>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska Ekstraklasa Piłki Ręcznej Kobiet 2009/10

partnercom 0

partnercom

Użytkownik
Witam! Po rozmowie z moderatorem robson United xD postanowiłem stworzyć ten właśnie temat.

W tegorocznych rozgrywkach bierze udział 12 drużyn:

1. SPR Lublin http://www.spr-lublin.pl/
2. Piotrcovia Piotrków Tryb. http://www.piotrcovia.com
3. Zagłębie Lubin http://zaglebie.lubin.pl/
4. SPR Olkusz http://www.sprolkusz.pl/
5. Start Elbląg http://www.start.elblag.pl/
5. Vistal Łączpol Gdynia http://www.ks.laczpol.pl/
7. AZS AWF Wrocław
7. Zgoda Ruda Śląska http://www.zgoda-rudaslaska.com/
9. KSS Kielce
10. Ruch Chorzów
11. KPR Jelenia Góra http://kprjeleniagora.ubf.pl/news.php
12.AZS Politechnika Koszalin http://www.azs.politechnika.koszalin.pl/

Aktualności osobiście śledzę na stronie http://www.reczna.sport24.pl/

Obrończyniami mistrzowskiego tytułu są szczypiornistki SPR Lublin (finał wygrany z drużyną Zagłębie Lubin). Trzecie miejsce w sezonie 2008/09 wywalczyły piłkarki Piotrcovii Piotrków Tryb., zaś czwarta lokata przypadła zawodniczkom Łączpolu Gdynia. Do ekstraklasy w nowym sezonie dołączyły 3 nowe zespoły:
- KSS Kielce
- AZS AWF Wrocław
- SPR Olkusz

Ciekawie będzie obserwować, jak poradzą sobie one w polskiej ekstraklasie.

Walka w czołówce będzie z pewnością zacięta, dlatego zapraszam do śledzenia zmagań zawodniczek
i typowania (✅oby zawsze trafnego✅). :-D

Zakończyła się już pierwsza kolejka rozgrywek. A oto jej wyniki:

SPR Lublin – AZS Politechnika Koszalin 41:24 (16:12)
KPR Jelenia Góra – Piotrcovia Piotrków Tryb. 22:38 (13:18)
Zagłębie Lubin – Ruch Chorzów 34:24 (19:14)
AZS AWF Wrocław – Start Elbląg 23:31 (16:15)
Zgoda Ruda Śląska – Vistal Łączpol Gdynia 23:31 (12:16)
SPR Olkusz – KSS Kielce 26:17 (11:7)

Druga kolejka w przyszły weekend:

Data spotkania: 2009-09-12
KPR Jelenia Góra - AZS AWF Wrocław
Start Elbląg - SPR Lublin
AZS Politechnika Koszalin - Interferie Zagłębie Lubin
Ruch Chorzów - SPR Olkusz
KSS Kielce - Zgoda Ruda Śląska
Piotrcovia Piotrków Trybunalski - Vistal Łączpol Gdynia

sedan 3

sedan

Użytkownik
6. kolejka
sobota, 24 październik 2009
16:00
MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski-
KPR Ruch Chorzów Typ: 1
17:00
KPR Jelenia Góra-
KS Zgoda Ruda Śląska-Bielszowice Typ: 2
17:30
KU AZS Politechnika Koszalińska-
KSS Kielce Typ: 1

niedziela, 25 październik 2009
12:00
KS AZS AWF Wrocław-
SPR Olkusz Typ: 1
14:00
KS Vistal Łączpol Gdynia-
EKS Start Elbląg Typ: 1
17:30
SPR Lublin-
MKS Zagłębie Lubin Typ: 2
KUPON (BWIN)
SPR- Zagłębie (Handicap)
Typ: MKS Interferie Zaglebie Lubin +4,5 Piotrcovia - Ruch (Handicap)
Typ: KPR Ruch Chorzow +9,5
AKO: 3,42 Stawka: 50 PLN
Wygrana: 171,13 PLN

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
Spotkanie: Zagłębie Lubin – KPR Jelenia Góra (0.0 – 12.5) 33:24
Typ: Zagłębie Lubin ⛔
Kurs: 1.90
Bukmacher: tobet

Pierwsze z niedzielnych spotkań w ekstraklasie piłkarek ręcznych, kończących 15.serię gier. W Lubinie zmierzą się drużyny z dwóch różnych biegunów ligowej tabeli oraz mające zupełnie odmienne cele postawione na ten sezon. Marzeniem podopiecznych Bożeny Karkut jest rzecz jasna zdetronizowanie lubelskiego SPR-u i przerwanie ligowej hegemonii szczypiornistek znad Bystrzycy. Jeleniogórzanki chcą z kolei w tej najwyższej klasie rozgrywkowej na następny sezon pozostać.

Teraz słówko o sytuacji w tejże tabeli. Lubinianki do tej pory w 14 spotkaniach doznały jednej porażki- z SPR-em ma się rozumieć :razz: . Odniosły zatem 13 zwycięstw i z 26 punktami zajmują 2. Pozycję. Ekipa trenera Zdzisława Wąsa okupuje 11.miejsce zagrożone degradacją. Dotychczas odniosły 2 zwycięstwa i aż 12- krotnie schodziły z parkietu pokonane.

Na pierwszy rzut oka ten handicap wydaje się dość wysoki jednak przy bliższej ocenie już niekoniecznie. Gospodynie dzisiejszego meczu spotkały się nie tak dawno z krytyką za nieco słabszy występ w meczu przeciwko koszalińskiej Politechnice, zwycięski dodajmy od razu. Wygrana 26:24 nie przypadła do gustu kibicom lubińskiej „siódemki”. W tym pojedynku podopieczne Karkut były jednak na parkiecie zdaje się bardziej z przymusu i częściej myślami podążały za wigilijnym stołem i spotkaniem z rodzinami. Ten występ jednak odkupiły sobie na elblążankach które musiały przed tygodniem uznać wyższość dolnośląskiej ekipy w stosunku 27:34.

Podsumowując nie wyobrażam sobie innego wyniku jak wysokie zwycięstwo lubinianek w derbach Dolnego Śląska. Pytanie tylko jak będzie ono wysokie. Myślę, że wystarczająco aby pokryć ten handicap. Przypomną jeszcze wynik pierwszego w tym sezonie starcia obu ekip. W Jeleniej Górze KPR uległ rywalkom z Lubina aż 15:36. To chyba mówi samo za siebie. Przy odpowiedniej koncentracji Zagłębie spokojnie zrealizuje cel zwycięstwa minimum 13 bramkami i przypomni swojej publiczności jak pięknego szczypiorniaka potrafi grać. Początek meczu od godz. 15:30

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik

W ekstraklasie piłkarek ręcznych przed nami niezwykle ciekawie zapowiadająca się 16.kolejka. Dojdzie w niej do hitowego pojedynku w Piotrkowie Trybunalskim pomiędzy miejscową Piotrcovią a lubelskim SPR-em (transmisja na antenie Polsat Sport Extra od 20:30). Ten mecz jednak radzę odpuścić, przynajmniej w wymiarze bukmacherskim.

Jednak proponuję zagrać inne spotkanie. Otóż w Koszalinie miejscowa Politechnika podejmować będzie Vistal Łączpol Gdynia. W tych swojego rodzaju derbach Wybrzeża upatruję triumf podopiecznych Jerzego Cieplińskiego. Ekipa z Gdyni w ostatnim czasie została wyraźnie wzmocniona. Szczególnie sprowadzenie nad morze Katarzyny Duran oceniać należy w kategoriach wielkiego sukcesu działaczy Łączpolu. Chociaż występ byłej szczypiornistki lubelskiej siódemki stoi pod wielkim znakiem zapytania. Pojawiły się bowiem wątpliwości czy zostały przy tym transferze spełnione wszystkie formalności. Prezes SPR z tego co czytam w dzisiejszych gazetach nadal uważa, że Duran jest zawodniczką lubelskiej drużyny. Tak czy siak na pewno w Koszalinie wystąpi dzisiaj 19- letnia Mołdawianka Michaela Aleksa, co już jest wzmocnieniem ekipy Cieplińskiego. Obecnie zajmowana pozycja (5) w ligowej tabeli w żaden sposób nie satysfakcjonuje działaczy z Gdyni. Zespół musi wygrywać aby piąć się w górę klasyfikacji. A takie mecze jak ten dzisiejszy to doskonała okazja do poprawienie bilansu punktowego. Koszalinianki plasują się na 8 miejscu ale obie ekipy dzieli aż 6 oczek. Niech nas nie zmyli wynik pierwszej potyczki obu zespołów w Gdyni, kiedy to po 2 punkty sięgnęły przyjezdne triumfując 26:27. Od tamtego czasu wiele się zmieniło a Gdynia zaczyna grać coraz lepiej do czego posiadany skład i fundusze tę ekipę predysponują. Początek spotkania w Koszalinie od 17:30

I na dokładkę mecz o przysłowiowe już 4 pkt na Dolnym Śląsku. Spotkanie drużyn broniących się przed spadkiem z ekstraklasy pomiędzy miejscowym KPR-em a SPR-em Olkusz. Za faworytki uznaję podopieczne Zdzisława Wąsa, na które wskazuje nie tylko większe od rywalek doświadczenie w rywalizowaniu na parkietach najwyższej klasy rozgrywkowej w Polsce ale też po prostu lepsze szczypiornistki. W takich pojedynkach atut własnego parkietu jest niemalże wartością dodaną. Jeleniogórzanki dzisiaj powinny sięgnąć po pełną pulę i w pełni zrehabilitować się za wpadkę w spotkaniu pierwszej rundy w Olkuszu gdzie przegrały różnicą jednego trafienia. Start meczu od godz. 17:00

Zatem podsumowując moim zdaniem warto zagrać taki oto dubelek:

KU AZS Politechnika Koszalińska – KS Łączpol Gdynia @1.45 ✅ 30:35
KPR Jelenia Góra – SPR Olkusz @1.42 ✅ 26:20

AKO = 2.059 (tobet) ✅✅✅

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
vs

KS Łączpol Gdynia - Interferie Zagłębie Lubin​

Wstępną analizę do tego meczu napisał już bart7890 analizując swój kupon. Kilka słów na temat tego pojedynku ode mnie w takim razie ;)

Spotkanie 21.kolejki sezonu zasadniczego w ekstraklasie szczypiornistek zapowiadane jako absolutny hit tej fazy sezonu. Już przed tygodniem mówiło się głośno że to właśnie postawa podopiecznych trenera Cieplińskiego mimo, że w tabeli zajmują pewną 4.pozycję jest przysłowiowym języczkiem u wagi przy końcowych rozstrzygnięciach sezonu zasadniczego. Gdynianki przed paroma dniami wywiozły niezwykle cenny punkt z hali Globus remisując z lubelskim SPR-em. Oglądając to spotkanie jednak można było dojść do wniosku, że to lublinianki wówczas nie potrafiły sobie poradzić ze swoimi słabościami co skrzętnie wykorzystała ekipa znad morza. W dodatku wykorzystały nie w pełni, gdyż prowadziły niemal cały mecz a w ostatecznym rozrachunki nie potrafiły zwyciężyć podczas nieobecności lubelskiej prawoskrzydłowej Małgorzaty Majerek. O Łączpolu pisałem już wcześniej i nie będę się powtarzał ale jak dla mnie jest to zespół budowany z głową i przy odpowiednim budżecie co również niezwykle istotne.

Ale, ale…. Tak jak wspominałem ten mecz dla gdynianek to jedynie sprawa prestiżu, podczas gdy dla siódemki z Lubina jest to pojedynek o niezwykle ważne 2 ligowe oczka. Dzisiejszy ewentualny triumf podopiecznych Bożeny Karkut w praktyce zapewni ekipie „Miedziowych” pierwszą lokatę przed fazą play-off, czyli w perspektywie home court adventage – że się tak wyrażę w przypadku dotarcia do finału rozgrywek i prawdopodobnej potyczki w nim z drużyną znad Bystrzycy. Znając ambicję trenerki Zagłębia to jej podopieczne wyjdą na parkiet tak nastawione, że od pierwszej piłki będę walczyć do upadłego.

Przy analizie tego pojedynku warto mieć również na uwadze fakt debiutu w gdyńskiej ekipie Katarzyny Duran doskonale znanej z występów przez lata w drużynie z Koziego Grodu. Występ rozgrywającej jest niewątpliwie wielkim wzmocnieniem dla gdynianek ale czy to wystarczy na tak zmobilizowane lubinianki? Śmiem w to szczerze wątpić dlatego proponuję typ na wygraną zespołu z Dolnego Śląska w tym spotkaniu.

I jeszcze jedna wiadomość- spotkanie to będzie można obejrzeć na antenie Polsatu Sport, początek o godz. 17:30

Mój typ na ten mecz:

Zagłębie Lubin win @1.65 (tobet) ✅ 25:27

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
✅ ✅ ✅
-

AZS AWF Wrocław - Politechnika Koszalińska
typ: 1
kurs: 1,65
Co prawda nie jestem bardzo mocno w temacie Ekstraklasy Kobiet, to myślę, że ten typ jest bardzo fajny.
Mecz w ramach 22, ostatniej kolejki fazy zasadniczej.
Obie drużyny sąsiadują ze sobą w tabeli - Politechnika jest ósma, AZS AWF dziewiąty. Pierwsza z ekip ma jeszcze szanse na awans na siódme miejsce, wrocławianki natomiast walczą o jak najlepszą sytuację przed czekającą je walką o utrzymanie - atut własnego boiska. Poza tym, równoległe z tym meczem będzie rozegrane spotkanie między Jelenią Górą a Startem Elbląg - co ma znaczenie na losy omawianej rywalizacji
Zespół Romana Jezierskiego to wielki szpital. Kolejne kontuzje powodują, że musi on korzystać z niedoświadczonych juniorek. Znacznie bardziej ograne są zawodniczki z Dolnego Śląska, które mimo zamieszania wokół drużyny związanego z niepewnością kto poprowadzi ją w kolejnym meczu, prezentują się ostatnio naprawdę dobrze. Ponadto, Politechnika rozegra już czwarty mecz w tym tygodniu, co dla kobitek jest bardzo wyczerpujące.
Sądzę, iż wrocławianki wywalczą komplet punktów.

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
W związku z żałobą narodową Polski Związek Piłki Ręcznej ustalił nowe terminy spotkań półfinałowych fazy play - off o mistrzostwo kraju:

Półfinały play-off:

19.04.10 r. (poniedziałek)
SPR Lublin SSA - MKS Piotrcovia Piotrków Tryb. zamiast 10.04.10 r.

20.04.10 r. (wtorek)
MKS Zagłębie Lubin - Vistal Łączpol Gdynia, zamiast 13.04.10 r.
SPR Lublin SSA - MKS Piotrcovia Piotrków Tryb. zamiast 11.04.10 r.

21.04.10 r. (środa)
MKS Zagłębie Lubin - Vistal Łączpol Gdynia, zamiast 14.04.10 r.

24.04.10 r. (sobota)
Vistal Łączpol Gdynia - MKS Zagłębie Lubin, zamiast 20.04.10 r.
MKS Piotrcovia Piotrków Tryb. - SPR Lublin SSA, zamiast 17.04.10 r.
(za: http://www.sportowefakty.pl/pilka-reczna/2010/04/12/ustalono-nowe-terminy-zaleglych-spotkan/ )

Jako, że pierwsze starcie mistrzyń kraju z Piotrcovią zaplanowano na jutro postaram się coś o tym meczu napisać, jeśli czas pozwoli rzecz jasna ;)
Póki co nie ma o czym mówić bo żaden bukmacher nie wystawił oferty na te spotkania ale można się spodziewać takowej ze strony firmy tobet.
Myślę w tym momencie o jakimś sensownym handi w stronę ekipy Kingi Polenz i koleżanek ale poczekajmy na ofertę zresztą...

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Montex Lublin- Piotrcovia
Typ: Montex -5.5 ✅ 33:21
Kurs: 1.85
Buk: Bwin
O godzinie 18 w lubelskiej hali Globus zmierzy się 14-krotny Mistrz z drużyną wiecznie niespełnioną, która nigdy nie była Mistrzem. Mowa o Montexie Lublin i Piotrcovii.
Wczoraj obydwa zespoły zmierzyły sie w I-szym meczu półfinałowym. Montex wygrał bardzo wysoko, ani przez moment Piotrcovia im nie zagroziła. Wynik 33:25. W rundzie zasadniczej, gdy MKS był w bardzo słabej formie, na własnym boisku wygrał 6-ma bramkami, a w Piotrkowie zremisował po 26. Generalnie, od bardzo dawna w meczach pomiędzy tymi drużynami wygrywają dzisiejsze gospodynie. Nie może to jednak dziwić, gdyż jest to zespół niezwykle doświadczony, mający w składzie wiele wielokrotnych reprezentantek Polski- m. in. Sabinę Włodek, Małgosię Sadowską, Monikę Marzec, Dorotę Malczewską. Piotrkowianki nie mają wielu tak słynnych zawodniczek, gwiazdami tej ekipy są Kinga Polenz i Sylwia Lisewska. Dużo bramek zdobywa Agata Wypych. Są to niezłe zawodniczki, ale w takim klubie jak Montex prawdopodobnie siedziałyby na ławce. Oprócz tego, lublinianki będą miały ogromne wsparcie kibiców, gdyż mecz ten miał być rozegrany 11 kwietnia, a po nim na parkiet mieli wejść piłkarze ręczni Vive i Zagłębia. Bilety na to wydarzenie zakupiło 3500 osób. Myślę, że 2/3 z tych osób zjawią się dziś na Globusie i będą dopingować Montex do zwycięstwa.

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
W ekstraklasie pań jutro rozegrane zostaną trzecie spotkania półfinałowe.
Rywalizacja w obu parach przeniesie się na parkiety niżej rozstawionych po rundzie zasadniczej ekip, to jest do Gdyni i Piotrkowa Tryb. Po niezwykle pewnych zwycięstwach faworyzowanych siódemek z Lublina i tej „miedziowej” z Lubina na własnych obiektach stan rywalizacji w obydwu parach to 2:0 dla faworyzowanych drużyn. Mnie osobiście zadziwił kurs wystawiony na jutrzejsze spotkanie Łączpolu z Zagłebiem – @1.70 oferowane min. przez tobet to fakt wobec którego nie można wprost przejść obojętnie. Mało tego, że w obu spotkaniach na Dolnym Śląsku podopieczne Jerzego Cieplińskiego nie miały nic do powiedzenia (zwycięstwa lubinianek odpowiednio 32:25 w poniedziałek i 27:23 we wtorek, ale wynik końcowy jest mylący gdyż sugerowałby wyrównany przebieg meczu a w rzeczywistości było zgoła odmiennie bo zawodniczki Bożeny Karkut miały na 10 min przed końcem już ponad 10 bramek zapasu, który skutecznie posiały marnując wielu typerom typ z handi zresztą) to jeszcze w sezonie zasadniczym Zagłębie wygrało oba mecze z gdyniankami. W sumie na 4 potyczki tych ekip w obecnym sezonie 4 zwycięstwa odniosło Zagłębie będąc lepsze od swoich rywalek w sumie aż o 25 goli – jeśli dobrze liczę rzecz jasna :grin:. Na przełamanie tych fatalnych statystyk się nie zanosi a @1.70 jak najbardziej do grania według mojej opinii. Jeszcze słówko o brakach w siódemce z Dolnego Śląska. Wykluczony jest występ Kai Załęcznej, która złamała palec. Z kolei występ Edyty Olszewskiej stoi pod dużym znakiem zapytania z powodu urazu barku, którego nabawiła się zawodniczka. Mecz w Piotrkowie to dla mnie zagadka. Czy Piotrcovia wyjdzie z twarzą z półfinałów? Trudno orzec, dyspozycja podopiecznych Janusza Szymczyka w lubelskich meczach wprost katastrofalna. Już nie chcę się pastwić nad Piotrcovią ale statystyki mówią same za siebie. Zespół jest kompletnie bez formy i w przeciągu kilku dni zapewne nic się w tym temacie nie zmieni. A Montex, czy jak kto woli SPR? Doświadczenia i koncentracja na najważniejszych meczach w lubelskiej ekipie aż nadto widoczna. Rywalizacja powinna zakończyć się już jutro by nie tracić niepotrzebnie sił przed finałem z Zagłębiem. Podsumowując myślę że handi -3.5 w stronę Montexu spokojnie można grać w obecnej dyspozycji obu drużyn.
Zapraszam do dyskusji o meczach ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Ja również popieram granie dwójek dziś, w kobiecej ekstraklasie. Mam tu na myśli mecze półfinałowe. Montex od zespołu z Piotrkowa jest lepszy o 2-3 klasy, na każdej pozycji ma lepszą zawodniczkę od tej z Piotrkowa. Niby niektórzy mówią, że pani Polenz to lepsza skrzydłowa od Sabiny Włodek. Ale ja to kwituję tak ????
Łączpol to mało doświadczona drużyna, z kiepskim trenerem, ze słabą psychiką (ogrom meczy w Sezonie Zasadniczym przegrały po końcówkach- vide mecz z Zagłębiem u siebie, mecz z Montexem na własnym parkiecie). Dziś z kursem 1.7 nie wypada ominąć tego typu.

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
Spotkanie: KSS Kielce – SPR Olkusz [24:24]
Typ: Kielce KSS ⛔
Kurs: 2.60
Bukmacher: tobet
Spotkanie 4.kolejki grupy walczącej w play – out ekstraklasy piłkarek ręcznych. Zatem mamy do czynienia z rywalizacją o miejsca 9-12 u szczypiornistek. Jak dla mnie kurs wystawiony przez tobet to nieporozumienie co postaram się pokrótce udowodnić. Zacznijmy od spojrzenia w tabelę. Otóż trzeba powiedzieć, że obie ekipy znajdziemy na szarym jej końcu. Ale tu już jest pierwszy wniosek do moich rozważań. To dzisiejsze gospodynie, czyli podopieczne trenera Marka Smolarczyka znajdują się w niej przed rywalkami. KSS zgromadził do tej pory 10 oczek zwyciężając 5 spotkań, podczas gdy ich dzisiejsze rywalki z Olkusza mają w dorobku 6pkt uzbieranych w 3 zwycięstwach. W dodatku warto wspomnieć, że 10.pozycja na koniec sezonu daje możliwość walki w barażach o ekstraklasę. A na to miejsce szanse mają kielczanki, SPR swoje nadzieje pogrzebał już jakiś czas temu. Wszystko zatem wskazuje że kurs wystawiony na Kielce to pomyłka, z której ja zamierzam skwapliwie skorzystać. Specjalnie nawet poczytałem co pisze się o tym meczu na stronie olkuskiego zespołu. Nie wiadomo nic o ewentualnych kontuzjach kielczanek zatem to na pewno nie kontuzje spowodowały wystawienie takiego a nie innego kursu na mecz. Odpowiedź możemy znaleźć w zakładce handicap, który dodaje 2.5 bramki na kursowe faworytki. I zwycięstwo KSS minimum 3 bramkami oceniane jest na zaledwie @1.65 podczas gdy wygrana jednym golem na @2.60. Dziwne, ale wg mojej oceny nastąpiło zwyczajne odwrócenie kursów i warto tę sytuację wykorzystać ;) Na koniec podkreślę raz jeszcze fakt, że to kielczanki mają o co walczyć jeszcze w tym spotkaniu, w przeciwieństwie do teamu przyjezdnego. Dodam, że można grać ten mecz także w naziemnym Milenium, tam handi już w drugą stronę, tj +2.5 na Kielce także do pobrania. Początek meczu o godz. 17, relacja live na Sportowych Faktach i stronie olkuskiej ekipy z tego co zdążyłem się zorientowa ć . Powodzenia!

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
Dzisiaj jak wiadomo w Lubinie odbędzie się drugie spotkanie wielkiego finału ekstraklasy szczypiornistek. Wczoraj po heroicznym wprost boju po dogrywce triumfowały lublinianki oddając decydujący rzut niemal w ostatniej sekundzie tejże dogrywki. Dzisiaj czas na drugi mecz tych ekip, także w hali Zagłębia. Wiadomo, że w przypadku play – offów drużyny przystępujące do walki z gorszego miejsca po rundzie zasadniczej nastawiają się w szczególności na pierwsze spotkanie wyjazdowe. I chociaż lublinianki zgodnie podkreślają w pomeczowych wywiadach, że dla nich przed dzisiejszym meczem stan rywalizacji to nadal 0:0, jednak nie można nie wspomnieć o kilku jakże ważnych czynnikach dla oceny tego spotkania. Przede wszystkim wiek kluczowych zawodniczek SPR-u, nie jestem pewien czy te niezwykle doświadczone ale też nie ukrywajmy wiekowe dziewczyny dadzą radę dzień po dniu zagrać na takim stopniu koncentracji. Poza tym dochodzi niezwykle istotny czynnik, czyli praca arbitrów. Wczoraj słuchając przekazu radiowego można było odnieść wrażenie, że głównym rywalem szczypiornistek znad Bystrzycy była para sędziowska która w kluczowych momentach powiedzmy „sprzyjała” lubiniankom. Dzisiaj prawdopodobnie nic w tym temacie się nie zmieni. W dodatku dla Zagłębia ewentualna druga porażka to w rzeczywistości utrata szans na mistrzostwo, bo trudno przypuszczać by po 2 porażkach u siebie dziewczyny Bożeny Karkut zdołały odwrócić losy rywalizacji w hali Globus. Jeszcze jedna ciekawostka – mimo wczorajszej porażki (po dogrywce) Zagłębie jest nadal statystycznie niepokonane na własnym parkiecie i myślę, że po dzisiejszym dniu będziemy pewni rozegrania co najmniej 2 meczów w Kozim Grodzie. Podsumowanie powyższych rozważań:
Interferie Zagłębie Lubin
- SPR Lublin S.S.A. H (0.0 - 0.5) Typ:1 /tobet/ @2.00

unicaja 95,3K

unicaja

Użytkownik
Czas na drugie spotkanie w rywalizacji o 3.miejsce w ekstraklasie szczypiornistek. Piotrcovia po raz drugi zmierzy się z Łączpolem. W dniu wczorajszym lepsze okazały się podopieczne trenera Szymczyka wygrywając 2 bramkami. Przypomnę, że na tym etapie walczymy do 3 zwycięstw systemem best of 5.

Ja proponuję zawierzyć swoje fundusze piotrkowiankom. A to dlatego, że nie tylko są ekipa znacznie bardziej doświadczoną i ograną od swoich przeciwniczek, posiadającą zatem umiejętność gry dzień po dniu w przeciwieństwie do rywalek, które dopiero się atmosfery play – offowej na dobrą sprawę uczą. W dodatku dzisiaj dojdzie zmęczenie nie tylko wczorajszym spotkaniem i niezwykłym pościgiem za gospodyniami ale również występami w europejskich pucharach w miniony weekend.

Wydaje mi się tak doświadczona i ograna drużyna jak piotrkowianki powinny spokojnie wypunktować dzisiejsze rywalki wykorzystując ich brak ogrania na tym szczeblu rozgrywek i zmęczenie.

Moje propozycje na ten mecz:
Piotrcovia win @1.55 tobet, @1.50 betsafe
Piotcovia Piotrków Tryb. – Łączpol Gdynia (0.0 – 1.5) Typ:1 @1.80 tobet
Piotrcovia 1/1 @1.75 betsafe

Do góry Bottom