>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska 1 Liga 2025/26

pinio1111 387,6K

pinio1111

Użytkownik
GKS Katowice - Czarni Radom
GKS -2,5seta 1,93 Fortuna6

Próbuję zagrać na wygraną bez straty seta gospodarzy.
Dodam tylko że np kurs na dokładny wynik 3:0 to 1,79, a na -2,5 seta 1,93 więc tu już jest błąd buka.
Co do strony sportowej, to będzie to mecz między drużynami, które nie tak dawno rywalizowały w PLS. Czarni spadli 2 sezony temu, a Katowice w ostatnim sezonie.
Jednak, o ile w Katowicach dzieje się dobrze i to główny kandydat do awansu, o tyle w Radomiu jest dramat. Nie było wiadomo czy przystąpią do rozgrywek z uwagi na sytuację finansową klubu. W ostatniej chwili dołączyli do ligi i zebrali skład, ale to jakaś sklejka zawodników, a nie profesjonalna drużyna.
Katowicom natomiast udało się zatrzymać kilku zawodników z ubiegłego sezonu i dołączyło kilka nazwisk z drużyn które spadły z PLS. Mamy tu Fenoszyna, Królickiego, Gibka, Quirogę, Domagałę, Włodarczyka, Superlaka, Pająka, Hudzika, Woza. Jak na standardy 1 ligi, wygląda to naprawdę dobrze.
Patrząc na składy obu zespołów, oraz na aspekty pozasportowe, faworyt może być tylko jeden. Wiadomo że to początek sezonu i niekoniecznie zgranie zawodników będzie na odpowiednim poziomie. Ja jednak próbuję zagrać na zdecydowane zwycięstwo gospodarzy. Zdziwię się jeśli Radom ugra tu seta, choć oczywiście nie jest to wykluczone.
Kurs jednak dość atrakcyjny i próbuje te -2,5seta.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1808
pinio1111 387,6K

pinio1111

Użytkownik
Nysa - Będzin
Nysa -6,5pkt 1,85

Druga kolejka 1 ligi i hit tej kolejki na jej rozpoczęcie.
Pojedynek dwóch spadkowiczów z PLS z aspiracjami na powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej.
Jednak jeśli Nysa ma jakieś szanse na walkę o awans, to wg mnie Będzin już nie bardzo.
W Nysie zatrzymano kilku zawodników z poprzedniego sezonu, jak Kosiba, Szczurek, Kramczyński i zrobiono też fajne transfery. Mamy tu byłych zawodników z PLS jak Depowski, Mordyl, Rajsner, oraz ściągniętych z zagranicy atakującego Mouchliasa(PAOK) i przyjmującego Schulza(Aalst). Oba zagraniczne nabytki mogliśmy oglądać w 1 kolejce i były to udane debiuty. Grecki atakujący zdobył 15pkt i miał 57% w ataku, a niemiecki przyjmujący 22pkt i również 57% w ataku. Na tą chwilę trener Lebedew, z powodu kontuzji nie może skorzystać z dwóch przyjmujących Kosiby i Pacholskiego. Jednak Depowski z Schulzem gwarantują dobry poziom w przyjęciu i ataku.
Ogólnie skład, jak na pierwszą ligę, wygląda naprawdę solidnie i z pewnością będą się oni liczyli w walce o awans.
Będzin również zatrzymał po spadku kilku zawodników. Kontrakt przedłużyli Szwaradzki , Ratajczak, Szpernalowski. Reszta składu to solidni pierwszoligowcy, ściągnięci z innych pierwszoligowych klubów.
Skład nie jest zły, ale wydaje mi się, że na awans to jednak sporo za mało tu jakości. Owszem, walka o play-off będzie bez problemu,, lecz nie sądzę by mogli osiągnąć coś więcej niż półfinał playoff, a i o to może być ciężko.
Oba zespoły wygrały swoje pierwsze mecze po 3:0, ale w drugiej kolejce zdecydowanego faworyta upatruję w gospodarzach. W składzie Nysy jest dużo więcej jakości, do tego grają u siebie i pewnie hala będzie zapełniona, jak to zawsze w Nysie.
Moim zdaniem będzie tu 3:0, 3:1 i początkowo chciałem grać handicap -1,5seta, jednak z racji tego że to początek sezonu, zdecydowałem się na ujemne handi pkt, bo sądzę że jeśli gospodarze przegrają seta bądź dwa(mało prawdopodobne), to pewnie minimalną różnicą pkt. Natomiast stać ich by u siebie dość wyraźnie wygrywać partie, więc handi -6,5pkt uważam za dość bezpieczne.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom