonej ręką przez Furtoka. To jest dopiero załamka i demotywacja.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom