>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

podsumowanie systemów

L 1

luqas87

Użytkownik
Mam propozycję. Zróbmy jakieś podsumowanie działu SYSTEMY, bo jest cała masa, ale czy jest chociaż kilka &quot;rozsądnych&quot; ??
Coraz częściej myślę, że te systemy są pozbawione sensu. CO chwilę nowy temat, a nic z tego nie wynika.
Nie macie wrażenia, że działamy jak PZPN ? ????

detmold 6

detmold

Użytkownik
Ja tu widzę tylko dwa systemy progresja, surebets
Pod nazwą pseudo systemów jest mnóstwo różnych odmian progresji: grania na remisy, brak rzutów karnych, bark czerwonych kartek i zmian. W sumie to cały czas progresja.
PODSUMOWANIE: Progresja to system dla ludzi ze znacznym kapitałem nie wymaga zbytniej analizy gra się po prostu po kursach. W klasycznej progresji X2 granie po kursie &gt; 2 przynosi zysk. W/g mnie system jest całkiem OK jeśli ktoś umie zarządzać kapitałem i oceniać ryzyko adekwatnie co do stopnia zysku.
Surbets:
PODSUMOWANIE: System jako taki jest idealny ma jednak sporo minusów. Po pierwsze zakładać konta w dużej ilości buków (często egzotycznych nie wiadomo czy wypłacą kasę nie nałożą limitów). Po drugie coraz trudniej znaleźć surebety, a kiedy się znajdzie trzeba szybko obstawiać także wymaga to stałej kontroli kursów. Po trzecie system ten wymaga naprawdę znacznego kapitału nawet większego niż przy progresji.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Co tu podsumowywać - nic nie trzeba pisać bo przecież wszystko i tak jest jasne.... ???? ( jak powiedzieli zatrzymani przez milicję w stanie wojennym za rozrzucanie z jadącego tramwaju niezadrukowanych kartek w formie ulotek młodzi opozycyjne działacze, zapytani dlaczego te kartki nie zawierają żadnych wiadomości ) .
A tak już merytorycznie: nie ma czegoś takiego jak system, metoda czy technika gry która byłaby idealna dla każdego a więc najlepsza - choćby z tego prostego powodu, że każdy gracz ma inne możliwości finansowe a już ten pierwszy czynnik determinuje wszystkie kolejne ruchy jakie można wykonywać w formie zawieranych zakładów mających swoje odniesienie choćby w określeniu bezpiecznej ilości etapów progresji, bo jeden wyleci w kosmos gdy przekroczy 1000 zł i nie będzie mógł dokończyć gry z oczekiwaniem np. remisu u tak granej drużyny - a inny gdy przekroczy 10 tys.zł sięgnie jedynie nieco głębiej do kieszeni...
Idąc dalej: niebagatelne znaczenie przy grze systemowej ma też spełnianie przez grającego kryterium skuteczności w jego grze, bo choć istnieją progresywne systemy wynikowo obojętne ( totalne, gdzie nie ma żadnego znaczenia kto z kim gra i jakim wynikiem gra się zakończy - a interesuje nas jedynie dobór zdarzeń o określonych kursach ) to jednak większość gry systemowej opiera się na warunku określonej procentowo ilości trafień w granych zbiorach zdarzeń i zysk uzyskuje się , gdy to minimum trafień np. 7z9 zostanie uzyskane.
A to nie wszyscy potrafią - więc dla jednych to będzie świetny system a dla innych mur nie do sforsowania....
Zatem uważam ten wątek za w pełni dojrzały do zamknięcia - bo nic nikomu nie da i żadne podsumowanie systemów nie ma tu racji bytu bo nigdy nie będzie adresowane do ogółu grających a ZAWSZE do pewnej grupy.
Pzdr.
edi8

ja28 92

ja28

Użytkownik
No i czynnik psychologiczny np: odczuwana przez niektórych konieczność odegrania się za wszelką cenę, wtedy każdy system tylko przyspiesza bankructwo

Do góry Bottom