>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Podsumowanie Sezonu 2014/15 - Wybór najlepszych zawodników

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Sezon już za nami,
Mistrz w Poznaniu, spadek dla Bełchatowa i dla Zawiszy Bydgoszcz.

Zapraszam do podsumowania sezonu i wyboru najlepszych graczy na pozycjach, rozczarowania sezonu, plusa sezonu dla zawodników oraz drużyn i krótkie opisanie dlaczego. Zachęcam też do przedstawienia swojej &#39;11&#39; sezonu.

Bramkarz:
Obrońca:
Pomocnik:
Napastnik:

Plus sezonu:
Rozczarowanie sezonu:

Plus sezonu - drużyna:
Rozczarowanie sezonu - drużyna:

Jedenastka sezonu:

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!!!

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Bramkarz: Drągowski - między innymi dlatego że jest to bardzo młody zawodnik, a bardzo fajnie się prezentował, dużo dobrych interwencji.
Obrońca: Rzeźniczak -
5 bramek w sezonie, równa forma i przywiązanie do klubu.
Pomocnik: Pawłowski -
kręcił obrońców niemiłosiernie, dużo asyst, do tego 9 bramek i zdobycie mistrzostwa Polski.
Napastnik: Wilczek -
król strzelców, więc chyba nie trzeba więcej nic pisać.
Plus sezonu:
Pawłowski
Rozczarowanie sezonu:
Mila - rozczarował mnie trochę swoją grą w Gdańsku, przyzwyczaił kibiców do zupełnie innej gry.

Plus sezonu - drużyna:
Jagiellonia Białystok - fajnie że wprowadzają do drużyny wielu wychowanków, zdecydowanie jest to największy plus tej drużyny, 3 miejsce to według mnie wysokie miejsce jak na taką kadrę, nie przypuszczałbym przed sezonem że tak wysoko zajdą.
Rozczarowanie sezonu - drużyna:
Lechia Gdańsk - bardzo mocna kadra, wydawałoby się że powinni zająć miejsce w pierwszej czwórce, a tu jednak nie będzie pucharów w Gdańsku.
Jedenastka sezonu:
Drągowski - Arajuuri, Rzeźniczak, Golański, Deleu - Pawłowski, Gajos, Stilić, Duda - Wilczek, Kuświk

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Bramkarz: Bartłomiej Drągowski - młody obiecujący zawodnik, wszedł do zespołu i już do końca sezonu nie oddał placu, dobre mecze, na początku wpuszczał więcej, ale z każdym meczem coraz pewniej.
Obrońca: Jakub Rzeźniczak - zawodnik który jak nikt inny zaangażował się w grę, jest przywiązany do swojego zespołu, dodatkowo jak wspomniał Pyrus - 5 bramek w sezonie pewny punkt drużyny.
Pomocnik: Łukasz Trałka - kapitan Lecha, doskonały na swojej pozycji, często porządkował grę swojej ekipy i uprzykrzał grę innym.
Dodatkowo chciałbym wyróżnić - Dominik Furman - wrócił po nieudanej przygodzie w Tuluzie, ale jak na Polską ligę bardzo dobry zawodnik, agresywna gra, stałe fragmenty gry, ułożona noga. Oby tak dalej i będzie bardzo dobrym zawodnikiem.
Napastnik: Kamil Wilczek - król strzelców, 20 bramek w słabym Piaście to sprawa godna uwagi.
Plus sezonu: Kamil Wilczek

Rozczarowanie sezonu: Michał Żyro - gościu już był w Evertonie, Hull City, West Bromwich Albion, a skończyć się może na przedłużeniu kontraktu w Legii. Kompletnie bez formy.
Plus sezonu - drużyna: Jagiellonia Białystok - dobry trener Probierz, drużyna stanowiła monolit i udało się awansować do elem LE i zająć 3 miejsce w tabeli, dla Białegostoku i piłkarzy to będzie dobra promocja, o ile nie powtórzy się Irtysz Pawłodar ;).
Rozczarowanie sezonu - drużyna: Zawisza Bydgoszcz drużyna od superpucharu Polski, przez el. LE do spadku. Dość dobrzy zawodnicy, problem właściciela z kibicami jednak to nie tłumaczy tak słabej gry.
Jedenastka sezonu: 1-3-5-2 Drągowski - Kędziora, Rzeźniczak, Pazdan - Trałka, Furman - Sz. Pawłowski, Covillo, Linetty - Wilczek, Flavio Paixao
Sezon ciekawy, ciekawie było w zasadzie do ostatniej kolejki, no może w przedostatniej się wszystko rozstrzygnęło. Zdobycie mistrzostwa przez Lecha mnie trochę dziwi z tego względu , że Legia z szeroką kadrą miała zawojować ligę, awansować do LM. Drużyna wygrała PP, w przyszłym roku zagra w elem. LE, jest na pewno niedosyt.
Miejmy nadzieję, że przyszły sezon będzie lepszy od poprzedniego.

interista18 773

interista18

Użytkownik
Bramkarz: Drągowski - Największe objawienie sezonu. Niespełna 18-letni bramkarz Jagi przez cały sezon prezentował się bardzo dobrze i nie miał w żadnym rywalu konkurencji.
Obrońca: Rzeźniczak - Jeden z nielicznych w Legii, którzy w tym sezonie nie zawiedli. Groźny w przodzie, solidny w obronie, jak dla mnie najlepszy defensor ligi.
Pomocnik: Stilić - Wybierałem pomiędzy Wiślakiem, a dwoma Lechitami: Pawłoskim i Hamalainenem. Wybór padł na Wiślaka ze względu na to, że miał gorsze towarzystwo i często sam robił coś z niczego. Liczby tak samo na plus dla Bośniaka.
Napastnik: Wilczek - Trudny wybór, ale głos idzie ostatecznie na napastnika Piasta. Nie grał w topowym klubie, a i tak zdobył najwięcej bramek. stąd taki wybór.
Plus sezonu: Drągowski
Minus sezonu: Żyro - Po dobrej rundzie wiosennej poprzedniego sezonu i bardzo dobrym początkiem sezonu w pucharach liczyłem na zdecydowanie więcej po tym zawodniku. Słaba gra, słabe liczby, jak dla mnie największe rozczarowanie.
Podobno jest bliski wyjazdu na Wyspy, ale sądzę że po 1-1,5 roku wróci do Polski, bo na Wyspach po prostu sobie nie poradzi.
Plus sezonu (drużyna): Jagiellonia Białystok - Bardzo przyjemnie oglądało się Jagę w tym sezonie. Probierz dobrze ustawił tę drużynę. W dodatku sporo młodych graczy, którzy decydują coraz mocniej o sile zespołu z Podlasia. Gdyby nie kilka krzywdzących dcyzji na ich niekorzyść, dzisiaj cieszyliby się z mistrzostwa. Trzeba mieć nadzieję, że nie będzie wyprzedażu składu i liczyć na przyzwoity wynik w Europie.
Rozczarowanie sezonu (drużyna): Legia Warszawa - Po dobrej rundzie wiosennej poprzedniego sezonu i dobrym początku minionego Legia była głównym faworytem do zdobycia mistrzostwa. Bardzo dobre wyniki w LE przysłoniły niestety grę Legii w lidze i Berg ze spółką myśleli że na wiosnę, gdy odpadną wreszcie z pucharów to z łatwością odskoczą konkurencji i trzecie mistrzostwo z rzędu będzie na wyciągniecie ręki.
Tak się nie stało i jest szereg przyczyn tego stanu. Odstawienie Dossy i Sa, od których powinna być ustalana jeenastka przez sporą część sezonu, gra sztywnym składem na wiosnę ( z beznadziejnym Vrdoljakiem i Żyro), brak wprowadzania jakichkolwiek młodytch zawodników i chociażby ten sam schemat i styl gry przez wszystkie spotkania.
Zdecydowanie to Legia jest największym przegranym tych rozgrywek.
Jedenastka sezonu: Drągowski - Kędziora Arajuuri Rzeźniczak Douglas - Linetty Pazdan - Pawłowski Stilić Kucharczyk - Wilczek

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Od razu uprzedzam co by pretensji, nie było. Nie znam się tak jak wy na Ekstraklasie ot co sobie czasem jakiś meczyk odpalę. Moja działka to mma, a że czasem odpalę sobie ekstraklasę to się wypowiem okiem laika.;)
Bramkarz: Drągowski- Młody, cała kariera przed nim a tutaj już taki bardzo dobry sezon. Do tego pamiętny mecz w Warszawie. Oby jeszcze nie wyjeżdżał.
Obrońca: Arajuuri Dla mnie taki biały Arboleda, silny nie bał się walki bark w bark, do tego najlepsze oceny w PS. Rażących błędów nie popełniał.
Pomocnik: Stilić Bo potrafił zrobić coś z niczego i stworzyć sam świetną akcje i zdobyć gola. Strzały też były wysokiej klasy, szkoda że odchodzi. Liczba asyst również godna uwagi.
Napastnik: Wilczek Dlatego że został królem strzelców.
Plus sezonu: Karol Linetty Kolejny dobry sezon w wykonaniu młodego pomocnika, dostał powołanie do kadry. Moim zdaniem to już czas na wyjazd, walczy o piłki, fakt zdarzały mu się błędy. Jednak serce do grania ma.
Rozczarowanie sezonu: Arnaud Djoum Pewnie wielu zaskoczyłem tym wyborem jednak jest to mój wybór. ;) Niestety ale po zawodniku z takim CV i takim doświadczeniem z Belgi, Holandii i Turcji spodziewałem się wiele więcej a nie tylko 3 meczy, i braku wygrania rywalizacji o 11.
Plus sezonu - drużyna: Jagiellonia Białystok Wybór jest prosty najlepszym sezon w historii, gdy nie wał w Warszawie być może by się to potoczyło inaczej, jednak serca do walki im nie zabrakło nawet w ostatnim meczu gdzie z 1-2 zrobili 4-2. Oby tylko się nie zbłaźnili w pucharach.
Rozczarowanie sezonu - drużyna: Podbeskidzie Bielsko-Biała Byli by świetnymi autorami książki pt. &quot;Jak frajersko przegrać grupę mistrzowską&quot;
.
Jedenastka sezonu:

----------------------Drągowski---------------------
-----Kędziora ------Arajuuri-------Rzeźniczak-------Brzyski----
-----Linetty-----Pawłowski--------Duda------------Stilić-----
----------------Wilczek----------------Sa--------------
Także to by było na tyle. Ot takie podsumowanie oczami &quot;nie eksperta&quot;.;)

Do góry Bottom